Courtois kritizuje přeplněný kalendář, který nedává hráčům čas odpočívat

11.10.2021, 15:55
Aktuality
Thibaut Courtois (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (146)

Přidat komentář
Remt

Jak ušopleska nemusím tak de facto popsal přesně to co si myslím i já o tom přibývajícím počtu zápasů.. je to na hlavu

Reagovat
Seydou Doumbia

Zase Kurtoa si stěžuje na UEFU a na to že je moc zápasů, ale na druhou stranu ho nikdo nenutí reprezentovat. Takže si ty zápasy přidává ze své vlastní vůle, stejně jako ostatní.

Reagovat
Neutron

Thibo uz aj tak nie je podla mna velmi popularny. Chcel by som vidiet reakciu medii, keby na pozvanku reaguje odmietnutim s dôvodom, ze si radsej polezi na gauci

Reagovat
smazaný uživatel

stačí vidieť že Černák (NHL) čo mal 2 sezony po sebe po kokot náročné a rozhodol sa nezačať sezonu s pripravou o mesiac dopredu kvoli kvalfe na olympiadu je u nas za kurvu ktora je neochotna.

Reagovat
Benfica

hej ale rozdiel je v tom, že odohral omnoho viac zápasov ako sa hrá vo futbale.. 2x za sebou maximálny počet.. pričom len jeden zápas v NHL je oveľa viac fyzicky náročnejší ako jeden futbalový..

Reagovat
IkerCasillas

Co prosím? Takže budeš porovnávat hokej s fotbalem? V Hokeji, kde v NHL přes sezonu trénuji jen velmi málo, mají dle smlouvy volné dny, kdy celé týmy nesmí trénovat. A princip proč v hokeji zvládně odehrát tolik zápasů je pravidelné střídání cca po minutě aby ti nevznikal v těle laktát?

Reagovat
Benfica

to co si dal za hlupost.. ze trenuju velmi malo, to sa ti asi sniva NHL je ovela narocnejsia ako akakolvek futbalova liga..

Reagovat
IkerCasillas

Tak si o tom něco přečti Zkus třeba kolektivní smlouvu, zjístit si něco o NHLPA atd.. vím, jsou to pro tebe asi pojmy co ti nic neříkají a dá ti to chvíli zabrat. Ale tak čekám, že za týden by to i individuum jako ty mohlo zvládnout

Reagovat
Benfica

Hraci v NHL maju tyzden volna inak hraju v priemere kazdy druhy den... ak maju volno tak na regeneraciu lebo je to najnarocnejsia sutaz, hlavne po fyzickej stranke..

Btw o fungovani NHL viem docela dost, nemaj strach.. a to z oboch stran ako od NHL tak od NHL PA

Reagovat
Cipinho

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

to už je fakt moc... nech se vyšetřit, nebo si dostuduj první stupeň základní školy, to jsou neskutečná hovna, která sem pravidelně sypeš

Reagovat
ACSeRw!n

myslis v tom sportu, kde celou dobu sedis a pak jdes na minutu hrat ?

Reagovat
Benfica

Len ta minuta stoji viac sil ako pol hodina vo futbale

Reagovat
Kily

kdyby na minutu, jen na 40 vteřin...

Reagovat
Kily

delší dobu se tam zdrží obránci a hlavně smolaři při oslabeních, když se nezadaří vyhodit puk z pásma, no a pak hvězdy na přesilovkách, které stejně nemakají a ve stoje si v klidu posílají puk, než někoho napadne vystřelit

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže to je docela hraniční ne? Nereprezentovat. To chce snad každý, je to vrchol toho, co mužu dosáhnout a vzdát se toho jen proto ze “nikdo ho nenutí” je docela nesmysl.

Reagovat
Puskas

Reagovat
PBLead

No vidíte to, a já vždycky na fotbálku lezl do brány si odpočinout a pro Courtoise je i tak makačka.

Reagovat
Remt

Líný prase, zejo? Kolik může odehrát zápasů za sezonu 50 60? To bych to v ty bráně těch 90 minut taky jednou za 4 dny odstál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tibo nezvláda

Reagovat
Kily

mluví v množném čísle a víceméně řekl to, kvůli čemu na UEFA nadávají fanoušci, jen to řekl z pohledu hráče

Reagovat
Puskas

Reagovat
Hyrax

Reagovat
madridcan

Ono keď Carlo každý zápas mení všetko, tak by mal dostavať zaplatené hodiny navyše

Reagovat
smazaný uživatel

Tibo vkuse len reve, uplakanec čo si aj prestup musí vyplakať a vytrucovať. Si brankár, tak chytaj dilino

Reagovat
Kucka

Reagovat
janinho

si chuj, tak pis chujoviny

Reagovat
johan14

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nuno čomes

Ubrečenec. Na čase změnit povolání

Reagovat
Tomik111

Akorát si to myslí většina fotbalistů, ale on to řekl veřejně, tak je ubrečenec.

Reagovat
Jkb

Já s ním souhlasím. Jde jenom o peníze, hráči nebo fotbal všeobecně je tolik nezajímají, hlavně vydělat co nejvíc peněz, proto chtějí mistrovství světa každé dva roky, není to o fotbale ale o penězích a jsem rád, že se Courtois ozval, mělo by se ozvat víc hráčů. Nejsou to roboti a vrcholový sport je hodně náročný jak fyzicky tak psychicky.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
FC Porto FC

Courtois je sice kreten ale teď má pravdu

Reagovat
Pablos

No zrovna s tou konfereční ligou je to úplná píčovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A tobe o penize nejde? Nebrec a chytej, muzes odejit jestli se ti to nelibi.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benfica

Reagovat
irik

Reagovat
Acquanni

Souhlasím, akorát teda s tou konferenční ligou to trošku nechápu, proč ji do toho plete. Však hraje s Realem jen LM, kdyby byli ve skupině třetí, hrají EL. Žádný tým nehraje dvě nebo všechny tři evropské soutěže naráz

Reagovat
Kucka

Reagovat
Gazdo

Aby si zrovna brankar stazoval na vela zapasov je take divne ale dobre no. Chapem ze to myslel ako za vsetkych futbalistov ale ze to povie zrovna brankar

Reagovat
Bakary3

Tak ony to nejsou jen zapasy, to vestovani mize byt o dost umornejsi a on s nima v tom letadle je taky.

Reagovat
Maximm9

Hele brankar se musi stejne tvrde pripravovat s tymem na kazdy zapas jako treba zaloznik. Je stejny cas mimo domov, musi podstoupit stejne cestovani.

Nemam ho rad, ale v tomhle ma naprostou pravdu.

Jedine co by mohl udelat, jestli mu vadi zbytecne zapasy za repre, tak je proste nehrat.

Reagovat
smazaný uživatel

už na to poukazoval aj kroos že tých zbytočných zápasov je strašne veľa a že sú len tovarom pre UEFU/FIFU. Oni nespochybňujú ligy a poháre ale repre zápasy pod hlavičkou UEFA/FIFA.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak ono nejde pouze o fyzickou, ale zejména psychickou zátěž. Opravdu není jednoduchý hrát v klubu kvalit Realu, kde každé tři dny musíš odevzdat stoprocentní výkon a vyhrát. Cestování, pobyty na hotelech, málo volnýho času s rodinou, reprezentanti nemají prakticky žádný volno. Spousta lidí má o životě sportovců dost nereálný představy.

Reagovat
r3

Reagovat
Gazdo

To ja nepopieram a rozhodne netvrdim ze zivot profesionalneho sportovca alebo celebrity je lahky ale on to zrovna podava z toho fyzickeho hladiske ked doslova hovori ze sa akurat zrania. Keby povedal sme unaveni z kazdodenneho cestovania a nedostatku casu s rodinou tak to chapem ale to proste nepovedal preto som sa pozastavil nad tym co zrovna povedal

Reagovat
dede737

Tenhle věčnej brekot, nikdo je nenuti aby byl profi fotbalista. Muže jít klidně prodávat za kasu nebo makat na stavbu, pak se rád vrátí jednou za 3/4 dny na devadesát minut do brány

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lemiux66

Za kasou a na stavbě je větší dřina, jo? Chacha..

Reagovat
Spalovač šancí

Řekl bych, že jo. Minimálně proto, že ta dřina na stavbě nebude taková zábava jako dřina na hřišti

Reagovat
Jkb

Já si teda myslím, že sport na té nejvyšší úrovni je větší dřina než na stavbě a fotbal není vyjímka, plus na ně jsou mnohem větší nároky než na většinu ostatních profesí kvůli obrovské popularitě, jakmile uděláš chybu hned se objeví kritika. Navíc oni nebývají jen na hřišti, máš posilovny, potom máš nějaké focení pro sponzory, rozhovory a tak dále.

Reagovat
dede737

Taky ale právě proto bere tolik penez když je na TOP urovni ne? Myslíš si že v pomeru dřina:peníze je na tom profi fotbalista hůř než stavař? A co myslíš, že se dělá na stavbě? Zkus se podivat kolik oni toho od rána do večera vezmou do rukou (samozřejmě jak kdo)

Reagovat
Jkb

Nerozumím tomu argumentu o penězích. Protože někdo bere hodně peněz, tak nemá právo říct co si myslí? Nebo jak to mám chápat. Proč do toho vlastně tahat peníze, je jedno kolik bere, ta debata je o tom, že FIFA/UEFA jen využívá hráče aby vydělali víc peněz, naprosto nesmyslnými poháry s prominutím a neberou vůbec ohled na hráče.

Reagovat
Kantos

Reagovat
Gazdo

Tvl ale toto moze povedat niekto kto v zivote nevidel alebo nerobil pracu na stavbe. Co na stavbe staci ked si clovek ide prerabat svojpomocne dom/byt a za dva tyzdne je fyzicky aj psychicky odpaleny. Nikto netvrdi ze ako profesionalny sportovec chodi len na party na ibizu a zarobi miliony popri tom ako odohra raz za 4 dni 90 minut. Ale porovnavat to so stavbarom je smiesne. Profesionalni sportovci (a hlavne futbalisti) su ti z nas ktori su ti stastni ze sa im podarilo vdaka talentu a zdraviu (nepopieram ze je za tym aj obrovska drina ktora ale bez talentu a zdravia je zbytocna) ziju sen ktory by chceli zit mnohi z nas a ja osobne by som bol ochotny kazdy den makat tak ako makaju oni keby ma ako mladsieho zdravie nezradilo. Ked tak dokazem makat kvoli par stovkam naviac aby mala moja dcera nejaku radost z dovolenky alebo vyletu verim tomu ze kvoli tomu co ma tak strasne ako futbal bavi a este by mi hadzalo aj miliony na ucet by som 15 rokov ten ich zivot driny a pozornosti zvladol

Reagovat
Jkb

Na stavbě jsem dělal. Furt nechápu co s tím tématem má jejich plat. Nevím o jakém talentu píšeš, většinou je to tvrdá dřina co ty chlapy posouvá na tu TOP úroveň a pokud si myslíš, že postavit barák je stejně těžký jako vyhrát nějakou fotbalovou ligu, tak jsi podle mě mimo spíš ty.

Respektuji lidi co zvládnou postavit dům, mám jich několik v rodině, ale profi sport je mnohem obtížnější než si většina lidí vůbec myslí.

Reagovat
dave30

Všichni si jsou vědomi, že profisport není nic jednoduchého. Ale ještě jsem neviděl naříkat špičkového operatéra (který zachraňuje lidské životy), že nemůže provést třeba více operací, než jednu za 5 dní.

Reagovat
dede737

Na stavbě určitě jo, ale taky narážim na tu časovou náročnost, určitě neběhá po hřiští 12 hod denně krátkej dlouhej nebo od rána do noci nemaká..dá si trenink pak regeneraci..vždyt jestli na to nemá psychicky, může se vzdát repre, vzdá se platu v realu a jít chytat někam do 10-11 týmu ligy aby nelítal na poháry..odkope si ligu a domácí pohár a má klid tak o co jde

Reagovat
Jkb

A co když to chce dělat jak nejlíp umí a proto řekl na rovinu jak to cítí. Však má právo se vyjádřit stejně jako ostatní lidé, má právo na názor.

Reagovat
Spalovač šancí

Právo na názor má. A úplně stejně mají ostatní lidé právo mu jeho názor omlátit o hlavu.

Ani jeden ze špičkových fotbalistů, kteří si stěžují (pravděpodobně i oprávněně) na přetížení, se při své kritice nedívají na problém ze širšího než vlastního pohledu. Nikdo z nich se neuvědomuje, že sice UEFA a FIFA na těch dodatečných zápasech rýžuji dost peněz, ale taky, že většina těch peněz následně doputuje k mládeži, k rozvoji infrastruktury či do různých nadací na pomoc bývalým hráčům. Tj. ke kolegům, kteří z nejrůznějších důvodů nejsou úplně na vrcholu jako ti špičkoví hráči, ale jsou nezbytnou součástí pyramidy, která umožňuje opravdu těm nejlepším vydělávat neuvěřitelné peníze. A to v práci, která je jim koníčkem.

A už vůbec nikdo z nich nenabízí rozumné řešení

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Benzema

Reagovat
dave30

Reagovat
irik

Reagovat
eleven11

Reagovat
Benfica

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Benfica

Reagovat
TrueCommunist

Co sem furt serete nějakou stavbu? To si člověk nemůže normálně stěžovat na své zaměstnání? A proč by vlastně měl chodit na stavbu při svym talentu? To jsou argumenty.

Reagovat
dave30

Stěžovat si samozřejmě může každý, ale nečetl jsem v poslední době stížnost dělníka, ale ani špičkového chirurga (který zachraňuje lidské životy). Proč tedy tohoto sportovce? Já vím, nemusel jsem to číst...

Reagovat
Jardin

Protože se těm lidem nedává v médiích prostor žejo Franta (stavař Karlovy Vary) si stěžuje na svého vedoucího navíc chodíš na fotbalové forum, vsadím se, že pokud bys chodil na lékařské forum, najdeš tam podobné nadávky i těch chirurgů.

Reagovat
smazaný uživatel

on ho to nekdo nuti hrat?

Reagovat
bayern987

To by měl říct kolegovi Luninovi.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
dave30

Zkus to vysvětlit nějakému borci, který dělá třeba ve slévárně. Bez regenerace a hlavně bez těch milionů...

Reagovat
fenixLFC

ked sa tomu ve slevarne nepaci nech odide, co mu brani ved miliony podla teba moze zarabat kazdy tak co brani tomu zo slevarny

Reagovat
dave30

V tom případě to platí i pro toho brankáře...

Reagovat
janinho

tvl, to uz nie je v pohode ani vyjadrit svoj nazor na take kokotske napady ako ME kazdy rok alebo MS kazde 2 roky? co keby hrali kazdy 2. den? to by si povedal ze uz to bude v pohode? tym ze tam tych zapasov najebu kazdy rok viac kvalita hore nepojde, akurat tak pocet zraneni. neviem komu toto akoze ma prospiet.

Reagovat
Gazdo

Uz to povedal kolega vyssie. Jasne ze ma pravo na nazor a jasne ze ho moze povedat ved sme v slobodnej zemi. Druha strana mince je to ze mu ludia na ten jeho nazor mozu povedat svoj nazor co sa aj tu deje

Reagovat
janinho

co ma hento spolocne s robotnikom v zlievarni? no ked sa bude ten robotnik stazovat ze malo zarobi, tak nech to skusi vysvetlit nejakym deckam v cine co mukluju za par dolarov mesacne...

vyjadril sa k teme ktora sa ho tyka pocas rozhovoru po zapase a akekolvek prirovnania k nejakym robosom su totalne mimo (aj ked v kazdom takomto clanku sa daju ocakavat). na kritike (ak je konstruktivna) nie je nikdy nic zle.

Reagovat
dave30

Já opravdu nechtěl nic o penězích. Jen zkus někomu vysvětlit, že někdo nemůže hrát 60 zápasů po 90 minutách za rok (s náležitou regenerací a jinou starostlivosti) oproti někomu, kdo chodí 5 krát týdně do celkem fyzicky náročného zaměstnání.

Reagovat
janinho

ale on moze a odohra, ale pokukazuje na to, ze tie zapasy sa do kalendara nedavaju pridavat neustale, lebo potom to skonci tak, ze ti akurat pribudaju zranenia a takisto su ti na <> tie peniaze ak ozaj mas do roka akurat 2 tyzdne dovolenku aby si si oddychol a nabral sily na dalsich 10-12 mesiacov plnej zataze. a kopec ludi si neuvedomuje ze profesionalni futbalisti na tejto urovni musia makat viac nez 1-2 hodinku denne ako si to tu niektori predstavuju, ze pridu na trening, po rozcvicke zahraju bago a idu domov.

ked tomu "vo fyzicky narocnom zamestnani" niekto zrazu zacne pridavat sobotnajsie sichty len aby jeho sefovia zarobili este viac, tak asi mu nikto nebude mat za zle ak povie, ze s tym nie je spokojny, nie?

ja si myslim, ze curtois nepovedal nic take aby sa tu z neho robila nejaka leniva primadona.

Reagovat
dave30

Ano. Ale ten dělník udělá 170 hodin tvrdé práce měsíčně (někdy více). Měl jsem tu možnost sledovat dění v několika zahraničních klubech. Dvoufazovy trénink pouze v přípravném období, nebo v reprepauze. Jinak normalni 1,5-2 hodinový trénink 5-6 krát týdně. V případě zápasů vikend - v týdnu - víkend samozřejmě pouze tréninky taktické či udržovací. Opravdu bych z nich chudáky nedělal...

Reagovat
janinho

kto tu z nich robi chudakov? co je to za hlupu domienku?

mozem ti zopakovat to co som pisal vyssie. tak ako ty sem vkladas toto porovnanie, tak ja ti mozem napisat, ze ti chudaci delnici sa maju fantasticky v porovnani s deckami niekde vo fabrikach v cine a ze su ich miliony... to by bolo v pohode? nikto z profi futbalistov chudakov nikde nerobi, ale ber laskavo do uvahy, ze na to aby sa dostali na tuto uroven kde zarabaju chore peniaze museli obetovat velky kus detstva kde miesto diskotek so spoluziakmi museli oddychovat aby mohli na druhy den dobre odtrenovat, museli dodrziavat nejaku zivotospravu, ich rodicia casto museli obetovat tiez vela penazi a casu (precitaj si napr. nieco o hamsikovi, kto zaplatil jeho prestup z podlavic do slovana) a v neposlednom rade museli mat obrovsky kusisko stastia. okrem toho pises ze maju 5-6 krat do tyzdna 1,5-2 hodinovy trening, ale nepises ze musia regenerovat tak ako im nakaze klub ktory ich plati a HLAVNE: to o com hovori curtois je ze za cenu vacsich zarobkov pre uefa riskuju zdravie hracov. skus si prosim ta zistit kolko casu stravi v treningovom centre hrac, ktory sa lieci z nejakeho zranenia.ak je to vaznejsie (poskodene vazy v kolene napr.) tak to je nezriedka aj viac nez tych 8 hodin. ty vidis len to pozlatko, ale robotnik pride domov, moze si vylozit nohy a dat 3-4 pivka. toto ti hraci nemozu. okrem toho su velmi casto daleko od rodin a mozno tebe by sa to pacilo ale ja som si skusil 2 a pol roka makat v takom rezime ze som v pondelok rano o pol 4tej sadol na taxik na schwechat a let do nemecka a vratil som sa vo stvrtok vecer a uz by som to znova nechcel.

ide mi len o to ze ked povies A tak povedz aj B a bud taky dobry a neprekrucaj ze tu niekto z hracov robi chudakov.

Reagovat
Benfica

to ale nemení nič na veci, že majú fajn robotu, za ešte viac fajn peniaze.. a preto takto vyplakávať je irelavantné..

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
dave30

Uzavřeme to. Prostě nedělejme z nich nic mimořádného. Nic lehkého, ale také nic tak hrozného. Bereš to?

Reagovat
janinho

vobec nerozumiem ako sa z toho stala debata o tom ci sa maju dobre alebo zle. ja som nikde nenapisal ze by sa mali zle. akurat suhlasim s tym co povedal curtois, ze pridavat dalsie a dalsie zapasy do kalendara je chujovina a jedina motivacia je to aby uefa zarobila viac. myslienky na ME alebo MS kazde 2 roky je proste cista debilita a keby to niekto navrhoval v case ked mal wenger v arsenale 15 a viac reprezentantov, tak by takeho cloveka arsene oznacil za idiota.

Reagovat
dave30

MS každé 2 roky je samozřejmě nesmysl, který nemůže projít přes kontinentální organizace. Protože na reprezentační úrovni by se nic jiného nemohlo hrát. Pouze kvalifikace, nebo závěrečný turnaj. UEFA a spol by byly ze hry...

Reagovat
janinho

presne tak. akoze ak by s tym prisiel nejaky byrokrat, ktory ma na starosti akurat uctovnictvo UEFA a futbalove zapasy ani nesleduje tak to pochopim. ale ked to pretlaca niekto ako Wenger, tak mi je z toho uz akurat smutno.

Reagovat
Tomik111

Já si vážím práce dělníků a v tomhle případě těch ve slévárně. Vím, že je to dřina, ale nedá se to prostě porovnávat s tím, o čem je řeč v tomto článku. Dělník jde do práce. Nadře se jak prase, ale po 8 nebo 12 hodinách (nevím, jak kdo to má) jde domů a dělá si co chce kde chce s kým chce a má čistou hlavu. Kdežto hráč se domů dostane minimálně. Všude je pod dohledem, tlakem, stresem. Neřeším vůbec finance. Samozřejmě je za to náležitě zaplacenej, ale ta pointa stížnosti je jinde.

Reagovat
janinho

Reagovat
Benfica

a ako by to zmenila vec, že by hrali o 1-2 zápasy menej?

Reagovat
Tomik111

Proč 1-2?

Reagovat
Benfica

Tak stazoval sa na zapas o 3 miesto.. to je 1 zapas.. ked chcu menej zapasov nech si vydupu zrusenie ligovych poharov (co sa konkretne jeho aj tak netyka) superpoharov na voac ako 1 zapas.. a nech znizia pocet timov v ligach... na repre nech nesahaju .

Reagovat
Tomik111

Jenže tady není řeč pouze o tomto zápase. Naráží se tu i na MS a Euro co dva roky.

Reagovat
Benfica

FIFA chce Mundial kazde 2 roky a snad vsetky futbalove aj nefutbalove organizacie sa vyjadrili proti.. cize to pravdepodobne ostane Wengerovim snom, ako mojim viac repre zapasov. O tom ze by Euro malo byt kazde 2 roky to som este nezaznamenal..

Reagovat
fenixLFC

pretoze ten jeden zapas ti robi rozdiel 3-4 dni?

Reagovat
Benfica
Reagovat
dave30

Reagovat
Pablos

Tak jako trošku ho chápu, ale nechápu tu zmínku s tou konferenční ligou, co ta s tím má jako společného ? On si myslí, že musí hrát všechny najednou ty ligy ?

Reagovat
Jkb

O té konferenční lize se zmiňoval, když mluvil o tom jak se UEFA postavila proti Superlize, že oni vlastně přidali taky jednu soutěž jako tu Konferenční ligu, narážel na to, že je tam podobný závěr, jen si namastit kapsy od UEFY.

Tady je ten rozhovor. https://twitter.com/SkySportsNews/status/1447458410140782593?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1447458410140782593%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.sport.cz%2Ffotbal%2Fliga-narodu%2Fclanek%2F2796799-jen-pro-prachy-zbytecny-zapas-uefa-mysli-pouze-na-sve-kapsy-pali-ostrymi-hvezda-realu.htmlsection-artcl

Reagovat
Nuno čomes

Já myslím, že si to velmi reálně myslí

Reagovat
Lemiux66

Výlevy dělnické elity – k nezaplacení!

A teď šupky dupky na kutě, zejtra zase ranní. jo a pamatujte: fotbalisti maj ranec a nevstávaj…

Reagovat
LeonardoUžoa

chceš si tu hrát na frajera a beztak máš nejtrapnějši job nebo pracák

Reagovat
Lemiux66

nechci, nemam, dobrou

Reagovat
smazaný uživatel

Je to trochu dement ale ma naprostou pravdu. Priorita jsou domaci souteze, evropske pohary dejme tomu jeste. Zbytecnosti navic jsou repre, a co je nejvic nepochopitelne jsou repre pratelaky ala liga narodu nebo klasicke pratelaky, nesmyslnou hovadinou jsou i klubove MS, ruzne superpohary at uz domaci nebo kontinentalni. Repre je prezitek, driv to melo smysl, protoze hraci se nekoncentrovali tak jako dned do evropy, ale byli rozeseti i po jizni americe, byly ruzny herni styly a bylo se na co divat. Dnes je cely svet poevropstely, vsichni top hraci i treba z brazilie uz hraji evropsky, proto zmizela samba a nahradil ji evropsky pragmatismus. Mimo evropu nenajdeme skutecneho top hrace. Dalsim mylnikem je globalizace, dneska jsou narody tak smichane, ze je uplne jedno jestli proti sobe stoji francie nebo kamerun, a to nemyslim nijak urazlive, holt je to tak. Chapu ze pro byvale obcany komunisticke ery to nejaky smysl melo, kdyz na stvanici vyklepli SSSR, ale ty doby jsou pryc.

Nechejte narodni ligy, sehrajte si ty svoje kvalifikace ME/MS behem dvou prestavek o 8 zapasech a dejte s ostatnim pokoj. Ulevi se hracum i fanouskum. Kdo ma rad repre tak si najdete na pude stare VHS z anglie 1996

Reagovat
Gazdo

Boze nemam ta rad ale musim ti dat palec

Reagovat
Benfica

repre futbal je stále dobrý.. lepší ako klubový, bol by som rád keby sa repre pauzy natiahli na 3 zápasy, keď už tak ubrať po 2 tímy z líg.. načo je komu 20 tímov v lige keď posledné sú aj tak len do počtu...

snáď iba v jednom súhlasím, superpohár a ligový pohár sú úplne zbytočné..

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky platilo. 1. Reprezentace 2. Klubové mezinárodní poháry 3. Liga. Je to naprosto logická posloupnost mez. fotbal > liga. Já ji tak mám pořád. Ty a většina tady ne. V pohodě.

Reagovat
dave30

Tak třeba v Anglii berou max. LM (z těch pohárů). Před takovou EL (o KL se vůbec nebavím) je nejen liga, ale i FA Cup.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo. Ale my bychom to měli mít jinak.

Reagovat
dave30

Samozřejmě.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pokahontas

Má pravdu,předsedo

Ta posedlost vyždímat z hráčů všechno kvůli pořád vyšším ziskům,to je cesta do pekel.Můžou to být profíci jak chtěj,ale pořád jsou to jen lidi.Nejen stále víc zápasů,ale ještě k tomu(bohužel) ve stále víc fyzickém tempu,často na úkor fotbalovosti,to je kombinace,která nemůže skončit dobře a spoustě hráčů to musí fotbal až znechucovat.

Zdraví a aspoň trochu volného času žádnej astronomickej plat nenahradí.

Reagovat
Benfica

na to jak je pekne platený sa až veľmi sťažuje

Reagovat
REPLIKATOR

už to není sport, ale jenom byznys

Reagovat
smazaný uživatel

To plati o vrcholovem sportu obecne, proto bych jakekoliv dotace pro profi sport zrusil. At se financuji hriste pro normalni lidi, co chodi ven

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

"Nejsme roboti. Je to pořád jen víc a víc zápasů a méně odpočinku pro nás, a nikoho to nezajímá. Kdy budeme mít pauzu? Nikdy," uvedl Courtois s odkazem na přeplněný kalendář, který se za poslední rok a půl kvůli koronavirové pauze ještě více zahustil.

Tak chlapec by asi najradšej sedel na zadku a zo stropu by mu padali milióny Môže byť rád za to, čo v živote dokázal a aké milióny zarába a nie sa sťažovať Nech si vyskúša život baníka alebo podobnej profesie a potom nech niečo hovorí

Reagovat
Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ACSeRw!n

proto maji ty tymy kadry jaky maji.. problem treneru, pokud to nerotuji

Reagovat
anarchochuligan

Kámoš dělá 12ky noční na pásu u sekačky na houbičky na mytí nadobí, jedna chyba a je z Vás bezprsťák a tento tady brečí. Když si to vymění tak těch 90.minut je lážo plážo

Reagovat
Vinci

jj, kámoš

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Ta predstava nekterych lidi, ze fotbalisti si kopnou jednou za tyden 90 minut a maji klid je fakt mega smesna. Pritom fotbal a veci spojeny s nim jim zabira tak 90% veskteryho casu. Treninky, predzapasova priprava, pozapasova regenerace, narizena dieta, takze nemuzou jist co chteji, narizeny odpocinek, tak nemuzou odpocivat kdy chteji, miliarda dalsich veci, ktery jsou ty hraci zasmluvneny delat - toceni reklam atd. Skoro kazdy tyden cestovani nekam letadlem, spani po hotelich. I kdyz se hraje doma, tak ty hraci musi den predtim spat v arealu Realu. Do toho narodak, takze dalsi cestovani. Spousta casu bez rodiny. Konstantni stres.

Reagovat
dave30

To co tady popisuješ tak nějak spadá do toho, co má "normální" člověk ve své náplni práce zhruba 170 hodin měsíčně. Tady jse o to, že přímá fyzická zátěž je 1,5-2 hodiny denně (max. 5-6 dní v týdnu) a při větším zapasovem vytížení (6-8 zápasů za měsíc) to tréninkové zatížení tomu odpovídá. V přípravném období je zátěže více, ale to je zase kompenzováno nižší zátěží v sezónu.

Reagovat
monkej

a v 35tke má vystarané

Reagovat
dontcallmeandre

Hele, nijak nezpochybňuji, že sportovci mohou mít tvrdý život, ale zrovna fotbalisti to mají pořád docela easy, snad jakýkoliv jiný sport, kterýms e dají vydělat peníze (zdaleka ne takové) je co se týče režimu, dřiny atd. o dost těžší.

Reagovat
Benfica

1 treningy a zapas+preprava nezabaraju 8 hodin prace 12 ani nahodou

2 nariadena dieta? Ako obcas sledujem Imstagrami hracov a povedal by som ze to je celkom benevolentna dieta.. btw ked potom vidis Hazarda s pupkom.. ale to je jedno, pracujuci ludia maju casto nutenu dietu, lebo nemaju cas kedy sa normalne najest..

3 tocenie reklam? To je z vascej casti sukromna zalezitost, vacsinu reklam tocit nemusia.. btw aj tak to robia mozno par x za mesiac..

4 cestovanie? Uz vela studentov cestuje kazdy vikend 2x, a potom co tak turnusy? 3 tyzdne prec 1 doma, stretol som sa aj s tym ze 6 mesiacov prec a 1 doma (s cestovanim) a vela krat su to 12, hlavne v zahranici..

Takze tych 90% casu je smiesnych co si napisal..

Btw futbalisti si ozaj nemaju na co stazovat.. ok, byt profesionalny futbalista niebje lahke, ale maju za to zaplatene velmi pekne.. btw su takto plateni vdaka na, fanusikom ktori sa na to stale pozeraju, co si kupuju listky, fans veci, nehovoriac o tych co si platia clenstvo v klube.. a v dnesnej dobe aj vdaka tomu, ze my pozeram ich Instagram, Twitter, Facebook, Youtube... bez toho by sa k nim tie penaze nedostali, ani od klubu ani od sponzorov..

cize mrncat na to, ze fanusik sa moze pobavit na zapasoch svojho timu hoci aj 60x za sezonu je

Reagovat
smazaný uživatel

Mas sice pravdu, ale ono se lip zavidi s vedomim, ze ten fotbalista travi dve hodky na treningu a zbytek dne na kaficku nebo u playstationu

Reagovat
ACSeRw!n

vylozene galeje.. navic tohle praktikujou do cca 35 let, pak uz nic

Reagovat
johan14

Tí čo ho kritizujete, uvedomili ste si, že keď je hráč unavený, tak nepodá 100% výkon aj keby ako chcel a keby my dali aj miliardu. No fanúšik futbalu chce vidieť nejlepší výkon a čo najkvalitnejší zápas. Tým pádom toľko zápasov nemôže byť, lebo len z toho cucaju akurát funkcionári.

Reagovat
Benfica

hore niektorí píšu, že regenerácia a oddych patria k popisu práce futbalistu.. tak asi robí niečo zle ten hráč.. btw ak hrá jeden tím 60 zápasov za sezón kde je napísané, že ten hráč musí odohráť všetky zápasy.. dobre riadené tímy vedia, kedy a ako vyťažovať hráčov.. čiže stále je to len mrnačnanie od veci..

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Unique

OT: Hraje někdo Diablo 2 resurrected na PS4 nebo PS5?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele