Clarke zůstane trenérem Skotska, prodloužil smlouvu do roku 2026

24.03.2023, 17:47
Aktuality

Skotskou reprezentaci i nadále povede Steve Clarke. Bývalý dlouholetý asistent před začátkem kvalifikace o postup na mistrovství Evropy prodloužil kontrakt do roku 2026...

"Steve sjednotil národ spolu s týmem, jenž dosáhl skvělých výsledků. Bylo důležité ukázat náš závazek vůči němu a potvrdit kontinuitu, která byla klíčová pro naše zlepšení v posledních čtyřech letech," řekl výkonný ředitel Skotské fotbalové federace Ian Maxwell.

Clarke vede skotskou reprezentaci od roku 2019 a od té doby se její výkony zlepšují - Skotsko se na odloženém Euru 2020 poprvé od roku 1998 představilo na velkém turnaji, ve skupině D ale v konkurenci Anglie, Chorvatska a Česka obsadilo s jedním bodem poslední místo.

Skotský národní tým nebyl daleko ani od postupu na mistrovství světa do Kataru, v baráži však nestačil na Ukrajinu. Clarkovo svěřenci si následně alespoň spravili chuť v Lize národů, když v konkurenci právě Ukrajiny, Irska a Arménie vybojovali postup do elitní skupiny.

Autor: Jiří Vojík / lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele