Dalić si promluvil se Šukerem a bude pokračovat jako kouč Chorvatska

10.08.2018, 10:41
Aktuality
Chorvatský svaz nebude muset hledat nového trenéra pro svůj národní tým. Na lavičce stříbrného medailisty z letošního mistrovství světa bude pokračovat Zlatko Dalić, oznámil to po včerejší schůzce s prezidentem tamního svazu Davorem Šukerem...

Dalić má v tuto chvíli kontrakt do července 2020 a Chorvatsko povede i v dalším cyklu o postup na světový šampionát do Kataru. Smlouvu by měl nejenom dodržet, ale v dohledné době také prodloužit.

"Vyřešili jsme všechny problémy. Těším se na nové výzvy," sdělil Dalić novinářům.

Jednapadesátiletý kormidelník se týmu ujal před necelým rokem, na úvod s ním zvládl klíčový duel na Ukrajině a následně ho provedl nástrahami baráže o postup na MS 2018, v níž Chorvatsko po výsledcích 4:1 a 0:0 vyřadilo Řecko. Historického úspěchu pak dosáhlo na samotném turnaji v Rusku - v základní skupině neztratilo ani bod, zvládlo penaltová dramata proti Dánsku a Rusku, v prodloužení vyzrálo na Anglii a narazilo až ve finále, kde nezvládlo přestřelku s Francií.

Dalić zatím vedl Chorvatsko ve čtrnácti zápasech, vedle finále proti Francii prohrál v přátelských duelech s Peru a Brazílií, desetkrát slavil výhru.

Autor: Tomáš Pavlík / sport-express.ru

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za ten druhý flek na MS považuji za samozřejmost, aby pokračoval. No ale myslím si, že to není nějaký nový Herrera, prostě měl štěstí, že koučuje takovou generaci hráčů, kterou by pomalu mohl trénovat i Vlastik Petržela

Reagovat
smazaný uživatel

Tam šlo spíš čistě o to, že má ve smlouvě směšné peníze proti ostatním trenérům nároďáků a jeho požadavky se dost lišily od toho, co mu byl svaz ochotný dát

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Puskas

Takových generací už fotbal pamatuje, stejně jako plno trenérů, co nedokázali vytřískat z toho potenciálu nic, neodkázali vytvořit tým, ukočírovat hvězdy, reagovat na hru soupeře...

Reagovat
smazaný uživatel

2 týmy porazili na penalty a Anglii v prodloužení. Tzn. že kdyby náhodou jeden hráč nedejbože při pencli podklouzl, tak o Daličovi nikdo nic neví. Mašina na vítězství vypadá jinak

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Iste, mohlo to byť aj tak, ako píšeš.

Ale jeho prínos je nesporný. Tí istí hráči a s jeho predchodcom takmer na tie MS nepostúpili. Zrejme si sadli.

Aj Realu veľa nechýbalo k vypadnutiu s Bayernom alebo s Juventusom... ale nevypadol a Zidane je medzi nesmrteľnými.

Ak by Real vypadol, tak Zidane končí bez pocty.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak uvidíme jestli dokáže jako Zidane být úspěšný na třech turnajích po sobě. Pak uznám, že je to fakt dobrý kouč. Prostě měli haluz - můj názor. Ale i tak jim to přeji (Chorvatsku)

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha, veď to nedokázala ani Brazília keď hral Pelé... vyhrať MS trikrát po sebe.

Ale oni nevyhrali, boli druhí.

To prirovnanie k Zidanovi je pritiahnuté za vlasy.

LM sa hrá každý rok, MS raz za 4 roky... to je obdobie 12 rokov.

Reagovat
smazaný uživatel

Preboha je snad i ME. To máš preboha 3 turnaje za 4 roky ;) A já nepíšu že to musí všechno vyhrát preboha. Úspěch pro CRO je už postup do čtvrtfinále preboha. Tak preboha nepřekrucuj

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne prekrúcaš akurát tak ty.

Ty si vytiahol tri turnaje po sebe u Zidana, čo je, ako všetci dobre vieme, tri víťazstvá v LM : 2015/16; 2016/17 a 2017/18.

Teda v jednej a tej istej súťaži.

Aj keby do toho zarátame ME, vždy je do dlhšie obdobie - 6 rokov.; čo ako jediní dokázali zatiaľ iba Španieli.

Potom čosi melieš o Chorvátoch a to, že pre nich by bol úspech aj štvrťfinále...je to síce diskutabilné, či by to bol pre CRO úspech, ale hlavne to je už mimo nášho príkladu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zidaneho jsi vytáhl první ty pokud se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

To sedí, ale v inom kontexte.

Tri víťazstvá v rade si ale vytiahol pre zmenu ty.

Reagovat
mayday

Tak je taky rozdíl dlouhodobá soutěž, kde momentální ztráta formy nebo kiks jednotlivce se dá v klidu zase dohnat než jeden turnaj ve třech týdnech. Spíš uvidíme, jak si povedou zatím v kvalifikaci.

Reagovat
Puskas

To je úplně fuk - složil tým, který šel spolu za vítězstvím, ač tam je plno výrazných individualit, stmelil je. A pokud jde o penalty - znamená to, že ve vyřazovacích zápasech neprohrál a dovedl tu malou zemičku ke stříbru.

Reagovat
smazaný uživatel

Se štěstím

Reagovat
smazaný uživatel

žádné kdyby v reálném světě neexistuje a nefunguje, takže neplatný argument

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečně vytahuješ slovíčko KDYBY z kontextu. Nejde o to co by kdyby. Jen jsem se snažil říct, že měl prostě štěstí a že se to příště pravděpodobně nebude opakovat. Španělé dominovali 5 let, Němci 4 či já vím kolik. A Ranieri vyhrál jeden titul a už o něm není slyšet a o Daličovi za rok taky neuslyšíme. Toť vše, nechci se hádat

Reagovat
smazaný uživatel

Co by musel ještě předvést, aby takový typický český člověk jako ty byl schopen uznat, že uspěl? Je finále MS málo? Že tam došli tím nejnáročnějším možným způsobem po psychické i fyzické stránce je taky málo? To musí vyhrát třikrát za sebou mistrovství světa, což se nikomu ještě nikdy nepovedlo, abys uznal, že je to kvalitní kouč? Chlap, který trénuje nejlepší fotbalisty světa a udělá s nimi stříbro na takovém turnaji potom, co k němu dojdou tou nejnáročnější možnou cestou po psychické i fyzické stránce je jen haluzák. Ten tvůj názor je opravdu neskutečně hloupý, nezlob se na mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Čti pořádně. Nikde nepíšu že musí něco 3x vyhrát. Já jim to přál, hráli celkem pěkný útočný fotbal. Zato měli problémy v defenzivě, když na ně silnější týmy přitlačily. Normálně píšu, že super úspěch, s tím že podobný už těžko zopakují. Co je na tom neuznávajícího. Ranieri je sympaťák, měl jsem ho rád už v Chelsea, ale není to prostě Top kouč, který by dokázal být s jakýmkoli týmem pravidelně úspěšný. To samé si myslím o Dědičovi. Co je na tom hloupého teda? Taky můžu napsat, že jsi takový typický český člověk, protože jsi můj názor jinak pochopil (hloupě). Jinak v klidu, venku je horko

Reagovat
smazaný uživatel

Ty akorát každým dalším příspěvkem vždycky dokážeš překroutit to, co jsi napsal v tom předchozím, to je hezké Ale dobrý no, od toho, že by to co Dalič dokázal Petržela jsme se postupně nakonec dobrali k tomu, že Chorvati už ten úspěch asi nezopakují

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jsme jinde. Prostě jsem chtěl říct, že to na tomto MS až tak nebylo o trenérovi, respektive kdyby tam byl lepší kouč, tak by to dle mého mohli na příštím MS potvrdit. Ale samozřejmě je to jenom spekulace, můj názor, nejsem vševěd Jak píše pode mnou mayday - další zápasy ukážou.

Reagovat
mayday

Na druhou stranu vmve všech play off zápasech prohrávali, dokázali vyrovnat nebo dokonce vyhrát. Ten posun tam oproti minulosti, kdy pravidelně vypadli ve skupině nebo v OF, je vidět.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ttopi

Proč ho neangažuje nějaky špičkový velkoklub? Vždyť je přece jeden z nejlepších trenérů světa, jak sám o sobě skromně prohlásil.

Reagovat
Riviera Kid

Připomíná jenom mě Durindu z Tublatanky??

Reagovat
dylan

Spis Jirku Babicu

Reagovat
smazaný uživatel

A když nemáte Kaliniče, dejte tam Mandžukiče.

Reagovat
dylan

Reagovat
smazaný uživatel

Tréner potrebuje aj šťastie a on ho mal a k tomu dobrú generáciu hráčov. A potom je slávny. Ak náš Enrique bol vykopnutý z Ríma, prišiel k nám, mal slávne MSN, bola z toho LM + ďalšie a stal sa slávnym, je trénerom repre. Tam toho veľa pokaziť nemožno, vždy sa môže vyhovoriť na slabšiu generáciu, čo je aj pravda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele