Coleman končí v čele Walesu, v neděli se má ujmout Sunderlandu

17.11.2017, 21:53
Aktuality
Chris Coleman se po bezmála šesti letech ve funkci hlavního trenéra Walesu, který dovedl až do semifinále loňského Eura, loučí a co nevidět se vrátí do víru klubové kopané. Bývalý lodivod Fulhamu vyslyší volání posledního klubu druhé anglické ligy ze Sunderlandu, informují o tom Sky Sports i BBC...

Na Chrise Colemana se jednou bude vzpomínat jako na ikonu, pokud ne přímo legendu velšského národního týmu. Ten ostatně v lednu 2012 přebíral na 48. příčce žebříčku FIFA, po řadě kvalifikačních blamáží, a nyní ho opouští na skvělém 14. místě, byť rovněž po neúspěchu v kvalifikaci.

Coleman uplynulé týdny dlouze uvažoval, zdali chce pokračovat, nakonec se však prohra s Francií a remíza s Panamou ukázaly být jeho posledními zápasy ve funkci. Už delší dobu se koneckonců tušilo, že 47letý stratég touží znovu vplout na klubovou scénu, na níž dříve trénoval v Larisse či San Sebastiánu.

Podle BBC se však zároveň Coleman patrně nedohodl s Velšskou fotbalovou asociací, když po ní požadoval mimo jiné zaměstnání psychologa Iana Mitchella na plný úvazek. Svaz výměnou nabídl investovat půl milionu liber do vylepšení tréninkových prostor, ani to však Colemana nepřesvědčilo.

Pro Sunderland byl rodák ze Swansea údajně vždy prioritou číslo 1, ačkoliv se spekulovalo také o trenérovi Severního Irska Michaelu O’Neillovi. Black Cats doufají, že Colemana ve funkci potvrdí již v neděli a v úterý již fanoušci jeho práci budou moci přihlížet během venkovního duelu s Aston Villou.

Sunderland v posledních letech nepředstavuje úplně zaslíbené místo pro manažery, byť se Coleman stane už jeho čtvrtým trenérem v tomto tisíciletí, který zároveň ve své kariéře absolvoval vyřazovací boje evropského či světového šampionátu. Sunderland aktuálně s jedinou výhrou sídlí na samém dně tabulky League Championship.

Autor: Tomáš Daníček / faw.cymru, bbc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

samovrah

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna on mohl v klidu dostat nejaky relativne stabilni klub v PL a on vezme nejrozlozenejsi klub v Anglii.

Reagovat
Spalovač šancí

anebo hrdina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

A proč nejde do Evertonu?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím že ,má na víc

Reagovat
Gareth Bale 11

Dokázal bych si ho představit v Evertonu. Tenhle výběr moc nechápu.

Reagovat
smazaný uživatel

Do konca sezony to snad dostane uz Unsworth.

Reagovat
smazaný uživatel

Co s člověkem dela sazeni, to bylo videt vcera na mne Sorry hosi.

Reagovat
C-M@ster

Poslední v Champu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť tady pořád říkáte, že není umění vyhrávat s velkoklubem. Tak Coleman se řídí vašimi radami, vzal si menší klub se špatnými výsledkami a chce ho dotáhnout nahoru.

Reagovat
C-M@ster

No já se divím, že jsou na tom až tak bídně.

Champ sleduju jedním okem a čekal jsem je tak kolem 10. fleku, protože jsem věděl, že vrch nehrají.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tam prehnité, káder rozhodne na posledné miesto nemajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Urcite ma na vic, chapu to jedine z pohledu dlouhodobeho kontraktu tento rok klub zachranit a od pristiho roku budovat postupne muzstvo dle sebe, aby bylo konkurencni v PL. ..je to asi pro nej vyzva

Reagovat
JackDaniels.

Skoda ze nedostal sancz aj pri novych majitelom

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele