Co se děje s Realem Madrid?

17.12.2002, 20:31
Aktuality
Co se letos děje s královským španělským klubem - Realem Madrid? Oproti loňské sezóně, kdy Real porážel jednoho soupeře za druhým, letos tápe. Minulý rok hrál v Real v Lize Mistrů výborně, porážel jednoho soupeře za druhým, prakticky nikdo snad až na Barcelonu v semifinále mu nedělal žádné větší potíže.

Letos to v úvodu první fáze Ligy Mistrů vypadalo, že Real bude opět nepřekonatelný. Současnou formu Realu ale naznačil právě závěr první fáze. Vše nejspíš začalo už remízou na půdě AEK Atény 3:3, hned v dalším zápase se stejným klubem, tentokrát doma, remizoval 2:2. Za dva zápasy tak tento královský klub dostal pět gólů. Ano, řecké kluby bývají nebezpeční soupeři, ale venku bývají většinou slabší, ztrácí totiž svého dvanáctého hráče - domácí fanoušky. Ale musíme uznat, že toto by se Realu v minulé sezóně nestalo. Domácí remíza určitě ne.

Ligové zápasy mezi a po zápase s Athénami také nebyly něják slavné. Nejdřív sice domácí výhra 5:2 nad Alavesem, ovšem poté pouze remíza 1:1 na hřišti Betisu Sevilla, potom dokonce prohral 0:2 v Santanderu. V dalším zápase doma proti Villarealu se Real opět nezmohl na víc než na remízu 1:1. To už bylo vidět, že je Real v krizi.

V dalším zápase hrál Real Ligu Mistrů doma, proti AS Řím, které nepodávalo také žádné ideální výkony. Šok ovšem byl, když Real opět prohrál, nedal gól a AS si z Madridu vezli výhru 1:0. V dalším zápase Primera Division měl Real možnost spravit si chuť doma proti Vallecanu. V tomto zápase sice Real vyhrál, ovšem nepřesvědčivým výsledkem 3:2. Další zápas Ligy Mistrů skýtal opět možnost získat tři body proti relativně slabému soupěři, Real hrál na stadionu Genku. Ovšem následoval další šedivý výkon - remíza 1:1.

Po zápase s Genkem odstartoval Real další neúspěšnou sérii - tři zápasy po sobě nebyl Real schopen dát gól (0:0, 0:0, 0:1) i když má v týmu taková esa jako Raul, Ronaldo nebo Morientes. Real se opět rozstřílel až v dalším ligovém zápase. Doma si smlsnul - Mallorcu rozdrtil 5:1. V dalších zápasech ovšem místo útoku zklamala obrana, Real hrál Ligu Mistrů doma s Lokomotivem Moskva pouze 2:2 a to mohl ještě prohrát. V dalším, tentokrát ligovém zápase, doma vyhrál 4:2 nad slabým Recreativem Huelva. Ovšem už po dvaceti minutách prohrával 0:2.

Je vidět, že Real opravdu krizí prochází. Důvod proč, to lze hledat jen těžko. Možná by Real potřeboval nového trenéra, možná je to tím, že se všechny hvězdy spolu nemohou dohodnout. Osobně si myslím, že lepší obchodní strategii mají kluby jako Manchester United, kterému perfektně funguje "skautingová síť" a Manchester tak kupuje budoucí hvězdy ještě mladé, kdy jsou ještě neznámé a místo milionů tak za ně zaplatí jen zanedbatelné částky. Dalším podobným příkladem jsou portugalské velkokluby, především pak Sporting Lisabon, nebo také španělská Barcelona, která vyhledává mladé talenty v Jižní Americe.

Autor: Jan Werner

Komentáře (38)

Přidat komentář
Josifek

Real je nejlepší!!!Jedině real vyhraje Ligu Mistrů!!!

Reagovat
HOST*Dafky

Sem napište text. Strašně moc se tlučou velký hvězdy v realu. Měli by spíš nechat v každý řadě jednu hvezdu a zbytek prodat.

Reagovat
HOST*Juras

Real Madrid ma sice největší hvězdy z Evropy či Světa. To ale nepodminuje to, že vyhrají Ligu Mistrů

Reagovat
Josifek

Real je nejlepší!!!Jedině real vyhraje Ligu Mistrů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Prosimte, Real bude rad kdyz postoupi ted ze skupiny...

Reagovat
antimadrista

No ale on nepostoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

obrazek je z www.boixosnois.com

Reagovat
HOST*Igy

Real hrál vždycký skvělý fotbal. Teď hraje taký, ale bez většího efektu. V domáci lize se trápi, v lize mistrů 5 zápasů bez výhry. Ale oni se s toho dostanou....Tuto sezonu už ale nic nezachráni.

Reagovat
HOST*

Real se chytne na jaře a pak uvíte...

Reagovat
smazaný uživatel

Real se chytne az bude pozde . Nepostoupi do dalsi faze LM

Reagovat
HOST*ffff

Jdete do prdele s Realem.Po jarni gambrinus lize se Banik Ostrava dostane do Uefy a pak vsichni uvidite!

Reagovat
smazaný uživatel

Musim te asi zklamat. Banik vs. Real se pristi sezonu konat nebude. real se totiz nedostane ani do UEFI...

Reagovat
Josifek

Ostrava v Uefe,tak to asi těžko.Real vyhraje Lm a to nikdo a nic nemúže změnit!!!

Reagovat
smazaný uživatel

PCHE. Real uz niky nevyhraje LM!!!!! FORCA BARCA!!!!

Reagovat
HOST*Tentator

Real vyhraje tak akorát velký hovno.Raúl,Zidane,Figo a spol.budou rádi,když si ve skupině neurvou pořádnou ostudu.O tom,že by měl Real postoupit,nemůže být ani řeč.Jedině JUVENTUS!

Reagovat
PJ

Hura, konecne fanousek jinyho klubu nez Barcy a Realu :-)

Reagovat
smazaný uživatel

pche, ty s snad zapomel na Banik... ;)

Reagovat
HOST*Sheva

Juv....co??? Myslis takovou tu pojizdnou lekarnu s vrchnim lekarnikem Davidsem ??

Reagovat
HOST*Sheva

Aby bylo jasno. Svetu ted vladnou Rossonieri, pro ty nemohoucí AC Milan.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!FORZA MILANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak aby bylo jasno, svetu ted vladne Barcelona, 1.FC Brno, Dosta Bystrc a Red Devils, pro ty nemohouci Manchester United!!!!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Konečně je tu trochu živo. Tak jak řekl amigo PAVEK, světu vládne Fútbol de Club BARCELONA !!!!!!!!!!! FORCA BARCA a GENT DEL BARCA !!!

Reagovat
antimadrista

A taky souhlasim s Janem Wernerem, Real Madrid CF má špatnou přestupovou politiku. GENT DEL BARCA a FORCA BARCA!!

Reagovat
Josifek

¨Real nemá špatnou přetupovou politiku,jen trochu zapoměl kopit nějakýho mladýho perspektivního stopera!!!Ale až ho koupí,tak se hra celýho týmo zlepší a Real bude lepší než kdykoliv předtím,podle mě by měl real koupit třeba Mexese z Auxere nebo christiana Chivu.A pak bude Madrid zase jasně lepší než Barcelona!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Josifku, dobre bude nejlepsi. Ovsem jen v ocich madridskych fandu. Uvediom si politika Realu Amdrid nema nic spolecnyho z fotbalem. Uvedoim si, ze kdyby za nim netala spanelska vlada, tak nema temer zadnou hvezdu ze zakladniho kadru!! A fandil bys mu i tak? Real kupuje hotovi hrace. Treba manchester, BArcelona a aSporting maji nejlepsi skauty, vyhledavaji mlady neznami talenty. To je prece o fotbale tcho vic, nemyslis?

Reagovat
smazaný uživatel

Copak, josifku, dosla ti rec?

Reagovat
antimadrista

Je to madrista, nerad přiznává pravdu.

Reagovat
Josifek

To neni pravda.Je fakt,že Real neni v přestupoví politice nejlepší,ale Barca neni na tom vo moc líp.A myslíte,že Španělská vláda dává penize Realu na to,aby kupovali nějaky 18 kluky???Já myslim,že neee!!!

Reagovat
antimadrista

Fór je v tom, že Madrid má vždycky někoho za sebou, který ho podrží, kdežto Barce nikdo nepomáhá, ta si svou velikost, slávu a bohatství musela vydobít sama. FORCA BARCA !!

Reagovat
smazaný uživatel

Pche. Myslis ze barca na tom v prestupovi politice neni o moc lip nez real? to vubec neni pravda, barca vyhledava talenty v j. americe a ma tam taky rozhodne veci prestiz nez real. viz Saviola, Riquelme, Bonano...

Reagovat
antimadrista

Přesně tak, Barca kupuje talenty a madrid "starochy".

Reagovat
Josifek

Když už Španělská vladá Realu ty peníze dá,tak asi počitá chce koupit nějakýho známího hráče.A když je ten hráč nejlepší a je z Barci(Figo),tak tím líp!!!Ale já si myslím,že nákup Figa a i Zidana nebyla blbost,to byli ¨největší přestupy roku!!!A kde by byů Real,kdyby misto těhlech dvou koupil Saviolu a Riqelmeho???

Reagovat
antimadrista

Víš co, řeknu ti to asi takhle, Barca má budoucnost zajištěnou na dalších 10 let právě díky hráčům jako Saviola, Riquelme, Xavi, Puyol, Navarro, Motta nebo Gabri, právě tito hráči ji budou táhnout v bodoucnosti. A co bude dělat Madrid? Zidane, Figo, Roberto Carlos, ti za 3 roky budou už v penzi. A kdo ho dál posílí, když talenty skupuje Barca a za 3 roky budou tito hráči nejlepší na světě. FORCA BARCA !!

Reagovat
Josifek

Real ale bude mít peníze na další hrače,a když ne,tak jim je da Španělská vláda.A já si myslim,že Real bude kupovat další hvězdy.Třeba když odejde Zidane,tak Real koupi místo něj třeba Verona tomu bude kolem 29 a nebo někoho takovýho.Takže Real určitě koupí místo Zidana minimálně jednohjo skvělýho,slavnýho a drahýho záložníka kolem 26 let.Třeba koupí Rosickýho...

Reagovat
smazaný uživatel

No prave, bez spanelske vlady by real nebyl NIC!!!!!!!!

Reagovat
antimadrista

Pokud Rosický odejde z Dortmundu tak do FC Barcelona, která za něl nabízí 53 mil eur. Jak jsem včera četl na fcbarcelona.com tak vedení chce v zimním přestupovým období někoho koupit, třeba Rosickýho. FORCA BARCA !!

Reagovat
Josifek

Dopadne to stejně jako s Figem.Když bude Real chtit,tak si Rosu z Barci koupi.

Reagovat
antimadrista

Tak to asi ne, Madrid získal Figa jen kvůli tomu, že se v tý době konali prezidenský volby a že klub byl rozloženej. Jinak by ho nezískal. FORCA BARCA !!

Reagovat
Josifek

Prostě Real si ho koupi,at bude situace jakákoli!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele