Chtěl bych v Gladbachu ukončit kariéru, vyhlásil Raffael

03.11.2018, 11:50
Aktuality
Raffael nastupuje za Borussii Mönchengladbach šestým rokem, ani ten však nemusí být zdaleka poslední. Třiatřicetiletý ofenzivní univerzál by ve svém současném působišti chtěl uzavřít kariéru...

Rodáka z brazilské Fortalezy do Evropy vytáhlo Chiasso, odkud se následně přesunul do Curychu, kde na sebe výrazněji upozornil. Zde si Raffaela vyhlédla Hertha BSC.

Po přesunu do hlavního města Německa se ofenzivní šikula zařadil k hlavním oporám "Staré dámy", se kterou si dokonce zahrál Evropskou ligu a následně pomohl k návratu mezi elitu i po sestupu do 2. Bundesligy. Teprve až posléze Raffael odešel, angažmá v Dynamu Kyjev a Schalke mu ale příliš nesedla, načež poté opět nastartoval kariéru přestupem do ambiciózního Gladbachu.

Do Borussie si skvěle technicky vybaveného hráče přivedl kouč Lucien Favre, jenž si tehdy Raffaela vytáhl do Berlína, a obnovené spojení znovu fungovalo na jedničku. Celým jménem Raffael Caetano de Araújo do této chvíle za porýnský klub zaznamenal 55 ligových branek.

Aktuálně se potom řeší končící smlouva dlouholeté opory, která vyprší po sezóně, podle všeho by ale nic nemělo bránit jejímu prodloužení. "Měl jsem a stále mám nabídky z Brazílie, ale to není nic, co by mě zajímalo. Chtěl bych ukončit kariéru v Borussii Mönchengladbach. Rozhodně chci prodloužit končící smlouvu," vyhlásil Raffael pro "Rheinischen Post".

Autor: Jiří Vojík / sport1.de

Komentáře (11)

Přidat komentář
Neyjrayx

Trošku jste mu vynechali kariéru v Dynamu Kyjev a Schalke

Reagovat
jv

No, za moc to tam nestálo, navíc jsem nechtěl jmenovat celou jeho kariéru.

Reagovat
Rudnevs

To máš pravdu a nechem ťa nejak kritizovať, ale musím trochu súhlasiť s Neyjrayxom, že z toho, čo si napísal, to vyznelo tak, akoby z Herthy prestúpil rovno do Gladbachu.

Reagovat
jv

Máš pravdu, takhle to vyznělo, jako kdyby šel do Gladbachu přímo z Herthy, opravil jsem to.

Reagovat
Rišty

trochu souhlasit

Reagovat
ian.rush

Bohužel takhle přesně se to nemá psát... nepřipadalo ti to důležité, tak to vynecháš.

Neúplná informace o kariéře, aneb udělal jsi mu kariéru novou podle sebe.

Článek je relativně krátký, tak když už jsi chtěl psát, že hrál v Berlíně, tak jednu až dvě věty by ještě snesl navíc pro doplnění.

Reagovat
jv

Původně jsem to měl jinak, když jsem si to znovu přečetl, upravil jsem to a zmínil i ty dva kluby, kde se nedokázal moc prosadit.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavý bol mimochodom začiatok jeho pôsobenia v Zürichu... Do kancelárie manažéra Zürichu Bickela prišli dvaja Brazilci, jeden bol nejaky majiteľ futbalovej agentúry s oficiálnym certifikátom a druhý bol nejaky Toni, ktorý sa vydával za Raffaelovho znalmeho. A neprišli len tak pre srandu, vraveli, že Raffael je ich a chcú za neho peniaze. V opačnom prípade si ho vezmú a už nikdy ho nenechajú hrať za Zürich.

Zürich za Raffaela zaplatil 300 000 €, tým pádom mali všetko v poriadku, nenechali sa zastrašiť a neželaných hosťov vyhodili... Následne bol Raffael na tréning sprevádzaný tými istými dvoma Brazilcami a po tréningu zatiahnutý do auta, odvtedy bol nezvestný. Keď mal tím stretnutie pred odchodom na zápas do St. Gallenu, tak Raffael neohlásene neprišiel, mal vypnutý mobil a jeho byt bol prázdny. Tréner Favre to oznámil na PK a Bickel na políciu a podal na tých dvoch trestné oznámenie.

Spoluhráči vraveli, že Raffael sa už pár dní pred tym správal divne, tí dvaja ho pravdepodobne zastrašovali a vraveli mu, že vo Švajčiarsku je nelegálne... Raffael sa následne dobrovoľne prihlásil na polícii v Zürichu a následne chodil večer so svojim spoluhráčom a krajanom Césarom po krčmách. Césara o to poprosilo vedenie a mal ho presvedčiť k tomu, aby zajtra prišiel na tréning.

To však nefungovalo, pretože Raffael opäť zmizol a César taktiež... Neskôr sa však vydierači vzdali a odišli späť tam, odkiaľ prišli a Raffael sa vrátil späť do tréningu, ospravedlnil sa a v Zürichu ho privítali s otvorenou náručou, akurát za “trest” musel zaplatiť obed pre celý tím. Nakoniec dal za celú sezónu 14 gólov.

Podľa mňa kvalitný hráč a ne jeho hru radosť pozerať... Škoda, že už má 33, inak by som si vedel predstaviť, že by si ho Favre zobral opäť k sebe. Tentokrát do Dortmundu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Kleff - P. Anderssson, Vogts, Bruns - Herrmann, Effenberg, Matthaus, Netzer, Hazard - Simonsen, Heynckes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele