Chelsea má vytouženého útočníka, z Arsenalu přichází Giroud

31.01.2018, 18:33
Aktuality
Takřka celé zimní přestupové se londýnská Chelsea marně pokoušela posílit na postu hrotového útočníka, až se nakonec v poslední možný den přece jen dočkala. Na Stamford Bridge bude nyní doma francouzský reprezentant Olivier Giroud, jenž v novém působišti podepsal smlouvu na rok a půl. Jednatřicetiletý forvard přestupuje z Arsenalu za cenu okolo osmnácti milionů liber.

Giroud si v dresu Kanonýrů od přestupu z Montpellieru v létě 2012 připsal 105 gólů v 253 zápasech, ovšem s příchodem Alexandra Lacazetta se jeho starty v sestavě Arsenalu omezily pouze na pohárové soutěže a střídání v závěrečných minutách. Vzhledem k tomu, že si urostlý útočník chce udržet místo ve francouzském národním týmu i na blížící se mistrovství světa, byl jeho odchod ze severního Londýna nabíledni.

Přestože by se Arsenal raději vyhnul posílení městského rivala, Giroudův přesun do týmu Antonia Conteho byl nedílnou součástí přestupových škatulat, která Kanonýrům zajistila Pierra Aubameyanga z Dortmundu. Německý celek si pak obratem z Chelsea vytáhl na hostování Michyho Batshuayie.

"Chelsea se řadí k největším týmům v Premier League, vyhrává možná vůbec nejvíce trofejí za posledních šest nebo sedm let," pověděl Giroud na adresu obhájce ligového titulu. "Jsem hrdý, že jsem podepsal smlouvu s Chelsea. Už se těším, až vyběhnu do hry."

Autor: Martin Kantor / chelseafc.com

Komentáře (332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele