David Luiz zakotví ve Flamengu. Odmítl dvě nabídky z Evropy

11.09.2021, 12:34
Aktuality
Obránce David Luiz našel nové působiště. Brazilec, který naposledy oblékal dres londýnského Arsenalu, se vrací domů do Brazílie. Podepsal smlouvu s Flamengem do konce příští tamní sezony, tedy prosince 2022.

Čtyřiatřicetiletý Luiz hledal jako volný hráč angažmá celé léto. Spojován byl s celou řadou klubů. Naposledy s tureckým celkem Adana Demirspor. Nabídku měly poslat sedmapadesátinásobnému brazilskému reprezentantovi italská Salernitana a francouzský Olympique Marseille.

Luiz však upřednostnil návrat domů do brazilské ligy. Oproti platu, který pobíral v Arsenalu, což mělo dělat 100 tisíc liber týdně, si podle Daily Mail pohorší Luiz takřka na polovinu. Ve Flamengu má brát 52 tisíc za týden.

V brazilské lize nehrál Luiz od roku 2007 kdy odešel z Vitórie hostovat do Benfiky Lisabon. Následoval nejprve trvalý přestup a poté úspěšné roky v Chelsea či Paris Saint Germain. David Luiz je mistrem portugalské, anglické i francouzské ligy. S Chelsea ovládl také Ligu mistrů.

Ve Flamengu se potká s dalšími dvěma hráči, kteří letos v létě klub posílili z Premier League. Na hostování Flamengo přivedlo Andrease Pereiru z Manchesteru United a Kenedyho z Chelsea.

Autor: Jiří Fišara / dailymail.co.uk

Komentáře (21)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Se divím, že nevzal nabídku z Marseille.

Reagovat
Agent z Melmacu

7:1 never forget

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
kattos

Zrovna Luiz tam byl spíše oběť, za to mohli více Marcelo, Fred a hlavně trenér a jeho debilné taktika.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde bere Flamengo 200k mesicne pro Luize

Reagovat
Error

Proc myslis, ze je maji?

Reagovat
Selänne

Za poslední 3 roky se jim podařilo na přestupech utratit asi 80 milionů euro. Mezitím získali na prodejích dvojnásobek. Je to největší klub v zemi, peníze tam mají.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Kucka

Reagovat
SpecialOne

Po příchodu v zimě 2011 vypadal dokonale. Další roky začal trochu bláznit, ta anabáze v záloze byla zbytečná. V poslední titulove sezóně opět topka a pak šel hrozně dolů. Nicméně zpětně super posila.

Reagovat
John Obi Mikel

Pod Sarrim hrál s Rudigerem docela dobře.

Reagovat
vceradnesazitra

Legenda Arsenalu, jen co odešel, tak to s nima jde dolů.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Celkem čumím na ten plat, osobně jsem čekal cca 1/4 nebo 1/5 co v Arsenalu a on je na půlce, to je hodně slušný deal v jeho věku, natožpak v rodné Brazílii. Jako jasně je to kiksař, ale mi nevadil tolik, je to docela charakter mimo hřiště. Podle mě si ještě střihne Katar po téhle štaci Divil bych se, kdyby si to týpek jako on nechal ujít.

Reagovat
REPLIKATOR

V Evropě už se raději nechce ukazovat

Reagovat
kattos

Však David byl famozní obránce, kvalitní, super v chování a zaslouží si jen respekt

Reagovat
REPLIKATOR

ano byl...

Reagovat
kattos

No, pořád by na hodně klubů měl. V Arsenalu byl nejlepší stoper, i když to není zas tak velké měřitko

Reagovat
Witcher

Aspoň nebude mít tolik dojíždění

Reagovat
bourbon

borec, škoda, že nezůstal v Evropě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele