Cristiano Ronaldo si už více vydělá Instagramem než fotbalem

18.10.2019, 22:10
Aktuality
Cristiano Ronaldo je v první řadě vynikajícím fotbalistou, krom toho se ale ve své podstatě a neméně živí také jako takzvaný influencer na sociálních sítích. To platí především pro Instagram, kde ho sleduje více účtů než Lionela Messiho či Kylie Jenner...

Podle nové studie si Ronaldo Instagramem ročně vydělá až 47,8 milionů dolarů, zatímco Juventus mu dle serveru Goal.com na účet ročně odvádí 34 milionů. Kopaná tak již není primárním zdrojem Portugalcových příjmů.

Druhou nejúspěšnější celebritou Instagramu je Messi s ročním výdělkem 23,3 milionů. David Beckham si i několik let po ukončení kariéry díky placeným příspěvkům přijde na 10,7 milionů.

Cristiano Ronaldo má v průměru obdržet až 975 tisíc amerických dolarů za jeden reklamní příspěvek, čímž hravě zastíní i nejoblíbenější herečky či modelky jako Kylie Jenner, Selenu Gomez či Emily Ratajkowski. Ronaldo na sociálních sítích kromě jiných propaguje společnosti Nike Football, Clear Haircare či Six Pad Europe.

Poslední Ronaldův gól byl jeho jubilejním sedmistým v kariéře, což Portugalci dalo záminku k vytvoření dalšího vysoce populárního příspěvku na Instagram - dvouapůlminutového videa s kompilací jeho nejhezčích gólů. K dalšímu zápasu má Ronaldo nastoupit zítra za Juventus proti Bologni.

Autor: Tomáš Daníček / businessinsider.com

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele