Chelsea za 27 milionů liber koupila z Barcelony Cesca Fàbregase

12.06.2014, 17:58
Aktuality
Chelsea pár hodin před startem světového šampionátu ulovila velkou posilu. Londýnský klub oznámil, že z Barcelony vykoupil španělského záložníka Cesca Fàbregase. Bývalý kapitán Arsenalu, který nevyužil přednostního práva přivést svého bývalého svěřence zpět, se do Anglie vrací po třech letech, na Stamford Bridge podepsal pětiletý kontrakt. Barcelona by měla za Fàbregase získat 27 milionů liber...

Fàbregas se sice už zítra se svými reprezentačními kolegy chystá vyběhnout k prvnímu utkání mistrovství světa v Brazílii proti Nizozemsku, ale ještě předtím stihl podepsat smlouvu s Chelsea a zapózovat v modrém dresu, na kterém pod jeho jménem budeme nacházet číslo čtyři. Spekuluje se o tom, že pětiletá smlouva, jež mistr světa z roku 2010 a mistr Evropy z let 2008 a 2012 s Chelsea podepsal, Fàbregasovi vynese necelých 160 tisíc liber týdně.

"Nejprve bych chtěl poděkovat všem v Barceloně, kde jsem zažil tři krásné roky. Byl to klub mého dětství a já budu vždy pyšný na to, že jsem dostal možnost hrát za tak výjimečný tým," uvedl Fàbregas pro klubový web Chelsea, která pro něj, jakožto kapitána Arsenalu, byla ještě před pár lety úhlavním nepřítelem. "Cítím, že mám v Premier League rozdělanou práci, a teď je ten správný čas na návrat," vysvětlil důvod svého návratu za kanál La Manche španělský záložník.

"Pečlivě jsem zvážil všechny nabídky a jsem přesvědčen, že Chelsea je nejlepší volba. Její hlad a touha po trofejích splňuje mé fotbalové ambice. Mají úžasné mužstvo a neuvěřitelného manažera. Už se nemohu dočkat, až za Chelsea nastoupím," prohlásil Fàbregas, který jistě bude v Brazílii vyzvídat od svých nových spoluhráčů. Ve španělském výběru jsou z Chelsea Fernando Torres a Cesar Azpilicueta.

Jakmile se začalo o zájmu Chelsea mluvit, spekulovalo se také o tom, že by s nabídkou mohl přispěchat Arsenal, aby městskému rivalovi svého bývalého kapitána vyfouknout, ale Arsene Wenger se rozhodl, že své přednostní právo nevyužije a o Fàbregase se získat vůbec nepokusí. "Všichni vědí, že Arsenal měl přednostní právo mě koupit zpět, ale rozhodl se ho nevyužít, a tak k návrat nedošlo. Přeji mu do budoucna mnoho štěstí," prozradil Fàbregas.

Chelsea tak ještě před startem očekávaného světového šampionátu začala utrácet částku utrženou za prodej Davida Luize do PSG. Je však otázka, zda Fàbregas, který v Barceloně během tří let odehrál téměř stovku utkání a vstřelil 28 branek, bude přímou náhradou brazilského defenzivního záložníka, anebo kreativnímu Španělovi ušije José Mourinho zcela novou pozici. Fàbregas je silný především směrem do ofenzívy, ale dokáže operovat i v hloubi pole.

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com

Komentáře (1767)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele