Chelsea bude hledat nového trenéra, Pochettino končí. Důvody rozkolu uvedeny nebyly

21.05., 20:19
Aktuality
Mauricio Pochettino (© AFP)

Mauricio Pochettino končí na lavičce Chelsea. Argentinský lodivod se s klubem rozloučil po vzájemné dohodě, londýnský celek potvrdil jeho odchod na svém webu. Tým vedl od začátku této sezóny, zprvu se The Blues pod jeho vedením trápili a v polovině sezóny se nacházeli na 11. místě. Nakonec vybojovali šestou pozici. I přesto došlo mezi oběma stranami k rozkolu.

V oficiálním prohlášení se k celé poměrně nečekané změně vyjádřili oba sportovní ředitelé Laurence Stewart a Paul Winstanley. Důvod tohoto kroku ovšem neuvedli. "Jménem všech v Chelsea bychom chtěli vyjádřit vděčnost Mauriciovi za jeho služby v rámci tohoto ročníku. Kdykoli bude vítán zde na Stamford Bridge. Přejeme mu vše nejlepší v jeho budoucí kariéře,” stálo ve vzkazu funkiconářů.

Pochettino měl původně kontrakt platný ještě na další rok. Ani on ovšem nebyl konkrétní, co se týče jeho rozhodnutí. Spolu s ním mimochodem hlavní anglickou metropoli opouštějí i jeho asistenti Jesús Pérez, Miguel D'Agostino, Toni Jiménez a Sebastiano Pochettino. "Děkuji vlastníkům Chelsea a sportovním ředitelům za příležitost být součástí historie. Teď má klub dobrou pozici pro to, aby se v nadcházejících letech mohl posouvat vpřed v Premier League i v Evropě,” sdělil na závěr svého angažmá dvaapadesátiletý stratég.

Autor: Patrik Sandev / chelseafc.com

Komentáře (379)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele