CO SE DĚJE V HEARTS?

20.11.2006, 15:07
Aktuality
Hearts of Midlothian loni rozčeřili již dlouho stojaté vody ve skotském fotbale, když v úvodu sezóny útočili na titul a nakonec získali alespoň skalp Rangers. Letos je to však úplně jiná písnička. Klub se v rukách kontroverzního majitele Vladimira Romanova utápí ve vnitřních problémech, nespokojení jsou nejen fanoušci, ale také hráči.

Před několika týdny už měl všeho dost kapitán Steven Pressley a podporován několika dalšími hráči otevřeně vystoupil proti poměrům v klubu, odhalil dusnou atmosféru a nepokoje v kabině. Výsledek? Přišel o kapitánskou pásku a místo v sestavě.

Od té doby to s klubem jde z kopce. Posledních šest zápasů posbíral jen tři body za remízy, v tabulce klesl až na páté místo a přestože jej od druhých Rangers dělí jen tři body, stejné tři body však chybí také k místu sedmému, které by v závěru sezóny znamenalo účast ve skupině hrající o záchranu.

Fanoušci jsou s praktikami litevského majitele Vladimira Romanova nespokojeni již dlouho, nyní jsou však stále hlasitější. Během nedělního souboje s Rangers skandovali hesla jako "vyhoďte vedení" nebo "Romanov musí jít".

Na to však Romanov nezareagoval tak, jak by si asi přáli. "Neodchází, chce celý projekt dotáhnout do úspěšného konce," hovořil za něj jeho mluvčí. Spekulovalo se i o tom, že konsorcium edinburgských podnikatelů chystá nabídku na převzetí klubu, zřejmě to však nebude nic platné. "Žádnou nabídku jsme neobdrželi a ani by nebyla vítána, nemáme zájem klub prodat," uvedl mluvčí.

Poté, co se svým proslovem neuspěl Steven Pressley, to zkouší další hvězda týmu, Paul Hartley, a žádá Romanova o setkání, aby se mohl pročistit vzduch. "Čím dříve se věci vyřeší, tím lépe pro klub. Určitě nám bude mít co říci, ale myslím, že je důležité mluvit otevřeně a vyjádřit své pocity. Všichni chceme vést klub stejný směrem, fanoušci, hráči i majitel, ale jediný způsob, jak toho dosáhnout, je konfrontovat naše názory s názorem pana Romanova," prohlásil zástupce kapitána.

Samostatnou kapitolou pak jsou trenéři. Loni tým úspěšně vedl George Burley, ale pak náhle skončil. Důvod? Očekávaný - neshody s majitelem. Následoval Graham Rix, ten však po čase prozradil, že sestavu místo něj určuje Romanov a ani ne po pěti měsících se poroučel. Romanov povolal svého krajana, Valdase Ivanauskase z FBK Kaunas. Do konce sezóny byl dočasným manažerem, pro novou sezónu pak byl jmenován nastálo.

Nastálo, avšak ne nadlouho. Alespoň to tak zatím vypadá. 23. října totiž oznámil, že si bere dvoutýdenní zdravotní dovolenou. Spekulace o jeho odvolání všechny strany vyvracely, dva týdny však již dávno uplynuly a Ivanauskas nikde. Dočasného kouče Eduarda Malofejeva mezitím nahradil další "dočasný" kouč Eugenijus Riabovas, také z FBK Kaunas...

Co bude dál? Dostane Romanov rozum a promluví si s hráči? Nebo rozprodá celý tým, jak hrozil koncem října před utkáním s Dunfermline? Odpovědi nezná nikdo. Snad jen sám Vladimir Romanov...

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*1860

at se radeji diva a vlastni a necha fotbal na nekom, kdo tomu rozumi (trenerech).. jinak je mi to lito, fandil sem jim

Reagovat
smazaný uživatel

no to snad není možný

Reagovat
HOST*nofan

No jestli se chtěl zviditelnit, tak to se mu daří. Za svoje peníze chce svůj fotbal. Asi vždycky dostal co chtěl. Třeba mu ale stačí jen dělat z lidí blbce a je spokojenej.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele