Contra po neúspěšné kvalifikaci skončil jako trenér Rumunska

19.11.2019, 13:36
Aktuality
Dnes večer končí kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy 2020 a řada národních týmů bude měnit trenéra. Ke změně na lavičce dojde například u rumunské reprezentace, po debaklu ve Španělsku na svou funkci rezignoval Cosmin Contra...

Contra se týmu ujal v září 2017, tehdy nahradil Christopha Dauma a v kvalifikační skupině F s hráči obsadil až čtvrtou příčku. Suverénem skupiny bylo Španělsko a postup na turnaj si zajistilo rovněž Švédsko, před Rumuny se pak včera dostali ještě Norové - ti se natrápili na výhru na Maltě, zatímco Rumunsko schytalo debakl 0:5 v Madridu.

"Nesplnil jsem cíl a od týmu odcházím," oznámil někdejší obránce.

"Chci se omluvit fanouškům za to, že jsem neudělal více," dodal.

Média už spekulují o tom, kdo zaujme uvolněný post a kandidáty mají být Gheorghe Hagi a Dan Petrescu. Nový trenér před sebou bude mít zajímavou výzvu, Rumunsko totiž v březnu čeká playoff Ligy národů, z něhož povede cesta na evropský šampionát.

Autor: Tomáš Pavlík / en24.news

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tipujem, že v blízkej dobe prijme angažmán v nejakej ázijskej štácii, v čínskej lige to ako tréner už v minulosti skúšal...

Reagovat
smazaný uživatel

Za sebareflexiu

Reagovat
smazaný uživatel

Rumuni a Bulhari sú už dlhé roky v totálnom srabe, a pritom boli ešte v 90-tych rokoch postrachom súperov...

Reagovat
Stannis Baratheon

A přitom oba ještě můžou postoupit na EURO.

Reagovat
adoxx

Rumuni mají podle mě akorát trochu slabší generaci a za pár let budou úplně někde jinde...u Bulharů je to horší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sebereflexe Navíc musím uznat, že jsem ho měl rád i coby fotbalistu. Snad se mu bude dařit někde jinde. Líbil by se mi u nějakého slabšího celku v Serii A.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele