COSTACURTA: DÍKY A SBOHEM

20.05.2007, 14:01
Aktuality
Tento den dlouho odkládal, nakonec přišel včera. Alessandro Costacurta odehrál svůj poslední mistrovský zápas kariéry, AC Milán v něm vedl jako kapitán a proměněnou penaltou se dokonce zapsal do listiny střelců. Ihned poté byl za obrovského aplausu vystřídán...

"Je to báječný den a já jsem vděčný každému za takové oslavy. Musím poděkovat klubu, spoluhráčům a rodině," řekl po včerejší porážce dojatý Costacurta.

Costacurta strávil u Rossoneri 27 let a to není konec, od nové sezóny totiž bude pracovat jako asistent trenéra Carla Ancelottiho. "Asi před dvěma týdny mi Carlo řekl, že by chtěl, abych zůstal jako člen trenérského týmu. Velmi mě to potěšilo a za tuto práci jsem rád. Měl jsem několik variant, po skončení kariéry jsem ale chtěl zůstat v AC," popisuje Costacurta své snadné rozhodování s přijetím nabídky Carla Ancelottiho.

AC Milán nasoupil do včerejšího utkání s Udinese s náhradní sestavou, Ancelotti šetřil hráče pro finále Ligy mistrů a na trávníku se tak objevila ne zase tolik známá jména. Costacurta oblékl kapitánskou pásku a v 57. minutě se stylově rozloučil, když bez problémů proměnil pokutový kop. O dvě minuty později ho Ancelotti za obrovského potlesku San Sira vystřídal.

Ihned po skončení utkání se na hřiště seběhli všichni fotbalisté AC, aby vzdali holt 41letému obránci. Costacurta v dresu AC debutoval 25. října 1987 v utkání proti Veroně a získal zde 23 trofejí. Ve své sbírce má například sedm mistrovských titulů a čtyři triumfy v Lize mistrů (dříve PMEZ). Ve středu bude fandit svým spoluhráčům, aby si do své vitríny mohl přidat pátý.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

neuvěřitelný

Reagovat
HOST*

bbooriiiš

Reagovat
HOST*empty

je to mazak...v jeho veku vetsina hracu uz trenuje a pro mnoho hracu v ac by mohl byt otcem...

Reagovat
HOST*ROMANISTA

costcurtu mam moc rad, i kdyz hraje za ac milan, ktery nemuzu vystat, stejne jako treba maldiniho. skvely hrac. mozna mohl skoncit o rok driv, ale co uz s nim.

Reagovat
HOST*Kuchta

Jo naprosto s tebou souhlasim.Dřív sem AC moc nemusel,ale nevim proč ten klub je stále sympatičtější

Každopádně Alessandro je obrovská legenda!Jen je škoda,že se nebude loučit ve finále LM,hrozně by si to zasloužil.Respekt celému Milánu a Costacurtovi zvláště!

Reagovat
sansiro

Nádhera je, jak se starají o své hráče. To je nejorganizovanější tým světa! FORZA ROSSONERI !

Reagovat
HOST*RMCF

V tomto AC obdivuju, to je chovaní a rozloučení z končícímy hrači na urovni a jak by mělo vypadat a ne jak v Realu s Figem a nebo Hierrem...

Reagovat
RMCF

s končícími

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdávám největší poklonu těmto hráčům. je vidět, že tahle generace měla něco do sebe. však on ještě pamatuje takové legendy jako Voller, Maradona, Hagi, Stoičkov atd.

Reagovat
HOST*

Má mou úctu!

Reagovat
Pharrell

jedenz prikladu italske dlouhovekosti ve fotbale

Reagovat
HOST*GATTUSO

borec, neuvěřitelnej borec...

Reagovat
smazaný uživatel

by mohl ještě 15 let hrát českou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sansiro

GRAZIE BILLY! JSI VATA!!! Budeš trénovat a získávat další trofeje! FORZA MILAN

Reagovat
HOST*michal

je to velkej frajer

Reagovat
HOST*inter

at uz chcipne

Reagovat
HOST*

Takovým jako ty se musím smát. Inter je jen parta žoldáků jako Viera nebo Ibrahimovič. Jedinej hráč, kterej má v Interu klubovou duši je Javier Zanetti. Jinak každej rok deset hráčů přijde a dalších 10 zase odejde...

Reagovat
HOST*

3 2 1 smich

Reagovat
sansiro

šašku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele