Chelsea podepsala novou smlouvu s obráncem Alonsem

24.10.2018, 11:09
Aktuality
Defenzíva Chelsea letos pracuje spolehlivě a svůj podíl na tom má i Marcos Alonso, jemuž se nyní dostalo odměny. Španělský obránce si v Londýně vysloužil nový kontrakt, dohoda je platná až do června roku 2023...

"Mám obrovskou radost z toho, že zde zůstanu ještě déle a budu nadále hrát za jeden z nejlepších klubů světa," neskrývá nadšení Alonso.

"Ty dvě sezony byly velmi dobré a těším se na další," hlásí.

27letý Alonso přišel na Stamford Bridge koncem srpna 2016 z Fiorentiny a do této chvíle za Blues odehrál 92 zápasů, v nichž dal patnáct gólů. Hned na úvod se navíc zapsal do historie anglického fotbalu, Chelsea totiž vyhrála v prvních čtrnácti zápasech, do nichž Alonso zasáhl, takový úvod na Ostrovech před ním ještě nikdo neměl.

Alonso se v březnu dočkal první pozvánky do národního týmu Španělska a na mezinárodní úrovni si už připsal tři starty. Vedle něho si klub chce pojistit služby ještě jednoho obránce, na nový kontrakt se může těšit i Antonio Rüdiger.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (73)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
mesyas

Prumerak ale lepšího hráče momentálně nesezenou. Takze asi dobře rozhodnutí

Reagovat
icka

Je to nadprumerny hrac, skoda, ze je tak pomalej.

Reagovat
mesyas

S tímhle bohužel nesouhlasím. Nadprůměrný je opravdu jen v útočné fázi, ale je pomalej a bráneni mu nic neříká a někdy se na to bránění pro jistotu vykašle, pokaždé propadá, když proti němu nastoupí trochu rychlejší hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Prumerak? Vždyť je to momentálně asi nejlepší LO v PL

Reagovat
Mastný Chobot

lol

Reagovat
off-olda

Xhaka?

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Mastný Chobot

ten tam zahral výborne. Keď má vedľa seba lajnu a proti sebe Albrightona, tak je skvelý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Hokaido

Reagovat
icka

Reagovat
blade115

Reagovat
Čenda

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

je Mendy.

Reagovat
Hokaido

Vždyť Mendy je dozadu úplně stejně špatnej. Kdyby nehrál v City a neměl letos tolik štěstí s asistencemi, tak by ho nikdo nemohl ani vzpomenout.

Reagovat
fenixLFC

tak alonso je podobny pripad preto hovorit o hociktorom z nich ako najlepsom LB je vtipne..

Reagovat
celeb

Alonso smerom dozadu takmer neexistuje, Mendy je oproti nemu superbek. Krasne to bolo vidiet aj v repre proti anglanom, kde Alonso v defenzivnej cinnosti takmer neexistoval - okrem teda simulovania ked padol 3. (?) gol.

Reagovat
Hokaido

Ne.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Acquanni

Určitě patří k lepším, ale jeho bránění a rychlost je fakt špatná, mě osobně sedí více na wingbacka než klasickýho levýho beka. Já bych ji určitě nevyměnil ani za Nacha, ten je sice horší v útoku, ale zase spolehlivý v obraně

Reagovat
smazaný uživatel

A to si ještě vem, že hrával stopera

Reagovat
Acquanni

To jsem chtěl dopsat, že hlavním důkazem bylo to, že zvládal hrát i stopera. Hlavně když Arsene zkoušel na 3 stopery, tak byl místy výraznější v dobrém slova smyslu než Koss I wingbacka si v tom zkusil a nepropadl. Navíc má přes 30 a fyzicky je na tom výborně, což chválil i Emery

Reagovat
r.mrazik

dokonce nejlepsi

Reagovat
Mimalu

To by mě zajímalo kdo o tom rozhodl, dávat Alonsovi smlouvu do roku 2023 mi přijde teda dost přehnané. Nevěřím tomu, že by se měl v budoucích letech nějak výrazně zlepšit a prozatím smlouva do 2021 by bohatě stačila...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to súčasný trend. Všeobecne sa dnes minimum kontraktov dodrží.

Reagovat
Mimalu

Smlouvy u hráčů nad 30 se dodrží mnohem častěji než u těch mladších. Trend je spíše hráčům po třicítce prodlužovat smlouvu po roku nebo dvou než dávat jim dlouhodobé kontrakty. Navíc Alonso s veškerým respektem je i v současné formě hraniční hráč a v ideálním případě by jsme na jeho pozici měli už teď někoho lepšího, nemluvě za tři roky. Nevím kdo ho potom od nás vykoupí, spíš očekávám že těch 5 let u nás stráví nehledě na jeho zápasovém vytížení

Reagovat
smazaný uživatel

A to je snad špatně? Pokud půjde výkonnostní dolů a přijde mladší a lepší alternativa, tak se snad nikdo za kvalitní záskok na LB nemůže zlobit

Nevím, že by se kdokoliv z fanoušků zlobil za věrného Ferreiru, který totálně vygumovala Balea v tý jeho raketový sezóně.

Reagovat
Mimalu

Za mě je to zbytečné, teď když měl smlouvu ještě na 3 roky, tak nebylo potřeba dávat mu pětiletý kontrakt. Pokud by měl být dostatečně kvalitní jako náhrada i do budoucna, tak se s ním dá prodloužit smlouva kdykoliv.

Do srovnání s Ferreirou bych se moc nepouštěl, ne každý hráč vezme svůj ústup s takovým přehledem, navíc byl v závěru až třetí volbou na pravé straně. On by se zase dal vytáhnout Malouda který svou ztrátou pozice absolutně rezignoval a raději strávil zbytek svého kontraktu v juniorce.

Reagovat
Greny

Tak ještě Edena

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

už vidím nějakého miliardáře jak dá 1/3 svého majetku (pokud by s ním vubec mohl takhle disponovat) do něčeho jako je fotbalovej klub.

#novinařina

Reagovat
smazaný uživatel

Kellner má větší majetek než Abramovič.

+ ten odhad ceny Chelsea je taky nesmysl...

Reagovat
Recik

Přesně takhle to nefunguje no. Zkus si o tom napřed něco zjistit.

Reagovat
smazaný uživatel

pouč mne o rizik spojených s diverzifikaci portfolia

Reagovat
Recik

Nevidím jediný důvod proč by Kellner (nebo jakýkoliv jiný miliardář) měl sáhnout do portmonky pro 1/3 svého - řekněme - kapitálu a vysázet to na stůl za fotbalový klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Moc by mě zajímal zdroj...

Reagovat
Lacko_Boh

Pilsner

Reagovat
Mastný Chobot

snáď. Do 5 rokov príde Kočner s nejakou zmenkou a Chelsea bude v piči

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
icka

in ur dreams

Reagovat
Swarley

Reagovat
jacobT

Reagovat
Busby babes

Kellner, kterej se roky smeje Kretovi, ze je debil a koupil Spartu, kdyz mohl mit lozi na Chelsea a koukat na premier league za hubicku, ze by koupil Chelsea? To mi nejak nesedi.

A Chelsea ani neni v tuhle chvili zadnej super navratna investice.

Reagovat
Whitemedia

Asi už ho zeťák začíná srát a chce si pořídit taky nějaký klub.. ale tady má chlapec smůlu

Reagovat
Busby babes

ja bych spis rekl ze ma kliku. To by od nej byla strasna kravina.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš tu Chelsea, která už několik sezon jede bez investic, žije z prodejů hráčů s tím, že není ani z 1% využitá v nejhorším top 3 akademie na světě a vyhrála 2x ligu v 4 letech ?

Pokud kupuješ fotbalový klub, tak ho stejně z 90% nekupuješ na profit a je velká šance že ho za 10 let prodáš za více, než za kolik si ho koupil

Reagovat
smazaný uživatel

velká šance že ho za 10 let prodáš za více, než za kolik si ho koupil

současnej rust souvisí s globalizací značky a je bezprecedentní, dost pochybuju že za 10 let to bude mít ještě kam markentingově růs, když už tedkon máš pokrytou Asii.

Spíš to splaskne.

Reagovat
Mimalu

no investice to opravdu není nějak úžasná, pokud máš k dispozici 4 mld liber a chceš je nějak investovat za cílem zisku, tak do sportovního klubu nepůjdeš

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jde poměrně hodně o kontakty, prestiž a nějakou osobní reklamu.

Z bohatýho čecháčka se najednou stane "ten majitel Chelsea".

Reagovat
Busby babes

coz Kellner fakt potrebuje. Clovek, u kteryho se verejnost dostane k jedne jeho fotce rocne a to z vyrocni zpravy, kterej si dost brutalne strezi svoje soukromi a tak... Tohle k nemu proste vubec nesedi z mnoha duvodu. Nedava to smysl byznysove, nedava to smysl ani z jeho osobniho pohledu nebo z toho jak se dlouhodobe prezentuje.... ale samozrejme vyloucit se nic neda.

Reagovat
smazaný uživatel

To co jsem psal není o tom, aby byla vidět jeho tvář na veřejnosti. On nepotřebuje být v očích "normálních lidí" super týpek. Ale vlastnictví takto významného klubu mu otevře dveře do dalších pater byznysu.

Reagovat
Busby babes

ja rozumim jak to myslis, jen rikam, ze se Kellner leta preznetuje jako prakticky neviditelny na verejnosti, coz je pak asi nemozny kdyz bude vlastnit Chelsea.

A nesouhlasim ani s tim druhym bodem uplne. On uz ma otevrene dvere skoro vsude. A k tomu zbytku mu v pohode staci ta loze na Chelsea co uz ma ted. Jako u velkyho byznysu nikoho nezajima jake hracky sis koupil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok s tím souhlasím

Ale u toho druhého bodu jsem se asi nevyjádřil přesně. Ale prostě si myslím, že vlastnictví Chelsea by mu přineslo nějaký kredit, respekt v očích obchodních partnerů.

Neříkej mi, že každej majitel fotbalovýho týmu to dělá jen proto, že má fotbal rád...

Reagovat
Busby babes

tak sposuta z nich pres ty kluby pere prachy. V CR vsichni. Abramovic tak taky vypral hodne nebo mozna ne uplne vypral, v tom kriminalnim smyslu slova, ale jako spis, ze najednou neni puvod v Rusku, ale v anglii. Glazerove to maj byznys, Kroenke to same, sejkove si tak kupujou PR...

Reagovat
smazaný uživatel

a proč by měl člověk chtít ze sebe udělat za 4 mld GBP kokota?

Reagovat
ajouki

Ti povím, že dobrá blbost. Nejde totiž o roční profit. Zásadní je, že neustále roste hodnota samotného klubu. Pokud vezmeme ty 4 mld liber jako prodejní cenu, tak Abramovič za 15 let co klub vlastní vydělal 2,5 mld liber. Zhruba ztrojnásobil svou investici do klubu, a to se dlouhé roky rozhazovaly jeho peníze z okna.

Mansour koupil City za 210 milionů liber a narval tam další půl miliardu. Za těch deset let hodnota klubu vzrostla na 2 miliardy liber a kdoví kolik by inkasoval v případě prodeje? (5-10 mld liber).

Ani jeden ten klub nemusíš dotovat. Samozřejmě lze postavit třeba stadion, ale to o stejnou částku se navýší hodnotu klubu.

Najmeš si dobrého ředitele na získávání sponzorů, kvalitní sportovní úsek a máš vystaráno. Hodnota se zvedá už jen tím, že skoro každý rok rostou příjmy za TV práva, které ti vyjedná liga a UEFA. Ty jen shrábneš peníze. Můžeš zvýšit cenu lístku o 10% a pokryješ roční inflaci své investice. Hodnota tvých hráčů jde nahoru, protože se platí čím dál větší pálky za přestup, tím se opět zvyšuje hodnota klubu.

Kde se vyplatí investovat, že se ti v horizontu několika let znásobí investice? Stačí to dělat dobře a je to prakticky bez rizika.

Reagovat
Busby babes

jo, Roman, Glazerove nebo sejkove koupili kluby v dobrej moment. Ta cena pak vyskocila diky TV dealum, ktery zaznamenaly velkej skok. To se do budoucna uz tolik ocekavat neda. Poroste to, ale ne tak diametralne. A pokud rikas, ze by Ibra vydelal 2.5MLD pri 4 MLD prodeji, tak to kupoval za 1.5?

Reagovat
ajouki

On to kupoval za nějakých 220 milionů liber, protože Chelsea hrozil bankrot. Tímto vyplatil vlastníky a vzal na sebe zhruba 80 milionů liber dluhů. Zbytek beru jeho investici, kterou do toho musel v průběhu let dát (formou půjček na splacení dluhů, které klub pravidelně generoval). To dělá nějakou miliardu liber.

Reagovat
Mimalu

Ten nárůst se už nedá očekávat ani zdaleka takový, kolik na něm vydělal Abra. To že koupí někdo klub teď 4 mld a bude doufat že za 20 let mu hodnota naroste natolik, že se mu to vyplatí i s ohledem na rizika v podobě neustále se rozšiřující konkurence, chybných kroků ať už jeho, nebo jeho zaměstnanců (ve sportu častokrát těžko ovlivnitelných) a dalších faktorů.

Podle mě ten vrchol kdy kluby díky globalizaci brutálně zbohatli je za námi a teď se to opět pomalu začne dostávat na boj o to, kdo dokáže proinvestovat dostatečné množství peněz aby se udržel nahoře a koho postupně semelou nově příchozí miliardáři kteří si chtějí se svým klubem splnit sen nehledě na cenu, nějaké násobení investice nevidím nijak zvlášť reálně a za řekněme za 20 let se dají 4 mld při šikovnosti daného jedince zúročit výhodněji...

Reagovat
ajouki

Nedá očekávat? Za rok 2017 oznámila Chelsea příjmy 360 milionů liber, tam je ještě dost velká rezerva. Pro Financial Times klub uvedl, že v následujících 10 letech chtějí zdvojnásobit příjmy. Vidí rezervu ve sponzorech, kde třeba United mají někoho úplně na všechno. Stále ve vzduchu visí stavba nového stadionu a možnost ho pojmenovat po sponzorovi.

TV dealy taky budou růst. V první řadě běžný fanoušek bude ochoten si připlatit a v druhé řadě s tím budou chtít zamávat streamovací služby jako Amazon nebo Netflix, případně Facebook. Jsou tu alternativy jako hrát dopolední zájem pro asijské trhy, odehrát zápasy na neutrální půdě (nejsem fanouškem, ale může se bohužel stát). Úvahy o evropské super lize taky znamenají navýšení rozpočtů klubů.

Postupně budou finance proudit i do ostatních lig, které zaostávají. Bundesliga má nově TV práva, které se blíží Premier League. Kluby budou bohatší a vzrostou zisky z prodejů hráčů. Častější budou i odchody typu Sancho do Dortmundu za 8 milionů liber. Chelsea může ročně prodat 3 podobné talenty a hned má 5% obratu.

Prostor tu stále je. Riziko vidím spíš Brexit.

Reagovat
Mimalu

pleteš různé pojmy do sebe, že porostou příjmy (které v současnosti několik let stagnují) automaticky neznamená, že s tím lineárně poroste i hodnota klubu, ony taky porostou výdaje. TV dealy porostou to jo, ale ne takovým raketovým tempem jako za posledních 10 let, pořád se to v PL bude rozpočítávat mezi 20 celků, navíc o všech těhle věcech budou rozhodovat i ostatní, klidně to vůbec z nějakého důvodu nemusí projít. Pojmenování stadionu má za úkol částečně pokrýt náklady na jeho výstavbu, ale samotné pojmenování má pro budoucího kupce spíše negativní dopad.

Reagovat
ajouki

Pletu dohromady důvody, proč se ta bublina ještě velmi pravděpodobně přifoukne. Ono už se několikrát říkalo, že dál už to jít nemůže a zatím pokaždé to předčilo očekávání. Ale docela by mě zajímalo, kde přesně by jsi peníze v objemu 4 miliard liber vrazil, aby se ti to několikanásobně zhodnotilo?

Reagovat
Mimalu

Nevím kdy se něco takového psalo, já si pamatuju pouze dobu, kdy se hodně řešilo že v PL bude končit stará smlouva, která de facto nebrala vůbec v potaz kam se celý fotbal po nárustu globalizace posunul a to současná smlouva změnila (možná to i trochu přehnala, cena pro platícího diváka v UK je teda hodně nastřelená).

Kam investovat to nevím (pravděpodobně se snažit najít nějakou díru na trhu, vytvořit si na něco monopol nebo něco podobného), fotbalový klub to není, možná zkus napsat třeba těm pánům z článku o dvě příčky nad tímto

Reagovat
Busby babes

a co to, cos napsal, ma spolecneho s tim, co jsem psal ja?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele