Další jubilant, tisící zápas kariéry odehrál Andrés Iniesta

02.03., 16:37
Aktuality
Andrés Iniesta (© Vissel Kobe)

Do klubu hráčů s tisícovkou soutěžních startů se v tomto roce zapsal už druhý zkušený záložník. V lednu odehrál jubilejní zápas Portugalec João Moutinho, včera ho napodobil Andrés Iniesta.

Odchovanec Barcelony v květnu oslaví čtyřicáté narozeniny a od loňského srpna hraje ligu ve Spojených arabských emirátech za Emirates Club. Ten v pátek nastoupil na půdě Ajmanu a neuspěl, když prohrál 0:2.

Iniesta největší porci utkání odehrál za Barcelonu, 49x nastoupil za rezervní tým a 674x za áčko. Další starty přidával za španělskou reprezentaci (131), japonský Vissel Kobe (134) a aktuálně Emirates (12).

"Dosažení tohoto milníku pro mě představuje něco velice speciálního. Jako malý kluk jsem kopal to míče na hřišti v Albacete a snil o tom, že se jednou stanu profesionálním fotbalistou. Nikdy jsem ale ani nepomyslel, že bych to mohl dotáhnout takhle daleko," prohlásil.

"Vážím si všeho, čeho jsem dosáhl, stejně jako lásky, jíž se mi dostalo. Všem patří obrovské díky za podporu, zvláště pak mým rodičům a rodině," dodal.

Iniesta během tisícovky zápasů nastřílel 104 gólů, na 192 branek přihrál a získal celkem 38 trofejí. Ve své sbírce má deset ligových titulů, čtyři triumfy v Lize mistrů a nezahálel ani na mezistátní scéně - jednou se stal mistrem světa a hned dvakrát šampionem Evropy.

Autor: Tomáš Pavlík / mundodeportivo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele