Chelsea uspěla s odvoláním a trest se jí ruší

04.02.2010, 18:58
Aktuality
Chelsea si může oddychnout. Za "případ Kakuta" totiž nebude nijak pykat, možnému přestupovému embargu dnes definitivně odzvonilo. Mezinárodní sportovní arbitráž CAS totiž dnes rozhodla, že Blues při jednáních žádná pravidla neporušili.

Přitom Chelsea hrozil až osmnáctiměsíční zákaz nakupování nových hráčů poté, co FIFA začala v září vyšetřovat přestup mladého Gaela Kakuty. Londýnský celek si totiž podle některých nepočínal úplně podle pravidel, když v roce 2007 Kakutu z Lensu přiváděl.

Vedení Blues celou situaci zhodnotilo a následně se odvolalo k Mezinárodní sportovní arbitráži CAS, která dnes vynesla rozsudek. A pro Chelsea je příznivý, protože CAS rozhodla, že při přestupu se žádná pravidla neporušila a přestupové embargo zrušila.

"Mezinárodní sportovní arbitráž CAS celou věc projednala a došla k závěru, že dohoda mezi Chelsea, Racingem Lens a francouzským hráčem Gaelem Kakutou je v souladu s pravidly. Celé řízení, v němž figurovala i FIFA, se tak uzavírá," stojí v oficiálním prohlášení CAS, která dále uvedla, že kontrakt Kakuty s klubem nebyl platný, a proto nešlo o překročení pravidel.

K celé situaci se okamžitě vyjádřila i Chelsea v čele s ředitelem Brucem Buckem: "Jsme potěšeni, že jsme dospěli k takovému závěru. Naším záměrem bylo spolupracovat s Lensem, abychom právě k tomuto závěru došli. Celé úspěšné jednání navíc ještě více utužilo vztahy mezi oběma kluby."

Autor: Ondřej Holzman / chelseafc.com, skysports.com

Komentáře (351)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele