Dahoud nedostane novou smlouvu a po sezoně odejde z Dortmundu

20.02.2023, 18:58
Aktuality

Borussii Dortmund po šesti letech opustí Mahmoud Dahoud, jenž se nedočká prodloužení končící smlouvy. Sedmadvacetiletý záložník doplatil na konkurenci a časté zdravotní problémy...

Dahoud přišel do BVB v létě 2017 z Borussie Mönchengladbach, vysoká očekávání však nenaplnil, na čemž se - hlavně v posledních dvou sezonách - podepsala také častá zranění.

Dvojnásobný německý reprezentant i proto v letošním ročníku nastoupil jenom do pěti ligových utkání a bilanci už příliš nevylepší, protože mu nebude prodloužena smlouva.

"Minulý týden jsem měl s Mo velmi otevřený a upřímný rozhovor. Řekl jsem mu, že s ním v létě neprodloužíme smlouvu," uvedl sportovní ředitel Sebastian Kehl pro deník "Bild".

Dahoud během více než pěti a půl roku nastoupil za Dortmund do 137 soutěžních zápasů, v nichž zaznamenal pět gólů a 16 asistencí. Jednou z nich v sezoně 2020/21 pomohl Dortmundu ve finále DFB-Pokalu porazit RB Lipsko, rok předtím zapsal triumf v domácím Superpoháru.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele