Další oslabení pro Brighton? O přestup za lepším požádal Caicedo

28.01.2023, 10:30
Aktuality
Moisés Caicedo (© AFP)

Brighton prožívá skvělou sezonu a je na šestém místě tabulky anglické Premier League, ne ze všeho ale mohou mít jeho fanoušci radost. Vedení se na začátku ligového ročníku nepovedlo udržet Marca Cucurellu (Chelsea), nyní by příležitost odejít za lepším rád využil ekvádorský reprezentant Moisés Caicedo...

Jednadvacetiletý ekvádorský záložník má smlouvu do června 2025 a o jeho služby se zajímá Arsenal. Londýnský klub přešel k činům a nabídl 60 milionů liber, s touto nabídkou nepochodil a odmítnutí se nesetkalo s uspokojivou reakcí ze strany samotného fotbalisty.

"Jsem Brightonu vděčný za to, že mi dal šanci zahrát si Premier League, vždycky jsem ze sebe vydával to nejlepší," sdělil.

"Fotbal jsem vždycky hrál s úsměvem a srdcem. Jsem pyšný na to, že se mohu stát nejdražším prodejem v historii Brightonu, díky čemuž klub dostane šanci investovat do jiných hráčů a nadále být úspěšný. Jsem nejmladším z deseti sourozenců z chudého městečka Santa Domingo v Ekvádoru. Mým snem vždy bylo stát se ekvádorským fotbalistou s největším počtem trofejí. Fanoušci si mě začlenili do svých srdcí a já je navždy budu mít v tom svém. Snad pochopí, proč bych rád využil této příležitosti," dodal.

Caicedo patří Brightonu dva roky a za první tým zatím odehrál 31 soutěžních utkání, v nichž zaznamenal dvě branky, na přelomu listopadu a prosince si zahrál i na světovém šampionátu v Kataru. Z Brightonu do Arsenalu nedávno přestupoval útočník Leandro Trossard, který měl neshody s trenérem Robertem de Zerbim.

"Mluvil jsem s ním jako otec, nikoli jako trenér. Doufám, že u nás zůstane do konce sezony... Bylo by to nejlepší řešení pro něho i klub," řekl kouč na včerejší tiskové konferenci.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (396)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele