Chilané přiletí do Brazílie i se záložníkem Vidalem

01.06.2014, 21:56
Aktuality
Chile před čtyřmi roky postoupilo na mistrovství světa v Jihoafrické republice ze základní skupiny a v osmifinále vypadlo s Brazílií, letos by tento výsledek rádo vylepšilo a trenér Jorge Sampaoli dnes oznámil jména 23 fotbalistů, kteří se o to pokusí. Mezi vyvolenými nechybí ani Arturo Vidal...

Záložník Juventusu měl v závěru sezony problémy s kolenem a dokonce se musel podrobit operaci, do začátku turnaje by ale měl být v pořádku.

Chilany čeká hodně náročná skupina, v té změří síly s Austrálií, Nizozemskem a Španělskem.

Nominace Chile na mistrovství světa:
Brankáři:
Claudio Bravo (Real Sociedad) Johnny Herrera (Universidad de Chile), Cristopher Toselli (Universidad Catolica).
Obránci: Jose Rojas (Universidad de Chile), Eugenio Mena (Santos), Mauricio Isla (Juventus), Gonzalo Jara (Nottingham Forest).
Záložníci: Gary Medel (Cardiff City), Arturo Vidal (Juventus), Marcelo Díaz (Basilej), Francisco Silva (Osasuna,), Felipe Gutierrez (Twente), Jose Pedro Fuenzalida (Colo Colo), Carlos Carmona (Atalanta), Jean Beausejour (Wigan), Charles Aranguiz (Internacional), Miiko Albornoz (Malmö).
Útočníci: Alexis Sanchez (Barcelona), Eduardo Vargas (Valencia), Jorge Valdivia (Palmeiras), Mauricio Pinilla (Cagliari), Esteban Paredes (Colo Colo), Fabian Orellana (Celta Vigo).

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pome chile

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně mi příjde směšný, jak hlavně fanoušci z té sranda ligy, chtějí za toho hráče 50 milionů eur apod. Vždyť ta liga není žádný měřítko, to pak může jít Hušbauer nejmíň za 15 milionu eur.

Reagovat
smazaný uživatel

To si stěžuj u vás v Madridu, tam dost podporujete degradaci trhu. Za notné podpory PSG, Chelsea, Monaka a dalších klubů, které utrácí za hráče vysoké částky. Pak se nediv, že se to posouvá do astronomický výšin.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě by vůbec zajímalo, jestli Real o takové ceně vůbec přemýšlí. V první řadě jste o takových sumách začali psát vy. A to ještě Pogba za 60...

Reagovat
smazaný uživatel

Bale za 100.

Reagovat
smazaný uživatel

za koľko?

Reagovat
smazaný uživatel

tak podle britských 100m€ podle španělských 91m€... To na celý věci ale nic nemění

Reagovat
smazaný uživatel

Lewymu verit . Zidovi verit

Reagovat
smazaný uživatel

prepáč, ale prídeš sem a strelíš cenu od boku...

Reagovat
smazaný uživatel

* médií

Jak jako od boku? podle britských 100m€ ....

Reagovat
smazaný uživatel

akých britských? tých 100 som videl len od časopisov z okolia Barcelony

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt si to nepamatuju.. Když jsem si to zadal do googlu tak první 4: Guardian, Telegraph, MediaWeek, i24 News (?) ...

PS: pro zajímavost, když si otevřeš stránku GB na wiki..

The Spanish press and Real Madrid TV reported €91 million, while the English press reported a fee of €100 million...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za kolik sel podle tebe?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tady nejde jen o Pogbu nebo Vidala, ale třeba o Isca nebo Illarramendiho. Můžu pokračovat u CR7, Balea a nebo nynější spekulace o Suarézovi a částkách kolem 60-70 milionů. To je jednoduše degradace trhu, která bude pokračovat. Pak se nediv, že se v těchto souvislostech mluví o Vidalovi a Pogbovi v číslech 50 milionů.

Reagovat
smazaný uživatel

počkej.. Isco?

a Cristiano jako nejlepší hráč světa tu cenu měl....

Reagovat
smazaný uživatel

Isco 30, Illarramendi 32 ... S odstupem času to o Cristianovi v dnešním měřítku říct můžeš, ale v měřítku z před pěti let ne. Tehdy to byla taky darda. Dneska? Zkrátka to tak je.

Reagovat
smazaný uživatel

Isco ti za tech 27 prijde prestrelenej? To bych teda vytahl jiny pripady nez tenhle, kde je to naprosto ok.

Reagovat
Talker

27 za Isca mi přijde stejné v pohodě jako 50 za Pogbu... Když vezmeš v potaz i ekonomickou sílu klubu, tak to prostě souhlasí.

Reagovat
smazaný uživatel

A duvod, proc by mel stat Pogba 2x vic?

Reagovat
Talker

Tak jak jsem psal - jde o ekonomickou sílu klubu. Pokud máš Malagu, která pořádá výprodej a Juventus, který prodávat nechce, tak kdo bude dražší? Prostě už jen tam se ten rozdíl ceny ukáže.

Druhou věcí, kterou musíš vzít v potaz je naplnění trhu. Křídel a ofenzivních záložníků je hromada. Každou sezonu vystřelí nějací noví hráči, na tyhle posty je snad největší přetlak. Když potřebuješ křídlo/AM, není až takový problém ho sehnat.

Kdežto kolik máš na světě špičkových CM, které jsou "k dispozici"? Kroos, Koke, Vidal, Pogba. Přičemž nikdo je prodávat nechce. A klubů, které potřebují špičkové CM je hromada. MU, Chelsea, Liverpool, během roku-dvou bude potřebovat Barca náhradu za Xaviho.

Takže poptávka převyšuje nabídku, narozdíl od těch ofenzivních postů, kde je těch hráčů hodně a těch 25-30 mega je tam maximum, které jsou za ně kluby ochotné dát - pokud nejde o nějakou absolutní extratřídu.

Jinak navrhni teda levnější, stejně kvalitní varianty, ideálně v podobném věku.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to prece neznamena, ze to je v pohode. To je argument asi jako to, ze ofenzivni hracicky stoji vzdycky vic nez ostatni. Tech 30 je ok za Isca a stejny penize by byly ok za Pogbu. Jinak nevim, jeste loni jsem mel v zaloze Cabayeho a hlavne Strootmana, ted uz nemam nikoho. A da se tam pocitat i ten vas Matic, u kteryho vidis, ze to jde i za normalni penize, a ne tyhle silenosti.

Reagovat
Talker

Když tě pošlou do prdele s 27 mega za Isca, tak půjdeš a koupíš si za podobnou částku jednoho z 10ti dalších hráčů, kteří po světě pobíhají na tom postě s podobnými kvalitami.

Oproti tomu, když tě pošlou do prdele s 30 megama za Pogbu, tak po kom půjdeš? Těch variant není prostě moc, spíš naopak, je jich minimum. Navíc málokterý je ozkoušený reprezentací a velkoklubem. I Illara, neozkoušený kluk z menšího klubu šel za 32, protože všichni si jsou vědomi, že ten post není pořádně obsaditelný.

A je to logický důsledek vývoje hry - Kluby nepreferují nekreativní DM, naopak se jich zbavují, protože je ke hře nepotřebují. Naopak chtějí kreativní deep lying playmakery, kteří vedle kvalitní defenzivy přidají i kvalitní hru dopředu a k tomu box2box záložníky, kteří nekazí a dokáží se zapojit do rozehrávky. Což je problém, protože ještě před pár lety většina klubů hrála na 3 záložníky, kteří mezi sebou měli rozloženou zátěž rovnoměrně. Momentálně ty role musí zastat dva a tím se ti to komplikuje. Takže naprosto logicky jsou tihle záložníci nedostatkové zboží a proto se za ně platí takové šílené sumy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ideš na to dobre. Respektívne si trafil klinec po hlavičke. Ponuka a dopyt rozhodujú. Ja len doplním, že rovnaké to je aj s CB. Dopyt je obrovský, ponuka mizerná. Potom sa dejú veci ako Luiz za 50... Hodne prestrelenú cenu majú aj krajní beci.

Reagovat
smazaný uživatel

Takovy veci se stoperama se deji akorat tak v PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

No keď si zoberieš, že asi jediný CB na trhu okamžite schopný hrať základ vo velkoklube je Benatia a v rade záujemcov pravdepodobne stojí Barca, City... tak tú cenu jednoducho spomonovať ako predávajúci musíš - môžeš.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, po kom pujdu, ale dobyvat hvezdicku z velkoklubu, okolo ktere je takovej hype, mi neprijde nejchytrejsi.

Reagovat
Talker

Jenže to je právě ono... Těch kvalitních CM máš dost málo, takže se složitě hledá varianta a proto se dá odůvodnit 50 mega za takového hráče. Kdežto dávat takové prachy za AM je blbost, protože většinou kvalitní AM seženeš za těch 20-30 mega. I proto nadávám třeba na Williana, protože dávat 35-40 mega za hráče, kde za to seženeš absolutní špičku je prostě blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

To prave neni ono.. Je jich malo, ale jsou, byli a budou.. a proto musim byt chytrejsi a ve spravnej cas na spravnym miste (a ne prodat borce, kteryho budu za dva roky kupovat za petinasobek). Tech 50 se da oduvodnit mozna tak v nenazranych klubech jako Chelsea, PSG nebo Real.

Reagovat
Talker

Ty vole... Real koupil za 32 Illaru. Fernandinho stál ještě o 10 více a to mu bylo 28. Za Cabayeho 35. 40 za Modriče. Arsenal, který neutrácel, tak koupil za 15 30tiletého Artetu. Ti špičkoví CM mají prostě vyšší cenu, to je realita. 27 v librách (33) za Fellainiho.

To, že špičkoví CM jsou dražší, to je prostě realita. Překonávají je jen absolutní worldclass hráči na ofenzivních pozicích a stopeři do PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

A co tim chces jako rict? To, ze vyjmenujes prestupy tymu, ktery neresi penize, ma neco dokazovat? A to tam jeste Modricovi s Cabayem pridavas po 10 milionech. Takovej Juventus ma ty tvy 3 spickovy CM dohromady za 13 mega, Barcelona ma Mascherana za 20, AS Strootmana za 17, Monaco Moutinha za 25, PSG Matuidiho a Verrattiho dohromady za 20, Borussia nahradila Sahina Gundoganem za 6 mega, Chelsea Matice za 25, Bayern Alcantaru za 25 (Martinez je jedinej, kdo tam v ramci tech normalnich klubu nesedi).. Takze se dostavame k tomu, ze je to realita u nenazrancu, to stejny je i se stoperama. AS koupi nejakyho Marquinhose za par drobnych, tomu se povede sezona, nejaky PSG si rekne "hmm, jediny schopny CB na trhu je Marquinhos, tak koupime jeho".. AS ho proda za sedminasobek a pak odkudsi vyhrabe nejakyho Benatiu, tomu se zase povede sezona..

Reagovat
CubONE

Az na to, ze Benatia hral v Serie A dobre aj predchadzajuce sezony inak suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Jako to je jasny, ja to myslel ve smyslu, ze byl "nejaky" pro velkokluby, ktery ho tedkom chcou, a v podstate ho pro ne objevilo az AS, jinak by pro ne atraktivni nebyl..

Reagovat
smazaný uživatel

Ten "nejaky" Benatia patril aj pred tým k najlepsim stoperom ligy, ze si ho nepoznal je vecou tvojej obmedzenosti nie jeho nekvality

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne 50 za nekoho jako Pogba a v pohode? S tim teda nesouhlasim ani v nejmensim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no.. My ho pustili zadarmo..

Reagovat
smazaný uživatel

. Morata za 20 m e nech sa paci o 40 % prestrelena cena . Juventus degraduje trh

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se bavíme o důsledku, bobříku

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Ronaldo byl nejlepší hráč na světě a měl obrovský jméno, snad asi nejznámější hráč v tu dobu. Bale byl přestřelenej to jo, ale to byl jen jeden obchod, a vy děláte jak kdyby to bylo pořád. Isco za 27 byla suprová částka a naopak se hodně lidí divilo, že tak málo, když patří mezi největší talenty a za Pogbu byste chtěli víc než 2x tolik? Směšný.

Illara je jinej příběh, tam byla ta částka úmyslně přestřelená.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kvalita SA není bůhvíjaká, ale zrovna on a Pogbič klidně tu cenu mají.. pokud Bale stál ani nevím kolik, tak 50 je krásný ještě...

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom k nepochopení? Poptávka, nabídka. Juventus pana Vidala prodávat nechce, protože je pro ně top kvalita a buď půjde za pořádnou pálku, aby ho mohli nahradit a měli na další děvky a chlebíčky, anebo prostě zůstane a všichni budou spokojení, až na Real a Vidala.

Reagovat
homeles8

jenom 3 obránci? wtf

Reagovat
homeles8

aha, tak 4

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně je to nějak málo.

Reagovat
homeles8

jo, to je fakt. Ještě k tomu když je jeden z nioch Isla.

Reagovat
Radin

odhaduji, že někdo napsanej v záloze je univerzál :)

Reagovat
smazaný uživatel

Fuenzalida hrava krajni obranu, jako Isla. V narodaku hraval vidal dokonce obrance. Ono to dneska trochu zplyva ty krajni pozice obrancu a zalozniku a defenzivni stity se stoperama..

Reagovat
blade115

No tak aspoň. Po Fernandézovi by byl Vidal už moc velká rána. Tak snad budou Chilani slavit s Nizozemci postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Pan Vidal je velice kvalitní hráč a vůbec bych se nedivil, kdyby ho pánové z Realu Madrid v brzké době seznámili se svým projektem.

Reagovat
homeles8

Pan Vidal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vy jste kkt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
nemanja

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Na základě čeho tak soudíte? A to jsme ještě nemluvili o vás. Každopádně k tématu, pan Vidal má na to adekvátně nahradit pana Xabiho s panem Khedirou. Hráč, který v sobě obsahuje dva hráče z týmu jako je Real Madrid už stojí za zvážení.

Reagovat
smazaný uživatel

Hráč, který v sobě obsahuje dva hráče z týmu jako je Real Madrid

Reagovat
Hokaido

Dobrý den, pane Cruise. 75 kg, pokud se dá věřit wikipedii.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý večer. To je na tom právě to nejpůsobivější, proto si Juventus pana Vidala cení na tak vysokou částku. Každopádně jednu věc si vyjasněme, s vámi zmíněným hollywoodským hercem nemám vůbec nic společného.

Reagovat
Hokaido

Já jsem si řikal, že je divný, že by uměl takhle česky ale člověk nikdy neví

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Pán hráč, ktorý v sebe obsahuje 2 hráčov Realu by mal byť už niekde zavretý pod dozorom, aby náhodou neobsiahol aj ďalších.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo konecne si mozeme nechat Coentraa , Ked nabuduce vyp.cuje rozhodcovi a dostane Redku posleme tam za Karima Artura on to zvladne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Neuro

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Puskas

no Vida

Reagovat
smazaný uživatel

Domagoj Vida, to je zase jinej pan.

Reagovat
Puskas

toho pána neznám

Reagovat
Pokahontas

no Život?

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

To bude legendarne

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Sralta v tý LM končí a ještě to ani nezačlo super rekordní válec titul maj měsíc jakto že neni nasazena nemela tam bejt naka mistrovska neco že byla sance pro mistry postoupit? oni fakt nesmej nikoho prodat a koupit nekoho dopredu klidne harbu nebo nekoho z teplic,slovacka nevim

Reagovat
smazaný uživatel

2. 3. je nasadená, 4. nie

Reagovat
Hokaido

Na týmy jako Bate nebo Celtic máme, navíc ještě můžem bejt nasazený

Reagovat
Neuro

Celtic?

Reagovat
Hokaido
Reagovat
Neuro

nepovídej sice Sparta s přehledem vyhrála tu naši kapr ligu ale hned že by porazili Celtic?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud vhodně doplní kádr, tak by je porazit mohli... Navíc vždyť Celtic za celý rok skoro nezahraje zápas naplno

Reagovat
Hokaido

Já jim věřim. Úroveň naší ligy šla nahoru a my jsme jí zválcovali. Pokud neodejdou opory a jeden dva hráči přijdou, nemusíme se v předkole bát nikoho. Navíc po hackenu budem hladový, pokud přejdem přes první ( teda druhý) předkolo, spadne z nás nervozita

Reagovat
SIRBRANIKE

Hacken...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole ať už začne to MS nebo ty přátelský zápasy jsou na hovno, prohraji i boty

Reagovat
smazaný uživatel

to budou nhrat v rozestaveni 2-5-3?

Reagovat
eder

Evidentně ctí krédo: Kdo brání, nevěří svému brankáři. A to je sympatické.

Reagovat
smazaný uživatel

spíš 3-3-1-3

Reagovat
paver

Pizarro už nereprezentuje?

Reagovat
smazaný uživatel

Peru

Reagovat
CubONE

On mysli ineho.

Reagovat
smazaný uživatel

moje chyba..

Reagovat
DelPiero137

Bojim sa ze ho tam budu tlacit aj ked nebude fit. Mal by cele leto odpocivat a zotavit sa.

Reagovat
Hokaido

Vy juventini jste fakt žebráci jasně nebude hrát na ms, co kdyby se náhodou zranil a nemoh by v juve hrát pár zápasů

Reagovat
smazaný uživatel

Juve > ňákej poďánej šampionát, na kterej si za dvěstě let stejně nikdo nevzpomene

Reagovat
smazaný uživatel

Chile "by rado letos svou pozici vylepšulo oproti MS 2010" to prohlásil kdo?

to by znamenalo být lepší než mistři Śpanělé, vícenistři Holanďané a když ne tak popř. porazit v osmifinále domácí Kanárky

to je docela odvážnej plán !

Reagovat
jaris7

Chybí mi tam Marc Gonzales..

Reagovat
Posledni Kovboj

100. pro zacpy v Praze

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kéž by se plně uzdravil a mohl hrát. škoda toho fernandéze ještě, ale přeju jim hodně

Reagovat
mario23

Se toho nebojí, jen se 4 obráncema Asi 3-5-2

Reagovat
Melchior

pro mě po Itálii jednoznačně druhý v pořadí komu fandit.. těšil jsem se ještě na Argentinu s Tevezem, nebo Španěly s Llorentem, ale když jsou trenéři obou celků proti tomu vzít lepšího hráče místo horšího, alespoň, co se formy týče, tak holt Chile Hlavně ať se nezraní, ať ukecá Alexise do Juve a pokud se mu bude dařit, tak snad to nepřiláká nějaký astronomický nabídky..

Reagovat
smazaný uživatel

hm, zaujmavé, že 4 roky nevadilo, že Tevéz neni v repre a naraz sa na neho každý teší Llorente je zas pre ten futbal, ktorý chce hrať del Bosque tak trochu nepoužiteľný a rozhodne to nie je nič pre neho, rovnako si nemyslím, že im do toho sadne DC19... niekedy aj treba sledovať, čo sa okolo tej repre deje...

Reagovat
Melchior

já bych se na něj těšil jako fanoušek Juventusu.. a Tevez není v Juventusu 4 roky.. Llorente mohl bejt výbornej žolík, když by ten fotbal, který chce Del Bosque praktikovat, přestal fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

ja neviem, ale nevidel si nikdy španielsko? u nich je jedno, či to funguje alebo nie, proste si stále idú tú svoju, alebo pošlú na hrot Ramosa

fakt tam Llorente pôsobil dosť divne, rovnako ako DC19, skúšali nábehy a všetky tie naučené veci z klubu a zbytok mužstva si to pinkal okolo šestnástky, k tomu fakt Llorenteho nepotrebujú...

veď keď Tevéz prestupoval do Juve už nebol 3 roky v repre... alebo do Turína tieto zvesti nedošli? fakt sa pýtam, lebo čo sa tu strhlo po tom ako ho dosť očakávane nezavolal do nominácie z vašej strany bolo dosť divné...

Reagovat
Melchior

ještě bych dodal, že Juventus nehraje až tak odlišný fotbal oproti tiki-taka.. je to více fyzicky náročný (hlavně pro krajní záložníky) s velkým důrazem útočníků, Llorente naopak na to, jaká je věž, si v kombinačním fotbale vede poměrně dobře, přidanou hodnotou pak je velký množství udržených a rozehraných míčů..

btw Costa je mi fuk, neměl jet Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Torres je zohratejší s mužstvom, to rozhodlo + na hrote hráva aj Cesc

Villa a Reina ako support do kabíny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele