Další změna v Dinamu Záhřeb, jako trenér nepokračuje Biščan

21.08.2023, 15:32
Aktuality

Jenom čtyři a půl měsíce vydržel Igor Biščan ve funkci trenéra Dinama Záhřeb. Chorvatskému klubu se nepovedl úvod nové sezony a vedení se rozhodlo pro rychlou změnu na lavičce.

Někdejší záložník se kormidla ujal 7. dubna a tým dovedl k zisku dalšího mistrovského titulu. Uplynulé týdny už tak povedené nebyly - Dinamo si nechalo odložit dvě ligová utkání a z dalších tří vytěžilo jen čtyři body. Úspěšné nebylo ani v předkole Ligy mistrů, v diskutovaném a napínavém dvojzápase nakonec nestačilo na AEK Atény.

"Dinamo se rozhodlo ukončit spolupráci s panem Igorem Biščanem, který od dnešního dne už není trenérem prvního týmu," oznámil klub na internetových stránkách.

Záhřebský celek neztrácí čas a několik hodin po odvolání Biščana představil náhradu, kterou je bývalý kouč Rijeky Sergej Jakirović. Premiéra ho čeká už ve čtvrtek, kdy na Dinamo čeká první duel posledního předkola Evropské ligy proti pražské Spartě.

Dinamo po nezdaru proti AEK Atény zároveň shání peníze a prodává i dva stabilní články základní sestavy. Do Ajaxu přestoupil stoper Josip Šutalo, do Fenerbahçe má namířeno brankář Dominik Livaković.

Autor: Tomáš Pavlík / gnkdinamo.hr

Komentáře (22)

Přidat komentář
Werkrider

Dinamo Zábřeh? Máte tam chybu, vypadlo vám "...na Moravě".

Reagovat
10

Reagovat
Lemond Laws

Já si teda taky nevšimnul.

Ale to je slušnej překlep

Reagovat
smazaný uživatel

To mě rozesmálo tak, že jsem si nemohl vzpomenout, jak je to správně

Reagovat
sergi

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Kily

heh, ještě si měli odložit dvě ne ligová, ale lihová utkání a bylo by to komplet

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě by se mohla rozhádat kabina

Reagovat
oli9

Livaković do Fenerbahce .. To já jsem ho viděl někde v Německu nebo Anglii.. To je teda bída co jsem ho vdy viděl Tak chytal skvěle

Reagovat
shitcool

Reagovat
Fodbalysta

Taky jsem překvapen. Je mu teprve 28 let, což je pro golmana ideální věk.

Reagovat
oli9

To je na tom dinamo tak špatně že to musí rozprodavat? Přitom se mi zdá, že produkuje neustále skvěle fotbalisty. Každý rok střeli nějakého hráče v průměru za 14 mil euro. Předchozí sezóny dokonce Gvardiol 37 mil eur, Ono 30 mil euro Pjaca 30 mil euro atd

Reagovat
kilobyte

Já bych řekl, že na tom pořád vydělávají nějací mafiáni a Dinamo dostává jen část peněz.

Reagovat
vetrnik

Dinamo ma rozpocet 50 mil €. Nema majitele, ktery by to tam sypal, TV nic, reklamy nic, vstupenky nic, marketing nic. Vsechno spolu dava tak 10% rozpoctu. Ma pouze dva zdroje prijmu: transfery a bonusy z Uefy za ucast

kdyz se hraje Liga mistru, tak to natahnou na nejakych 20-30 milionu. Zbytek musi z prodeje...

Reagovat
vetrnik

Liga mistru tento rok nebude a hned je tam dira 15 mil. €

Reagovat
O.Giroud

Tak oni to asi robia aby rozpredávali, ti hráči asi tiež nebudú chcieť hrať Chorvátsku ligu, keď je záujem u lepších tímov.

Reagovat
Selänne

Gvardiol šel za dvacet, ten zbytek je bonus z prodeje do City.

Napsal si to ty sám. Dinamo stále produkuje skvělé hráče, proto si může dovolit ty hráče pouštět, protože za rok nebo za dva budou mít podobnou nebo i lepší kvalitu zase k dispozici. Je to fabrika na talenty, na tom se do budoucna nic měnit nebude. Ještě bys měl vědět, že Dinamo plánuje výstavbu nového stadionu, jen čeká na pozemky od města.

Reagovat
BrutusGargamel

Spartu porazí i bez trenéra.

Reagovat
Nadržený šimpanz

Ani mne to nepřekvapilo. Dinamo hraje často v LM, ale když vypadne, tak se na na čas rozloží. Čekám, že Sparta je v pohodě přejede a i v KL vypadnou ve skupině. Ovšem kdyby hráli LM, tak by ostatní pozlobili. A četl jsem o zákazu vstupu pro jejich fandy, ale myslím si, že přijedou i tak a rozmlátil Prahu a okolí stadionu i tak

Reagovat
bartes

že by Sparta hrála v nějaké herní pohodě, se fakt říct nedá. O to větší rána je, že je mimo Krejčí. A že by hrála pravidelně poháry jako Dinamo, to už vůbec ne. Dinamo je i bez Livakoviče silnější než Kodaň. Jo, jsou to Balkánci, kteří mají své blikance, ale pravidelně hrají poháry a téměř ob rok LM. Jsou schopni doma porazit třeba Chelsea, ale taky rupnout s Kluží.

Reagovat
Fodbalysta

Krejčí je mimo proč ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele