Český mládežnický reprezentant debutoval ve druhé mexické lize

22.01., 12:44
Aktuality

CD Tapatío, rezervní tým CD Guadalajara, v pátečním utkání druhé mexické ligy zvítězil 4:0 na půdě Mineros de Zacatecas, kde na závěrečných sedm minut nastoupil i Daniel Villaseca. Dvacetiletý záložník je českým mládežnickým reprezentantem, který však místo snahy o prosazení se ve druholigové Dukle Praha zvolil netradiční severoamerickou cestu...

Celým jménem Daniel Villaseca Kubikova, jenž po rodičích vlastní české a mexické občanství, se narodil před necelými 21 lety v jihoafrickém Gautengu, s fotbalem však začal v České republice. Po krátkém působení v Mělníku se přesunul do pražské Dukly, kde přes mládežnické kategorie prošel až do třetiligové rezervy, za níž v sezoně 2021/22 zapsal 24 startů v České fotbalové lize.

Následně se ale možná překvapivě vydal do Mexika, odkud pochází jeho matka, konkrétně do Deportiva Guadalajara, kde s výběrem do 23 let před měsícem získal mistrovský titul. Od začátku roku 2024 patří do kádru druholigové rezervy CD Tapatío a aktuálně má za sebou zmíněný debut.

Ofenzivní záložník stále může reprezentovat Česko v mládežnických kategoriích, naposledy v roce 2019 nastoupil za mužstvo do 17 let, celkem má na kontě sedm reprezentačních startů.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/cefoza, transfermarkt.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
Stan Smith

Hm

Reagovat
jester Radka Bejbla

Hmm

Reagovat
Strakosha

Hmmm

Reagovat
Kucka

Nový Šumský

Reagovat
Džeko55

Jako kluk se jmenovat příjmením Kubíková.. to chápu, že nechtěl zůstat v ČR a šel radši do Mexika

Reagovat
Juan Román Riquelme

podle prijmeni to vypada spis, ze jeho otec je mexican a matka ceska.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele