Chelsea v Krasnodaru povzbudila i přítomnost majitele Abramoviče

29.10.2020, 12:52
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (259)

Přidat komentář
smazaný uživatel

OT: Za mě to, co zase udělali média, respektive jak některá z nich natřeli Krasnodaru, za to, že jejich hráči nepoklekli, je prostě nechutná hra dnešní doby. BLM za mě, vůbec do fotbalovýho prostředí nepatří. Začíná mě to dost srát, abych řekl pravdu.

Reagovat
veikko

Myslím, že spoustu lidí to sere od začátku.

Reagovat
twelwer

Ja som kompletne protirasizmu. Mam kamaratov a znamych fakt roznych ... Ale keby som mohol hrat takyto zapas tak ani nahodou neklaknem.

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dinss

Reagovat
icka

Reagovat
mickey mouse

Krasnodar i Marseille pěkně

Reagovat
Puskas

Reagovat
Euphael

to jsou jedine tymy ktere nepoklekly?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ale hrály s anglickými celky, které poklekly

Reagovat
valloire

Reagovat
bobis21

A vadí ti stejně i to když je někomu nadáváno za to že poklekne? Nebo když kvůli tomu dokonce přijde o práci?

Reagovat
smazaný uživatel

Neznám někoho, kdo by kvůli tomu přišel o práci, ale ano i to mi vadí. Je to tvá svobodná vůle pokleknout, ale v první řadě říkám, že by se ve sportu nemělo vůbec poklekávat. BLM do sportu v Evropě nepatří, a za tím si stojím.

Reagovat
bobis21

Je zvláštní že se o to tak zajímáš a přitom nevíš asi o nejznámějším případu pokleknutí Colina Kaepernicka.

Podle mě je to prostě na svobodném rozhodnutí každého z nich a jakékoliv další řešení toho kdo ano a kdo ne je podle mě nesmyslné. Rozhodně ale budu proti tomu aby se něco takového zakazovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zmínil jsem to, protože se mi nelíbí, že to zasahuje do fotbalu. I do jiných sportů. Příklad z Ameriky, hokejisti nebo basketbalisti na to nemůžou mít jiný názor, ty musíš respektovat stanovisko ligy, týmu, asociace apod.. Jakmile to neuděláš jseš na pranýři a jsi rasista apod.. Ty nemáš vůbec na výběr si vybrat jednu nebo druhou stranu. Velký hvězdy v NHL se museli vyjadřovat podle určitých předpřipravených not.

Tohle zasahuje do demokracie mnohem víc než si tu všichni myslíme.

Reagovat
lampas

Reagovat
bobis21

Ano, ale úplně to samé bylo i na druhé straně v případě Kaepernicka, kde mu liga prostě zakázala to dělat. Já se ptám jestli ti tento postoj ligy vadí stejně nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo i to mi přijde špatný.

Reagovat
misomy6

Kapernik si kľakol počas hymny... ak by si kľakol po vykope asi by to nevzbudilo take emócie...ale inak politika do športu nepatrí samozrejme

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
dinss

Hlavně je to teroristická organizace, která naopak rasismus vytváří...

Reagovat
lampas

To je argumentace ve stylu Babišových voličů: "Oni kradou taky a víc!"

Reagovat
bobis21

Ne, jen se ptám jestli mu vadí oba případy té nesmyslné kritiky. To vůbec není argument, já nikde ani neříkám že s ním nesouhlasím. Podle mě je nesmysl někoho kritizovat za to že nepoklekl, stejně jako je podle mě nesmysl někoho kritizovat za opak.

Reagovat
lampas

Souhlasím s tebou, ale ať si to dělají soukromě. Pokud frajerům na tom tak záleží, tak ať si klekají každý den ráno a dávají si fotky na IG, rozhodně nebudu ten kdo by někoho za to kritizoval. Ale do sportu to nepatří, stejně jako jiné politické projevy.... Neber to konfrontačně, ale tresty (či kritika) za transparenty "All lives matter" nebo za pokřiky "Kosovo Srbija" ti vadí taky, nebo ne?

Reagovat
bobis21

Ať si to klidně dělají i před zápasem nebo po. Je to čistě jejich rozhodnutí a jsem naopak rád že to není zakázané.

Podle mě je celý koncept "politka do fotablu nepatří" nesmyslný v současném světě. Máme tady kluby přímo vlastněné státem, kluby vlastněné politiky nebo jejich příbuznými a vlastníky kteří financují politické kampaně. V tomto prostředí pak budeme říkat hráčům že oni se nesmí nijak projevovat, protože to do sportu nepatří? Až se podle toho budou chovat majitelé klubů a ty 3 zmíněné skupiny majitelů a funkcionářů ve fotbale nebudou, můžeme se začít bavit o nějaké možnosti omezování projevování názorů hráčů nebo fanoušků.

Reagovat
Puskas

Pak by mohl každý před zápasem projevit nějakou svou podporu tomu či onomu.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc, kdo by pak určoval, co je a není korektní? Podobná gesta prostě do fotbalu nepatří.

Reagovat
bobis21

Od toho snad máme zákony ne? Pokud zákon neporušíš, je to korektní.

Reagovat
Puskas

Korektní není totéž co zákonné.

Reagovat
bobis21

Samozřejmě. Ale korektní chápu jako něco, co si každý subjektivně vyhodnotí. Pak jsou tu nějaké zákoné limity, které prostě překročit nesmí (např. podněcování k násilí). Když Jágr dělá reklamu Babišovi, nemyslím si o tom nic pěkného, ale rozhodně mu to nikdy nebudu chtít zakazovat.

Reagovat
Puskas

Problém je v tom, že ta korektnost, politická, se tlačí agresivně do všeho a ostrakizuje ty, kdo s čímkoli z ní nesouhlasí.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Legia Varšava choreo bylo porušení zákazu? Ne.

Reagovat
Puskas

Reagovat
valloire

Reagovat
bobis21

Pokud to nebude odkládat zápasy o minuty tak klidně. Fakt mi přijde nesmyslné aby na jedné straně klub byl vlastněný totalitním státem a zároveň byl hráč toho klubu kritizován pokud se nějak vyjádří ke společenským tématům.

Reagovat
Puskas

Jenže to se právě nesmí, ani nic psát na triko pod dres.

Reagovat
bobis21

Však já říkám že mi to právě přijde nesmyslné. U nás třeba trénuje ligový klub zastupitel za ODS, ale budeme dělat že politika ve fotbale není?

Reagovat
Puskas

Sport je právě ideálním prostředím pro politická témata, jen se to přečasto kamufluje kdečím. V živé paměti mám, jak Spartu vlastnil Rezeš a hráči museli jet na Slovensku a odehrát srandamač v dresu jisté partaje...

Reagovat
ZJEV

Jasne, uz vidim, jak ti nevadi, ze nekdo pred zapasem zamava vlajkou podporuji napr. Trumpa. To by se to pak pekne zvrhlo a pred zapasem, by jeden hrac podporil vlajeckou Trumpetu, druhy by vytahl transparent proti potratum, ostatni by poklekli a dalsi by kolem nich tancoval nejaky hugu buga tanec na podporu domorodych kmenu v Brazilii.

Reagovat
bobis21

Nevadilo. Ať si to klidně dělají. Jak říkám, hlavně když to neopozdí zápas nějak významně. Ale fakt nevím proč by mi mělo nějaké třísekundové nepodporující násilí nebo omezení svobody vadit.

Reagovat
ZJEV

Jako ted ti to nevadi, ani mi, protoze nekdo poklekne nekdo ne OK kazdeho vec. Ale je to nebezpecny precedens v tom, ze se pak muze chvile pred zapasem (rozehranim) zmenit ve frasku, kdy uvidime nekolik forem podpory ruznych hnuti.

Reagovat
lampas

Já bych se nerad dožil situace, kdy třeba před zápasem LM Petrohrad - Real by si vzal do ruky mikrofon kapitán Petrohradu a veřejně podporoval Putina, nebo kdy by před zápasem Slavie musel (chtěl) kapitán veřejně děkovat Číně za všechno co pro svět dělá. Každopádně tvůj pohled na věc respektuji, odpověď na mojí otázku beru jako ano

Reagovat
valloire

Reagovat
mistr129

Ne, politika by totiž do sportu patřit neměla

Reagovat
bobis21

To ale není politika. Nebo jsou snad nějací politici kteří veřejně kandidují s opačným cílem? Pokud není žádný politik který by byl proti, tak to nemůže být politické téma.

Reagovat
mistr129

Žádný politik není proti hnutí BLM?

Reagovat
bobis21

O žádné hnutí ale nejde.

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

a čo to potom je?

Reagovat
bobis21

Když někdo poklekne nebo řekne "Black lives matter", neznamená to že tím vyjadřuje podporu nějaké konkrétní organizaci nebo konkrétním lidem. Prostě jen říká že na životech záleží.

Stejně jako když někdo řekne "ano" u oltáře, nevyjadřuje tím podporu hnutí ANO.

Reagovat
Anacron

To myslíš vážně? Pokud si nějaká organizace/hnutí přivlastní takové heslo, tak je jasný že jeho použití bude následně spojováno s tím hnutím. Nebo myslíš, že když náckové zvedali ruku jako řekněme pozdrav pro Hittlera, tak když to teď někdo dělá, tak může říct že ukazuje na letadlo, protahuje se, nebo si hraje na supermana a všechno bude dobrý? Asi ne viď.

Reagovat
bobis21

Jenže se to používalo dávno před tím než ta organizace vůbec vznikla. To je úplně stejné jako s tím ano - opravdu budeš tvrdit že každý kdo řekne "ano" tím vyjadřuje podporu hnutí ANO? Vždyť je to naprostý nesmysl - a je to úplně to samé jako se tady snažíš tvrdit ty.

Reagovat
Anacron

No a co, že vznikla až po tom? Když napíšeš "Black lives matter" tak si to většina lidí prostě spojí s tím hnutím. Jedno slovo "ano" bez absolutního kontextu nějaké debaty spojené s politikou či Babišem opravdu nejde spojovat s hnutím ANO. Když by si řekl "Ano, bude líp" tak to už je jiná a každej si to s tím tupcem spojí.

Reagovat
bobis21

Možná většina lidí v ČR pod vlivem místních médií. Ale jinde to tak prostě lidé neberou a berou to tak, že tím nevyjadřují podporu přímo nějaké organizaci, ale prostě tomu ideálu že na životech záleží a že by mělo být se všemi zacházeno stejně.

Reagovat
Anacron

Jak víš že to takhle lidi berou jenom u nás? Nehledě na to, že to snad hlásí že na "černých" životech záleží. Nikdo jinej je nezajímá. Naopak ukázat jim nápis "All lives matter" tak tě zabijou. Což je nejvtipnější, když v tom není vůbec nic proti nim.

Reagovat
bobis21

Kde bereš že je nikdo jiný nezajímá? Nikde nepíší "only black lives matter". Tohle je jen další jasná ukázka absolutního nepochopení z tvé strany.

Reagovat
Anacron

To sice nepíší, ale taky nikde nepíší nic o všech dalších rasách. Kdyby to heslo bylo to "All lives matter" tak to působí mnohem líp. Ale vem tam takovou ceduli mezi ně a budeš hodně rád když vyvázneš živej.

Reagovat
bobis21

Což ale opět není pravda. Jasně mluví o všech. Tohle je ale zvoleno proto, že pro ostatní to není tak často zpochybňováno. Fakt si o tom něco zjisti než začneš takto hodnotit.

Reagovat
Anacron

Ale tady jde o to, aby zasáhli co největší počet lidí. A většina lidí vidí pouze tento slogan a k tomu záběry z těch demonstrací, kde ničí co jim přijde pod ruce. To že to tak není všude a vždy je úplně jedno. Většina lidí to hnutí a jeho poselství nebude pečlivě analyzovat a zjišťovat z padesáti zdrojů co je a co není pravda. A výsledkem toho je, že lidem začne vadit i blbé pokleknutí. Kdyby k tomu od začátku přistoupili jako lidi, tak by tu podporu mohli mít celosvětově klidně mnohem větší a hlavně upřímnější. Nebo by to mohlo vyšumět a nikdo by to neřešil, to je samozřejmě taky možný. Ale tohle je šíleně složitý a široký téma a asi žádnej názor není ve všem stoprocentně správný. Hlavně jsme úplně utekli od původní debaty.

Reagovat
bobis21

Jenže co vidí většina lidí je pouze to, co médiá která sledují chtějí aby viděli. Jak sám říkáš, většina lidí se ani nesnaží pravdu hledat a prostě sežerou vše co vidí. Podporu celosvětovou to má, a upřímnou.

Reagovat
Anacron

Řekl bych, že to ani není tak o tom že lidi sežerou vše co vidí, ale prostě je to nezajímá a nehodlají věnovat energii tomu zjišťovat všechno možný o tom. Ale kdyby se chovali na všech těch demonstracích jako slušní lidé, tak by ani nikdo nemusel nic zjišťovat. Nevím co je upřímný na tom, že člověk radši klekne, než aby potom podstupoval tu masírku západního světa o tom jaký je to rasista. Samozřejmě zase ne všichni. Spousta lidí určitě klekne rádo a bere to jako podporu té myšlence.

Reagovat
lampas

Já myslel, že situace kolem BLM (respektive problematiky kterou se zabývá) je jedním z důležitých témat amerických prezidentských voleb, kdy Biden je "pro" a Trump "proti". Popravdě mám ale USA u zadku, takže vnímám jen to co se ke mně dostane z českých medií...

Reagovat
bobis21

Jenže jde čistě o to, aby se se všemi lidmi zacházelo před zákonem stejně. Proti tomu žádný politik v západním svědě veřejně není. Proto to podle mě není politické téma.

Reagovat
lampas

Jenže čistě jen o tohle jim šlo možná tak den po smrti Floyda...

Reagovat
bobis21

Nesmysl. O žádného Floyda vůbec nejde. Jde o obecný problém. Zkus se zeptat někoho z těch kdo poklekli co tím vyjadřovali. Jsem si jistý že ti nikdo neřekne "podporu politické straně XY".

Reagovat
lampas

Přesně tak. Jde o problém sociální nerovnosti v USA, kdy je vytvořen určitý dost velký příkop v perspektivách bohatších a chudších obyvatel USA, kdy mezi ty chudší z velké části patří právě černoši. V každém případě se jedná o politické téma a nemusí přeci každý, kdo se vyjadřuje jakkoliv k politickým tématům to dělat v zájmu podpory určité politické strany.

Reagovat
smazaný uživatel

BLM není politické hnutí

Reagovat
mistr129

Ovšem má politické cíle. Když teď budu hlásat jako soukromá osoba, at ČR třeba stáhne vojáky z Afghánistánu a fotbalisti na mou podporu budou zvedat před zápasem malicek, tak to přeci je politika.

Reagovat
smazaný uživatel

Že chtějí konec rasismu, to přece není politický cíl.

Reagovat
mistr129

Tohle samozřejmě ne, Defund the Police už jo

Reagovat
Detective

Jasně, tohle oficiální vyjádření cílů BLM UK vůbec neni politický. https://www.gofundme.com/f/ukblm-fund

"We’re guided by a commitment to dismantle imperialism, capitalism, white-supremacy, patriarchy and the state structures that disproportionately harm black people in Britain and around the world. We build deep relationships across the diaspora and strategise to challenge the rise of the authoritarian right-wing across the world, from Brazil to Britain.

We’re developing new and exciting ways of organising that centre transparency, accountability, safety and healing for our organisers and our communities. BLMUK organises in the black radical tradition, using political education, direct action and political leadership toward black liberation."

Reagovat
bobis21

Ty ale nechápeš že vůbec nejde o podporu nějakého konkrétního hnutí, organizace nebo konkrétních lidí.

Reagovat
Detective

Já reaguju pouze na prohlášení BLM neni politický hnutí, což je lež, to je snad z vlákna zřejmý.O moje chápání nemusiš mít obavu, poklekávání mně v ničem nepřekáží a je to každýho osobní věc jestli poklekne. A když jsi předtim zmínil Kaepernicka, je ironický, že jeho hlavní příjem je multimilionovej sponzorskej kontrakt s firmou provozující dětský robotárny v asiii. Celá ta otázka nerovnýho přístupu k lidem neni zas tak černobílá.

Reagovat
Elliasson

Vadí mi oba extrémy.

Reagovat
lampas

Hlavně je to nesmírně pokrytecké s ohledem na to, jaké tresty dávala v minulosti UEFA zemím z východní Evropy za politické projevy na stadionech. Ubohost západní společnosti v určitých věcech nezná hranice

Reagovat
kiciN

Reagovat
valloire

Reagovat
fenixLFC

zas toto plakanie ako udajne zapas ublizuje nestastnym vychodoeuropskym narodom

Reagovat
Bayernista18

Srát na média.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Je věc každého týmu, jestli si klekne nebo ne. Není nic špatného na tom, když to udělají. Když to neudělají, tak no a co.

Reagovat
Anacron

Přesně tak. Když ale hned dementní západní společnost začne řvát něco o rasistech atd tak to už začne srát i lidi, kterým to do té doby bylo úplně jedno.

Reagovat
valloire

Reagovat
Stannis Baratheon

Ještě k tomu na hřišti Krasnodaru! Před fanouškama které to vůbec nezajímá, protože to není jejich problém a žádný z nich si nežije dobře na úkor amerických Afroameričanů. A anglická média zase hned že kdo si neklekne je rasista... Jak si to vůbec mohli dovolit?

Amíci a bohužel už i Britové jsou neskutečně stádní poddruh.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
Greny

včera jsem to psal ze doufam ze to ti hraci neschytaji a je to tady

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
valloire

Reagovat
Liquid

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

Abra>Ibra

Reagovat
Cechino

a Zijach je zas co

Reagovat
smetos

V nfl taky klekali proti trumpovi. A uz neklekaj ne? Stejna prkotina jako transgender, blm, meetoo. Kraviny vysumi a lidi si postupne uvedomi ze to jen obtezuje

Reagovat
smazaný uživatel

Jak proti Trumpovi? V NFL se proti Trumpovi nikdy neklekalo. V NFL se klekalo (a stale kleka) na podporu BLM.

Reagovat
smazaný uživatel

To akorát Trump na to nadává a říká, že to je vlastně všechno proti němu

Reagovat
bobis21

Tak on potřebuje být vždy oběť, aby to jeho věcné brečení fungovalo. Všichni mu obližují chudáčkovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Brečet budeš ty až obhájí.

Reagovat
bobis21

Psát nesmysly ti jde moc pěkně, ale ne. Je mi to u prdele.

Reagovat
smazaný uživatel

https://projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/

To moc zatím nevypadá, ale uvidíme až ve středu.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se tady vyjadřuješ k něčemu, co je OT?

Reagovat
Stannis Baratheon

Tohle nebylo o zápase Krasnodar - Chelsea?

Reagovat
smazaný uživatel

Re-election Trumpa, nebo NFL?

Reagovat
Stannis Baratheon

Obě.

Reagovat
smazaný uživatel

A zrovna pod článkem o týmu z PL....

Reagovat
Stannis Baratheon

Miluješ mě viď?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne. Já vůbec nemám tušení, kdo jsi, kromě toho, že sis jednou přišel zahysterčit pod PL diskuzi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tomu ver že obháji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To, ze se do toho Trump sere jsou mimochodem presne ty zasahy do demokracie a svobody vyjadreni (akorat ne ze strany pro-BLM lidi, ale z druhy strany) nad kterymi tady nekteri narikaji.

Reagovat
smazaný uživatel

ne asi, pokrytecká sebranka z EF

Reagovat
stas87

To ako vazne bude niekto kritizovat Krasnodar a sedem ich hracov za to, ze si nepoklakli? Ruska sa tato vec netyka, UEFA to nema povinne nariadene, ze v zapasoch CL alebo EL musi hraci na poklaknut. Takze tieto sracky o rasizme Krasnodaru su pekne trapne, pobavili na twitteri klauni z Anglicka. Bol by som ostatne rad, aby sa aj futbalove zväzy zriekli tejto komedie a nevidel som to na stadionoch po europe...ked to chcu mat v Britanii, tak nech si to maju. Chcem zasa dobu, kde bol futbal futbalom a nie komedie typu, ze ak nepoklaknes=si rasista.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Stannis Baratheon

Přesně tak. Kdyby to bylo v Anglii, budiž. Ale tohle bylo v Rusku!

Jak píšu výše, ruské fanoušky na stadionu to vůbec nezajímá a nikdo z nich si nežije dobře na úkor amerických afroameričanů. Ale Amíci a Angláni jsou tak nadutí, že si myslí že jejich problémy zajímají všechny. Však půlka lidí v Rusku ani neví co to Black Lives Matter znamená.

A tihle dementi si budou vypisovat jak je to hrozné že je někde ve světě ještě rasismus jen kvůli tomu že nemají potřebu se účastnit divadla.

Doufám že dnes bodu mít trenéři soupeřů našich týmů v EL povinně českou vlaječku připnutou na saku, když jsme měli ten svátek! Jinak to jsou fobíci!

Reagovat
Puskas

I kdyby to bylo v Anglii...

Doufám, že ti novináři vždy ráno, než zasednou ke stolu s počítačem, pokleknou...

Reagovat
smazaný uživatel

Ani v Anglicku, neklakni ani v USA, nikde!

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
Euphael

Reagovat
kiciN

Reagovat
icka

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

btw NBA už tuhle rétoriku opouští kompletně, finančně to pro ně skončilo naprostým fiaskem, hlavně že lezou do prdele číně

Reagovat
Kostomlat

přiznám se, že být konfrontován s tím klekáním jako hráč, taky bych nepoklekl. Vadí mi tyhle monstrakce. Navíc je to podle mě proti pravidlům fotbalu - je to v podstatě politikum.

Reagovat
letitfly

Klečení by mělo být otázkou svobodný volby. Nikdo by němel být kritizován za to, že klekl, ale ani za to, že neklekl. Podrážděný reakce fanoušků na českej nároďák byly úplně zbytečný. Ti borci na sobě sice měli českej dres, ale to neznamená, že když si klekli, klekali si za českej národ. Když se tehdy vožrali s těma šlapkama v hotelu, taky to neznamenalo, že každej čech chlastá s prostitutkou na klíně. Neudělali tím tehdy ostudu našemu státu, ale sami sobě. Spousta z nich má spoluhráče/kamarády černochy a vyjádřili jim tímhle gestem podporu.

Celá ta kauza začala několik let zpátky, když Colin Kaepernick (tehdy první quarteback SF49ers v NFL) neosuhlasil s chováním police a státu vůči černochům v USA. Tenhle protest začal vyjadřovat tím, že si při americký státní hymně klekal, čímž dával najevo nesouhlas s rasovou situací a "nebyl pyšnej na to, že je američan". Ačkoliv mu většina sportovců a odborníků tiše přitakávala, nikdo ho v tom nepodpořil stejným gestem a on se z pozice prvního quarterbacka dostal úplně mimo sestavu a kvůli kontroverzi kolem něj přišel o místo v lize. I přesto si dál stál za svým a veřejně bojoval za to, aby se situace kolem policejní brutality vůči černochům nějak řešila. Uteklo pár let a ukázalo se, že se situace čím dál tím víc vyhrocuje a Colin měl vlastně pravdu. Proto jako tichej protest proti téhle situaci začli v Americe sportovci hromadně klekat. NHL nesleduju, ale v NBA se našli hráči, který i přesto klekání odmítali (např. Jonatham Isaac -černoch , Meyers Leonard - běloch), na což poté byli dotázování a podali relevantní vysvětlení a nikdo je za rasisty nepovažoval, takže řeči o tom, že kleknout je nutnost, jsou hloupost. Hráči NBA měli taky na dresech "protirasistický hesla", ale opět to nebylo přikázaný a nemuseli je mít všichni (viz Jimmy Butler).

Poněvadž jsou všechny sporty velmi úzce provázaný, americký sportovce brzo následovaly i další týmy v Evropě s tím, že chtěli vyjádřit podporu téhle myšlence. Koneckonců jedno z nejpropagovanějších hesel UEFA je "Say no to racism".

Kecy o tom, že tohle "hnutí" je protibělošský jsou úplně mimo. Nikdo z nás rozumbradů z ČR nežije v USA, nezná přesně tamější poměry a nemá tudíž úplně právo tuhle snahu o zrovnoprávnění nějak zásadně odsuzovat. To, že jsou amíci hodně emotivní a citlivý na tyhle témata je naprosto jasný, častokrát reagujou hodně úzkostlivě, ale globálně je to podle mě správná cesta, jak upozornit na některý palčivý témata. Co si budem, sport je v dnešní době možná nejsledovanější odvětví a prostřednictvím takových gest může ovlivnit spoustu fanoušků

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pa3ce

Reagovat
Cottage

Jen teda Colin přestal hrát, protože je prostě úplně průměrný QB.

Reagovat
letitfly

to je samozřejmě k diskuzi...můj názor je, že na stabilní základ by už neměl, ale jako mentor někomu mladšímu na lavičku by se v těch přdcházejících sezónách hodil. V NFL rozhodně pobíhaj/leštěj lavičky na pozici QB větší lopaty. Jen ta kontroverze kolem něj byla asi taková, že si to žádnej tým nelajznul. Navíc dost možná se ta kontroverze projevila právě i na jeho psychický pohodě, což má zásadní vliv na výkony a tréninkový morálce

Reagovat
letitfly

*tréninkovou morálku

Reagovat
Cottage

Jako samozřejmě že by back-up v pohodě někde dělat mohl, spíše jsem narážel na to, že někde je to prezentováno jako by byl největší hvězda NFL té doby atd. A to on prostě nikdy nebyl a to jsem fanoušek QB jeho typu

Reagovat
bobis21

Tak před tím zraněním byl velmi dobrý QB. Hlavně v letech 2012 - 2014 patřil fakt k těm nejlepším.

Reagovat
Cottage

Tak tady se neshodneme Pro mě nebyl ani v jedné sezóně top8 QB. Ale jako pro někoho klidně být mohl.

Reagovat
bobis21

Tak já ho nikdy moc nemusel, ale ty dvě sezóny bych ho tak do té top8 zařadil.

Reagovat
letitfly

Tak pokud to ode mě takhle vyznělo...to sem fakt nechtěl za mě měl období, kdy patřil určitě do top 15, ale jeho výkonnost šla stopro dolu. Každopádně nebýt ty situaci ohledně kneeling, určitě by si místo v týmu nfl zasloužil. Myslím ze v nekterejch organizacích by mohl usilovat o pozici jednicky na QB

Reagovat
Cottage

V takovém Washingtonu by o mohl zabojovat i dneska, to je taky pravda

Reagovat
bourbon

jako jo, ale Colin si v první řadě to odstavení zasloužil svými výkony a stále se kupícími chybami.

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Anacron

Vesměs souhlas. Akorát s tím, že udělali ostudu jenom sobě nesouhlasím. Jsou to reprezentanti. Když Klaus jako president ukradl propisku, tak tím taky udělal ostudu sobě, ale i celému státu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude ve světě podpora nácků jako Trump stále aktuální tématem, tak je na místě pokleknout za utlačované rasy A klidně se z toho hnědokošiláči poserte...

Reagovat
lampas

Nejlepší jak ukázat svojí omezenost je to, vyjádřit svůj postoj a poté preventivně dehonestovat a urážet všechny, který by náhodou s tvým postojem nesouhlasili Taktika alá Miloš Zeman.

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nebelung

Reagovat
valloire

spíš výsada liberálních demokratů

Reagovat
Wambasen

Reagovat
bourbon

takže, když bych volil raději Trumpa než Bidena jsem nácek?

Reagovat
smazaný uživatel

To není nutná podmínka, v takovém případě můžeš být ještě pořádnej idiot bez vzdělání

Reagovat
lampas

Tak hlavně, že ty jsi tímto potvrdil svojí vzdělanost a inteligenci.

Reagovat
smazaný uživatel

To také není nutné k potvrzení mého výroku - můžu být sice bez vzdělání, ale podporou Bidena (dobré strany) nemůžu být idiotský podporovatel trumpety

Reagovat
bourbon

a idiotský podporovatel Bidena být můžeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nosíš MAGA merch tak z tvého pohledu určitě ano

Reagovat
smazaný uživatel

dobré strany Bidena kamarádíčka člena KKK, proslulého rasistickými výroky, usvědčeného podvodníka, pedofila atd.

Reagovat
smazaný uživatel

asi by jsi měl přestat sledovat zprávy z Fox News, protože vše co jsi jmenoval je pěkný hoax ze strany trumpetových příznivců

Reagovat
smazaný uživatel

jakože se nikdy neucházel o post kandidáta na prezidenta a nebyl usvědčen z falšování projevů, kluku tobě opravdu nepomůže nic ale krásně jsi se odhalil že jsi jenom prachbídný troll

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět že jsi jenom troll, který blábolí pátý přes devátý a vůbec nic o US politice neví

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ale tyhle hoaxy ti moc nepomůžou, aby jsi pochopil US politiku...

Reagovat
Didier Drogba

Jaký jsou vůbec hlavní body soudruha Bidena? Moc jsem toho kromě "Not Trump" nepostřehl a ani mě popravdě ty duely senilních dědků nenalákaly

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak soudruha... takto ho oslovují pouze na proruských webech typu Aeronet ne ?

Reagovat
Didier Drogba

nevím, tam nechodím...ale je to socan, ne? A každej socan je pro mě rudej nok

Reagovat
smazaný uživatel

Biden je středově zaměřen, socanem je max. AOC ve straně

Reagovat
bobis21

Biden je "soudruh" asi tak stejně jako Trump nacista. A jaký je plán Trumpa, kromě not-Biden? Nemají si v tomto ohledu vůbec co vyčítat.

Reagovat
smazaný uživatel

Trump svoji podporu k ultrabělošským radikálům nikdy neskrýval, tady to srovnání zcela pokulhává, sorry...

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, ale nacista podle mě není. Vidím to tak že v nich možnou voličskou základnu v některých státech. Samozřejmě jsou věci na kterých se s nimi shodne, ale úplně za nácka bych ho nepovažoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně že je to ohromnej sebestředný debílek, ale kdyby za ty poslední roky odsoudil alespoň pár KKK útoků, tak by dnes nemusela být po celých státech taková agresivní nálada... za smrt všech lidí při demonstracích může pouze on, a to díky své totální debilitě !! A hlavně má i mnoho diktátorsky podobných názorů, takže by byla pouze jenom otázka času kdy by se náckům vyrovnal...

Reagovat
valloire

ty KKK útoky bych chtěl teda vidět

Reagovat
smazaný uživatel

takže chceš tvrdit, že v US PD nejsou bělošští radikálové, jejichž nenávist vůči barevným není na úrovni členů KKK ? OK, chudák Floyd no...

Reagovat
valloire

Chudál Floyd? Chudák je kriminálník zfetovanej Floyd si chtěl napsat?

Reagovat
smazaný uživatel

* slušnej pornoherec (sice jeden snímek, ale kolik z vás si ho teď najde )

Pěkný, ale takovou popravu si ani tak nezasloužil no...

Reagovat
smazaný uživatel

Nezasloužil, ale kdyby se nechal zatknout a nebránil se, mohl být dneska na živu a žádné BLM by dneska možná ani neexistovalo. To ale přechytralí a zaslepení hňupi jako jsi ty prostě nikdy nepochopí. Vemínko

Reagovat
smazaný uživatel

On argument, ze bez Floyda by tady zadny BLM dneska mozna ani nebylo, je dost tezky na pochopeni kdyz si vezmu, ze BLM tady existovalo uz dobrych 7 let pred Floydem. Mozna bych si nejdrive zametl pred vlastnim prahem a az potom bych tady oznacoval ostatni jako "prechytraly hlupaky" hele.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

ty vole, ty si tak vylízanej od narození nebo tě vymyli mozek ve škole? protože tohle není normální, on ten Floyd byl slušnej pracující týpek, co vůbec nekladl odpor policii

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak s nim bych se nehandrkoval , ja si ho dobre pamatuju odsud.

On je "jiny"

A hlavne hloupoucky

Reagovat
valloire

a tupý

Reagovat
smazaný uživatel

Ziju tady a vim svoje !!!! 100% souhlas !!!

Floyd byl hovado ,kradl,fetoval,nepracoval ......proste vyuzival vseho co cerni obcane { neee jen oni] mohou vyuzit s US systemu!!!!!!!

Reagovat
valloire

Tak brácha tam jezdí s kamionem, takže mam zprávy z první ruky. Všichni ti, co tu obhajujou chudáky černochy, by tam určitě chtěli s nima bejt ve čtvrti dobrovolně. Ale to je klasika i u nás, plná huba rovnosti, ale cikána za souseda by nikdo nebral.

Reagovat
smazaný uživatel

jj znam to i z Moravy { Orlova,Karvina ......]

Reagovat
valloire

Trump nemusí vůbec být not Biden, on ho má u prdele dědka, co neumí mluvit a je levičák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a kdyby, pořád bude viceprezidentkou paní Kamala Harris, ta bude reálně uklízet svinčík po Trumpovi a jeho skupinkou...

Reagovat
valloire

Tomu věřím. Ultralevicová kráva ten svinčík právě podporuje, natož aby ho uklízela.

Reagovat
smazaný uživatel

Ultralevicová ??

Reagovat
valloire

Harrisová podporuje pozitivní diskriminaci na amerických univerzitách

Podporu pro tzv. „sanctuary cities“, tedy ochranitelská či azylová města, která odmítají uplatňovat federální zákony týkající se imigrace a chrání nelegální imigranty, kterých se na území těchto měst policie nesmí ptát na jejich imigrační status ani uplatňovat vůči nim americké imigrační zákony.

Hrála si na černošku, protože to bylo výhodný z hlediska kariéry, tudíž je podvodnice.

Reagovat
bobis21

Nic z toho sice nemá žádnou souvislost s levicí, ale hlavně že sis ulevil

Reagovat
valloire

Levičácký názory a postoje nejsou pozitivní diskriminace a podpora nelegální migrace jo?

Reagovat
bobis21

Ne. Ona sice levicová je, ale jako příklady bys mohl spíše uvést věci jako progresivní zdanění nebo uvolnění podmínek pro dosažení na sociální dávky, což jsou skutečně levicové nápady. To cos zmínil nemá s rozdělením na pravici a levici vůbec nic společného.

Reagovat
valloire

To co jsem zmínil, podporuje levice. Tobě nevadí, že je rasistka? Podporuje segregaci škol. To nevymyslíš, celou dobu bojovali černoši proti tomu, aby byli segregovaný a teď to chtěj. Tehdy to byl rasismus a říct to běloch, tak taky, ale když to řekne černej, tak to je v pořádku a je to progresivní. Stejný jako africký kozomrdí, co strašně chtěli nezávislost a teď ve ve velkým lezou za bejvalýma kolonizátorama dobrovolně, protože zjistili, že by bez nich chcípli hlady.

Reagovat
bobis21

Jsou i pravicoví politici kteří to podporují. Zároveň jsou levicoví kteří jsou proti tomu. Nemá to totiž s rozdělením na pravici a levici nic společného.

Kde jsem napsal něco o tom že mi to nevadí? Já nepodporuji ani jednoho z kandidátů. Volební systém USA spolu se současnými pravidly financování kampaně nemůže nikdy vyprodukovat kvalitní kandidáty a vždy to budou v obou stranách ti s největšími konexemi na bohaté sponzory strany. I proto tam od té změny financování byli jen političtí dinosauři.

Reagovat
bobis21

Kdyby to byla pravda, neměl by potřebu dělat reklamy útočící na něj.

Reagovat
valloire

kampaň

Reagovat
bobis21

Samozřejmě, ale ukazuje to že ho nemá tak u prdele jak říkáš.

Reagovat
valloire

tak jsou proti sobě o post prezidenta, tak se k němu vyjadřuje, což nedá práci, protože Biden a jeho syn se stihnou zdiskreditovat sami

Reagovat
smazaný uživatel

Radši budu volit levičáka, než Trumpa, kterej nechal umřít 200 tisíc Američanů.

Reagovat
valloire

to ti v USA slušný lidi co nerabujou v ulicích jako stoupenci demokratů poděkujou

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, protože všichni stoupenci demokratů rabujou v ulicích

Reagovat
valloire

Všichni samozřejmě ne, ale ti co rabujou, tak všichni a nedělej, že to tohle nevíš. Amerika skrze dem stranu kráčí k socialismu, tak oni si ho nezažili, ale to bych jim teda fakt nepřál. Třeba si to chtěj zkusit ale.

Reagovat
smazaný uživatel

demokrat Obama s viceprezidentem Bidenem byl prezidentem 8 let a žádný socialismus tam nevznikl

Reagovat
valloire

Fakt? Jsi si jistej, že nepoložili základy?

Reagovat
fenixLFC

jj amerika skrz demokraticku stranu kraca k socializmu rovnakou optikou mozme povedat ze skrz republiaknsku stranu kraca k fasizmu

Reagovat
valloire

Fašismus? Víš co to je? Protože fašismus je taky vyhazov z práce za názor a to je pouze za údajnej rasismus a provádí ho ti, kterejm drží svý posraný palce. Fašisto

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě body programu demokratické strany

Reagovat
Posledni Kovboj

ne, jenom debil

Reagovat
Nebelung

Reagovat
valloire

kde se takový jako ty vůbec líhnou?

Reagovat
smazaný uživatel

hele to mi odpověz ty, rád bych si podobnou teorii přečetl Kde se tak vezmou lidé nepodporující tyranii vůči menšinám...

Reagovat
valloire

dnes a denně vidíme tyranii, ale menšin ty blbečku

Reagovat
smazaný uživatel

ale houby dědo...

Reagovat
valloire

Ten tvůj Biden kandidoval na prezidenta v 80.letech. Jelikož byl tehdy svět ale ještě v pořádku a takoví idioti jako ty po něm nepobíhali, tak musel odstoupit, protože se ukázalo, že je to podvodník a obšlehl diplomku či co.

Reagovat
bobis21

Nekandidoval na prezidenta, ale pouze se ucházel o nominaci demokratické strany. A odsoupil kvůli tomu že měl nějaký projev opsaný od britského politika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

to je fuk, podváděl a tenkrát kvůli tomu musel odstoupit...a dneska si vesele kandiduje

Reagovat
bobis21

Troufám si tvrdit, že dnes by nikdo neodstoupil kvůli tomu, že v jednou projevu neuvedl jeden zdroj (neříkám že je to dobře, ale je to prostě realita). Trumpova manželka okopírovala projev Michele Obama a Trumpva kampaň to obhajovala, takže si v tomto nemají co vyčítat.

Reagovat
valloire

Dneska je zkurvená doba, tenkrát před začínající politickou korektností to viděli jinak a správně.

Reagovat
bobis21

Dneska je taková doba, jakou tvá generace za svůj život vytvořila ... pláčeš na špatném hrobě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

No tak to je pěkná blbost, vymysleli jsme vám mobil, internet, letěli jsme na měsíc a ty jenom plácáš píčoviny o rasismu, metoo, LGBT a jinak jste naprosto neschopný spratcí. Vypnout vám mobily a netrefíte ani z lesa čuráci.

Reagovat
smazaný uživatel

ok boomer

Reagovat
valloire

Reagovat
bobis21

A pak kdo tady plácá nesmysly. Kde píši něco o rasismu, metoo nebo LGBT?

Já ani nepsal že je dnešní doba špatná. Já se řídím filozofií že vývoj jde jen dopředu a každá generace zatím byla lepší než předchozí - vždy právě zásluhou té předchozí. Jen mi nedává smysl když se snaží starší člověk vinit mladé z problémů které se táhnou už od doby kdy ten mladý ještě nežil, což často ti "ta dnešní mládež" dělají.

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
valloire

a neuvedl jeden zdroj? asi věděl, když to opsal doslova

Reagovat
bobis21

Tak on toho politika citoval v několika projevech a ve všech ostatních ho jako zdroj uvedl, jen v jednom to neudělal. Z toho to vypadá že se na to spíše jen zapomnělo, ale prostě neuvedl a odstoupil, takže za mě správný postup ve chvíli kdy se něco takového stane.

Reagovat
valloire

Jo jasně, opsat celý pasáže a trochu pozapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo před 40 lety. Tak mladého prezidenta by nikdy nezvolili, takže demokrati vybrali jiného kandidáta.

Reagovat
bobis21

Stejně ty volby pak prohráli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tipuji ho na tik tokového desetiletého odborníka na politiku

Reagovat
smazaný uživatel

California Capitol Hill Organized Protest(Seattle)

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadni do Seattlu komunista

Reagovat
Salfovic

Pořád čekám, kdy někdo najde koule v PL.

Reagovat
hitZor

Když už se tady řeší ten rasismus, tak tohle mi doslova vyrazilo dech: https://twitter.com/asobocinska/status/1314368441545973760

Prostě co má společného vyžadování oficiálního jazyka státu pro přidělení víza s jakoukoliv rasou?

Reagovat
bobis21

Austrálie ale nemá žádný oficiální jazyk.

Reagovat
smazaný uživatel

Hovädo ktorý vyhradol Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Teraz BLM vypaluje Philadelphiu,tak dúfajme že na takéto veci voliči o pár dní zoberú ohľad a Republikáni zvyťazia

Výborné video o kritike BLM, skúste sa pozrieť bez ohľadu na politický názor--> https://youtu.be/ogtdoJ4Ukls

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Liberec

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele