Chce to čas, říká Lichtsteiner o nové smlouvě s Arsenalem

22.03.2019, 14:43
Aktuality
Až následující týdny a měsíce dají odpověď na otázku, zda bude Stephan Lichtsteiner i nadále hrát za Arsenal. Zkušenému švýcarskému obránci běží kontrakt jen do konce června a s vedením londýnského celku jednal o jeho prodloužení, k dohodě ovšem zatím nedošlo...

Lichtsteiner dříve hájil barvy Lille, Lazia a Juventusu a do Anglie zamířil před letošní sezonou jako volný hráč. Tehdy podepsal jednoletý kontrakt a na své konto si do této chvíle připsal 21 soutěžních startů.

"Chce to čas. Fakt, že i v 35 letech hraji za špičkový klub, říká dost. S Arsenalem jsme jednali, budeme muset počkat, zda to bude vyhovovat oběma stranám," sdělil v rozhovoru pro Zurcher Zeitung.

Lichtsteinerovi bylo v polovině ledna 35 let a vedle klubových povinností se stále koncentruje i na ty reprezentační. Se švýcarským národním týmem zítra vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2020 a na tomto turnaji by si pochopitelně rád zahrál, v případě postupu by mu ovšem mohl uškodit fakt, kdyby v následující sezoně na klubové scéně plnil jen roli náhradníka.

"Arsenal je velký klub, cítím se zde šťastný. Ale s ohledem na mistrovství Evropy chci nastupovat pravidelně. Letos to bylo v pořádku, ovšem pokud trenér řekne, že se mnou nadále už nepočítá, budu se muset začít obávat," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / skysports.com

Komentáře (378)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele