David Luiz může zůstat v Chelsea, jedná o novém kontraktu

05.05.2019, 13:47
Aktuality
David Luiz na přelomu minulého a tohoto týdne začal jednat o další budoucnosti. Už dvaatřicetiletý brazilský obránce hraje za Chelsea, na Stamford Bridge má smlouvu jen do konce června a nedávno jednal s vedením Blues o případném prodloužení spolupráce...

Luiz přišel do Londýna v zimě 2011, o tři a půl roku později si odskočil na dvouleté angažmá do PSG a následně se vrátil zpět. Celkem si v anglické Premier League na své konto připsal 158 zápasů.

"Co se týče jeho setrvání, tak nic nevím," sdělil manažer Maurizio Sarri po čtvrteční remíze ve Frankfurtu.

"Vím, že se před čtyřmi nebo pěti dny sešel s vedením, od té doby jsem ovšem myslel jenom na čtvrteční zápas. Neptal jsem se na výsledek jednání, jestli chcete, zeptám se ho," navrhl italský kormidelník novinářům.

David Luiz letos s týmem sahá po finále Evropské ligy, kterou se spoluhráči dříve už vyhrál, vedle toho se v dresu Chelsea radoval i z anglického titulu, triumfu v Lize mistrů a dvakrát si nad hlavou potěžkal trofej pro vítěze FA Cupu.

Autor: Tomáš Pavlík / onefootball.com

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

boze ak kvoli tomuto nesympatickemu dementovi predame Zoumu

Reagovat
Csaplárova past

Reagovat
lajka30

Dobře pro nás.

Reagovat
icka

Zoumu zrovna stopera co mu prekazi balon fakt zpet nechci.

Reagovat
icemike

Reagovat
mesyas

Prosím, jen to ne, tenhle hráč se poslední rok úplně vykašlal na bránění a takového "obránce" opravdu není třeba.

Reagovat
osobnostx

Za poslední čtyři roky snad , ne?

Reagovat
blade115

Luizovi, Pedrovi a Willianovi doživotní smlouvy, Kovačiče a Higuaína v létě získat natrvalo, Hazarda prodat a ať to sviští.

Reagovat
Kluivert9

Nějak tak to bude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Ironická hysterka

Reagovat
spider_8

Achjo, to jsou zase komenty tady Luiz je pro nás v tuhle chvíli hodně důležitý, spolu s Rudigerem a Azpim drží obranu jakž takž nad vodou, ale stejně se na něj jen tak z principu nadává. Od té doby co se vrátil, tak má stabilně vysokou formu, chyby dělá minimálně a je lídr na hřišti i mimo něj. Vůbec si nedokážu představit, že by po sezoně odešel.

Reagovat
Whitemedia

Chyby minimálně, ale když už teda chybu udělá, tak jako správný lídr zdrbe všechny okolo

Reagovat
mesyas

Stabilně vysokou formu, to asi nemáme moc velké nároky na formu. To jeho laxní bránění většinou vede k dolů. Hned mě napadá ten proti Franktfurtu.

Reagovat
mikelinos

Hráč co nám dal ve Frankfurtu gól měl být v tu chvíli primárně bráněn Christensenem.

Reagovat
mesyas

tak v tom případě to je něco jiného.

Reagovat
mikelinos

Je, protože to byla blbost a další situace, kde “jeho laxní bránění vedlo ke gólu”, tě nenapadne.

Reagovat
mesyas

Co třeba zápas proti totenhamu(3:1)? To jak "naběhl" proti Sonovi a minul? To taky nebyla jeho chyba? nebo při střela Kanea radši uhnul?

nebo zápas proti united, kde místo, aby se zvedl a hrál tak tam ležel a nechal Pogbu skórovat? O.k, tady je to spornější, protože mohl být vážně zraněný(což nebyl no).

nebo zápas proti Crystal kde nedokázal ubránit Towsenda(?)

nebo nějaký článek o tom(dokonce s videem)

https://www.talkchelsea.net/videos/video-david-luiz-at-fault-for-64-of-chelseas-conceded-goals-this-term/

pokud tohle není "laxní bránění, které vedlo ke golů" tak už nevím co.

Reagovat
mesyas

Ale abych mu nekřivdil, jsou to staré články. Uvidíme zda někdo po sezoně udělá nové video

Reagovat
mikelinos

jo Spurs beru, u toho Pogby to není úplně o laxnosti a Townsend dostal průnikový pass, když zabíhal za obranu, tam bych to laxnosti taky nepřičítal. Určitě chyb naseká víc jak Rudiger, ale jako stoper do základu pro mě ok, ale chápu, že to vidíš jinak.

Reagovat
mikelinos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
blade115

"stabilně vysokou formu" - ne, no. První sezónu pod Contem byl top, potom děsný, zkraje letošní taky děsný a dál už jsem nekoukal. Tak či tak nejde mluvit o stabilitě...

Reagovat
spider_8

Tak se podívej na Arsenal nebo na United a uvidíš, jak taky může vypadat situace na stoperu. My máme čtvrtou nejlepší obranu (a jen o 2 inkasované góly víc než Spurs), přestože hrajeme bez defenzivního záložníka, nutíme stopery hrát vysoko a rozehrávat na riziko a na levé obraně hraje Alonso, který směrem dozadu vyloženě škodí. Je zázrak, že to ten zbytek obrany zvládá, tak jak to zvládá a velký podíl na tom má i Luiz.

Reagovat
blade115

"máme čtvrtou nejlepší obranu"

Byly časy, kdy jsme mívali nejlepší. Nikdy by mě nenapadlo, že se tu bude předkládat jako úspěch čtvrtá příčka v jakémkoliv podobném žebříčku.

Btw, loni během té "přííííšerné" sezóny pod Contem to bylo po 38 zápasech o inkasovaný gól méně, než to má Sarri teď.

¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
Agent z Melmacu

jedno slovo - CDM

Reagovat
cristiano.K.

úplně plnohodnotný argument k předsezonním cílům.

Reagovat
John Obi Mikel

Momentálně jasně lepší než Christensen

Reagovat
smazaný uživatel

ja napriklad jeho hru nespochybujem tolko ako jeho chovanie ako napr. ten súdny spor s tou jeho reštauráciou, to u mna klesol na samé dno

Reagovat
Csaplárova past

Dalo se to čekat. Klub bude mít ban na přestupy, tak je potřeba nechat do foroty vše, co má ruce a nohy. Potíž nastane, pokud takový hráč opravdu bude hrát i nadále ...

Reagovat
cr7sux

"Vím, že se před čtyřmi nebo pěti dny sešel s vedením, od té doby jsem ovšem myslel jenom na čtvrteční zápas. Neptal jsem se na výsledek jednání, jestli chcete, zeptám se ho,"

Reagovat
smazaný uživatel

Predĺžiť s ním o rok zmluvu bude dobrý krok. Momentálne patrí k tomu najlepšiemu v mužstve a s Rudigerom si ohromne sadli po hernej stránke. A navyše mu sedí aj ten Sarribal a v Chelsea sa mu páči.

Obranu má Chelsea v podstate doriešenú, chýba mi však alternatíva pre Azpiho, predsa len už bude mať 30 rokov v lete a Zappacosta nie je hráč hodný Chelsea. Špekuluje sa, že Ola Aina by mohol budúcu sezónu byť členom mužstva, ale ja by som dal šancu Reece Jamesa. Otázne je, či sa bude hodiť Sarrimu.

Reagovat
Whitemedia

Obrana v podstatě dořešená, až na ten totálně nevyřešený levý kraj

Reagovat
smazaný uživatel

Emerson a Alonso sú ako čo?

Reagovat
Svatej

Nevyreseny odchody

Reagovat
smazaný uživatel

Pri zákaze prestupov to považujem za uzavrenú vec. Nevidím dôvod, aby niektorý z nich momentálne odchádzal, keď sa tam nerysuje ani žiadny hráč na hosťovaní alebo z akadémie.

Reagovat
Miguel19

Oba kraje jsou nevyřešený.

Reagovat
Snatus

Aina není na Chelsea, Turín má opci, takže pokud uplatní, jsme v háji. Přitom takový odchovanec by se nám hodil. Jinak Luiz nechce prodloužit o rok, jeho podmínkou je delší kontrakt.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

To som nevedel.

Reagovat
kohi10

Reagovat
Stannis Baratheon

Ainu nám nechte.

Reagovat
Spasitel

Dakujeme Davide ale je čas ísť a kľudne zober aj Williana zo sebou

Reagovat
Snatus

Nemůže.

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
hraca

Na EL stačit bude

Reagovat
Poll Hamm

Tobě

Reagovat
smazaný uživatel

Ať Luiz klidně prodlouží, ale s tím že by nemohl už do příští sezony počítat se základem. Problém tu je zákaz přestupů. Sarri potřebuje ve svém Sarriballu mít minimálně jednoho stopera se skvělou kopací technikou a tu má Luiz nutno podotknout jako jednu z nejlepších v Evropě co se týče stoperů. A se vší uctou ke Christensenovi ač se zdál v loni, že by mohl být do budoucna pro Chelsea nejlepší stoper. Tak po loňských výkonech ke konci sezony a letošních minimálně takového Luize momentálně nedokáže nahradit. Takže at kldině zůstane, ale snad bude moc přivézt v létě Chelsea nového stopera co by ho nahradil. Jo jinak Zouma je dobrý a doufám, že bude příští sezonu hrát v modrém, ale za Luize je potřeba nový hráč.

Reagovat
Whitemedia

Zouma v modrém bude, půjde totiž do Evertonu

Reagovat
Svatej

Zouma rozhodně ne. Trápit ho ve fotbale, ve kterým by nevynikal, by bylo plýtvání jeho schopnostma. Snad Everton přesvědčí naše vedeni a podaří se jim ho koupit. U nich bude skvelej a časem po něm zas sáhne někdo větší.

Reagovat
Hokaido

Pokud bude opravdu ban, tak si spíš nedokážu představit, že by neprodloužil. Sice se na něj nadává, ale Christensen nehraje moc dobře a Luize nutně potřebujeme.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Miguel19

Kepa zákrok sezony v dobrou chvíli.

Reagovat
John Obi Mikel

Momentálně 2. nejlepší stoper, dáva to smysl

Reagovat
smazaný uživatel

No, radši bych tedy viděl Zoumu, který je mnohem lepší. Uvidí se. Rozhodnutí lze pochopit, protože díky své práci, nepráci bude mít klub zasloužený ban, navíc odejde Eden, takže je pochopitelné, že se musí hráči držet. Mimochodem, dnešní výkon odporný, nedá se na něj dívat.

Reagovat
smazaný uživatel

A aj tak vyhrate

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Za ten první si zasloužili 5 v síti.

Reagovat
icka

Mnohem lepsi? Nevim no. Sarri si zaklada na rozehravce od stoperu a se vsi uctou k Zoumovi, tak ten a balon na noze nejde dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

hnus jak v chelsea o prestupech a setrvani hracu nerozhoduje trener/manazer, ale vedeni

Reagovat
smazaný uživatel

Král > Luiz

Reagovat
Benfica

v akej dimenzii?

Reagovat
opretis

V té, ve které Hitler vyléčil rakovinu, Morty.

Reagovat
Benfica

Reagovat
icka

Nechápu ten výsměch tady. Neřeknu kdyby jsme měli dva top stopery a plus třeba Christensen. Realita je taková, že tahle situace nehrozí. Klidně ať zůstane, spíš bych řešil ofenzivu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele