CHYBÍ TÝMOVÝ DUCH, TVRDÍ GUDJOHNSEN

08.03.2007, 21:35
Aktuality
Eidur Gudjohnsen má jasno. Barce herní kvalita nechybí, avšak postrádá to nejdůležitější, a to je týmový duch. Islandský útočník se na toto téma vyjádřil po osmifinálovém vyřazení v Lize Mistrů s Liverpoolem.

FC Barcelona, loňský vítěz nejprestižnější klubové soutěže, v této sezoně prvenství neobhájí. Stopku Barce vystavili hráči The Reds. Gudjohnsen si však nemyslí, že by Liverpool byl kvalitnější tým, v tom, proč byla Barca vyřazena, vidí jiný problém. "Máme více schopností a kvality než Liverpool, ale pokud se hráči nebudou obětovat a více pracovat, pak to nestačí," prohlásil "Guddy" pro španělská média.

"Když bude každý tvrdě pracovat, tak se zákonitě zvýší úroveň schopností. Podle mě Liverpool není bůhvíjak skvělý tým, ale v kolektivu pracují velmi dobře a to je to, co Barcelona postrádá," pokračoval Gudjohnsen.

Problém je podle Gudjohnsena v soudržnosti na hřišti. "Nemusíme být v soukromí nejlepší kamarádi, ale na hřišti potřebujeme pracovat týmově," dodal bývalý fotbalista Chelsea.

V Barceloně nepanuje v posledních měsících zrovna nejlepší atmosféra. Nedávno se nepohodli Frank Rijkaard se Samuelem Eto'em a přestože ostatní hráči v čele s Carlesem Puyolem napětí v kabině dementovali, ze slov Eidura Gudjohnsena jasně vyplývá, že uvnitř klubu nepanují zrovna idylické vztahy, narozdíl od minulých, úspěšných let.

Spravit chuť si Barcelona bude moci už o tomto víkendu - čeká jí opět ligový zápas, a ne ledajaký. Na Nou Camp totiž přijede nenáviděný Real Madrid. A Gudjohnsen věří, že tentokrát tým uspěje. "Utkání s Realem Madrid přichází v pravý čas, protože máme ještě více motivace ukázat, že pořád umíme hrát fotbal a také chceme potěšit fanoušky. Je to velmi důležité utkání, máme stále šanci získat v tomto ročníku dvě trofeje a pokud porazíme Real, podpoří to naší sebedůvěru."

Autor: David Kubáň / goal.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ať se de Barca zahrabat...Lpool jí porazil a teď to možná dotáhne na vítěze LM

Reagovat
smazaný uživatel

fakt len možná..

Reagovat
Il Principino

Nemám rád Španělsko. Nemám rád Real Madrid, ale přímo nesnáším Barcelonu a Valencii. Je dobře, je Barcaa vypadla a Valencie si zabalí kufry hned ve čtvrtfinále. Chtěl bych, aby narazila bud na Řím, nebo na Milán a jeden nebo druhý, by pomstili Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

já teda mám Valencii nejradši ze španělský ligy (i když španělskou ligu nemám moc rád) a proti Interu sem jí fandil, ale kdyby narazila na mý dva nejoblíbenější italský kluby (italskou ligu mám radši než španělskou) tak bych fandil určitě jim

Reagovat
Il Principino

Serie A je nejlepší liga na světě, neříkám, že podle kvality, ale když sečtu všechny možný věci, tak mi to jednoznačně vyjde, jen ta atmosféra. Fotbal je v Itálii druhým náboženstvím.

Reagovat
smazaný uživatel

já mám nejradši teda premier league, ale Sérii A začínám mít v poslední době taky dost rád

Reagovat
HOST*antimadrista

Seria A je celá o úplatcích.

Reagovat
smazaný uživatel

jj když sečteš mafii a bordel na stadionech...tak to je fakt nezaměnitelná atmosféra...

Reagovat
HOST*

Nezapomen jeste i na korupci.

Reagovat
HOST*Tavo

Pěkně.

Reagovat
Il Principino

A Serie A je nejlepší liga na světě.

Reagovat
Il Principino

O mafii být tebou raději moc nepíšu.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal jen v Itálii druhým náboženstvím? V tom případě se divím, že tam jsou většinou poloprázdné tribuny.

Reagovat
HOST*antimadrista

Tak co lezeš na článek o Barce,když ji nemáš rád

Reagovat
HOST*macca

NO, Gudjohnsen nie je boh vie aký futbalista!

Reagovat
Il Principino

Moje řeč. Průměr.

Reagovat
HOST*-Kopy-

se toho nebojí...

Reagovat
Il Principino

Ále...stejně to s Realem projedou.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl nic špatného, ba naopak, podle mě nám to před El Clássicem může jenom pomoct.

Reagovat
HOST*Tavo

Možná to bude fungovat jako ventil. Nikdo neřekl nic špatného, jenom se všichni vždycky ponaučili do dalších zápasů... to napětí v kabině stejně muselo být a možná, že Eidur tomu pomoh' ven...

Podle mě nám to neublíží, zvlášť když je to už pár měsíců zatajovaná pravda, která na nich asi ležela jako obrovský břemeno.

Reagovat
HOST*

...tento gudjohnsen má teda rečičky...

Reagovat
HOST*

gudjonsen má pravdu.tento tím je zlozeny velmi dobre ale tak ako sa chovaju to je na hovno.pred 2 rokmi bolo naco sa divat ale teraz TO JE NIC

Reagovat
Il Principino

Ronaldinho už uvadá a jen si vzpomeňte, jak hrál na MS. Když nehraje za prachy jako v Barce, tak hraje hovno, on hraje ostatně hovno i ted v Barceloně. A o tom Islaňdanovi ani nemluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa všetkým mužstvám v Španielsku chýba tímový duch. Okrem barcy aj realu, seville,.... Výminkou je jedine Valencia, ale tiež jej nefandím

Reagovat
Il Principino

Ale Valencia mi dříve nevadila, ale ten zápas s Interem mě fakt nasral. Zmrdi jedni netopejrský.

Reagovat
Radin

Za to já fandil dlouho Interu,ale když se kouknu na to jak hrajou v CHL a co předváděj a to že tam je Ibrahimovic .Už ve skupině hráli pěkně hnusnej fotbal...

Reagovat
Il Principino

Tak se mrkni, jak hrajou v lize. Podle mě je Inter hodně silnej a kdyby na San Siru zbytečně nezahodil šance, tak by postoupil, ale to je jenom kdyby, každopádně Inter je lepší tým než Valencia. A Ibra je vyníkající fotbalista a navíc tam hraje Recoba, Adriano, Zanetti...tyto hráče mám fakt rád.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá kravina

Reagovat
HOST*Tavo

Na tom se shodnem.

Reagovat
HOST*roman

tak se vrať do chelsea

Reagovat
HOST*lolan

Barca hraje pěkný fotbal, ale týmový duch jim určitě schází. Ronaldinho je jeden z nej fotbalistů a kdo říká, že ne tak ať se mrkne kolik má R na svém kontě nahrávek na góly a vstřelených gólů. Ale pořád být nejlepší nejde - to by byl robot. Jinak zaměřte se někteří na tvdá a měkká y/i - je to humus co píšete vy zmrdi pokurvení.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele