Další rána pro Newcastle. Lascelles si nezahraje možná až do konce roku

01.04., 11:14
Aktuality
Jamaal Lascelles (© AFP)

Další vrásky na čele Eddieho Howea přidělal sobotní zápas s West Hamem. Už po sedmnácti minutách totiž kvůli potížím s kolenem nuceně opustil hřiště Jamaal Lascelles, vyšetření pak potvrdila jednu z černých variant. Přetržený přední zkřížený vaz jej vyřadí na šest až devět měsíců.

Třicetiletý stoper, jenž už nemalou část sezony kvůli předchozím problémům vynechal, se během tohoto týdne podrobí operaci. Malou útěchou mu může být alespoň fakt, že klub zhruba před měsícem aktivoval opci a prodloužil tak jeho kontrakt i na příští sezonu.

Magpies letos zdravotní trable neúprosně sužují. Stejné zranění jako Lascelles s podobnou délkou absence utrpěl proti Manchesteru City Sven Botman. Dlouhodobě jsou mimo hru i brankář Nick Pope s ofenzivními hvězdami Joelintonem a Callumem Wilsonem, trest za sázení už v říjnu vyřadil ze hry Sandra Tonaliho.

Průběh března přinesl Strakám zranění Kierana Trippiera a Lewise Mileyho, vše vyvrcholilo právě ve vítězném sobotním utkání s West Hamem. Lascellese na hřišti nahradil Emil Krafth, jenž po necelé hodině hry sám musel střídat ve stejný čas jako další nešťastník Livramento. Mladého Angličana nahradil Miguel Almirón, který se o deset minut později stal čtvrtým a naštěstí také posledním indisponovaným.

Newcastle čeká velmi náročný měsíc umocněný jednozápasovým disciplinárním trestem pro Anthonyho Gordona. Eddie Howe, hráči i fanoušci tak už vyhlíží polovinu dubna znamenající jedenáctidenní pauzu na zotavení.

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
kissak

Letošní sezóna je fakt zakletá, zajímalo by mě kde je chyba?

Reagovat
Y.Cabaye

Nevím kde je chyba co se zranění týče, tam to asi bude fakt jen smůla. Ale za mě se v létě nedostatečně posílilo, a pak už to šlo ráz na ráz. Nejvíc na to trpí obrana, která byla minulou sezónu naší chloubou, a letos je to naše největší slabina. Je sice pěkný, že Trippier je top 3 krajní obránce v lize, a že Schär dává parádní góly, ale dostávat 3-4 góly doma od týmů jako Luton nebo Nottingham je prostě bída. A pak jsou tu venkovní zápasy, kde patříme mezi nejhorší týmy ligy, zatímco loni jsme byli třetí nejúspěšnější tým na venkovních hřištích. Abych to shrnul, podcenění programu co se soupisky týče, pokles formy určitých hráčů jako Almirón, a pak nezvykle enormní porce smůly na zranění.

Reagovat
JoelinTOON

V posílení problém nevidím. Před sezónou byli v kádru 4 brankáři, 3-4 beci na pravou stranu, 2-3 na levou, 3-4 stopeři, 7 záložníků, 4 křídla... Jediným slabším postem byl hrot, ale tam se dalo počítat, že by tam mohl alternovat Gordon nebo Anderson. A to nepočítám Ritchieho, Dummetta a podobně.

Ban Tonaliho a spousta nešťastných zranění to pokazilo, ale řekl bych, že před sezonou byl kádr silný a dostatečně široký. S takovými průsery na zranění se počítat nedalo

Reagovat
kissak

Mě by spíš zajímalo, kde je zakopaný pes!

Je to ve vyšším počtu odehraných zápasů i díky LM?

Zintenzivnily se nějak tréninky?

Přetížení hráčů, nedostatečný odpočinek?

Špatný lékařský a fyzio tým?

Reagovat
Seydou Doumbia

To se asi nikdy nedozvíš pokud nejsi přímo jejich hráč, protože z vedení i sami hráči ti můžou nakukat do médii cokoli aby si měl odpověd...nemůže to být taky tím že jste se ze sestupu dostáli hned do LM a ted vlastně nevíte jak chodit v tom že se od vás hodně očekává?

Reagovat
kissak

Jak to myslíš po sestupu? Určitě nám v tomto ohledu hodně uškodila účast v LM.

Reagovat
Seydou Doumbia

no ta sezona jak jste byli na sestupu, přišel haui a vytáhl vás nahoru, další sezona top a hned postup do lm a pak se od vás najednou očekaválo že budete hrát nahoře a ono to nejde...brutálně rychle jste se ze dna dostali nahorů a ted nevíte jak si tam počínat

Reagovat
kissak

jsem pako, vidíš a já tomu Bruceovi věřil, že by nám ponechal prvoligovou příslušnost i pro další sezonu.

Každopádně pravdou je, že LM byla hodně nečekaný nadplán, který nám paradoxně spíš uškodil.

Reagovat
Seydou Doumbia

za mě ale máte pořád slabý kádr na to hrát pl, lm a stopadesát tisic dalších soutěži a poháru v anglii

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Jako hlavní příčinu slabiny naší obrany bych také přičítal fakt ve zranění Botmana, který jednak dlouho absetoval poté po nedostatečném doléčení a návratu na trávník hrál pouze na půl plynu. Nejvyšší mírou na našich výkonech má určitě zranění protože když se to tak vezme žádná řada nezůstala dlouhodobě pospolu. Složení kádru se obměňovalo, hráči si na sebe nestihli zvyknout. Pravdu máš v nekonzistentních výkonech doma-venku jenž se také dá přičítat velké marodce což je statistika ve které letos nemáme konkurenci.

Reagovat
Beros

Hele, co si budem... Jamaalovi nic zlého nepřeju a přeju mu, ať se zranění hojí bez komplikací, ale za mě jsem rád, že hrát nebude... Konečně Burn zapluje na svůj post a více času na hřišti dostane Hall, který byl ve zbytku zápasu proti Kladivám prostě TOP... Opravdu nechápu Howea, co na tom Burnovi vidí... Dobře, je to dříč a srdcař, ale proboha není to levý obránce A taky nechápu, proč prodlužovali toho Jamaala... Proč? Za nějaké zásluhy nebo co? Za mě, když nastoupil, tak jsem se jen modlil, ať má co nejmíň balónů. To, že párkrát zahrál dobře neznamená, že mu prodloužím smlouvu... Kapitán je pro mě Tripp, Jamaal je figurka z minulé vlády ,, pana " Ashleyho. Jestli se chceme posunout někam dopředu, tak nebudu prodlužovat hráče tohoto typu proboha...

Reagovat
kissak

Posouvat se určitě chceme, ale také a nejen v současné době musíme či budeme řešit FFP nebo Pravidlo o zisku a udržitelnosti z čehož mi jednoduše vyplývá fakt, že Jamaal se prodlužoval jako backup v případě rozsáhlé marodky. Platově náročný není a kdyby ses ho chtěl zbavit, tak maximálně za 5-10 m. V případě příchodu nového stopera budeš vynakládat daleko více financí což si v současnosti zkrátka nemůžeme dovolit.

Reagovat
O.Giroud

To je dobrý backup borec, čo je zranený každú chvíľu

Reagovat
Beros

Reagovat
Beros

Tak proč jsme teda prodlužovali Emila? Určitě ne kvůli konkurenci napravo... Emil, když nastoupil jako stoper, tak zahrál xkrát líp než Jamaal... Možná není tak vysoký, ale oproti Jamaalovi má rychlost i slušnou rozehrávku... Ale Howea je trenér, že jo...

Reagovat
kissak

Asi proto, že Emil je schopen zahrát více postů kdežto Lasička je přikován pouze na stoperu.

Reagovat
Beros

Pravda... I tak se mi prodloužení Jamaalovi smlouvy kouše těžce...

Reagovat
kissak

Reagovat
kissak

Tvé rozhořčení je pochopitelné Jamaal je průměrný stoper, který dovede střídat lepší výkony s minelama, ale za mě prodloužením jeho kontraktu nic netratíme. Pokud by se mu sezóna vydařila dal by se ještě zpeněžit i kdyby to mělo být do Champu. Nečekají nás vůbec lehké časy, naopak možná budeme čelit prodeji Bruna či Saši.

Reagovat
Beros

Jako za mě... Kdyby za oba přistálo na stole 200 mega, neměl bych s tím problém. Za ty prachy už se dají sehnat 3-4 slušní hráči...

Reagovat
kissak

To určitě ano, jen aby je kvalitou plně nahradili!

Reagovat
Beros

Toho bych se nebál.... Vedení by určitě nepřivedlo žádné jelita, jako za ,, vlády " Ashleyho

Reagovat
kissak

To nikdy nevíš

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele