Co víc si přát, je to sen, řekl Šilhavý k dvěma červnovým výhrám

11.06.2019, 10:07
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (91)

Přidat komentář
Sw!fty

Co se zda je sen, probudis se, a sme venku

Reagovat
Y.N.W.A

Tak já mám teda jiný sny, ale výkony byly dobrý, to je jasný... rozhodující budou každopádně souboje s Kosovem... a teda jako z jedný blbý Jugoslávie je teď sedm týmů, z nichž z pěti jde strach, když se dobře vyspěj... to kdyby se rozdělilo Španělsko na různý asociace, jako třeba Anglie, tak by se Euro muselo rozšířit na 64 týmů už asi

Reagovat
OnderCZ

Z kterých nejde strach, Slovinsko a Černá Hora? Nebo Makedonie?

Reagovat
Y.N.W.A

hm, dlouhodobě fakt asi jen ta Severní Makedonie... takže 6 ze 7 :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pokus o fotbalové osamostatnění Katalánska zde už v minulosti myslím byl, no ztroskotalo to. Že by to byl silný výběr o tom není pochyb.

Reagovat
Y.N.W.A

jj, hrají jen nějaké ty neoficiální přáteláky... ono ale i Baskicko, Andalusie, no... šlo by to i ve Francii, Německu - vlastně by bylo zajímavý (ale asi jen z našeho pohledu ) vytvořit jednotky o cca 10 mil. obyvatelích s vlastní repre... jako jo, někde by to bylo hodně umělý, tak řekněme třeba o 5. - 15. mil. obyvatelích... takže trpaslíci out, Jugoška zase částečně sjednocená a ty velký státy rozdělený do cca 4, 6 až 8 týmů... no je to kravina, já vím

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Y.N.W.A

nechal jsem se unýst

Reagovat
smazaný uživatel

Baskové mají také fotbalový výběr se kterým občas hrávají přátelské utkání podobně jako Katalánci. Dokonce jsou v poslední době v tom směru o něco aktivnější než v minulosti. Koncem května letos remizovali v Panamě s domácí reprezentací 0:0, bylo to však po ligové sezóně a Baskové do Panamy cestovali s improvizovaným výběrem, v podstatě bez hráčů z LaLigy (kostru výběru tvořili hráči z rezervy Athleticu Bilbao). V říjnu 2018 například Baskové porazili Venezuelu 4:2. Kromě Basků a Katalánců příležitostně sestavují na přátelské zápasy výběry i jiné regiony Španělska jako Galicie nebo Andalusie, je to však spíše sporadické.

Reagovat
adoxx

Reagovat
smazaný uživatel

Dřív byl sen získat třeba medaili z MS, ME nebo vyhrát suverénně kvalifikaci. Dneska je sen, když porazíš Bulharsko a Černou Horu. Sniž své nároky a tvůj život bude hned krásnější.

Reagovat
ttopi

Jestli si nedáváš cíle dle aktuálních možností, ale dle nějaké historie, tak to musíš mít asi těžké

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že si dávám cíle dle aktuálních možností. Jen mi přijde vtipné přirovnat výhru nad BUL a ČH ke snu. To je všechno.

Reagovat
ttopi

splněný sen je, že se oba zápasy vyhrály. Poslední roky jsme měli takovou krizi, že jsme z těchto dvojzápasů měli max. 3 body. Tohle je fakt povedený týden

Reagovat
adoxx

Reagovat
Wambasen

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

a zápasy stály i docela za koukání, byť to nebylo žádné "elklásiko"

Reagovat
Petr325

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

a to si vem třeba Mongolsko, dříve vládci skoro "většiny" Asie a dnes malej prd mezi Ruskem a Čínou

Reagovat
kaaspis

Porazit Bulharsko a Černou Horu je sen? Já teda nesnižuji ničí úroveň, ale sním daleko troufaleji

Reagovat
Bucky

Tak to musíš být pořád zklamanej, obzvlášť jako fanoušek United.

Reagovat
kaaspis

Pořád lepší zklamanej, než fanoušek Realu

Reagovat
Bucky

ani ne, hele...

Reagovat
kaaspis

Záleží na úhlu pohledu, samozřejmě

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu se bojím že nás vyšoupne Kosovo, jede na se na ně hrozná tlačenka všude možně, hrozné u takového neexistujícího pseudostátu s poslepovanou reperezentací

Reagovat
mayday

Teď tahají šňůru bez porážky, začátky měli slabý, ale teď se jim daří. Uvidíme, ale snad furt musíme mít navrch.

Reagovat
Losinho

And now it's realita

Reagovat
REPLIKATOR

This is his sen

Reagovat
protiproudu

Reagovat
Vsadim gule

This dream is his sen

Reagovat
tnt03

Reagovat
FUnk

This is his mokrý sen

Reagovat
smazaný uživatel

agree

Reagovat
kylo ren

Uvidime po kosovu

Reagovat
Josifek

No, to má teda skromné sny

Dvě povinné výhry, po docela slušných výkonech proti poměrně slabým soupeřům - hlavně tedy Bulhaři byli bídní, ČH nějakou kvalitu mělo, i když výsledky by hovořili spíš opačně..

Střed zálohy v nové podobě Souček, Král, Pavelka funguje velmi slušně, to se mi líbí. Samozřejmě Schick jinde než zbytek ofenzivy. Jankto i přes svoji občasnou splašenost taky zajímavý hráč.

Stopeři docela OK výkony, hlavně v prvním zápase se mi líbil Suchý. Čelustka je obecně jistý, Vacloš taky v pohodě. Novák hoří dozadu a dopředu to taky žádná sláva není, tam by to chtělo změnu. Stejně tak pravý kraj zálohy - Masopust v repre slabota a Kopic taky nic moc, a to jsme hráli proti spíše slabším soupeřům

Největší zklámání z domácích zápasů byla atmosféra na stadionech, obzvlášt včera úplně příšerné.

Reagovat
Riviera Kid

Příšerné? Proč?

Reagovat
Dufan

no na to, že bylo včera skoro plno, mi to taky přišlo nějaký dost potichu

Reagovat
cubinho

Včera to byla bída. Takové ticho na stadioně jsem dlouho nezažil. Když jsme se to snažili rozjet, tak se málokdo někdo přidal. Prostě bída...v Olomouci se neumí fandit..

Reagovat
Nuno čomes

Gaučáci prijeli. Ultras repre nebere, nedivím se.

Reagovat
Beči

Přesně. Přišlo mi, že hrajeme přátelák, kde je na tribuně 20 lidí.

Reagovat
sosna

Dřív býval na repre zápasech nějakej kotlík, pár borců s bubnama co stáli a rozjížděli to. Netuším kam se vytratili, ale včera tam nikdo takovej nebyl. Asi se ten novýj projekt s fanklubem moc nechytnul... Navíc ten náš herní projev diváky ze sedaček zrovna nezvedal a podle těch zmatků na tribuně a neustálého focení bych řekl, že půlka lidí byla na stadionu poprvé v životě.

Reagovat
Riviera Kid

Nevím. Mně se tam líbilo. I Mexiko bylo.

Reagovat
Spalovač šancí

Třeba byly špatné ruchové mikrofony, ale např po druhém gólu tam bylo ticho jak na pohřbu. Člověk by naopak čekal, že se rozjedou chorály, apod.

Když to porovnám se zápasem Poláků, tak je to dost smutné

Reagovat
Josifek

Hrobové ticho, prakticky po celý zápas, atmosféra, kterou ti udělá i 100 lidí..

Reagovat
smazaný uživatel

resit atmosferu na repre.. lidi sou proste nepoucitelni

Reagovat
andrew96

Včerejší výlet do Olmu byl můj nejhorší zážitek z návštěvy repre a absurdno zase překonalo své meze. Lístky na sever, parádní místa, až na ten problém, že přímo na těch místech vyrostla plošina pro kameramana, takže si 30 lidí nemělo kam sednout. Přitom při nákupu lístků tam žádné omezení v těch místech nebylo.

Chaos u vstupů a nedostatečné zásobování, kdy některé věci došli už v poločase, byla jen taková třešnička na dortu. Atmosféra bída, sám jsem byl tím zjištěním, že si nemáme kam sednout, a následnou diskuzí se security tak znechucen, že se jsem na ten fotbal stejně neměl náladu.

Reagovat
Josifek

Reagovat
sosna

Neseděli jste pod tou plošinou nakonec? Někdo tam seděl... A 30 je přestřelený, ta plošina měla tak 2x3 metry.

Reagovat
andrew96

Možná jo, minimálně 30 (i více řekl bych) lidem ale omezovala výhled.

Nejprve jsme zkusili schody, než přišla security. Po neprůstřelném argumentu, že tam kde plošina omezuje výhled, se právě teď nehraje, jsem zjistil, že diskuze nemá smysl a šel jsem na sedačku. Vidět jakž takž šlo, ale ta plošina prostě vadila. Mně už to bylo ale celkem jedno, neměl jsem náladu a radši jsem šel na pivo.

Reagovat
smazaný uživatel

takže jsi neviděl na celé hřiště nebo..?

Reagovat
andrew96

Neviděl no.

Reagovat
smazaný uživatel

seno a vidle no

Reagovat
smazaný uživatel

Olomoou mě zklamala, ale co já mám co kritizovat, vždyť jsem z Teplic

Reagovat
Zizou

To jsme to teda dopracovali. Bulhary jsem bohužel neviděl, ale pokud byli ještě horší než Černohorci, tak to se máme teda čím chlubit. Jasně, máme 6bodů, což je supr. Ale ten výkon? Asi bych chtěl vrátit vstupné, kdybych tam včera byl. Černá Hora ani nechtěla bodovat, měli jsme spoustu času na rozehrávku, ale nějaká kvalitní myšlenka, průniková přihrávka nebo individuální průnik to asi od našeho nároďáku čekat nemůžeme. Jenom ubohé posouvání balonu ze strany na stranu a pak alibistická nepřesná finálka do vápna. To je teda pecka. Jeden gól z penalty, druhý vlastní a třetí, i když moc pěkně trefený, by aspoň trochu kvalitní golman chytil do zubů. Nemáme žádného tvůrce hry a jediný, kdo se sem tam prezentuje nějakou pěknou chvilkou je Schick. Ale tohle je teda hodně málo. Pokud tohle Šilhavému stačí, tak to potěš koště. Třeba se dostaneme na Euro, ale tam už to s tímhle výkonem bude jenom ostuda. No snad tomu trochu pomůže Dočkal s Daridou, protože z tohodle fotbalu bolí oči.

Reagovat
kylo ren

Reagovat
Zizou

Tvé vyjadřovací schopnosti asi nebudou na valné úrovni, ale můžeš se mi teda pokusit připomenout nějakou kvalitní akci z tohodle zápasu? A připomínám, že tohle je reprezentace, čili by to měla být ta nejvyšší úroveň, takže si to hodně promysli, pokud si toho vůbec schopný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lada.sp

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
xhejl

Reagovat
Zizou

Díky všem posměváčkům za připomenutí onoho momentu. Nic jiného jsem ani nečekal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Jako bohužel na tom kus pravdy je...

Třeba zrovna ty černohorci byli o dost fotbalovější. U nás mě mrzí, že ani s takovým soupeřem a při vedení 2, 3 : 0 neukážeme trošku herního sebevědomí, nezkusíme dát další góly, nevyzkoušíme něco novýho, co náš tým může posunout, ikdyž třeba jen o kousek (Bořil, Sadílek možná do budoucna...), ale dohrajeme to na údržbu. Ten konec zápasu mohl přinést něco novýho, místo toho neměl žádný význam.

Na druhou stranu je třeba se podívat, jak jsme na tom byli třeba pod Jarolímem a jak jsme na tom teď, rozdíly tu jsou - ustálená sestava, hráči vědí, co hrát, vypadá to i na lepší "atmosféru" v týmu, a nakonec - pochybuju, že za Jarolíma bysme měli 6 bodů...

Jarda to dal trochu do pucu, ale ideální by pro mě byl vývoj jako ve Slavii - Jarda ideální na stabilizaci, hodně rychle ale narazí na svůj strop (už teď je jasný, že jinak hrát nebudeme...), po něm by měl přijít někdo progresivnější, kdo ten tým posune dál. Ale kdo, to je ten problém.

Reagovat
Zizou

Souhlasím. Za Jarolíma to byla ještě větší sračka a je pravda, že ten tým se dal aspoň nějakým způsobem dokupy. Jenže opravdu tohle stačí? Mně teda ne, s takovým fotbalem díru do světa neuděláme a kdyby proti nám hrál včera tým aspoň o level kvalitnější, tak by to s tímhle výkonem jen těžko dopadlo 3:0. Černohorci přijeli na výlet a my se té jejich hře přizpůsobíme. V televizi bylo jasně slyšet, jak se to divákům líbí. A jak píšeš, třeba Slavie hrála v sezoně teda o dost kvalitnější fotbal než bylo tohle.

Reagovat
Bakary3

Zas musím říct na jeho obranu, že ty kreativnější hráče (Darida, Dočkal, Barák) prostě neměl.

Další věc ale je, jestli by je vůbec nasadil...

Ale tak mohl třeba vyzkoušet k Schickovi Vydru, vyzkoušet něco jinýho...

Proč nemohl být na tenhle sraz, kdy se dalo předpokládat, že by se mohlo něco vyzkoušet, Matoušek?

Tihle hráči nám šíleně chybí, ale ani s nimi neumíme zacházet a radši šanci dostanou ti, kteří snadno zapadnou do "systému" (běhavá mlácená).

A ono to tak vypadá, kreativity je hodně málo a když se zrovna nevyspí a nemají chuť běhat, nedá se na to vůbec koukat.

V některých chvílích vidím, jak jednoduše by se dalo projít narážečkou, prostrčit do ulice... A není to o tom, že v TV to vidím a na hřišti bych to neviděl, není to o fotbalový kvalitě, ale o tvořivosti, myšlení... Místo toho nahrávka dozadu, do strany...

Kdyby to třeba i zkazili, člověk si řekne ale dobrý, to bylo fotbalový, nevyšlo... Tam ta myšlenka ale ani není.

Reagovat
Zizou

Reagovat
netopier

Tak vám skôr vyhovujú ťažší súperi kde využijete vašu bojovnosť.

Reagovat
Zizou

To je možné, ale v dnešní době už je jen bojovný fotbalista ne repre dost málo.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
xhejl

1) Proti Bulharsku byl ten výkon o dost lepší.

2) Sám napíšeš, že nemáme tvůrce hry a pak za to de facto ten tým zkritizuješ, že to ve středu hřiště není kdovíjak kreativní. Samozřejmě, že při středu Pavelka, Souček - Král, to prostě bude postrádat nějakou zázračnou myšlenku. Co s tím přesně má Jarolím dělat? Naučit během repre srazu Pavelku tvořit hru?

3) Hrajeme to na co máme hráče. Ta situace je diametrálně lepší než kdykoli předtím od roku 2008, konečně máme aspoň část hráčů, co se prosazují v nadstandardních ligách. Ale samozřejmě, že ten tým prostě není na takový úrovni jako před 15, 20 lety... Pokud někdo ten tým za tyhle zápasy chválí (já třeba jo), tak to přeci myslí úměrně jeho kvalitě. Sen je asi hodně nadsazený slovo, ale proti tomu, jak to vypadalo předtím a na co tenhle tým objektivně má...

Reagovat
xhejl

*Šilhavý ne Jarolím obv

Reagovat
Zizou

1) Neviděl jsem, ale nepředpokládám, že by mě to zvedlo ze židle.

2) To, že nemáme vyloženého tvůrce hry ale přece vůbec neznamená, že by ti tři uprostřed tu hru neměli nějakým způsobem řídit a vést. Viděl jsem pár zápasů Slavie a tam teda Souček i Král hráli o poznání tvořivěji. Takže třeba je to chyba trenéra, ale mě tohle hraní na jistotu prostě nebaví, naprosto nudí a vytáčí, když vidím, jaké řešení ti hráči vybírají. Jen alibisticky hlavně nic nezkazit. Kdo jiný, než repre hráči, by toho svědomí měl mít nejvíce? Ono je pěkné, když nic nezkazím, ale když taky nic nevymyslím, tak k čemu tam vlastně vůbec jsem? A to byl v tomhle zápase jeden vedle druhého, kromě náznaků Schicka a mizivě snad ještě Jankta a Kopice. Ba co víc, ten soupeř byl ubohý a na jakém jiném soupeři si lépe můžu něco vyzkoušet? Na Anglii? To už pak bude pozdě.

3) S tímhle samozřejmě souhlasím, pohoda v týmu se uričtě zlepšila a ten tým se nějakým způsobem ustálil. Ale pokud se budeme neustále obhajovat tím, že teď hrajeme, na co máme, pak budeme hrát stejnou alibistickou sračku jako bylo utkání s Černou Horou. Ti hráči mají navíc a musí to ukázat i na tom hřišti a to se podle mě absolutně nestalo.

Reagovat
alias

To je snad povinnost né….porazit doma Bulhary a Černohorce. Dělá jak kdyby jsme porazili Španěly a Němce

Reagovat
F.Torres

Dvakrat dat kosovo a jsme tam

Reagovat
kylo ren

To bude těžký

Reagovat
adoxx

Reagovat
Acquanni

Stačilo by vyhrát doma a remizovat tam, ale samozřejmě WW by byl lepší

Reagovat
smazaný uživatel

ŠILHAVÝ se rád pochválí, něco jako Ivánek v Mrazíku.

Reagovat
ajouki

Lepší 3:0 s defenzivní trojkou Pavelka, Souček, Král, než plichta 0:0 s Azerbajdžánem nebo Severními Iry, kde hráli vysnění Dočkal/Darida a dokonce dva útočníci.

Někteří by si fakt měli pustit jakou bídu jsme dokázali poslední roky hrát.

Na papíře ti hráči můžou být defenzivní, ale doplňovali se naprosto výborně. Král klid na míči, přehled a hlavně neustálé napadání ve vysokém tempu. Tomu ta ofenzivní role sedla. Pavelka a Souček dodali balanc mezi ofenzívou a defenzívou. Navíc dva vysocí hráči.

Reagovat
smazaný uživatel

není to žádné terno, ale reprezentace hraje lépe jak pod Jarolímem, což je ale také dáno tím, že někteří hráči se nám zvedli a je tu určitá kvalita... kritika je na místě, ale co je moc, to je příliš... jde o výsledky k reálným možnostem týmu... to že neni Nedvěd, Čech a dortmundskej Rosický znamená, že nemám fandit?

Reagovat
Beči

Já bych tedy spíš použil slovní spojení "povinné výhry", ale tím nijak nechci snižovat cenu šesti bodů. Důležitější faktor pro mě je prezentovaná hra, která má konečně hlavu a patu.

Reagovat
kilobyte

A pak se probudil pochcaný Dovalilem.

Reagovat
stajnko

#neverForget

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V červnu 2006 jsme chtěli získat nebo vyhrát titul mistra světa. Dnes je sen porazit Bulharsko a Černou Horu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sen by byl porazit Anglii. 6 bodů s Bulhary a Montenegřany beru jako splněný cíl.

Reagovat
vanGomm

Výročí.Dnes je to 66 let co naše fotbalová reprezentace hrála po 2.světové válce první kvalifikační zápas na MS 1954.ČSR-Rumunsko 2:0 Strahov a 50 000 diváků.Naše sestava za jménem je věk hráče v den utkání.Stacho 21-Šafránek 22-Trnka 26-Karel Ján 28-Novák L. 21-Ipser 25-Borovička 22-Laskov 31-Přáda 21-Pažický 25-Vlk Fr.27.Věkový průměr týmu přibližně 24,5 roků.Jediný žijící fotbalista z tohoto zápasu je snad Vlk František *30.05 1925,kterému je tedy 94 let!! Všichni ostaní už bohužel nežijí.

+56 Šafránek

+61 Borovička

+63 Přáda

+72 Ipser

+74 Stacho

+76 Pažický

+78 Trnka

+79 Novák Ladislav

+81 Karel Ján

+85 Laskov Božin

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele