Coventry před rokem těsně unikla Premier League, teď má šanci zopakovat letitý úspěch

20.04., 19:38
Aktuality
Mark Robins (© AFP)

Tři velkokluby a Coventry City. Takové je složení semifinálové čtveřice anglického FA Cupu. Druholigový anglický klub loni přišel o postup mezi elitu až v penaltovém rozstřelu, teď se při návratu do Wembley pokusí o úkol značně těžší. Tím je porazit Manchester United.

Velkou zásluhu na minulé úspěšné sezoně Sky Blues měl švédský útočník Viktor Gyökeres, momentálně zářící v barvách lisabonského Sportingu. Ten se ve finále postupového play-off stal jedním z úspěšných penaltových exekutorů, první omyl v šesté sérii však na úkor jeho týmu poslal mezi elitu další překvapení v podobě Lutonu.

V letošní sezoně Coventry už atakuje loňský bodový zisk, přesto se momentálně nachází daleko za pozicemi v elitní šestce. Vinu na tom mají zejména nedávné výsledky, prohrálo totiž tři z posledních čtyř ligových utkání. "Nejsme v této fázi sezony nejlepší formě, to je jisté. Máme na čem pracovat," uznává manažer Mark Robins.

Ten si je pochopitelně zároveň vědom kvality Rudých ďáblů. "Víme, že soupeř je jasným favoritem. Očekává se jejich vítězství, je to jednoduché. Tušíme, co nás čeká, ale musíme se v zápase prezentovat tak pozitivním způsobem, jak jen to umíme," nabádá někdejší anglický mládežnický reprezentant, který v mládeži nastupoval právě i v červené části Manchesteru.

Teď ale Robinse zajisté zajímají jen výsledky vlastního klubu. Touží připomenout starším z fanoušků letité úspěchy. Po téměř čtvrtstoletí může Coventry vrátit mezi elitu, ve velmi optimistickém scénáři pak zopakovat triumf z FA Cupu v roce 1987. I tehdy se v rámci čtvrtého kola utkali s Red Devils, kteří ovšem nedokázali zastavit tažení soupeře.

Uvidíme letos pokračování příběhu Sky Blues, nebo úspěch a vykoupení velkého favorita?

Autor: Martin Vejdělek / bbc.com

Komentáře (484)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele