CHELSEA UBRÁNILA POSTUP

13.04.2005, 00:44
Aktuality
Chelsea se na hřišti Bayernu představila přesně tak, jak mnozí očekávali. Tedy stejně, jako na Nou Campu - poctivě bránit a vyrážet k brejkům. A nakonec to také stejně dopadlo - o gól prohrála, tentokrát 2:3, ale na postup do semifinále to v součtu s prvním zápasem (4:2) stačilo.

Kouči Bayernu Felixi Magathovi se do odvety vrátili Roy Makaay, Claudio Pizarro a Martin Demichelis. Zato Chelsea se musela obejít bez trenéra Mourinha, který tento zápas nemohl koučovat kvůli trestu od UEFY.

-    :

Bayern začal hned v úvodu ofenzivně, ale do první šance zápasu se dostal Drogba, když utekl za obranu bavorského celku, Kahn však byl u míče o něco dřív. Poté se do gólové příležitosti dostali i domácí, když nebezpečně vystřelil Ballack nad Čechovu svatyni. V páté minutě Zé Roberto obelstil Hutha a přihrávkou pod sebe našel Pizzara, jeho střelu však parádně vychytal Petr Čech. Zé Roberto dělal hostující obraně plno problémů, ale jeho nebezpečné přihrávky do pokutového území nenacházely adresáta.

V 18. minutě mladíček Schweinsteiger předvedl pohlednou individuální akci, když nejprve nasadil Gallasovi "housle" a obelstil Lamparda, ale ve finální fázi selhal - mířil vedle. Na druhé straně se do šance dostal Lampard, ani jeho střela se však do branky nevešla. Další šanci si vypracovali zase hosté, Huthův přímý kop ze třiceti metrů mířil vedle.

Skóre otevřel v 30. minutě Lampard, když jeho střelu na opačnou stranu, než mířil padající Kahn, srazil brazilský obránce Lucio. Postupová matematika tak zněla jasně, Bayern musel vstřelit nejméně tři branky a pochopitelně ani jednu nedostat!

Vyrovnat mohl o deset minut později Ballack, který ale volil místo střely přihrávku a ta nikoho z jeho spoluhráčů nenašla. Další šance Ballacka, zmátl na hranici vápna Terryho, jeho střela však šla vysoko nad.

Ve druhém poločase měl jako první šanci Didier Drogba, Kahn si s jeho gólovou střelou poradil a držel tak i nadále postupové naděje. O něco později se pokusil Lampard překvapit domácího brankáře, jeho střela ale mířila vedle. Dalším skvělým zákrokem se blýskl Kahn v 60. minutě, když skvěle vyrazil na roh Duffovu velkou šanci.

Bayern se dočkal kýžené branky v 64. minutě. Ballackovu hlavičku sice Čech vytěsnil na tyč, bohužel pro Chelsea se ale míč odrazil k Pizzarovi a ten do prázdné branky vyrovnal - 1:1.

Domácím po této brance narostla křídla a zatlačili Chelsea na vlastní polovinu, ale branky se ne a ne dočkat. Čechovi nejprve po tečovaném centru Hutha pomohlo břevno a hned nato Ballackovu hlavičku musel na brankové čáře zachstavovat Gudjohnsen. "Blues" se ale tento drtivý tlak podařilo přečkat.

81. minuta, Cole našel centrem Drogbu, ten vyhrál hlavičkový s Kovačem a umístil balón přesně k tyči. S touto hlavičkou nemohl Kahn nic dělat. Anglický tým tak byl už jednou nohou v semifinále této prestižní soutěže. Vedl totiž 2:1.

Mourinhovi svěřenci v následujících minutách Bayern k tlaku nepustili, ale málem ještě přišli o postup! Náhradník Guerrero totiž v 90. minutě vyrovnal a v nastaveném čase se dokonce podařilo Bayernu vstřelit ještě jednu branku, zásluhou Schola. Oba góly ale přišly příliš pozdě, na další už nezbyl čas.

Chelsea se tak může těšit zaslouženě na semifinále, kde se utká s lepším z dvojice Liverpool - Juventus.

Autor: David Kubáň

Komentáře (74)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak ak sa tomuto hovorí zaslúžene tak potom chcem vidieť kto má štastie?! Chelsea dala v dvojzápase 2 šťastné góly, ktoré skončili za Kahnovim chrbátom "vďaka" Luciovi. Bayernu sa skoro podarilo vsietiť jeden keď to Huth nahlavičkoval do brvna, ale to by pri Chelsea nesmelo stáť štastie. Pri ďalších príležitostiach Bayernu sa tiež len ťažko dá hovoriť o futbalovom umení Chelsea, napr. ked Gudjohnsen odkopával z bránkovej čiary. Viem, že sa nedá vyhovárať len na štastie a výkon útoku Bayernu bol chabý ale obidvaja útočníci nastúpili po zraneniach. A to čo predviedla Chelsea v posledných minútach sa na futbal vôbec nepodobalo. Tak nech mi nikto nehovorí o zaslúženom postupe Chelsea. P.S.: potešil ma skvelý výkon mladého Schweinsteigera

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak.

A když už jsme u toho, tak Mr. Jindrosi, tady se ukazuje, že štěstí a efektivita je úplně něco jiného. Když se takhle zničeho dají dva goly, tak je to jen o štěstí. Zato Bayern když už se mu to povede, tak dá břevno

A taky si myslím, jak to říkal ve studiu, že by BAyern s trochou času ještě gol dal, škoda.

Všichni chválí Drogbu, je pravda, že získá ze vzduchu spoustu míčů, ale prostě si myslím, že když je jako jediný hroťák, tak že by měl zvládat i jiné situace, jako napříkad že není schopen proměnit žádný break. On by se hodil jako druhý útočník, který by takhle vybojovával míče pro druhého útočníka, podle mě. Ale je zas pravda, že dal ve dvou zápasech dva goly

Reagovat
smazaný uživatel

Suhlas

Reagovat
smazaný uživatel

To už není možný, jakou kliku ti namyšlenci z Londýna mají. Ten ruskej šmejd si snad koupil i to štěstí . Je to zkrátka neuvěřitelný. Dva góly si dal Bayern sám (v obou zápasech to byly góly první, tzn. rozhodující ).

Tak jestli jsem psal po zápase v Londýně, že Chelsea postoupí zaslouženě, tak teď se mi zdá, že Bayern byl o dost lepší z této dvojice.

Zase se mě hrooozně moc líbil Zé Roberto. To co umí s balónem je fak skvělé. Je to třída. A taky Schweinsteiger hrál skvěle a pěkně tam s Gallasem cvičil.

Na druhé straně jsem zklamán z Ballacka. Jestli to má být tahoun, tak musí ještě hodně přidat. A taky oba útočníci hráli pod psa, ale omlouvá je, že hráli po zranění.

A Chelsea bych vyzvedl asi Drogbu, kterej je fakt perfektní hlavičkář a také Carvalha, kterej se mi taky hrozně líbil, hlavně pozičně a ve vzduchu.

Ještě bych se pozastavil nad spornou situací na začátku zápasu, kdy rozhodčí přehlédl držení Pizzara Huthem. Já vím, že fotbal je rychlá hra a rozhodčí nemůže vidět vše, ale aby obránce obouma rukama držel útočníka kolem krku, kolem nich nikdo, kdo by mohl rozhodčím bránit ve výhledu . Je to .divné. Tím se kompenzuje ta penalta-nepenalta v Londýně.

Jinak Chelsea míří za vítězstvím v LM . Ač nerad, musím začít fandit ACM, aby těm londýnským sračkám natřeli prcku.

Reagovat
Xavi

Je to smutný, že takovej tým s takovou hrou a o golech co dává ani nemluvím postupuje dál v takové soutěži jako je LM!!! Ještě smutnější by ale bylo, kdyby tu soutěž vyhrál!!! Dřív jsem byl zvyklej, dívat se na LM jak tam válí španělská mužstva, bohužel tomuto ročníku vévodí betonáři Eindhoven - Lyon = předčasné finále

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Ballack hrál se zraněním, takže to bych moc nebral, to se hraje těžko, myslím, že se dost přemáhal.

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem to psal jinde, to už není možné jaké mají oni štěstí, doufám, že nevyhrajou LM, přál bych to Lyonu, až do zápasu s Eidhovenem předváděli krásný fotbal.

Drogba býval jeden z nejrychlejších útočníků francouzské ligy, bejvávalo, pro tým taky není moc platný, myslím tím hrou dozadu a tak, jenomže ten hajzlík dává důležité góly

dobře to řekl včera Svěcený: s takovým herním projevem co předvádějí v LM by je v Anglii ukamenovali. Jenomže ono jde o peníze. Nejhorší na tom je že tento hnusný herní projev slaví úspěchy v takové soutěži jako je LM,narozdíl od krásné útočné hry Barcelony ( doufám, že jen zatím )

Reagovat
HOST*yarda

"pro tým taky není moc platný, myslím tím hrou dozadu a tak, jenomže ten hajzlík dává důležité góly" Z tebe se začíná stávat dobrej hláškař

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

velmi dobre to napisal jiri ze ten "ruskej smejd" si kupil aj to stastie Bayern bol lepsi a keby sa hralo este takych 5 min viac verim tomu zeby Bayern dal ten gol na to predlzenie ale stastie nemal tycka atd... Chelsea tak neznasam ze keby hrali s Realom tak drzim Realu a to je uz u mna EXTREM dufam ze LM nevyhraju a tiez si myslim ze na AC Milan nemaju!!!!! a to myslim smrtelne vazne AC ma lepsi kader, proste na AC nemaju!!! 2 nahodne rozhodujuce goly v obidvoch zapasoch smoliar Lucio Dufam ze im spadne ta milionarska huba uz v semifinale

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea tak neznasam ze keby hrali s Realom tak drzim Realu a to je uz u mna EXTREM - MOJA REC Nechapem ako im moze niekto fandit, 99 percent ich fanusikov sa zrodilo zo dna na den

Reagovat
PJ

Koukam že se tady všichni předhání v tom, kdo napíše výstižnějc, že Chelsea postoupit neměla. Ovšem ono se hraje na dva zápasy. A v tom prvnim to bylo přesně naopak, to si zase neškrt Bayern a nebejt vymyšlený penalty, byl by výsledek ještě jasnější. Je mi ale jasný, že fanoušci Barcelony jsou na Chelsea naštvaný a jakmile odehraje takovejhle zápas, ve kterym byla horší, budou si takhle vylejvat zlost... To by mě zajímalo, jestli byste na toho "ruskýho šmejda" takhle nadávali kdyby si koupil Barcelonu a cpal peníze do ní.

Reagovat
smazaný uživatel

nastastie nekupil a Barca ostane vzdy Barcou ked vies co tym myslim

Reagovat
smazaný uživatel

No to treba uznat.Chelsea bola v prvom zapase naozaj lepsia.celkovo to bolo podla mna vyrovnane a postupil stastnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

figo pod na chat

Reagovat
smazaný uživatel

vím kam míříš, ale prostě já nepřežiju, že nějaký mafián nacpe špinavé prachy do průměrného klubu a najednou mu fandí půl světa, spousta lidí totiž fandí zrovna tomu komu se daří ( tím nemyslím většinu tady na eurofotbalu ), navíc do toho ten arogantní trenér a spousta štěstí a oheň je na střeše

Chelsea bych nefandil ani kdyby nebyla Barca, myslím že ve finále bude AC a dá jim co proto i když nefandím ani AC

Reagovat
smazaný uživatel

spinavy mafian dal spinave prachy do spinaveho klubu a nemyslim ze polka sveta im fandi myslim si ze polka sveta ich nenavidi a presne tak arogantny trener ako ceresnicka na hovnovej torte a "kupene" stastie ja tiez by som nefandil Chelsea nikdy! aj ked AC nemusim ale skor ako tie milionarske nafuky

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já teda Chelsea vždycky fandil. Byl to pro mě takovej rodinej typ klubu. Byla mě vždycky sympatická. Až najednou přišel ten ruskej kapitál ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Špinavý prachy? Průměrnej klub? Mno... Jestli to jsou peníze špinavý nebo ne, o tom bych nerad spekuloval, každopádně dokázáno neni nic... A průměrnej klub? Možná v měřítku TOP 20 evropskejch týmů. Ale celkově si průměrnej klub představuju trochu jinak...

S těma fanouškama máš pravdu, je to tak ale vždycky. Ten, komu se zrovna daří, má vždycky nejvíc fanoušků. Já taky fandim Manchesteru od roku 1998, kdy se mu dařilo. Ale začal sem ještě předtim, než vyhrál LM

Reagovat
smazaný uživatel

Pozor!!!

Přečti si můj příspěvek pozorněji. Napsal jsem, že po zápase v Londýně bych uznal, že byla Chelsea lepší a že je její postup spravedlivější. Ovšem po tomto betonu se to hold zase obrátilo. Dokonce jsem i uznal, že pokud Chelski LM vyhraje, tak asi zaslouženě, protože hraje hold nejúčelnější fotbal. Já za to, že se mě jejich styl hry hnusí, nemůžu .

Ale musím přiznat., že jsem to vyřazení Barci ještě stále nevydejchal

Reagovat
PJ

Hmm.. První zápas byla lepší Chelsea. Druhej zápas byl lepší Bayern. A celkově byl, jak píšeš, Bayern "o dost lepší". To mi nějak nejde dohromady... :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak polopaticky:

Bayern přijel na Chelsea hrát fotbal, Chelsea hrála doma, byla lepší, ale ne o moc.

Chelsea přijela do Mnichova z těžko stravitelným betonem, třemi stopery a Gallasem, který se taky soustředí jen na bránění (prakticky čtvrtý stoper) , se dvěma defenzivníma záložníkama a Gudjohnsenem, který taky hlavně bránil a s pouhými třemi útočnými hráči!!!. Podle tohoto rozestavení hra taky vypadala

Proto jsem přesvědčen, že byl v tom dvojzápase lepší (a to o dost ) Bayern.

Nic víc, nic méně

Reagovat
HOST*yarda

Hm, chlapci ze všech z vás (až na PJ) čiší objektivita na sto honů. Já Abramoviče taky nesnáším, ale že se budou cpát špinavé prachy do nejrůznějších podniků je prostě fakt. To je mi stokrát protivnější to Košťálovic prase, který bude podle všeho šéfem českého fotbalu, jehož pověst je už notně pošramocená...Že je Mourinho arogantní je taky fakt, ale on na rozdíl od mnoha jiných má být aspoň na co... A nikdo mi neříkejte, že byste na Chelsea takhle plivali, kdyby si nedovolila vyřadit vaší milovanou Barcelonu Která by místo hledání výmluv nejdřív měla začít u své obrany A pokud jde o Drogbu, pak mám pocit, že se do obrany zapojoval taky...

Reagovat
smazaný uživatel

Mourinho ma za co?

ako ta vymyslena historka Rijkaard+Frisk

debil jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim Mourinha yardo

Reagovat
Xavi

S tím co včera řekl pan Svěcený si dovolím nesouhlasit!! Viděl jsem pár zápasů Chelsea i v Premier League a hrajou pořád to sámý! Jasně, pár zápasů se jim povedlo, ale ve zkratce je to tým s doslova hnusnou hrou! Neřekl bych, že by je fanoušci v anglii ukamenovali za neatraktivní hru. Jak hráli s Barcou, tak balony bezmyšlenkovitě kopali na tribunu a díváci jim aplaudovali jako by dali gol...

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak xavi

Reagovat
smazaný uživatel

pleteš se, jasně že vyřazení Barcy ještě přililo do kotle, ale já bych měl stejný názor i kdyby žádná Barca neexistovala. Asi má Chelsea lepší obranu, ale ať si ji strčí někam s takovým herním projevem, pořád se lépe bude dívat na Barcu i kdyby letos nevyhrála nic, než na zasranou Chelsea kdyby vyhrála LM

Reagovat
Xavi

Chelsea má sice lepší obranu, ale jen proto, že hraje rozestavení 10 - 0 - 0, prostě brání v deseti vlastní šestnáctku!

Reagovat
smazaný uživatel

este tak monterky miesto dresov lebo murovat vedia

Reagovat
Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zabudol si ze budeme mat TITUL v najlepsej lige na svete

Reagovat
HOST*yarda

Hm, a ta zasraná Chelsea, jak ji tady říkáte, bude mít možná LM i Premier League

Reagovat
smazaný uživatel

yarda a este vyhrali cardif

Reagovat
HOST*LoCknAr

ak ty si myslis,ze ANGLICKA LIGA je najlepsia liga na svete..tak sa mylis..mozno najstarsia..ale najtachsia liga na svete je uz 2 roky po sebe SPANIELSKA..ak sledujes sport a dianie vo svete sportu tak by si to mal vediet..anglicka liga je tazka ale nie urcite najlepsia..LoL

Reagovat
HOST*LoCknAr

Ttento moj prispevok je pre HRUBINHA..

Reagovat
smazaný uživatel

ty paco ja som povedal ze spanielska liga je najlepsia na svete a nie ze anglicka

Reagovat
smazaný uživatel

Chudak-vidno,ze je tu novy On ta este nepozna

Reagovat
PJ

Ty seš nějakej chytrej... Nejde dost dobře objektivně určit, která liga je nejlepší. Každá se totiž hraje úplně jinym stylem. Ve Španělsku technika, kombinace. V Anglii šílená rychlost, nahoru dolu. V Itálii všechno vsazený na obranu (teda až na Lecce). Každýmu se líbí jinej styl a podle toho ti taky každej určí tu nejlepší ligu. Takže říct, že "jestli sleduješ fotbal, tak bys měl vědět, že je ... nejlepší", je pěkná blbost. Je to prostě jen subjektivní hodnocení, objektivní neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Toto si povedal jednym slovom SUPER!Musim len a len suhlasit!Ani ja nedokazem urcit,ktora liga je najlepsia-pre mna je to Spanielska-ale to nemozem len tak povedat,lebo azda je dobra v niecom inom.Mozem len s istotou povedat,ze medzi naj.ligy na svete patria s urcitostou Spanielska,Anglicka,TAlianska-to je jasne.A samozrejme som zabudol na Slovensku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1. La Liga

2. Premiere League

3. Seria A

4. Ligue 1 (francuzka)

5. Bundesiga

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych řekl spíš v Evropě, protože v Jižní Americe se hrají taky skvělé a kvalitní ligy a my je dost přehlížíme. Přirovnal bych to k situaci v Americe u hokeje. U nich existuje NHL, nižší zámořské soutěže a dál už nic. Jako by se v Evropě hokej vůbec nehrál. Kdo nehraje v NHL, ten hokej neumí . Chyba . Stejná chyba, jako děláme my Evropané, když si myslíme, že se hraje fotbal jen v Evropě . Brazilská a Argentinská mužstva jsou mnohdy slavnější a možná i lepší než námi zbožňované evropské velkokluby

Reagovat
smazaný uživatel

no neviem neviem s tou poslednou vetou...

Reagovat
HOST*jiri - fcb

Tobě nic neříkají jména: FC Santos, Corinthians, Vasco da Gama, River Plate, Boca Juniors nebo National Montevideo?

Reagovat
smazaný uživatel

sak hovoria ale ze by boli lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme,ze niesu

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ja vobec nesuhlasim s tou poslednou vetou!!!To si trochu prehnal

Reagovat
HOST*yarda

Milí slovenští bratia, musím se zastat Jirího FCB, protože takovýhle evropocentralismus se musí zakládat na nedostatku informací Brazilská i argentinská liga jsou přinejmenším na stejné úrovni jako ligy evropské. Mimochodem se podívejte na výherce Interkontinentálního poháru, je to vyrovnané s mírnou převahou L.Ameriky. A druhé mimochodem: Vysoká úroveň evropských lig je dána i přítomností Brazilců, Argentinců, Uruguayců a dalších. Takže neodsuzujte Jižní Ameriku, protože není pro co, maximálně že v Evropě se točí víc prachů

Reagovat
smazaný uživatel

ano yarda a prave pre tych brazilcanov a argentincanov su europske ligy (tymi) lepsie ako v L.Amerike

Reagovat
smazaný uživatel

Presne-ja som si tym isty-ved o to tu ide-najvacsie talenty odchadzaju z tamat k nam-preco asi Carlos,Ronaldo,Ronaldinho nezostali v Brazilii?Lebo tu su prachy a preto mozem tvrdit,ze ligy v Europe su lepsie ako v J.Amerike-o tom nied pochyb-nepopieram,ze tam niesu dobry futbalisti-ved sa pozrime na repre,ale klubovy futbal je na vacsej urovni v Europe-hoci su v Europe mozno aj slabsi hraci-tak to uz chodi-tam kde su peniaze-tam je vsetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad by som len vymenil Bundesligu s Ligue 1 Ved nie nadarmo sa v Nemecku pocita hracom goly s rovnakym koeficientom ako v Spanielsku atd.Ale o to nejde-proste by som to vymenil,ale kazdy ma iny nazor

Reagovat
smazaný uživatel

Francuzka je lepsia ako nemecka ano kazdy ma iny nazor a toto je moj

Reagovat
HOST*

CHELSEA ALE HRAJE NEJUČELNĚJŠÍ FOTBAL A ÚSPĚCHY POMALU A JISTĚ PŘICHÁZEJÍ.ZA TO BARCA NEŽ VYHRAJE LM TAK BUDEM ASI VSICHNÍ V DUCHODU

Reagovat
smazaný uživatel

ať si Chelsea dělá co chce, ať třeba vyhraje ligu na Marsu, já se na ní dívat nebudu protože se mi nelíbí. Barca hraje krásný fotbal a to se mi líbí a na to se budu dívat. - Jeden ze subjektivních názorů ale je prostě můj, komu se nelíbí tak ať mi políbí prdel

Reagovat
smazaný uživatel

je pravdaq že v J.A. je hafo kvalitních týmů

Reagovat
smazaný uživatel

anu su kvalitne ale ze by boli lepsie?

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa paci

Reagovat
smazaný uživatel

myslim tvoj nazor el azulgrano

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mne

Reagovat
smazaný uživatel

ja si nepolíbim pretoze suhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

muchas gracias, Fanclub AntiChelsea!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

anglická nesahá španělské ani po kotníky, co se atraktivnosti týče

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Real su sami židaci a myslia si, že keď majú hviezdy, kt. už nevladzu behať ako napr. Ronaldo, myslia si že su majstri sveta...a tak aj dopadli...Viťaz ligy majstrov je už jasný...Bude to londýnska Chelsea...

Reagovat
Xavi

ty seš taky jasnej

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele