Dante ještě neřekl poslední slovo, v Nice oslaví čtyřicáté narozeniny

05.05.2023, 14:19
Aktuality
Oslavující Dante (© AFP)

Až do svých čtyřiceti let si bude Dante vydělávat jako profesionální fotbalista. Zkušený brazilský obránce si protáhne angažmá v Nice, dnes podepsal nový jednoletý kontrakt.

Dante přišel do Nice v roce 2016 a ve francouzské nejvyšší soutěži zatím posbíral 209 startů a šest branek. I ve svých 39 letech patří do základní sestavy - letos se na trávníku ve všech soutěžích objevil 44x.

"Co se týká prodloužení smlouvy, tak šlo všechno ideálně: fotbalista oznámil přání pokračovat a od té chvíle nebylo o čem spekulovat, dohodli jsme se velice rychle. Dante je správným příkladem na hřišti i mimo něj a my máme velké štěstí, že ho máme. Vždycky tu byl pro nás, stejně jako zde my budeme vždy pro něho," řekl prezident Jean-Pierre Riviere.

Dante v minulosti hrával za Juventude, Lille, Charleroi, Standard Lutych, Gladbach a Wolfsburg, nejsvětlejší období kariéry pak zažil během tři a čtvrt roku dlouhého angažmá v Bayernu Mnichov. S bavorským celkem se opakovaně radoval ze zisku německého titulu a přispěl i k triumfu v Lize mistrů.

Autor: Tomáš Pavlík / lequipe.fr

Komentáře (2)

Přidat komentář
PtákOhnívák

On ještě hraje? Já měl za to, že to zapíchl už tak 5-6 let nazpátek...

Klobouk dolů! Jen ať zdravíčko vydrží!

Reagovat
ratusek

Devil May Cry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele