Coentrão přestupuje do Realu Madrid

05.07.2011, 18:15
Aktuality
Real Madrid získal po Nurim Sahinovi druhou velkou letní posilu. Jeho dres bude od nadcházející sezóny oblékat Fábio Coentrão, který dnes v novém působišti absolvoval nezbytnou zdravotní prohlídku a podpis smlouvy. Benfica za levého obránce vyinkasuje třicet milionů eur...

Částka koresponduje s výkupní klauzulí, kterou měl portugalský reprezentant zahrnutou ve smlouvě. Tu v Lisabonu na jaře prodloužil až do léta 2016 a v dubnu prohlásil, že by rád v Benfice zůstal. Realita je nakonec jiná a třiadvacetiletý hráč dnes podepsal na Santiago Bernabeu šestiletý kontrakt.

"Real Madrid C. F. a SL Benfica dosáhly dohody na přestupu portugalského hráče Fábia Coentrãa, který se španělskému klubu upsal na šest sezón,” stojí v oficiálním prohlášení Bílého baletu, pro nějž se Coentrão po Cristianu Ronaldovi, Pepem a Ricardu Carvalhovi stal čtvrtým portugalským reprezentantem v kádru. Do týmu si ho vyžádal krajan José Mourinho.

Coentrão opouští Benficu po čtyřech letech, během nichž nejdříve působil na hostováních v Nacionalu, Zaragozy a Rio Ave, jehož je odchovancem. Oporou portugalského klubu se stal v sezóně 2009/2010, po níž zazářil na mistrovství světa v Jihoafrické republice.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (674)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele