Chelsea chce změnit termín afrického šampionátu

31.12.2007, 09:10
Aktuality
Prezident londýnské Chelsea Bruce Buck žádá FIFA, aby přesunula africký šampionát z nejrušnějšího období sezóny na přijatelnější termín. Chelsea díky turnaji přijde v lednu o čtyři hráče, do nového roku vstoupí bez Didiera Drogby, Johna Obi Mikela, Salomona Kaloua a Michaela Essiena.

Zatím jen Drogba neví, zda se bude moci šampionátu zúčastnit, protože podstoupil operaci kolena a jeho stav se zlepšuje pomalými krůčky. Patří tak k osmi zraněným fotbalistům, se kterými klub ze Stamford Bridge nemůže počítat. Jedná se o Johna Terryho, Petra Čecha, Carla Cudiciniho, Claudea Makeleleho, Andreje Ševčenka, Florenta Maloudu a Franka Lamparda.

Po odjezdu dalších třech hráčů na africký šampionát, bude muset manažer Avram Grant svůj tým doplnit o několik dalších jmen. Utrácení během lednového přestupního termínu ale prezident Buck nevítá, a proto by rád řešil s FIFA přesunutí afrického šampionátu do klidnější časti roku.

"Kvůli tomuto turnaji přijdeme bohužel o několik fotbalistů. Tohle je velmi obtížná část sezóny, ve které budeme potřebovat všechny naše hráče," řekl Buck s tím, že klub musí respektovat nominaci hráče do národního týmu. Chelsea nezbývá nic jiného než doufat, že FIFA v budoucnu podle Bucka nepřipustí africký šampionát v takovémto "šíleném" období a že se klubový fotbal již nestřetne s reprezentačním.

Autor: Pavel Janega

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Taky jsem pro, aby se Afro hrálo jindy, než v průběhu sezony. Ale když to teďka přesunou, tak to bude vypadat, že si pracháči v Chelsea dupli a bylo hotovo. Navíc hrát v Africe v létě, to by bylo peklo. Ale o tom už se tady psalo v diskuzích na podobný článek.

Reagovat
smazaný uživatel

Platini by měl řešit hlavně tento problém a né kolik Angličanů hraje v PL.

Reagovat
smazaný uživatel

vše by vyřešila v anglii zimní přestávka během celého ledna.. hráči by našetřili síly na jaro a nedocházelo by ani k tolika zraněním

Reagovat
smazaný uživatel

...a k úmrtím souhlas, proč by se měli Afričané řídit podle Anglie? Ať si zruší zimní část sezony a je to.

Reagovat
smazaný uživatel

každý inteligentní manager s tímto prostě počítá a proto nedopustí aby jeho klub stál na hráčích z Afriky.....a to že šmejdi z Chelsea a Arseanalu to mají jinak, tak to je především jejich problém....takhle to chodí už nějakých 50 let a kvůli dvou londonským Scumům, kteří si tuto základní mantru každého fotbalového managera nepohlídali se to bude najednou měnit?

Hrát v Africe v létě? Hm, pokud někdo ví, jaké tam je v létě počasí, tak je mu jasné, že to je dobrý nesmysl...

Reagovat
smazaný uživatel

to pak ale i chudáci hráči afričtí, kteří se konečně začali prosazovat v evropě a anglii.. kvůli šampionátu můžou přijít v klubu o své místo v sestavě.. podle mě se ani jim nelíbí tento termín

Reagovat
smazaný uživatel

jak jsem psal už dříve - jediná možnost aby se vlk nažral a koza zůstala celá je pořádat Mistrovství Afriky vždy někde v Evropě, tedy pokud to má být v létě...tak jak to chtějí především ty DVA lonodnské "tradiční" a "hrdé" anglické pakluby..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim že o Arsenalu nepadlo v článku ani slovo. Navíc Touré a Eboue jsou nahraditelný a Adebayor celkem taky (zvlášť když bude zdravej Van Persie). Větší problém pro kluby by bylo, kdyby se během sezony hrálo Copa America. Z jižní Ameriky je tady mnohem víc hráčů.

Reagovat
bakasa

Až na to že Adebayor tam nejede...Togo se nekvalifikovalo...takže je Toure a Eboue

Reagovat
smazaný uživatel

Tím ještě líp.

Reagovat
exot12

Majstrovstva Afriky v Europe??? to nemyslis vazne?

Reagovat
smazaný uživatel

Správně navrhuji hrát mistrovství Evropy místo v Rakousku a Švýcarsku třeba v Mongolsku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo ať africký pohár národů pořádají co čtyři roky, pak by to tak nepříjemné pro kluby nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale,ale slepice zase neco vymysleli.Nevim co to tu meles o paklubech to tak maximalne na vás.Tak zas zalez zpátky do toho vase kurníku a doufej ze zkoncite aspon do desatyho mista...

Reagovat
bakasa

prej šmejdi...londýnským scumům ...Opelichaná slepice krčící se na 12.místě se ozvala,nevím sice co do toho taháš Arsenal,když o něm nebylo slovo a budou mu chybět jen 2 hráči a Eboue ani chybět pomalu nebudu...ale zase tolik to ty managery srat nebude pač londýnští scumové Arsenal a Chelsea tvoje slepičky porazí i kdyby jim odjelo 15 hráčů...Jo mimochodem píšeš tady o managerech že si to nepohlídaj...Co má asi Grant dělat woe???Se prober,seš z té 1 výhry v sezoně úplně mimo...Arsene Wenger Red Army,WE HATE TOTTENHAM.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi blázen! podívej se kolik stojí afričan. každý nemá politiku kupovat drahé hráče. A taky dost týmu na drahé nemá. A skvěle fyzicky vybavení afrikáni je prostě zaplatí. Kdyby se někdy dostala životní úroven v africe z brindy tak budou hrát prim ve fotbale oni

Reagovat
smazaný uživatel

V s Brucem souhlasím, je to problém z velké části ze strany manažerů, nebo vedení klubů. I angličtí hráči se dají kupovat levně. Víš kolik hraje v League Championship nebo League One nadějných mladých anglických hráčů? Nejsou přitom ani nijak moc drazí. Jediný problém snad tkví v tom, že jim je třeba jen 17 a tudíž je ještě třeba dát jim čas, nemůžeš s nimi počítat hned do základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že tento šampionát nepostihne jenom Chelsea a Arsenal...

Reagovat
smazaný uživatel

co to plácáš? Arsenalu odchází 2 hráči a to Kolečko a Eboue.. Nikdo si zatím z Gunners nestěžoval.. Tady de puze o Chelski.. A Arsenal nestaví "hlavně" na hráčích z Afriky.. Se podiv třeba na Portsmouth.. Ti to maji složitější.. Ale chápu, tys měl nutkání si zas jenom rýpnout do AFC.. To se ti moc nepovedlo.. Ale neva.. snad příště..

Reagovat
smazaný uživatel

po tech dvouch prohranejch derby s náma,musime bruce pochopit.

navic to bude mit este tezsi az projedou obe dve utkani v CC pristi rok s nasi rezervou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tento problém se týká právě nejvíc Premier League, jejíž kola se točí pořád bez oddechu od srpna do května. Většina hráčů na Africkém poháru jsou spíše z Ligue 1 či jiných evropských soutěží, které mají zimní přestávku. Takže pokud de o navrhovaný posun ze strany Anglie tak není vlastně kam posunovat, protože pak by se zase zastavila francouzská liga.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám dojem že myslej termín schodný s ME, tedy červen.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jsem pochopil, ale něco jiného je Evropa v červnu a Afrika. Navíc v některých oblastech je v té době období deštů, takže v úvahu přicházejí jen země u pobřeží moře a tam je zase větší horko než tam kde prší.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo už jsem to tady psal, že Afro v létě by bylo peklo.

Reagovat
Devil

Stejne to bude porad stejny jak do ted , tak nac ten povyk .

Reagovat
smazaný uživatel

Povyk dělá pouze Chelsea. Všichni ostatní taktně mlčí.

Reagovat
One-Real

Vedení Chelsea si asi myslí že můž evše když má peníze ale to je omyl aby si oni pískli a změnil se termín to je na nic!Mají peníze tak at si koupí náhrady!

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by Anglické kluby mely více vsázet na akademie a s důrazem přistupovat na výchovu nových hvězd. V tomhle se nad všechny kluby povyšuje Barca a Arsenal.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal,pak Ajax a pak Barca:)

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal bych tam rozhodně neřadil, ten pouze vykrádá jiné akademie...

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nezkusí hráče z lavičky? Chápu.. celý to pokazí a Chelsea bez titulu a hlavně bez prachů.. jenže když je nechtěj zkusit tak to znamená že jim prostě vedení a Grant nevěří, tim pádem to pro ty hráče musí bejt horzný..

Reagovat
smazaný uživatel

Nekteri z vas jsou tady teda pekny blbci. Co ma asi ta Chelsea delat kdyz ji odejdou 4 podstatni hraci v klubu? Myslim ze nad tim posunutim Africkeho sampionatu by se dalo zauvazovat, a myslim ze by to pomohlo nejen Chelsea, ale i ostatnim klubum po svete, kteri vlastni neakeho hrace z Afriky. Jo a jeste se mi tady zalibili keci o tom ze se nemaj kupovat Africani. Mno tak kvalita je kvalita. Myslim ze Drogbra pro Chelsea zatim dela maximum (v kazdem zapase min. 1 gol, nejlepsi strelec PL v minulym rocniku...), Essien take hraje skveli fotbal a pro Chelsea se taky zaslouzil, Mikel je tez kvalitni zaloznik a Kalou se ''zacina pomalu rozehravat''...

Reagovat
smazaný uživatel

a můžeš mi ty 13-letý Scume říci k čemu má ta tvá Čukotka na lavičce náhradníky? Většina z nich vás stála 15-20 Mega....k čemu je tedy máte?....Opakuji ještě jednou - manager, který vytvoří ve svém klubu závislost na hráčích z Afriky je velmi špatný manager....poděkuj tedy za ten váš současný pseudoproblém, kterým teď všude opruzujete, tomu vašemu portugalskému raplovi a šoupej dále nohama...

Reagovat
2miguel1

Aj barce odide Eto´o , Yaya Toure skoro najlepsi hraci Barcy aleno co narobime

Reagovat
smazaný uživatel

A muzes mi rict ty nevim kolika letej kretene, proc do me hned narazis? Koho treba dame do utoku? Je pravda ze je tam shevchenko, ale tak trosku nam chybi i druhej utocnik, a myslim ze pizzaro, kterej k nam prisel jako volnej hrac, Drogbu asi nenahradi. U Zalohy uz to takovej problem sice neni, ale zas tak spatnej navrh presunout to neni. Ulehcilo by to spouste tymum, a tobe by to zavrelo hubu kretene. A jestli byl Mourihno blbej kouc, tak o tom bych si s tebou nekdy rad popovidal.

Reagovat
smazaný uživatel

Shevcenko,pizzaro,sinclair a mozna i Anelka to mi nepride jako malo utocniku mozna ze pizzaro nehraje tak dobre protoze skoro vubec nedostava prilezitost hrat a navic s sampionatem mohli v chelsea pocitat uz pred sezonou a mohli vhodne posilit tym uz v letnim prestupovem obdobi tak newim proc se rozciluji na temer posledni chvili.Ano je pravda ze bude chybet napr. Essien ale misto nej se snad muze postavit Ballack nebo v lete koupeny Sidwell ne?A myslim ze Mikel jeste nema v tymu takovou pozici ze jeho ztrata bude neak zvlast citelna.....

Reagovat
wenca01

ja nevim na co si chelsea porad stezuje?spousta tymu prijde o kvalitni africke hrace, arsenal prijde o Toureho,Eboueho,Adebayora-to jsou hraci zakladni sestavy i sirsiho kadru- tak jaky vymluvy?

Reagovat
smazaný uživatel

adebayor tam nejede togo se nekvalifikovalo kua uz

Reagovat
smazaný uživatel

Tak at si Chelsea koupi od FIFY prava na šampionat a třeba se odehraje v lete na Stamford

Reagovat
smazaný uživatel

Řekněte Anglickému fanouškovi,že by měli na měsíc přerušit ligu a bude Vás považovat za magora. Afrika si kůli CHelsea na zadek nesedne.

Reagovat
smazaný uživatel

když někdo koupí Afričana musí s šampionátem počítat..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele