Chamakh potvrdil odchod do Arsenalu

05.05.2010, 16:37
Aktuality
Marouane Chamakh si od příští sezony vyzkouší prostředí v anglické Premier League. Marockému útočníkovi končí smlouva v Bordeaux a sám již dříve naznačil a následně i potvrdil úmysl odejít do jiného klubu. Hodně se mluvilo o londýnském Arsenalu a právě na Emirates Stadium Chamakh už hodně brzy zamíří...

"Jsem nadšen tím, že se stanu součástí anglické fotbalové atmosféry. Je to něco neuvěřitelného. Arsenal nebyl jediným zájemcem. Poptávaly se i Liverpool, Tottenham a přišly i nějaké bláznivé nabídky z Ruska, které byly finančně ještě zajímavější, ale já jsem se soustředil na Anglii," řekl Chamakh v rozhovoru pro francouzský deník L'Equipe.

"Bordeaux mi nabídlo prodloužení smlouvy, které bylo skoro nemožné odmítnout, po finanční stránce byla nabídka podobná té z Arsenalu. Hru Arsenalu jsem vždycky miloval. Vím, že se budu muset adaptovat, ale už ze spolupráce s Yoannem Gourcuffem mám zkušenosti s hrou na krátké přihrávky. Odpočítávám poslední dny, chybí jich jedenáct. Až čas vyprší, budu se cítit osamocený," dodal.

Chamakh loni svými třinácti góly pomohl Bordeaux k zisku titulu, letos se trefil desetkrát. V Bordeaux strávil převážnou část svého života, když v městě žil a za tento klub hrál již od svých deseti let. "V Bordeaux jsem byl klubovým dítětem. V Londýně dítětem už nebudu. Vyrostl jsem, mám co zlepšovat a mám velkou motivaci, abych něčeho dosáhl," řekl dále 26letý útočník.

Autor: Tomáš Pavlík / soccernet.com

Komentáře (391)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele