ČESKO V IRSKU PADLO!

01.04.2004, 20:20
Aktuality
Česko padlo! Česká série po 21 zápasech skončila! Naši fotbalisté prohráli v Dublinu s Irskem 1:2 až v nastaveném čase. Karel Brückner tak prohrál první zápas ve svém působení u národního týmu.

Čtyřicetitisícový kotel začal okamžitě povzbuzovat své miláčky. Irsko hrálo typický fotbal, který se odjakživa hraje na ostrovech. Nakopávané míče a důraz v osobních soubojích. Český tým se moc do šancí v první půli nedostával. Až ve 12. minutě vystřelil Tomáš Galásek.

Domácí tým měl největší šanci ve 27. minutě, kdy po Duffově centru hlavičkoval Kilbane, naštěstí jen nad branku. Až ve 33. minutě jsme mohli vidět další vážnější šanci, kdy hlavičkoval René Bolf a Maybury hlavičkoval z prázdné branky.

Do druhé půle šlo několik střídajících hráčů, včetně brankáře Vaniaka. Hned Po přestávce nastřelil Kilbane tyč a Irové vycítili, že teď přišla chvíle vstřelit gól. V 52. minutě vstřelil branku z přímého kopu Harte. Celý stadion byl radostí bez sebe.

Ta malá skupinka českých fanoušků se mohla radovat až v 81. minutě, kdy vyrovnal Milan Baroš. Díky Vratislavu Lokvencovi, který posunul míč na Baroše a ten domácího brankáře Givena jednoznačně prostřelil. Stejně ale český tým bez porážky nezůstal. V nastaveném čase totiž opět poslal do vedení Irsko Robbie Keane a bylo hotovo!

Irsko - Česká republika 2:1

Branky: 52. Harte, 90. Robbie Keane - 81. Baroš.

Sestavy:

Irsko: Given (82. Kenny) - Maybury, Doherty (70. Miller), Cunnigham, Harte - Holland, Kilbane, Morrison (76. Lee), Reid (65. Delap) - Duff (76. Kinsella), Robbie Keane.

Česká republika: Čech (46. Vaniak) - Jiránek (69. Plašil), Bolf (58. Rozehnal), Ujfaluši, Jankulovski - Sionko (46. Štajner), Galásek, Nedvěd (46. Heinz), Týce - Koller (46. Lokvenc), Baroš (84. Voříšek).

zdroj: fotbalovenoviny.com

Autor: Pavel Janega

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim ze ceskymu tymu to moc neuskodi porad lespi nez abychom jeli na euro bez prohry.....

Reagovat
HOST*GVH

Taky si myslim, ze je dobre, ze jsme prohrali.

Reagovat
smazaný uživatel

To ze prohrali je vlastne dobra zprava, protoze vzdycky kdyz se darilo v kvalifikaci nebo v pratelacich tak na sapmionatech to uz tak slavne zdaleka nebylo. Ted z nich spadne stres ohledne rekordni serie a doufejme ze na mistrovstvi ukazou co vnich je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele