Chiellini potvrdil odchod z reprezentace, o kariéře ještě bude jednat

26.04.2022, 09:42
Aktuality
Itálie si na letošní červen domluvila přátelský zápas s Argentinou, hrát se bude ve Wembley a reprezentační dres na sebe naposledy oblékne Giorgio Chiellini. Obránce v létě oslaví už 38. narozeniny a další rozhodování ještě bude mít před sebou, a to zda bude pokračovat alespoň na klubové scéně...

Chiellini si za Itálii poprvé zahrál v roce 2004 a celkem nastřádal 116 reprezentačních startů. Největšího úspěchu se pak dočkal loni, když sehrál jednu z klíčových rolí na italské cestě za titulem mistra Evropy.

"Ve Wembley se rozloučím s národním týmem, triumf na mistrovství Evropy byl mým reprezentačním vrcholem. Rád bych se s Azzurri rozloučil nějakou pěknou vzpomínkou. Určitě se bude jednat o můj poslední zápas v italském dresu," řekl po včerejším utkání na půdě Sassuola.

Chiellini strávil většinu aktivní kariéry v Juventusu, v Turíně má smlouvu ještě na jeden rok a ve hře je několik možností. Jednou z nich je i angažmá v zámořské MLS.

"Moje láska k Juventusu je a bude nekonečná, na tom se nikdy nic nezmění. V nadcházejících týdnech musím zvážit spoustu věcí a promluvím si s rodinou o tom, co pro nás bude nejlepší. Pojďme vybojovat Ligu mistrů a vyhrát Coppa Italia, pak si sednu s oběma rodinami - nejprve doma, pak s tou z Juventusu. Loni jsem byl ve stejné situaci, vzal jsem si čas na rozmyšlenou a nový kontrakt nepodepsal, dokud neskončilo Euro. V mém věku není možné uvažovat dlouhodoběji, ale to je přirozené," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
Pony Slaystation

Rozloučit se s kariérou ve Wembley

Reagovat
kilobyte

Sen každého Itala.

Reagovat
stuff

ostan este rok. V kabine Ta treba!

Reagovat
GrimeBaller98

Skoda,velkej sympatak!

Driv jsem ho moc nemusel, ale dokument na Netflixu Azzuri - Road to Wembley mi na nej dost zmenil nazor a i na dalsi hrace.

Reagovat
Seydou Doumbia

na které další?

Reagovat
GrimeBaller98

Treba na Jorginha, necekal jsem ze je takovy sympatak. Na Belottiho od pohledu pusobi jak vrah, ale podle toho dokumentu je to celkem srandista

Reagovat
Ichbin Kobalt

Jorginho ,muže byt sympatak jaky chce,ale diky němu neni Italie na MS

Reagovat
smazaný uživatel

Každý dělá chyby. A není to o tom, že nedal penaltu. Je to o dalších plichtách. Ta skupina byla jednoduchá, měla se vyhrát jasně. Remizovat doma s Bulhary a dvakrát plichtit se Švýcary už je samo o sobě ostuda a snažit se to hasit na poslední chvíli se Severním Irskem je průser. Problém je úplně jinde a Jorginha není ten, kvůli komu Azzurri nejsou na MS.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
Kucka

To ne, ale stejně nechápu, proč ho pořád nechávají kopat penalty.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože historicky v nich byl skvělý. Takže teď s každou další se asi říká "však ono se to obrátí, on byl vždycky penaltový specialista, zase mu to tam začne padat".

Reagovat
Kucka

Je to tak, někdy do loňska měl bezchybnou historii, ale nepamatuji si, že by někoho takto podrželi po cca 5 neproměněných penaltách za krátkou dobu.

Reagovat
Bakary3

Na druhou stranu, da se z takovyho dokumentu nevyjit jako kladas?

Pokud nejsi Ronaldo a svou aroganci a samolibost schovat proste nedokazes, nebo Neymar, kdy se svou debilitu skryt ani nesnazis.

Reagovat
Moje maličkost

Reagovat
smazaný uživatel

Věk nelze zastavit

Reagovat
Kixi Syhimour

Pirlo: ''Back at Milan, we dared Gattuso to eat a slug. "Rino, if you eat it we'll give you €10K." So he did. We didn't give him shit, he wanted to kill us''

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Kaka14

Romagnoli zacal vraj vyjednavat s Barcelonou miesto Lazia ... tak Mino Raiola ma ine kontakty

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

Věnujeme Manciniho

Reagovat
Eichel

Píšu o tom aj v Barcelone, oni sú totálne pretretí. Hocikomu končí zmluva tak ho kontaktujú a je im totálne jedno ako to bude vyzerať koncepčne. Podľa mňa tých hráćov ani nemajú nasledovaných, inak si neviem predstaviť, prečo vzali Christensena a prečo chcú Romagnoliho. Ale ja ani nechápem, čo budú robiť s Kessiém, takže chyba je možno vo mne.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele