Česko se mírně přiblížilo 15. místu v žebříčku koeficientů UEFA

27.11.2020, 13:36
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (81)

Přidat komentář
Ranoth

co to ma byt ta Evropská konfederační liga ? to ma byt namiesto EL ?

Reagovat
rezba

Konferenční liga ne konfederační.

Reagovat
Čekám na brejk

No Ranoth jen opsal to co je v článku . To není jeho chyba .

Reagovat
Marv

To tě na Slovensku vůbec nemusí zajímat..

Reagovat
Ranoth

radsej ries tie svoje nemehla co mi prehrali peniaze ked dostali doma debakel od Budejovic ostatnym vdaka za odpoved

Reagovat
Pablos

měl si vsadit na rohy... bylo jich až jéje za ten zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, nová soutěž. LM > EL > Evropská konfederační liga.

EL sníží počet týmů z 48 na 32, stejně jako má teď Liga mistrů a bude nová soutěž hlavně pro kluby z menších lig. Do EL se dá pořád dostat, pokud tým v předkole LM vypadne a hraje předkolo EL, případně týmy, který jsou postavený výš v koeficientu mají přímý postup do EL nebo do předkola EL. Nicméně týmy, co jsou níž než na 15. místě budou mít jenom předkolo ligy mistrů (2. nebo nižší, pokud se nepletu) a zbylé tři týmy, co dřív hrály předkola EL půjdou hrát o předkola ECL.

Reagovat
smazaný uživatel

Konferenční, sem se nechal zblbnout.*

Reagovat
smazaný uživatel

Ta představa, že to bude pro kluby z menších lig je naprosto milná.

Reagovat
smazaný uživatel

Záleží, co bereš za kluby z menších lig. Těch předkol tam je strašný hafo a bude záležet na losu, ale věřím, že třeba kluby ze Skandinávie a obecně mistři lig, protože budou startovat v předkolech LM. Po vypadnutí se pak dostávají do EL a pak do ECL, takže jim často bude reálně stačit dostat se přes 2. předkolo LM, aby hráli skupinu ECL automaticky nebo to prostě celý propadnout a pak vyhrát poslední zápas v tý ECL kvalifikaci.

Jinak reálně si myslím, že dost těch klubů tam budou kluby z lig jako jsme my, Řekové a pak ty horší kluby z Belgie/Nizozemska/Turecka co budou buď na těch posledních místech a ještě budou muset hrát kvaldu nebo vypadnou z těch flaků pro EL.

Reagovat
smazaný uživatel

Mistři lig už do Evropy postupují nyní většinou.

Reálně si myslím těch 16 nových míst v Evropě se bude cca týkat klubů, co letos nepostoupili do EL z 4. předkola. To je: Rosenberg, Plzeň, Basilej, Sporting, Wolfsburg, Kodaň, Malmö, apod.

Z menších lig jako Slovan Bratislava, Něftči, Vaduz apod se to nebude týkat opětovně (pokud nebudou mít silný ročník zrovna).

Reagovat
AC Sparta Praha good

Píše se mylná

Reagovat
lampas

Lépe řečeno nová EL bude určena pro mistry menších lig a kluby z elitních lig druhého sledu. Pro zbytek pak bude určena ta KL, kde budou hrát mistři ještě menších lig, kluby z elitních lig co to budou mít za trest a zbylá lůza z východu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to je další soutěž. 32 týmů bude ve všech třech soutěžích, takže vlastně o 16 víc než je ve skupinách teď.

Reagovat
Y.N.W.A

nene, EL se zúží z 48 na 32 účastníků a přibude nová KL s 32 účastníků... Evropu tak bude hrát o 16 týmů více než posledních 10 let... a EL bude kvalitnější

Reagovat
czepelin

bude kvalitnější, protože se mimo jiné zúží i o české kluby

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho

Reagovat
smazaný uživatel

Jih znovu povstane!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia ještě musí určitě tak dvě výhry udělat, tam bude záležet na jaře na losu. Sparta a Liberec už asi nic moc nepřidají.

Bohužel postoupí CZ, takže Srbové si budou držet odstup, ale Kypr by na jaře tým mít neměl. Snad nepostoupí YBB, před Švýcary bysme se mohli dostat

Reagovat
king23

Slavia určitě dvě výhry? Jako určitě by měli porazit Beer Shevu konečně, ale že by i podruhé uhaluzili Leverkusen? To už spíš veřím, že vyhraje ještě jednou Sparta. Ale tak jao tak, ty 4 body do koeficienty by ještě být měly minimálně. A pak třeba Slava přidá něco v play-off.

Reagovat
Radikal

Podle mě to bylo myšleno dvě výhry vč. vyřazovacích soubojů :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a tam bude záležet na losu

Reagovat
Čekám na brejk

Jako tuhle sezónu je 15ka nereálná, ale jsem rád, že už vidím vysoce pravděpodobně, že uděláme těch 5 bodů a uděláme víc než většina zemí kolem nás. Dobrý základ do další let, škoda jen, že nám tam bude strašit těch 2.5 bodů z minulé sezóny bude ještě další 3 sezóny .

Reagovat
Y.N.W.A

"15ka" ...v tom případě musíš napsat i "uděláme těch 5ět bodů" nebo ješta další 3tři sezóny"

Reagovat
smazaný uživatel

3ři

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GabrielBatistuta

To je fakt hrozný. Už jen zbývá, aby psali třeba 2,5půl bodu.

Reagovat
El Campeon

Napsal to dobře, demente. Akorát si se tu ztrapnil

Reagovat
Y.N.W.A

tak tohle je definitivni konec, když to ještě někdo zarputile obhajuje

Reagovat
El Campeon

Posrali si se z toho alespoň ty gramatického fašisto

Reagovat
Y.N.W.A

ano, jsem grammar nazi... a nechápu, proč nejprve píšeš, že to napsal dobře a nadáváš a teď uznáváš, že jsou ho opravoval dobře

Reagovat
El Campeon

Ale tak jsme na fotbalovým fóru a ne ve škole. Tak sorry no vole

Reagovat
Y.N.W.A

omluvu přijímám

Reagovat
Čekám na brejk

Jako nevím, ale tohle používám docela často, nepřijde mi to jako nějaké zvěrstvo . Vždyť to dává smysl . Patnáct+ka . To je absolutně něco jiného než 5ět nebo 3tři. Takže nevím kam tím míříš. Ano, není to gramaticky správně, ale jako prasárna mi to teda nepřijde.

Reagovat
Y.N.W.A

přiznávám, že jsem na to ujetej a všem to hned musím vpálit, neber to osobně... fakt mě hodně tíží to používání písmenek za číslovkami... prostě se používá jen číslice, případně pro řadovou číslovku číslice a tečka.. .něco jinýho je třeba "15letý, 15% atd."jo, můžeš si říct, že nemám jiný problémy, nebo, že mám jednoduchej život, ale tohle prostě nikomu v diskuzích neodpustím... samozřejmě sám tu píšu jak hovado, ale lidi ty zprasený číslovky používají v mailech, novináři na webech (respektive brigádníci z univerzit Jana Amose Komenského apod. se tak zvou) to začínaj používat i v článcích... je to mor a já jsem tomu vyhlásil válku

Reagovat
Čekám na brejk

Já to moc nepoužívám, ale prostě mi přijde, že když napíšu 15, tak je to takové nejasné a 15ka je jasná, co tím myslím . Ale v tomhle jsem zase asi divný já . Je pravda, že do věcí, které jsou spisovně správně to nepatří . Každý má nějaký trigger, jeden kamarád mě zase pokaždé upozorní, když se seknu a ze zlozvyku napíšu by jste .

Reagovat
Y.N.W.A

přesně, trigger - to je to slovo

Reagovat
Radikal

Slavie vyhraje EL a 15. místo bude doma

Reagovat
AC Sparta Praha good

Hodně dobrej vtip, ale bral bych to víc než 19. místo po sezoně

Reagovat
exse

Už jen 9 výher a jsme tam. Letos je ta šance už naprosto minimální, ale dá se čekat, že příští rok budeme začínat s deficitem max body na 15. místo a k tomu budem dělit 4 týmy, takže pokud to úplně neposerem, tak je návrat mezi top 15 docela reálný.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok ještě dělíme 5 týmy.

Reagovat
exse

Pravda.

Reagovat
Omanomet

Slovan přidá jeden bod za remízu s s CZ, Sparta dva za dvě remízy a Slavia dva za jednu výhru s Beer Shevou = 5 bodů. Pak bude záležet co na jaře Slavia dostane za los. Letos patnáctka nebude, což je možná i dobře, že jeden slabší tým (Jablonec) v pohárech nebude a budeme dělit jen čtyřmi. Jen je škoda, že bude jen jeden tým v LM

Reagovat
AC Sparta Praha good

Myslím, že ten tip ti nevyjde - především jestli někde Liberec získá body tak s Gentem a o Spartě pochybuju, i když bych si přál aspoň takové výsledky. Jinak máš pravdu, že čtyři týmy pro nás momentálně budou lepší než 5.

Reagovat
lampas

CZ půjde o hovno a tím pádem snad přijedou s béčkem, takže bych to i vzhledem k očekávánému počasí na bod viděl. S Gentem to taky může klapnout, ten tým musí být absolutně demotivovaný po tom co předvádí tuhle sezonu.

Reagovat
stas87

No jo, ja zabudol ze Srbsko ma obrovsky naskok a koeficient nemusi riesit. Jediny klub z tej skupiny, ktory moze nasadit becko a vobec to neriesit je Hoffenheim. Mysli trochu pred tym, nez napises take hovno.

Reagovat
Salfovic

Konfederačmí liga Asi v rámci kampaně Say no to racism

Reagovat
smazaný uživatel

Není to náhodou konferenční?

Reagovat
smazaný uživatel

19. století, jih USA - konfederace + Say no to racism. Takhle jsem se z toho vykličkoval já.

Reagovat
czepelin

hrát 2-3 roky je se 4 mužstvama nám nijak neublíží. K čemu tam byl letos třeba Jablonec, který přispěl ušušněným půlbodem? K hovnu. S menším poštem se aspoň body nebudou dělit 5 ale jen 4, takže se zase vrátíme do první patnáctky. A že nebudeme mít dvě mužstva v LM? a kdy jsme je ve skupině měli?

Reagovat
Kincl

Hlavně ani neni kvalita na dva týmy v LM

Reagovat
king23

Další co furt nechápe, že nikomu z diváků asi nikdy nešlo o to, aby jsme měli v Evropě 5 týmu... potíž je v tom, že když budou jen 4, tak 3 z nich budou hrát jen tu dementni Konferencni ligu s podprumernymi týmy z východu. Pokud nám jich zůstane 5, tak reálně 3 z nich budou hrát Evropskou ligu (pokud některý z nich nevybočuje dokonce LM).

Nevím jak ty, ale na ne jako dementni Konferencni ligu se fakt v TV netěším.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochoden ví se, jestli bude ta KL na ČT?

Reagovat
Euphael

nebylo to oficialne potvrzenoale urcite budou...uz tak ma ct sotva co vysilat fotbaloveho

Reagovat
smazaný uživatel

To zas není pravda. Mají EL, repre, zápas ligy a druhý ligy, pohár, a hlavně ME a MS.

Reagovat
Euphael

jeden zapas ligy je malo, EL maji sice, ale taky jen jeden zapas (V predkolech vice)...repre se nehraje pravidelne

Reagovat
PaYaB

Měla by tam být, řekl bych, že práva na ní budou levný.

Reagovat
lampas

Podle mě to bude tak, že ČT nechají vysílat tohle a EL se kompletně přesune na Nova sport.

Reagovat
czepelin

je to otázka zvyku, pořád je to evropský pohár. Akorát ti soupeři z Balkánu nebudou tak atraktivní :-) bude to takový novodobý Intertotocup

Reagovat
Y.N.W.A

Ne, nebude... Budeš se divit, jak to bude naslapany

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Mi řekni, kdo si myslíš (32 týmů), že tam v té KL bude hrát.

Reagovat
smazaný uživatel

Ublíží, protože budeme hrát víc předkol, takže je větší šance na vypadnutí.

Reagovat
czepelin

mě zase nejde do hlavy to, že všichni chtějí hrát skupinu LM proti Bayernu, Realu a Juventusu, ale bojí se že nepřelezou přes Bukurešť, Kluž nebo Bělehrad

Reagovat
smazaný uživatel

Právě předkola jsou cesta, jak se dostat v koeficientu zase nahoru. Viz Skotsko, Kypr, Srbsko...

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to budeme mít kvalitu, tak si návrat do top15 vybojujeme, ve čtyřech týmech to není nijak nedosažitelná meta. I v pěti bychom se tam bývali udrželi, kdyby se Sparta 3 roky nebrodila ve s*ačkách a Plzeň letos a loni neměla pohárový blackout.

A KL pro nás zase není taková prohra, naše kluby a hráči tam můžou nabrat sebevědomí a taková Slavia v top formě by tam mohla klidně sahat po poháru. To mi přijde zajímavější, než skupina LM nebo čtvrtfinále EL...

Reagovat
cink

tak dlouhe a takova hloupost

:D

Reagovat
smazaný uživatel

Až tě pustí do třetí třídy, tak ty dlouhé čtyři věty přečteš na jeden zátah...

Reagovat
cink

Teď jsi mi to nandal.

Reagovat
smazaný uživatel

dtto

Reagovat
El Campeon

Má pravdu ty kreténe. Co se ti tam jako nelíbí?

Reagovat
cink

Hlavně to že je lepší ať Slavie sahá po nějakém Mickey mouse poháru než hrála byť základní skupinu ligy mistrů

Reagovat
h8_sfatto

tak tu jednu remízu zvládnem, ale 8 výher už asi ne ... to by fakt Slavie musela porazit Beer Ševu a pak mít kurevský štěstí na los a zároveň Liberce by se ještě musel dotknout boží zázrak a vyprášit

nejen belgičany

Reagovat
stas87

Aj keby Liberec 2x vyhral a Zvezda 2x prehrala, tak rozhoduju vzajomne zapasy a Liberec tazko vyhra o pät golov doma.

Reagovat
El Campeon

Reagovat
stas87

Reagovat
stas87

5-1 v Belehrade to bolo, tak si sám vieš zrátať, o koľko by Liberec musel vyhrať doma.

Reagovat
El Campeon

On ale nepsal, že Liberec postoupí nebo by měl postupovat. Si to ještě jednou přečti.

Reagovat
berliner

Uz se nemuzu dockat az uvidim EL bez ceskych tymu

Reagovat
vanGomm

Příště se nám bude z koeficientu mazat 5,500.Na to abychom byli tzv.pouze na svých je nyní potřeba bud 4 výhry,nebo 3 výhry a 2 remízy.Toto uhrát ve zbyvajících 6 zápasech,tak tomu mohou věřit pouze notoričtí optimisté.Vzhledem k tomu,že je Liberec už venku a Sparta vlastně také,tak to by se musela Slavia dostat snad až do finále,abychom se mohli na to 15 místo ještě dostat .Navíc ani ona nemá 100% jistotu postupu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele