CHELSEA VYHRÁLA ALE BAYERN ŽIJE

07.04.2005, 00:20
Aktuality
Zajímavý zápas sehrála na Stamford Bridge domácí Chelsea s Bayernem. Po vyrovnané první půli Londýňané svého soupeře ve druhé přehráli a zvítězili o dvě branky. O postupujícím už mohlo být téměř rozhodnuto, ale v poslední minutě snižoval z kontroverzní penalty Ballack.

Německému kouči Magathovi vedle dlouhodobě zraněných Zicklera se Santa Cruzem chyběli v posledním ligovém zápase zranivší se střelci Makaay s Pizarrem, a tak na hrotu útoku byl osamocený Peruánec Guerrero jehož doplňoval Salihamidžič. Chyběli i Schweinsteiger se suspendovaným Demichelisem, jejichž místa v obvyklé sestavě zaujali Hargreaves se Zé Robertem. Chelsea chyběli zranění Robben, Ferreira a Bridge, vykartovaný Kežman i jejich manager José Mourinho, který měl podle všeho sledovat match u televizní obrazovky.

-    :


Vynikající výkon předvedl na hrotu útoku Chelsea Didier Drogba, který vyhrál spoustu hlavičkových soubojů a zejména Robert Kovač ho chvílemi nestíhal bránit, dva pěkné góly vstřelil Frank Lampard. Příliš práce neměl český brankář Petr Čech, když mnohem živěji bylo před Kahnem, žádný gól však na vrub německého reprezentačního gólmana nešel.

Chelsea měla raketový start, když se už ve čtvrté minutě dostala do vedení. Terrym centrovaný míč špatně odhlavičkoval stoper Robert Kovač, Duff nabil na střelu Joe Coleovi a ta s přispěním nešťastné teče Lucia skončila za Kahnovými zády. Kapitán Bayernu byl bezmocný. Němci se však svého soupeře nezalekli, po Lampardově chybě stihla obrana Chelsea zblokovat střelu Hargreavese, o chvíli později i Guerrera. Po faulu na Guerrera kopal trestný kop Hargreaves, ale zamířil jen do středu branky a Čech si připsal první úspěšný zákrok.

Chelsea měla vynikající přechodovou fázi do útoku, po rychlé akci, když Drogba vyhrál hlavičkový souboj s Luciem se do šance dral Gudjohnsen, ale Kovač byl u míče dřív. Obrovskou hrubku vyrobil Glen Johnson, když přihrál do výborné pozice Zé Robertovi, ale jeho rána branku těsně minula. Po faulu Carvalha na Ballacka střílel opět Zé Roberto, ale opět mimo branku. První půli zakončil zblokovaný pokus Gudjohnsena, po následném rohu pálil dělovkou vedle Lampard.

Do druhé půle nahradil nevýrazného Salihamidžiče Schweinsteiger, ale jako první zahrozila Chelsea. Po skvostné bleskové akci Drogby a Gudjohnsena střílel Duff, ale jeden z obránců se včas vrátil a jeho pokus zblokoval. Udeřilo na druhé straně. Gallas šel před vlastní šestnáctkou do ostrého skluzu a fauloval. Trestný kop napálil Ballack do zdi, druhý pokus Zé Roberta Čech vyrazil jen před sebe a nekrytý Schweinsteiger prostřelil českého gólmana a uklidil míč do sítě. Na druhé straně hřiště byl faulován Cole, ale Drogba zamířil z trestného kopu jen slabě a Kahn si připsal lehký zákrok.

Chelsea však v těchto fázích zcela ovládla hru a góly na sebe nedaly dlouho čekat. Drogba vyhrál další hlavičkový souboj, míč posunul do cesty Lampardovi, a ten zamířil přesně k tyči a vrátil Chelsea vedení. Další standardní situaci zahrával Duff, ale z trestného kopu Kahna neohrozil, o chvíli později vyrazil německý brankář další Irovu střelu na roh. Třetí gól domácích padl po špatném odkopu Fringse. Agilní Makelele vrátil centrem míč do vápna, Lampard si pohlídal ofsajd, na hrudi si míč zpracoval a z otočky prostřelil Kahna.

Další akci zakončoval Drogba nad, ale vše si vynahradil o pár minut později a gólem tak korunoval svůj výborný výkon. Na Lampardův roh si vyskočil nejvýše střídající Huth, sklepl míč ke Gudjohnsenovi, ten trefil jen Kahna a Drogba už neměl problém míč dorazit do sítě. Bayern však dokázal snížit a udržet své šance do odvety v reálné rovině. Kontakt mezi Carvalhem a Ballackem byl nepatrný, přesto však sudí odpískal penaltu a sám postižený Ballack ji poslal zkušeně do Čechova protipohybu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (33)

Přidat komentář
HOST*007

dalo se na to dívat doufam že už to Chelsea udrží a v semifinále skončí na JUVENTUSU

Reagovat
HOST*laudy

juventus se nedostane ani do semifinále..a když jo tak proti Chelsea nemá šanci...

Reagovat
HOST*

Mistrně!! go chelsea go k tomu nemůže být námitek, možná bych se strefoval do rozhodčího

Reagovat
HOST*Pavel

ze zrovna vy se chcete strefovat do rozhodciho

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Chelsea,bravo Frank Lampard.To ,čo ukázali londýnski chlapci bolo úžasné.Toto milujem na anglickom futbale.Neuveriteľné nasadenie,srdce a túžba nechať pre mužstvo aj posledné sily.

Michaelovi Ballackovi odporúčam,aby sa prihlásil na najbližší herecký konkurz.

Reagovat
Xavi

Když už jste tady nakousli toho rozhodčího, tak by mě zajmalo, jak mohl splnit fyzické testy , protože to byl neskutečnej obr

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzeral jak Guliver medzi liliputánmi Ale zase objektívne-okrem tej penalty myslím,že pískal výborne,púšťal aj tvrdú hru a možno aj preto to bol výborný zápas.

Reagovat
HOST*yarda

Jednoduše, dal celý zkušební komisi po hubě a bylo to

Reagovat
smazaný uživatel

neviem ci sa da hovorit o chelsea ako o anglickom futbale-maju omnoho viac legionarov ako domacich hracov...anglicky futbal hra manutd

Reagovat
smazaný uživatel

neviem,či máš pravdu-základná zostava:Johnson,Terry,Lampard,Duff,J.Cole-všetko ostrovania.

Reagovat
HOST*yarda

Nevíte náhodou, proč po té penaltě Ballack strčil do Hutha?

Reagovat
HOST*

ballack a huth hrajou spolu za nemeckou reprezentaci. huth ballackovi rekl neco kvuli penalte ze ji nafilmoval proto do nej pak strcil.

Reagovat
HOST*yarda

Jo, díky, asi mu neřekl nic pěkného ...a měl i celkem pravdu

Reagovat
Mr.Jindros

Bayern žije ? No, nevím. Musí vyhrát 2:0 nebo 3:1 (a nebo o víc). A při kvalitách Chelsea bych řek spíš že je Bayern na umření.

Reagovat
HOST*ja-cz

Zapas opravdu nadherny. Ta penalta byla kvaltne prifilmovana a to ze to rozhodci pisknul je podle me velka chyba. To mohl klidne pisknout to co se delo 10 min. predtim ve vapne Bayernu. Drogba se dostal mezi 2 obrance, ti se ho pokusili stahnout k zemi a Drogba vystrelil vysoko nad. A vysledek 5:2 by byl naprosto sqely. Tolik golu totiz neni v posledni dobe ani v hokeji! Vzpomenme nedavnou exhibici Lille doma s Istres a jeji konecny stav 8:0.

Reagovat
smazaný uživatel

tento zapas sa da zhrnut na.....vynikajuca atmosfera,vynikajuci divaci,skvely zapas,pekne goly,dobry rozhodca,skvela chelsea,zachraneny bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý rozhodčí??? To si snad děláš srandu, takovejch kixů, co udělal..... A ty řekneš, že to byl dobrej rozhodčí....

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea konečně umlčela ty barcelonský fandy který tady pořád tvrdili že hraje obranej a nudnej fotbal - obranej možná ale taky účinej i když brání tak dává víc gólů než ta slavná barcelona.

Hlavně na Stamford Bridge dostávají hostující týmy slušně na pr..... A je jedno jestli je to Bayern Barcelona nebo CSKA

Reagovat
HOST*PUYOL

Ze Chelsea hra pekny futbal?ved to bol grc.

To ze tie nakopavane lopty im vychadzali a vzdy z toho bol vzruch pred branou nazvete pekny futbal???Po zemi ziadna,ale opakujem ziadna pekna akcia.Nemoze im to stale vychadzat.to je len stasticko

Reagovat
HOST*yarda

Hm a ta kombinace z prvního poločasu na jejímž konci byl Duff byla celá vzduchem? To si čuměl na televizi nebo zase jen do záchoda

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že ten rozhodčí sebral Chelsea jasný postup. Takhle se budou muset ještě hodně nadřít. Tu penaltu písknout vůbec neměl, anebo měl písknout i to na Drogbu. Ale jako věrný fanda Chelsea budu věřit, že i přes tyhle trable tu Ligu Mistrů vyhrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Ač to říkám nerad, Chelsea a AC Milán jsou největší favoriti LM, jelikož na jejich virus jménem "anti-fotbal" se těžko najde nějaký lék.

Ikdyž v posledních zápasech mě Chelsea předsvědčila, že umí hrát i pěknou ofenzivní kopanou a vítězství v LM si určitě zaslouží, jelikož vyřadili asi největšího favorita Barcelonu a to není žádná náhoda.

Reagovat
Mr.Jindros

Rozhodně bych neřek, že Barcelona byla jednoznačně největší favorit ... maximálně jeden z největších. Spolu s Chelsea a, říkám to nerad, AC Milán ...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedavno si tvrdil nieco ine.A ze vraj Chelsea bude bez Mourinha polovicna.A ze vraj si myslis,ze Bayern postupi a favorita LM si tipoval len AC Milan.Trosku menis nazory

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea už jiná hold nebude. Fotbal pro diváka nic moc (spíš nic). Stále statické nakopávání balónů na nabíhající Colea a Duffa. Žádné akce po zemi.

Ale co se musí Chelsea nechat je, že má perfektně, opakuji perfektně zvládnutý přechod do útoku. Takhle rychle neútočila ani Valencie ve své největší slávě za Cúpera . Mají to skvěle nacvičené a vychází jim to . A ještě se mi zdá, že mají i dost štěstí, viz. náhodný gól Colea o nohu Lúcia.

Když se k tomu přidá ještě perfektní obrana, skvěle organizovaná hra v bloku a perfektní brankář a špičkové standartky, tak je Chelsea určitě jasným favoritem. A jestli tu LM vyhraje (nevidím jedinej tým, kterej by ji mohl ohrozit), tak asi zaslouženě. Divák pláče, ale účel světí prostředky.

Ale překvapil mě Bayern. V této sezoně jsem ho vyděl poprvé. Každý nadával, jakej hraje hnusnej fotbal, ale oni si to naráželi, jak o život. Perfektní byl v tomto směru Zé Roberto (kterej momochodem v létě z Bayernu zadarmo odchází, co říkáte pane Laporto ), což je hráč nejvyššího světovýho ranku . Měli trochu smůly, že jim do brány padla první a ještě taková nemastná neslaná střela, ale nesložili se - jen tak dál.

Na závěr: výbornej zápas od obou týmů. Šance vidím tak 80 na 20 pro Chelsea a šance na výtězství Chelski v celý LM vidím tak na 50% (zbytek: 30% ACM a 10% Juve a 10% Lyon)

Reagovat
Mr.Jindros

VIdět ... zasloužil bs ztlouct pravidly českého pravopisu. Jinak souhlasím a s těmi šancemi to vidím úplně stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jo. To "vydět" mě prásklo do očí, sotva jsem si to po sobě přečetl, ale už se nedalo nic dělat.

Jinak, co jsi říkal na Zé Roberta. On mě úpůně okouzlil. To je hráč podle mího gusta a ve Španělsku by se mi líbil. Kór teď, když je zadarmo . Valencie by levý křídlo sice nepotřebovala, páč má Vicenteho, ale Barce by se docela hodil. Hlavně ať se nezakope v Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea mě po zápase s Bayernem prostě přimněla k opaku, ale určitě jim to nepřeju, už i kvůli tomu arogantnímu hlupákovi Mourinhovi a pořád doufám, že borci z Bavorska jim v odvětě nic nedarujou zadarmo...

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na FIGA...

Reagovat
HOST*

podle mě jim proti AC nebude přechod do útoku nic platnej

Reagovat
HOST*

AC nebudou mít šanci.....ta jejich obrana by neubránila ani Blšany

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chápu že každýmu se asi líbí jiný tip hry někdo má rád ten anglickej s maximálním nasazením dlouhým pasy a tvrdými osobními souboji někoumu se zas více líbí technický fotbal kde se hráči s míčem víc mazlí a neradi ho pouštějí od nohy.

Ale nechápu tady připomínky nějakých lidí kteří říkají že hra chelsea a i jiných anglických mužstev je jen hrou na náhodu, což podle mě určitě neni pravda anglické týmy sou na tento způsob hry zvyklý a mají ho velmi donře zažitý proto jim to většinou vychází kolikrát víc než nějaké Italské nebo Španělské postupné útoky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele