Cuisance ukončil anabázi v Bayernu a odešel do Benátek

03.01.2022, 19:40
Aktuality
Mickaël Cuisance se pokusí opět nastartovat svou kariéru v novém prostředí. Po bohatých zkušenostech s francouzským a německým fotbalem se vydává do italských Benátek, kde s tamní Venezií FC podepsal smlouvu do roku 2025. Bayern má z přestupu garantovaných pouze 4,5 milionů eur, tedy zhruba polovinu toho, co za něj původně zaplatil.

Cuisance sice do Benátek přichází coby součást týmu Bayernu, který roku 2020 ukořistil cenný treble, sám se na něm však téměř nepodílel. Celkově za první tým bavorského velkoklubu naskočil jen do 13 soutěžních zápasů a dalších pět přidal v barvách rezervy. Celou loňskou sezonu strávil na hostování v Marseille, kde opět všem připomněl své nadání.

Dvaadvacetiletý středopolař byl velkou rybou mládežnického fotbalu - v září 2017 se stal nejmladším bundesligovým debutantem Mönchengladbachu v historii, v létě 2018 se vešel do nejlepšího týmu Eura do 19 let a na podzim 2019 se ukázal i na mistrovství světa do 20 let. Oficiální stránky Bundesligy Cuisance herním stylem přirovnávaly k Mesutovi Özilovi.

Bayern Mnichov se už však pro ambiciózního mladíka ukázal být příliš velkým soustem, a tak to nyní zkouší jinde od znovu. Venezia FC v boji o záložníkův podpis porazila CSKA Moskva, a pokud Cuisance naplní potenciál a aktivuje veškeré bonusy, Bayern obdrží až 10 milionů eur.

Autor: Tomáš Daníček / veneziafc.it

Komentáře (8)

Přidat komentář
Stannis Baratheon

Pane autore, kdy budou prevka na APN?

Reagovat
smazaný uživatel

To by mohlo vyjít , ten Bayern byl na něho velké sousto

Reagovat
Israha

Prý "připomněl své nadání v Marseille"...vždyť tam celý ten rok byl naprosto příšerný. Posouvač míčů a hráč na schovávanou se zábleskem kvality jednou za měsíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

autor spoléhal na to, že nikoho marseille a francie nezajímá a může napsat cokoli

Reagovat
Francesco Totti AS

Ten Insigne se zbláznil?

Reagovat
Remt

To mě tak dost překvapuje, ale tak dostal tam smlouvu n 5 a půl, to mu asi jinde nedali

Reagovat
Bayern +
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele