Cúper: Válku z hlavy jen tak nevymažeme

08.09.2008, 13:57
Aktuality
Reprezentace Gruzie má trenéra velkého jména, Hectora Cúpera, ani ten ale nic nezmůže s největším současným problémem Gruzínců - válkou. Ve středeční kvalifikaci v Itálii však jeho svěřenci prý určitě nedají svou kůži lacino.

Nedávný válečný konflikt mezi Ruskem a Gruzií ovlivnil také chod kvalifikace na mistrovství světa, Gruzie musela svůj první zápas s Irskem odehrát na neutrální půdě, v Německu. A i další zápas, v Itálii, mají provázet velká bezpečnostní opatření, což psychice hráčů rozhodně nepřidá, jak si nedávno postěžoval Kacha Kaladze.

I Hector Cúper ví, že se jeho hráči nemůžou plně koncentrovat na fotbal. "Viděli jste, jak nervózní jsme byli v úvodu zápasu s Irskem. Tým nešel do zápasu s klidem, válka je v hlavách hráčů, to je normální. Nejde přijít do kabiny a říct, že teď budeme myslet jen na fotbal," řekl argentinský trenér deníku Gazzetta dello Sport. "Tým trpí spolu se všemi Gruzínci, není jednoduché hrát fotbal v této atmosféře," dodal.

Teď jeho svěřence čeká soupeř o poznání těžší než Irsko - mistři světa z Itálie. "Samozřejmě, Itálie je silná a je favorit. Udělali dobře, když na místo trenéra povolali zpátky Marcella Lippiho, patří k nejlepším na světě. Ale Gruzie nepůjde do zápasu jako předem poražená, chceme se z Udine vrátit s pozitivním výsledkem," řekl dále Cúper. Jeho tým má určitě šanci, vždyť v sobotu se Italové hodně trápili s jiným outsiderem, Kyprem.

Největší pozor si prý Gruzínci budou muset dát na Andrea Pirla. "Je duší jejich týmu. Je vynalézavý, kdykoli se dostane k míči," varuje Cúper.

Autor: Petr Starý / channel4.com

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cuper

Reagovat
smazaný uživatel

Hector Cúper je skvělý trenér a přeju mu hodně dobrých výsledků v kvalifikaci

Reagovat
smazaný uživatel

jeden z nej.trenérů v historii Valencie,dík za všechno

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních letech nic moc, ale ve Valencii byl výborný

Reagovat
pavel.fotbal

NENÁVIDÍM RUSKO!!!!!!!! Odporná expanzivní politika, bohužel na ní doplácí sport, v tomhle případě je to fotbal. Rusko je FUJ .

Reagovat
herbage

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nejsou omalovánky

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas miluju desetiletý děti

Reagovat
smazaný uživatel

Uz ten jeho důmyslný nick leccos prozrazuje

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Rusi sú naši bratia ty prázdna detská hlava...

Reagovat
Tomanatura

Já teda v Rusku bratra nemám

Reagovat
smazaný uživatel

Všetci Slovania pochádzajú z Ruských stepí, v 5. storočí odišli do strednej Európy....

Reagovat
Tomanatura

No vidiš, takže sme možná aj mi dva bratři. Mám v rodině slováka

Reagovat
smazaný uživatel

Ak je odniekial z Komárna alebo odkial tak to ani Slovák nie je....

Reagovat
Tomanatura

Z Bratislavy

Reagovat
smazaný uživatel

Máš snad něco proti lidem z Komárna??

Reagovat
smazaný uživatel

Nie, len to nie sú čistokrvní Slováci takže to nemôžu byť starí Slovania.

Reagovat
herbage

No, v ČR je spousta lidí s germánskými předky stejně tak na Slovensku s uherskými. Co nemam rád je házení lidí do jednoho pytle. V Rusku nejsou ani samí dobráci, ani samí hajzlové, zkrátka lidé jako každý jiní. Něco jiného jsou obyčejní lidé, kteří jsou velmi pohostinní nebo zbohatlíci, kteří jezdí po světě a myslí si že si můžou všechno koupit nebo ruská mafie v Karlových Varech či současná ruská vláda, která je velmi pragmatická, což se mnoha lidem na západě nelíbí. Rusko je poslední dobou častým terčem západní propagandy, USA tahá bývalé satelity SSSR do své sféry vlivu, i když Rusko ubezpečovali, že NATO rozšiřovat na východ nebudou a Rusko se tak oprávněně cítí ohroženo. V Jižní Osetii a Abcházii vůbec nešlo o jejich nezávislost, je úplně jedno, zda budou tyto země samostatné či pod správou Gruzie. Jedná se totiž o autonomní oblasti s vlasní vládou, prezidentem, parlamentem, policií a armádou. Rusko už tam dlouho dobu mělo své mírotvorné jednotky, které dohlíželi na pořádek a měli k tomu mandát přímo od OSN. Gruzínci i Osetinci by spolu normálně žili pospolu, ale loutce USA Saakashivlimu ruplo v bedně a začal bombardovat hlavní město Osetie a Rusko nemělo na výběr, mělo dokonce povinnost zásáhnout. Bylo to naplánováno záměrně na začátek olympiských her, aby se mohlo Rusko odsoudit, že začíná válku v době celosvětové spotovní akce, kde má jít o porozumnění mezi národy. Rusko zasáhlo rychle a efektivně, Gruzínská armáda se dala na úprk a pak rusko chytře neútočilo na civilní cíle, ale jen obsadilo vojenské základy Gruzie. Gruzie se pak dovolávala pomoci západu, ale bylo jasné, že je nebudou za jejich blbost podporovat, když fakta hovoří jasně. Gruzínci se tak jen zmohli na mediální válku, kterou dá se říct vyhráli. Hodili vše na Rusko a jejich PR agentura byla k dispozici západním novinářům nonstop. Škoda že fakta která předkládala se ukázali jako lež a fotky jako velmi nešikovné aranžmá sehrané ve 3 lidech. Západ si tímto konfliktem chtěl Rusko oťuknout a Rusko reagovalo tak jak jednalo. Nechci říct, že jednalo bez chyb, ale jednalo tak, jak muselo, nemělo na vybranou. Západ tím navíc Rusku ukradl argumentaci v případě Kosova, ale tam šlo přeci jen o úplně něco jiného. Mimoto šlo i o ropu a plyn, protože přes Gruzii vede ropovod Nabucco, jediná cesta ropy a plynu z kaspické oblasti mimo kontrolu Ruska, takže Rusko jen upevnilo svojí pozici hlavního dodavatele fosilních paliv do Evropy. vítězem tak není nikdo, jsou jen poražení na obou stranách a nejvíce utrpěli obyčejní lidé žijící v Osetii, která byla sprostě v noci bombardována Gruzínským dělostřelectvem, zato by měl jít Saakashivili před vojenský tribunál a být řádně odsouzen.

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi pekne a dobre napísané...

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně zformulované

Reagovat
smazaný uživatel

a hlavne tie media a zurnal-Markiza(Amici),Pravda(Amici) ,skoda ze som tento konflikt nemohol sledovat na plno...

Reagovat
smazaný uživatel

Slovany mám povětšinou rád, ale Rusy ne...Jak může říct člověk z ČR/SR že Rusové jsou naši bratři to nechápu....doufám že to byla ironie

Reagovat
herbage

Vsadil bych svý boty že to nebyla ironie. Mně to teda divný nepřijde.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jistě se nedá říct, že nám jsou cizí, ale zase je označovat za bratry je dle mně dost přehnané. Jinak nic proti Rusům. Mám je rád, zvláš´t jejich umělce a kulturu

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopil bych to kdyby to bylo mezi ČR a SR, ale o Rusácích tvrdit že jsou naši bratři, mi připadá dost zvláštní, zvlášť po historických zkušenostech s Ruskem (popřípadě SSSR), ale i dnešních vztazích...

Reagovat
smazaný uživatel

Naši bratia sú všetci Slovania a Rusko je vlastne taká naša "základna".

Reagovat
smazaný uživatel

jestli by se ke mne muj bratr choval tak jako rusko vuci cesku, tak bysme se doma povrazdili....

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorím, že Rusko nám má ísť príkladom len hovorím, že sú to naši bratia čo naozaj sú, či ich mám-e rád-i alebo nie, to už je o inom.

Reagovat
herbage

To se mi zdá jako velmi omezený pohled. Zaměňuješ vedení země s obyčejným lidem. Ruský lid v SSSR velmi trpěl pod totalitním režimem, zvláště čistky v 30.letech stály život milionům z nich. Na okupaci naší země se nijak nepodíleli, to byl hlavně zásah vedení strany. Obyčejní vojáci nevěděli která bije a byli zcela mimo. A dnešní vztahy s Ruskem by mohli být velmi korektní, kdyby naše vláda jednala jako vláda suvernní země. Proto závidím slovákům jejich vládu, která nemá patolízalskou politiku a má s Ruskem dobré vztahy. Rusko své dohody plní a je to důvěryhodný partner, což se o jiných zemích říct nedá.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa musím len súhlasiť aj keď my máme vo vláde tiež pekný humus ale v tomto, vo vzťahu s Ruskom jej dávam

Reagovat
herbage

Každá vláda v každé zemi je pěkný humus založený na korupci a kontaktech, ale je důležité mít na ministerstvu zahraničních věcí kompetetní pragmatické lidi, kteří hodnotí věci s nadlhledem. Mít tam lidi jako pavel.fotbal, tak jsme dávno ve válce. Tito fanatici jsou pohromou pro celý svět.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale vy vo vláde aspon nemáte SMK, maďarská strana.

Reagovat
smazaný uživatel

keby on pozna ´´SMK´´ a ich politiku, madarska politika je anti slovenska

Reagovat
smazaný uživatel

Já s tebou souhlasim, obyčejní Rusové nikdy za nic nemohli, a vojáci v roce 1968 taky ne (taky proto třeba souhlasím s mým pradědou, který jim dával vodu, když celé naše město vyhlásilo pravidlo "ani vodu jim nedáme") ale já spíš mluvím o Rusku jako o státu....(takže v podstatě melu blbosti když se to tak vezme), ale co jsem zatim potkal ve svém životě Rusy, tak byli všichni dost padlí na hlavu

Reagovat
herbage

Ale za tak malého vzorku nejdou vyvozovat závěry. Jak jsme psal v minulém příspěvku, tak je rozdíl mezi těmi, které potkáváme a těmi, kteří žijou v Rusku a nikdy nevycestovali ven.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je ciste prorusky pohled na vec.. v nekterych vecech se shodneme(napr. ve veci s obycejnym lidem), ale naprosto nesouhlasim s tim, ze by vztahy mezi nami a ruskem mohly byt nekdy dobre, nebot doufam, ze jsme se z dob okupace poucili a nebudeme partnery statu, ktery svym rezimem utlacuje lidi a svou ryze vyhrozovacnou politikou, na kterou v soucasne dobe nemaji narok, se snazi zastrasovat ostatni staty(coz se jim nekde dokonce dari...)

Reagovat
herbage

Koho Rusko zastrašuje, komu vyhrožuje? Vztahy s nimi můžeme mít velmi dobré, protože ekonomické sféra je většinou apolitická a dva rozumní se vždy domluví. Neřikám, že bysme měli mít s nim společnou obranu či zahraniční politiku, zkrátka korektní vztahy dvou suverenních zemí se vzájemným respektem jako třeba s Německem. Nechci mít ve vedení státu lidi, kteří jsou cvičení papoušci ministerstva zahraničí USA.

Reagovat
smazaný uživatel

z minulosti napriklad nas a ted? gruzii jsi nesledoval?.. obeti teto politiky byla skoro kazda zeme, kde chteli urcitou formu spravedlnosti a s tou rusko prakticky nikde nesouhlasilo.. jeste ze si vetsina zemi prosadila sve a rozpadl se kolos jmenem SSSR... jinak o ekonomickych vztazich nemluvim, protoze obchodovat se da prakticky se vsemi staty(jak?.. to uz je zas neco jineho..).. s korektni vztahy v soucasne dobe nelze mit(politicka situace je na obou frontach hroziva..).. ja bych byl pro korektni vztahy s ruskem, jenze az v te dobe, kdy tam prestane prevazovat politika diktatoru(jina forma nez je obvykle.. takova schovanejsi.. ale nenapadlo me jine vhodne slovo..)

Reagovat
herbage

Gruzii jsme sledoval velmi důkladně a jen se směji, protože Rusko nebylo agresorem. Jinak chová se zcela pragmaticky, jak by se zachovali USA, kdyby se Mexiko či Kanada měli stát součástí Varšavského paktu? V současné době to vypadá, že Gruzie a Ukrajina schovaní pod sukní USA šťouchají do Ruska klacíkem a když se Rusko ohnalo, hned je agresor. Můžu se zeptat, z kterých zdrojů si čerpal informace o konfliktu v Gruzii?

Reagovat
smazaný uživatel

rusko nebylo agresorem, to jsem nikdy nerekl.. a souhlasim i s tim jak se zachovalo, ale ja jsem myslel vyvoj gruzie od odtrzeni od SSSR.. rusko jim delalo same naschvaly az Saakashivlimu praskly nervy a udelal to, co udelal.. ja s tim nesouhlasim a zda se mi to az prilis podobne chovani ruska a dalsim vecem ktere se staly uz jsem se nedivil, protoze to bylo vcelku jasne.. jinak snazil jsem se necerpat prilis z televize, ale spis si procitat noviny, internetove zpravodajstvi, osobni prozitky tech, kteri byli primo na miste a snazil jsem se vytvorit si svuj objektivni pohled na vec... ale uz koncim s touto diskuzi, protoze neminim resit politicke problemy na fotbalovem portalu....

Reagovat
herbage

To nejsou zdroje, na internetu se můžeš dočíst ledascco. Jinak jseš velmi nekonkrétní, zkus jmenovat věci přesně, když ti jde o fakta. A ten "úhybný" manévr ke konci, vážně myslíš, že když už je to tu celé zapleskané, že jeden příspěvek navíc by vadil?

Reagovat
smazaný uživatel

ja se nesnazil nasadit uhybny manevr, jen mi to zacalo pripadat nemistne(trosku pozde.. ja vim..).. jinak si ted uvedomuji svou dalsi chybu, nebot me zajimal predevsim clanek a tech jsem cetl nezpocet a nasledne jsem se si je snazil utridit a zretel jsem bral prave na ony pocity a dojmy obyvatel a obou stran.. a podle toho jsem si udelal celkovy obraz o veci.. samozrejme mi mohlo neco uniknout.... to znamema, ti zdroje moc nevyjmenuju, takze zustavame na mrtvem bode a pro priste si budu zdroje lepe pamatovat.. takze ti dekuji za pouceni

Reagovat
herbage

Jinak takto se vede mediální válka: http://www.prop.sk/klamanie.html

Reagovat
smazaný uživatel

media jsou obrovska zbran a prave proto necerpam jen z jednoho zdroje.. ovsem i tak se lze v urcitych vecech lisit od skutecnosti, ale to je bohuzel dnesni svet..

Reagovat
herbage

Proto by mě zajímali ty zdroje, protože jestli bereš iDnes, Lidovky, Novu, Novinky a Primu jako 5 zdrojů, tak ti musím bohužekl sdělit, že se jedná o zdroj jeden a tím je Reuters či jiná západní agentrua, od které to překládají.

Reagovat
smazaný uživatel

ubezpecim te, ze ani z jednoho informace necerpam.. mozna nekdy z novinek, ale na zpravy na prime a na nove sem alergickej

Reagovat
herbage

Já se spíš snažil sledovat pozadí konfliktu, zájmy různých zemí, médií a pak fakty. Člověk si to musí pak v tý kebuli poskládat sám, ale stejně je ve výsledku ovlivněn zdroji, ze kterých čerpá. Já jsem pak ovlivněn ještě jinými skutečnostmi, které velmi změnili můj pohled na svět, ale to teď nebudu rozebírat. Stejně nás PJ každou chvíli smaže, už smazal fandy hudební sekce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a prave o to jde.. jak si to v hlave poskladas.. informace si muzes zjistovat ruznymi zpusoby.... jinak on ten celkovy obraz asi nikdy nebude naprosto presny, protoze u kazde takove vetsi medialni akce, se velke mnozstvi informaci zamlcuje, popripade falsuje... takze ja ti jen podekuju za diskuzi a popreju dobrou noc, nebot me zitra ceka skola a priprava na exkurzi do rakouska

Reagovat
herbage

Ok, tobě dík taky, ahoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Sú to naši bratia, žiadna irónia to nebola, aj keď naši bratia by nás neobsadili v noci s tankami atď. No napriek tomu medzi nami koluje tá istá krv.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa všetci nezabúdajme kto nás oslobodil od Hitlerových ludí. A vôbec, lepší komunizmus než fašizmus a to sakra lepší. Na fašizme napríklad nevidím nič kladného, inak niektorí ludia si komunizmus aj pochvalovali...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď s tebou ale musim nesouhlasit....V počtu obětí je na tom komunismus daleko hůř, než fašismus...(když se to ale vezme, je to prašť jako uhoď). V tom, že si někteří lidé komunismus pochvalovali, máš pravdu, ale to i fašismus.....nezapomínej, že Hitler vyvedl Německo z hospodářské krize, dal lidem práci a peníze....Divíš se že za ním šli, a fašismus se jim zdál jako dobrá věc? Jinak Rusové nás sice osvobodili od Hitlera, ale to mohli stejně tak udělat Američané, ale to bylo výsledkem dohody o budoucích sférách vlivu....Churchill už tehdy varoval před Stalinem, a použil poprvé termín "studená válka", ale nikdo ho nebral moc na zřetel....Podle mně je fašismus a komunismus stejné svinstvo, jen každé na druhé straně barikády

Reagovat
smazaný uživatel

do puntiku s tebou souhlasim.. vyborne a hlavne pravdive napsane

Reagovat
herbage

Co je pravda je relativní.

Reagovat
smazaný uživatel

to mas pravdu.. jenze v tom pripade by tu vsechny nazory jen ruzne vyplody fantazie, protoze by tu podle toho nemohl mluvit nikdo pravdu.. ovsem faktem zustava, ze jsme za doby okupace ruskem ztratili 50 let naseho vyvoje... sice je nesmysl si zoufat, ale jsem opravdu smutny, ze nas neosvobodili americane.....

Reagovat
smazaný uživatel

Nikde nemáš záruku toho že by nás oslobodili, navyše kým by to spravili zomreli by dalšie stovky Slovákov a Čechov.

Reagovat
smazaný uživatel

se podivej na zeme, ktere osvobodili a rekni mi, kde delali takova zverstva jako rusko? .. a zeptam se jeste, proc si myslis, ze by zemreli dalsi cesi a slovaci?

Reagovat
smazaný uživatel

Kým by nás Amíci oslobodili zomreli by další naši spoluobčania, veď z nás zasa utláčali Maďari, prišli Rusi a všetkých rozbili A aké zverstvá? Neskorší komunizmus aspoň zabezpečil, že každý mal prácu, nie ako teraz, na každom kúte ožratý bezdák k tomu ešte poväčšine aj Cigáň.

Reagovat
Tomanatura

Rytmus

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tam patrí, pri smetiak a s čučom v ruke.

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

ja se zakladnimi principy komunismu vcelku souhlasim.. nesouhlasim s tim, jak byly praktikovany...

Reagovat
herbage

To se asi také shodnem.

Reagovat
herbage

To právě není fakt a nemáš pro to jediný důkaz. Můžeš myslet ekonomický úpadek či jiný, ale všechno zlé je pro něco dobré, nehledal bych jen negativa, ve spoustě věcí jsme tehdy mohli jít západu příkladem. Dneska nemáme skoro co nabídnout. Škoda že tehdy nás SSSR a ůspřátelená" vojska přepadli, protože jsme tehdy mohli skloubit to nejlepší ze západu i východu, ale nebyla k tomu politická vůle v centrále SSSR.

Reagovat
smazaný uživatel

existuje spousta neprimych dukazu.. podivej se na vyvoj ved u nas pred SSSR a v dobe okupace.. a podivej se na vyvoj ved v USA v dobe nasi okupace.. my jsme byli pred okupaci jedna z nejlepsich zemi, co se tyce ved a rusko nas prakticky zabrzdilo.. uznavam, ze to neni primy dukaz, ale to srovnani je prinejmensim zajimave...

Reagovat
herbage

Tak musíš to brát v širším kontextu, před 2.SV byla velká krize způsobená nenasytností bankéřů v USA, ta uvrhla celý svět do recese, položila Hitlerovi cestu k moci, v Českolsovensku sílily sympatie ke komunismu. Po 2.SV byla země válkou zbídačená, lidé se upjali ke komunismu, protože si skutečně mysleli, že kapitalisté je jen dřou z kůže a mohli za válku(což byla částečně pravda). Takže žádný puč v osmačtyřicátém, ale skutečná vůle lidu. To že pěkně mu zpívali když ptáčka lapali je jiná věc a že zlikvidovali ostatní politické strany bylo důsledkem připojením se do sféry vlivu SSSR. Postupně jsme se ale z tohoto sevření uvolňovali a 68 tu byla skoro skutečná svoboda a to nejen tisku. Vzniklo mnoho kritických článků k režimu, lidé se aktivně zapojovali do politiky a řešili jak co zlepšit. Následný vývoj nás vrátil pak zpět a lidi zbavil iluzí. Následná normalizace šla cestou dnešního kapitalismu, tedy aby lidé si hleděli svého, jezdili na chalupy a na politiku srali. To je víceméně i dnes. Tehdy byla skutečná občanská společnost, dnes se stará jen každý sám o sebe. Jasný že tobě jde jen o ekonomické hledisko, srovnáváš data ekomomik, platů, dostupnosti zboží, ale není to jen o tom, mně jde hlavně o společnost jako celek, ne o nějaká nicneříkající čísla, ty jsou por ekonomy, hlavní jsou lidé samotní a jejich spokojenost, to beru jako měřítko. Jinak podívej na dnešní USA, miliony lidé bez střechy nad hlavnou, nedostupná zdravotní péče, největší kriminalita na obyvatele na světě, přeplněné věznice, lidé zadlužení, to má být ten ideál? Stokrát radši tehdejší československo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zasa musím len súhlasiť, ty jo, ty mi dnes hovoríš z duše,.....

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim az na 2 veci.. statistika je veda od toho, aby prinesla dulezita cisla, ktera ti toho pak povi obrovske mnozstvi a prave v tom je tato veda uzasna.. a je snad spravedlive delat odporne procesy s lidmi, kteri s timto rezimem nesouhlasi? .. ty mozna vidis naoko spokojenou spolecnost jako celek, ale tato spolecnost byla pod obrovskym natlakem, a proto se ti zda, ze byli vsichni spokojeni, nebot ne vsichni chteli skoncit na mrizemi nebo jeste hur odstraneni.. a tim idealem bych to moc neprehanel.. on kazdy rezim ma sve + i -, ale zalezi prave na tom, jak je praktikovan....

Reagovat
herbage

No tohle je právě to, co mi vadí více než nějaká ekonomická čísílka či fronty na banány, ale vadí mi ztráta svobody. Dneska nemáme cenzuru, ale všechny noviny píšou totéž, takže je to jako cenzura. Jediné svobodné médium je internet. Proti tomu chci bojovat a je jedno jaký název ten režim ponese.

Reagovat
smazaný uživatel

nazev muze byt jakakoliv kravina, ktera te napadne.. dulezity je obsah, idealy.... a v teto dobe neverim, ze by se rezim mohl zmenit(samozrejme se muzu mylit..), spis se bude jen usmernovat stavajici rezim...

Reagovat
herbage

To bych netrvdil, v blízké době (5-10)let, možná dřív, čekám přestavbu celého systému a období velkých změn. V současné době probíhá v USA znárodnění dvou největších hypotečních bank a jde o největší znárodnění v historii. Ty banky dluží obrovské sumy(řády stovek miliard dolarů) a tento dluh bude muset splatit už tak zadlužená společnost v USA. Nejspíše to nastartuje velkou ekonomickou krizi nejdříve v USA, pak v celém světě a hodně věcí naznačuje tomu, že se bude jednat o větší krizi než v roce 1929. Trhy jsou založené na důvěře, takže o krizi se stále nehovoří, ale až se to rozjede, může to být jak lavina a pak radši nedomýšlet. Takže na něajké prognózy bych byl opatrný.

http://ekonomika.ihned.cz/c1-27255820-usa-maji-v-planu-prevzit-firmy-fannie-mae-a-freddie-mac

Přečti si i následnou diskusi. Zajímavé je, že to média uvádějí jako vedlejší zprávu, i když je to zpráva roku.

Reagovat
herbage

Nemyslím, hodně se to poslední dobou řešilo a tvůj závěr byl celkme přesvědčivě vyvrácen. Můžu ti to zformulovat vlastními slovy, ale kratší bude, když ti pošlu odkaz, jestli chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Můžeš být trochu konkrétnější, jaký závěr? Jinak odkaz určitě pošli, rád se poučím

Reagovat
herbage
Reagovat
smazaný uživatel

Dneska už na to bohužel nemám čas, ale zítra si to přečtu a napíšu sem

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbosť, za Hitlera na Slovesko útočili Maďari(Ako inak?!) navyše nás obsadzovali nemecké vojská, vďaka Rusom to skončili, vyhnali Nemcov i Maďarov(aj keď nie najlepšie, ved kolko je u nás zasa Maďarov ) atď. Navyše Rusi sa len bránili pred Hitlerom a pekne ho zničili, aj keď je pravda, že Rusko bolo najprv jeho spojencom a kto vie čo by bolo s nami(ČR, SK) keby Hitler nebol nenažraný a nenapadol Rusko, prepokladám, že už by sme ani neboli, celý národ by bol ponemčený. Navyše tí mrtvi Nemci, ktorí mali skloni k fašizmu ma nezaujímajú, to nie sú obete, to sú špiny, ktoré si nič iné nezaslúžili.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže ze začátku měli ty sklony asi všichni, důvody měli, a ty důvody byly dost racionální (viz výše)

Reagovat
smazaný uživatel

Hm

Reagovat
smazaný uživatel

tradiční projev zabedněnce

Reagovat
smazaný uživatel

Připojuji se k výše zmíněným projevům uznání Cúpera. Je to výborný expert a trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

A já se k výše zmíněným nepřipojuju. Cúper měl předpoklady být vynikajícím trenérem. Ale zahrabal se. A proto to není vynikající trenér, ani omylem.

Reagovat
smazaný uživatel

kua vzdy ked je tu zaujimava diskusia tak ja tu niesom

Reagovat
smazaný uživatel

herbage dneska to asi všechno nezvládnu přečíst, pobavíme se o tom tady zítra, jo?

Reagovat
herbage

Klidně

Reagovat
smazaný uživatel

A co tak si vyměnit icq a nerušit s tím zde?

Když už si herbage zkrátka nemůže pomoci (už by to chtělo alespoň výstražný ban), tak to spolu zkuste aspoň někde soukromě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele