Chilané představí nového trenéra, reprezentaci převezme Gareca

25.01., 09:32
Aktuality
Ricardo Gareca (© AFP)

Novým trenérem Chile bude Ricardo Gareca. Příchod argentinského kouče, který by oficiálně měl být jmenován dnes, naznačil chilský svaz v krátkém videu na sociální síti X. Národní stadion v Santiagu se v něm proměnil v tygří tvář, Garecova přezdívka je Tygr.

Pětašedesátiletý Gareca rezignoval v létě po pouhých třech měsících na pozici sportovního ředitele argentinského klubu Vélez Sarsfield. Předtím sedm let trénoval Peru a reprezentaci dovedl na mistrovství světa 2018 v Rusku. Na šampionát do Kataru se mu ale o čtyři roky později s týmem postoupit nepodařilo.

Na lavičce Chile nahradí krajana Eduarda Berizza, který odstoupil v listopadu po bezbrankové remíze s Paraguayí. V jihoamerické kvalifikaci Chilané figurují na osmém místě s pouhými pěti body po šesti zápasech.

Autor: ČTK

Komentáře (3)

Přidat komentář
srandamač

Podobný pán žebrá u nás na nádraží.

Reagovat
Kejza

Jedinej pravej El Tigre je tenhle https://images.app.goo.gl/dE6gCMtFwprkcKx78

Reagovat
veikko

Chile má pořád i přes některé přesluhující legendy hodně solidní tým. S Garecou by to snad fungovat mělo. To 7. místo zaručující baráž nevisí nijak vysoko a z baráže by byla ostuda vypadnout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele