Chelsea aktivovala opci a prodloužila s Giroudem

20.05.2020, 20:45
Aktuality
Olivier Giroud bude i v nadcházejícím ročníku nastupovat za Chelsea. Londýnský celek podle očekávání aktivoval opci a prodloužil končící smlouvu o další sezónu...

Rodák z Chambéry na sebe poprvé výrazněji upozornil v Montpellieru, se kterým v sezóně 2011/12 překvapivě vyhrál titul, na němž se výrazně podílel 21 ligovými brankami.

Následně se Giroud stěhoval do Arsenalu, v jehož dresu nastupoval pět a půl roku, aby před lednovou uzávěrkou přestupů 2018 nečekaně posílil londýnského rivala Chelsea.

Za Blues nenastupuje francouzský reprezentant pravidelně, načež se opakovaně spekulovalo o jeho odchodu. Mezi největší zájemce o služby 33letého útočníka patřily Inter Milán a Lazio, nakonec si však musí nechat zajít chuť, neboť Chelsea využila opci.

"Jsem rád, že mohu pokračovat v Chelsea. Nemohu se dočkat, až znovu obléknu dres na zaplněném Stamford Bridge," prohlásil Giroud.

Autor: Jiří Vojík / football-italia.net

Komentáře (77)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Super

Reagovat
Smreky

Škoda pre Oliviera... šancu takmer nedostal ani pri zranení Abraháma...

no hate na Chelsea ale myslím že má na to, aby hral v mužstve kde si ho viac budú vážiť a kde bude hrať v základe :) stále je platným útočníkom a vždy zo seba vydá maximum...

Reagovat
spider_8

Možná, ale to by musel jít o něco níž. Na základ ve velkoklubu už to není.

Reagovat
Smreky

v takom väčšom klube "druhého sledu" by bol určite užitočným :) aj v Chelsea predviedol svoje kvality keď dostal šancu :)

Reagovat
spider_8

Předvedl tak kvality dvojky, nikdy neměl konstantně dobrou formu, aby si vybojoval pozici jedničky.

Reagovat
Whitemedia

Dvojici s Hurikánem by tvořit mohl, ale vůbec se mi nelíbí představa, že by tvořil dvojici s Abrahamem..

Reagovat
spider_8

Já si to nedokážu představit ani s jedním.

Reagovat
Smreky

K Kaneovi by bol fajn bohužial v Tottenhame si pri nom nikdy nikto nekopne... aj keď bol Harry zranený Llorente či Soldado nedostávali veľa príležitosti... skôr sa presunuli na jeho pozíciu Son alebo Moura...

Reagovat
Talker

Tak záleží, co by chtěl - pokud PL, tak by musel jít spíš do klubu, který bojuje o střed tabulky, vyjma Sheffieldu má většina těch klubů vyřešeného hroťáka (navíc dlouhodoběji než u něj). A je otázka, jestli by měl motivaci hrát střed tabulky.

Pokud by chtěl základ, tak by dával u něj smysl leda přestup do klubu širší špičky ve Francii nebo jiné "menší" ligy, ale tam je otázka, jestli by ho dokázali zaplatit.

Reagovat
Didier Drogba

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nevím, co si o tomhle myslet. Oliho mám rád, sem tam zahraje výborný zápas, ale ono to v momentální situaci není ani na dvojku v týmu. Když se zranil Abraham, tak to nebyla tragédie ale naprostý trapas, že takový klub nemá kvalitní záskok a bylo to znát. Doufám, že to vidí i Lamps a především vedení. Nutně se musí koupit druhý TOP striker, se kterým se bude Abraham klidně rotovat. Jako mít útok Abraham, Giroud by byl teda neskutečný průser a za mě osobně ostuda. Nedej bože Michy, který je ještě větší kopyto než offside man Rémy či flop Morata. Auba je momentálně pro Arsenal neudržitelný, žije v Londýně, je tam zabydlený tak šup do boje o něj.

Reagovat
Mustang™

A arsenalisté budou pálit další dresy

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si podpálí klidně stadion. Hlavně ať k nám dojde Auba či jiný TOP striker. Protože koukat na to, jak se odráží Michymu balon od těla, jako od gumy nebo jak jsme ve předu impotentní, to fakt nepřísluší takovému klubu a jen to snižuje veškerou práci, kterou Chelsea odvedla.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakonec se stejne dostavame k tomu, ze Giroud je o dost lepsi nez Michy. No a kdyz mas v tymu dva takovy hrace, tak se prece nejprve zbavis Michyho. Myslim si, ze Giroud jako squad player je uplne v pohode.

Reagovat
johan14

Súhlas, dobre urobili, hlavne keď SuperFrankie povedal, že chce dohrať sezónu s kádrom ktorý mal doteraz. Potom sa uvidí čo a ako, no teraz ho pustiť nemohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Je lepší než Michy, každý je lepší než Michy. Jde o to, že když se zranil Abraham, tak ani Oli zrovna nezazářil a to říkám, že ho mám rád. Vždy jsem byl zastáncem dvou kvalitních útočníků na podobné úrovni a třetího, komu nevadí, že bude více sedět. Ale nemůžeš jít do sezony S dvojicí Abraham, Giroud nebo z trojcí Abraham, Giroud a nějaký mlaďoch, protože to prostě není útok, s kterým budeš myslet na titul a o ten jde.

Reagovat
Talker

Hm, a kdy jsme měli naposledy 2 špičkové útočníky? Anelka-Drogba 10 let zpátky? Protože kvalitnější dvojku než Giroud jsme měli naposledy asi tehdy, pokud nepočítám skleněného Studge.

Reagovat
smazaný uživatel

No a v tom je ten problém. Zase tu byli hráči, kteří útok nahrazovali a když nedal útočník, dal třeba Eden. Za Edena tu ale žádná náhrada není a když nebudu počítat Kantého, tak ten tým je naprosto průměrný. Teď je čas tohle změnit, konečně mít přestupák, jak se patří a opravdu přívést rozdílové hráče, kteří ten tým posunou. Nemůžeme spoléhat na Abrahama nebo na tragického Odoie, že někoho nahradí a budou ten tým táhnout. S tím se pojí to, že Chelsea už je 3 rok bez titulu a ani se k němu nepřiblížila, to je hodně na zamyšlení. A takhle to prostě nejde. Peněz je více než dost, někteří ještě odejdou a je potřeba do toho teď nasolit a snažit se přivést náhradu za Hazarda, která je nutností a posílit tam, kde je to potřeba. Přivést hráče, kteří budou konečně vytvářet jakousi konkurenci. Funguje to v City, funguje to i v dalších klubech. Proč by ne v Chelsea.

Reagovat
Talker

Zníš trošku jako mourinho. Potřebujeme okamžitou kvalitu, hvězdy, mladíci nemakají, jsou neschopní, nemá to s nimi smysl. Koncepce mi je u prdele, hlavně mi nakupte drahé hráče.

Já tohle znova nechci. Mourinho zničil veškerou koncepci, zahodil nejtalentovanější hráče na svých pozicích co se týče té generace (KdB, Salah). Dejme tomu teď čas, nenakupujme na posty, kde máme talentované mladíky. Nakupujme na pozice, kde nejsou ani talentovaní mladíci, ani špičkoví hráči - vyřešme pozice jako je LB, CB, CM, RW a dejme těm mladíkům ještě rok času. Ukazují potenciál, ukazují kvalitu - ať už Abraham, James nebo Mount.

Reagovat
Kovi81

CM bych fakt neresil teda. Jedine, kdyby sel pryc Jorginho. Na druhou stranu se bude vracet RLC a vyletel Gilmour, takze tam bych tomu nechal cas a nehrotil bych zalohu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak De Bruyneho odpálil, ale Salaha? V té době vážně neměl na to hrát za klub jakým je Chelsea a odchod do Říma bylo skvělé rozhodnutí.

Jinak naprosto souhlasím. Nejde si vše koupit a ani drahé přestupy nezaručí, že to bude fungovat.

Reagovat
Talker

Tak spíš jde o princip, že tehdy se vytvářel nový, mladý tým. A místo toho, aby se s hráči pracovalo, tak se přivedlo Mourkovi 5 hráčů do základu a ti mladí se odpálili. Ať už KdB, Salah, Schurrle, Mata, na kterém to do té doby stálo, Lukaku atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Salaha si hlavně Mou přivedl to, že ho pak zase odvedl je jiná věc. A že to byl nákup a la Sparta (hrál proti nám dobře, tak ho koupíme) je věc ještě úplně jiná...

Reagovat
smazaný uživatel

Někde jsem tu již psal, že máme kvalitní hráče a hráče perspektivní. Nikdo je přeci nechce vyměnit, jen je vhodně doplnit. Nevidím jediný důvod proč Abrahama nedoplnit Aubou. Náhrada za Hazarda také není. Není možné, aby tým tahal jeden hráč jako Hazard. Takových hráčů potřebuješ víc. Místa, která si označil jsou přesně ta, o které jde i mě. Plus útočník. Ale ne koupit hráče typu Drinkwater, ale typu Sancho, opravdu hráče, kteří ten tým posunou.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde furt kupovat neznámé a neověřené a čekat jestli z nich něco vyleze. Někdy je potřeba vysolit větší obnos a jít trochu naproti úspěchům. Takhle budeme všude jen do počtu,.

Reagovat
Front hell

Tak nějak nechápu proč by k vám aubua šel? Co mu jako můžete nabídnout? Ten hráč má poslední možnost jít do mužstva kde něco pořádného vyhraje. To má jít do Chelsea bojovat o třetí místo v PL? Nebo doufat v nějaký zázrak v LM a nebýt tam do počtu jak ukázal vás poslední zápas s Bayernem? U nás nezůstane,nejsem naivní,ale opravdu nevidím čím by si pomohl v Chelsea,teda kromě peněz.

Reagovat
smazaný uživatel

Férový názor. Je to jen mé osobní přání. Vše je podmíněné tým, jak se k tomu Chelsea postaví. Už dlouho zastávám Hazardův názor, který ve zkratce tenkrát zněl: Ukažte, že máte ambice na titul, jinak odejdu. Naprosto jsem ho chápal, protože se z Chelsea stával tým bez ambicí a pro takového TOP playera to je samozřejmě málo. Teď je to tým, na jakémsi začátku něčeho nového, což tedy vůbec ideální není a proto je tomu potřeba pomoci velikou investicí, aby se to výrazně urychlilo. Takže pokud mu nenabídne Chelsea, to, co nedokázala dát Hazardovi, který těmi ambicemi myslel příchod hráčů na jeho úrovni, tak samozřejmě nepřijde a nepřijde nikdy nikdo do takového klub. Já osobně bych také nešel hrát o 4-5 místo v lize, když mohu být jinde velice úspěšný a vyhrávat tituly. O to přeci jde. Suma sumárum mu musí být nejen nabídnut plat, ale také představena určitá vize projektu a především viditelné kroky v podobě příchodu dalších TOP hráčů. Potom věřím, že by se klidně upsal, protože pokud by měl projekt šanci uspět v co nejkratší době, tak proč ne. Nepůjde do týmu, kde bude čekat na úspěch a nedočká se ho. To je mi jasné.

Reagovat
Front hell

Reagovat
johan14

Hazard ma koľko titulov s Chelsea? Schvalne či si pamätás. Je to viac ako CR7 s Realom?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli se nepletu, tak Hazard má tituly dva a CR7 má s Realem také dva. K tomu má však CR7 4x Ligu Mistrů a Hazard s Chelsea žádnou LM nemá. A to je sakra rozdíl, protože to je největší klubová trofej. Navíc Real je Real, neříkám, že teď tomu tak je, ale je u něj 90% větší šance, že tam přijdou světová jména než u Chelsea, která na trhu kolikrát spí, jako medvěd v zimě. Přeji si, aby i k nám chodili a dávali přednost světoví hráči, není tomu tak ale, protože vidí, že úspěchy s tím týmem, který tam teď je nebudou. To je potřeba změnit, aby Chelsea neupadala kamsi na chvost TOP4, ale hrála o titul a byla postrachem a ne, že si s ní Bayern vytře zadek a to k tomu doma. To takhle nejde. Proto je potřeba investovat.

Reagovat
Mastný Chobot

Legenda londýnskeho futbalu

Reagovat
Nikikrew

Tak Oliver, nech sa ti dari podobne ako v situacii nizsie

https://www.youtube.com/watch?v=n2t_-1NC6FQ

Reagovat
Stannis Baratheon

Nejpodceňovanější hráč uplynulé dekády.

Reagovat
smazaný uživatel

fiha zaujímavý názor aj to vieš rozviesť prečo zrovna on ? stats nemá nejaké super na hrota č. 1 , jedinú lepšiu sezonu mal 15/16 kde dal 21g

Reagovat
Stannis Baratheon

Možná jsem to přehnal, a kdybych se zamyslel, tak bych asi přišel hned na několik ještě podceňovanějších, ale sotjim5si za tím, že je podceňovaný.

Montpellier dotáhl k neuvěřitelnému titulu, v Arsenalu měl čísla skvělá, o to víc, jakým stylem hraje. Ve francouzské reprezentaci je faktor X, který dělá potřebný prostor pro zbytek ofenzivy. V Chelsea plní podobnou roli jako v reprezentaci, bohužel nemá dostatek prostoru a ani spoluhráče, kteří by jeho práce dokázali využít.

Do TOP 5 nejpodcenovanejsich bych ho asi zařadil, dal bych tam viděl třeba Kokeho nebo Fernandinha, a zaslouženeho respektu se nedostává ani Cavanimu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Aspas

Reagovat
Stannis Baratheon

Jo, ten taky

Reagovat
Eichel

Aspasa nikto, kto pozerá La ligu nepodceňuje. Je dlhodobo fantastický a bez neho by Celta zostúpila.

Reagovat
Kixi Syhimour

ale tak nemířil jsem na LaLigisty, ale tak mimo Španělsko mi přijde neznámý

Reagovat
smazaný uživatel

Fernandinho jednoznačne. Presne je vidieť že ak hrá tento rok za City polienko z Atletica, ich obranná hra hrozne padla. Neskutočne nedocenený hráč

Reagovat
Bakary3

On měl ale spoustu kouzelných momentů, který ukazovaly jeho ohromnou kvalitu.

Stejně tak měl období, kdy jsem si o něm říkal "teď je TOP".

A teď to řeknu nerad, ale bylo to ve "slabým" Arsenalu... kdy měl často bídnou podporu, goly prostě visely na něm. A když se přestalo dařit, zase se všechno házelo na něj, že není v takový formě.

Aby taky jo, tam už muselo vždycky přijít pořádný vyčerpání, když za celý roky k němu nebyli schopný přivést snad jedinýho pořádnýho parťáka nebo někoho, kdo mu v průběhu sezony uleví.

Vždy odtáhl celou sezonu prakticky sám. Rok co rok. V ne úplně funkčním týmu.

Já na něj vzpomínám jen rád a mrzí mě, že zřejmě chtěl pořád to samý vytížení a proto odešel.

S Aubou a Lacou by ten post byl pokrytej fantasticky a umím si představit, že by mu to skvěle fungovalo ve dvojici s kýmkoliv z nich, to by bylo wondergolů...

Reagovat
Nikikrew

A to ako 16 zápasov sa,, rozhodol " neskorovat, za to mohol akk kto? On ťahám tím. V tej dobe nás ťahal najmä Sanchez s Ozilom a Cazorla, pokiaľ sa nezranil.

Bol to dôležitý hrac kádra ale strašne veľa aj predrbal, ale ohromne veľa

Reagovat
Bakary3

Jak pisu, ja to fakt hodne pripisuju tomu, ze si nemohl fyzicky a ani psychicky odpocinout. Kdyz na nej padla trosku deka, mel smůlu, protoze musel jet dal, coz muselo byt frustrujici.

Vim, ze mel slabší obdobi, kdo ne ... ale myslím si, ze je to vyborny utocnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Benzema

Reagovat
Josifek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
spider_8

Ani náhodou

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš ten titul Montpellieru je nejpodceňovanější fotbalový úspěch minulé dekády. O tom se skoro vůbec nemluví, když se to srovná třeba s Leicesterem ...

Reagovat
garruklol

Benzema, Busquets

Reagovat
Stannis Baratheon

Tak o těch se to říká dost dlouho, že jsou podceňovaný, ale mně to tak ani nepřijde. Defenzivní záložníci jsou podceňovaný celkově, ale každý by ti dal Busquetse do TOP 3 DM této dekady.

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to nejlepší útočník Arsenalu po odchodu Van Persie. Jeden z nejlepších hráčů na vítězném MS. A stále nemá na základ Chelsea?

Reagovat
čutalista

Tak repre hraje fotbal ve kterém je jeho zapojení do hry skoro dokonalý...on má neskutečnej skill, ale né každej ho dokáže naplno využít pojetím hry... bohužel pro něj

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ako by som to povedal aby som tu nikoho neurazil , kkt drevený

Reagovat
Stannis Baratheon

Povedal si to presne tako, ako to od čobola čakáme, a, urazil jsi v podstatě len seba....

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Nie on je naozaj kkt drevený ,,len treba sa rozumieť futbalu

Reagovat
Stannis Baratheon

Rozumět fotbalu = sledovat jen počet nastřílených golů? aha...

Reagovat
smazaný uživatel

Nie , veď on je úplne neohrabany ,neobratny a pomalý ....v lige 1 to stačilo ale v PL bol od začiatku len priemerný

Reagovat
Zdechlina

Škoda ho, má na víc.

Reagovat
Whitemedia

Asi si to nemyslí, když prodloužil i přesto, že si letos pořádně nezahrál a Deschamps kvůli tomu vyplakal potoky slz

Reagovat
Zdechlina

Ale já si to myslím. V Arsiku jsem ho měl rád I když to není top striker, je to frajer.

Reagovat
Recoba Inter

Škoda, chtěl jsem ho k nám...

Reagovat
Liquid

výměna za Lautara souhlas? + ještě dohodíme popíječe vody

Reagovat
Recoba Inter

ty si tak vtipný

Reagovat
Liquid

zbytečný, na PL nemá, je moc pomalý

Reagovat
Csaplárova past

A on byl snad někdy rychlý? Jsou herní systémy, ve kterých by si stále v té lize dokázal kopnout ....

Reagovat
Csaplárova past

Půl roku se píše o jeho odchodu a do článku napíšou, že "Chelsea aktivovala podle očekávání opci"

Reagovat
Mimalu

Však už od ledna se psalo o tom, že dojde k uplatnění opce aby Giroud neodešel úplně zadarmo. Z pohledu Chelsea by to ani nedávalo smysl to neaktivovat, jeho smlouva není nějak šíleně vysoká a za rozumnou cenu by neměl být problém mu najít zájemce i kdyby s ním Chelsea do budoucna nepočítala...

Reagovat
Manik...

V jeho letech s roční smlouvou? Z něho už toho fakt moc nebude.

Reagovat
Mimalu

i kdyby to mělo být blbých 5 mega, tak je to lepší než nic. Navíc v této krizi kdy nebude jasné jak na tom trh s hráči bude je rozumné si takového hráče podržet pro případ, že neseženeš náhradu

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší útočník čelzí.. kdyby ho jen uměli pořádně využít..

Reagovat
Vsadim gule

*poradne prodat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fsada

Takže, tomuhle netáhlu to prodloužili a, já si myslel,že mě už ničím novým nepřekvapí, no co se dá dělat..

Reagovat
Vsadim gule

Na zaplnenou Stamford bridge si asi pockas..

Reagovat
Pharrell

Měl jít do Lazia. Nebo Inter/ACM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele