Čtvrtfinále Ligy mistrů nabídne souboj Realu Madrid s Manchesterem City

15.03., 12:16, aktualizováno 15.03., 12:40
Aktuality
Etihad Stadium (© AFP)

Osmička nejlepších týmů Ligy mistrů zná své čtvrtfinálové soupeře a největší pozornost budou poutat souboje Realu Madrid s Manchesterem City. Arsenal narazí na Bayern, Atlético poměří síly s Dortmundem a PSG nastoupí dvakrát proti Barceloně.

Real Madrid a Manchester City se ve vyřazovací fázi potkají potřetí za sebou a počtvrté za posledních pět ročníků milionářské soutěže. Loni byl úspěšnější celkový vítěz, po remíze 1:1 ze Španělska anglický celek před vlastními fanoušky dominoval a Bílý balet porazil vysoko 4:0.

"Obhajují trofej, oba týmy se velmi dobře znají a mají špičkové hráče, fanoušci se tak mohou těšit na báječné zápasy. V prvním zápase musíme využít domácího prostředí a uhrát dobrý výsledek do odvety," říká předseda Realu Madrid Emilio Butragueño.

Z posledních let se dobře znají i Barcelona s PSG a řada fanoušků si dobře pamatuje sedm let starý obrat Barcelony, když odčinila prohru 0:4 a v domácí odvetě tehdejšího osmifinále francouzský celek rozstřílela 6:1. Na Pyrenejský poloostrov se podívá i útočník Kylian Mbappé, který by po sezoně měl zamířit z Paříže do Realu Madrid, v roli soupeře se vrátí trenér Luis Enrique.

V osmifinále sezony 2016/2017 se potkaly rovněž Arsenal s Bayernem a byly z toho dvě jasné výhry bavorského celku 5:1.

První zápasy se budou hrát 9. a 10. dubna, odvety jsou na programu o týden později.

Úvodní semifinálové zápasy jsou naplánované na úterý 30. dubna a středu 1. května. K odvetám týmy nastoupí v úterý 7. a ve středu 8. května. Finálové utkání soutěže se odehraje 1. června na londýnském Wembley.

Los čtvrtfinále Ligy mistrů:
Arsenal - Bayern
Atlético Madrid - Dortmund
Real Madrid - Manchester City
PSG - Barcelona

Semifinálové dvojice:
Atlético Madrid/Dortmund - PSG/Barcelona
Arsenal/Bayern - Real Madrid/Manchester City

Autor: Tomáš Pavlík / uefa.com

Komentáře (440)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele