David O'Leary propuštěn z Leedsu

27.06.2002, 15:23
Aktuality
Šokující zpráva dnes přišla z Leedsu United. Vedení klubu v čele s ředitelem Peterem Ridsdalem se rozhodlo propustit manažera Davida O'Learyho. Toto rozhodnutí ukončilo čtyřleté působení irského trenéra v klubu, který v uplynulé sezóně nesplnil svůj hlavní úkol - kvalifikovat se do Ligy Mistrů.

"David O'Leary opustil místo manažera klubu Leeds United. Po čtyřech úspěšných letech se kvůli různým incidentům mimo hřiště nahromadil tlak na jeho osobu a dohodli jsme se na tom, že změna manažera bude nejlepší řešení," stojí v oficiálním prohlášení Petera Ridsdala. "Chci O'Learymu poděkovat za všechno, co pro klub za čtyři roky udělal. Doufám, že budu moci jméno jeho nástupce oznámit během několika příštích týdnů," řekl ještě Ridsdale.

Jeho odchod možná také souvisí se situací okolo možného odchodu Rio Ferdinanda. David O'Leary anglického reprezentačního obránce koupil za 18 miliónů liber z West Hamu a v posledních dnech stále tvrdil, že ho za žádnou cenu nechce prodat. Naopak vedení se nechalo slyšet, že Ferdinanda prodá, když přijde neodmítnutelná nabídka. Tou by mohlo být 30 miliónů liber, které se prý chystá za posilu do obrany utratit manažer Manchesteru United Alex Ferguson.

Právě Rio Ferdinand byl zprávou o O'Learyho odchodu zklamán a šokován. "Je to šok, jsem opravdu zklamaný. On byl ten, kdo za mě zaplatil tolik peněz a hodně mi jako hráči pomohl," řekl Ferdinand, který v uplynulých týdnech zářil ve středu anglické obrany na světovém šampionátu.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele