ČESKO PODLEHLO SRBSKU

16.08.2006, 23:12
Komentáře a souhrny
Česká reprezentace se rozloučila s Pavlem Nedvědem porážkou, v Uherském Hradišti nestačila na Srbsko. Prohrála, zřejmě zaslouženě, 1:3. Náš jediný gól vstřelil už ve třetí minutě Štajner, za soupeře odpověděli Lazovič, Pantelič a Trišovič.

Po nepovedeném mistrovství světa mnozí fanoušci volali po generační výměně, ta se však nakonec v českém týmu koná jen napůl. Již dříve oznámil konec Karel Poborský, včera se k němu přidal Pavel Nedvěd a dnes nastoupil na svůj poslední poločas v českém národním týmu. Další třicátníci, Šmicer, Galásek či Koller, pokračují, byť dnes hrál jen poslední z nich, pokračuje i kouč Karel Brückner.

V brance chyběl zraněný Petr Čech a nahradila jej dlouholetá dvojka Jaromír Blažek, obrana zůstala stejná, jako na mistrovství světa, tedy ve složení Grygera, Rozehnal, Ujfaluši a Jankulovski. Nejvíce změn doznala záloha - chyběli Poborský, odpočívající Rosický a zraněný Galásek, zůstal pouze Pavel Nedvěd, i když jen na poločas. Doplnili jej Piták vpravo, Polák uprostřed a Plašil nalevo. V útoku chyběl zraněný Baroš, Kollera tak doplnil Štajner.

Ještě než se hráči stačili rozkoukat, mohlo se zaplněné hlediště stadiónu Slovácka radovat. Biševač totiž vyrobil obrovskou hrubku, když neodvrátil Nedvědův centr do vápna, a Jiří Štajner bez sebemenších potíží překonal bezmocného Stojkoviče - 1:0.

Srbové byli blízko odpovědi v osmé minutě, po centru Iliče hlavičkoval Stankovič, jehož nechali čeští stopeři mezi sebou zcela volného, míč naštěstí pro Blažka mezi tyče nemířil. Češi byli aktivnější, vidět byl především Pavel Nedvěd, který byl snad u všech ofenzivních akcí. V 19. minutě to záložník Juventusu zkoušel z otočky sám, ale střela mu nesedla, v následujících minutách hledal spoluhráče centry, v jednom případě Kollerovu hlavičku efektně lapil Stojkovič, v druhém nebezpečný centr prošel až do jeho náruče. Nedvěd pálil znovu ve 37. minutě, kdy si narazil s Kollerem, nepříliš prudkou ranou však našel jen brankářovu připravenou náruč.

Soupeř se do té doby nezmohl na víc, než nepřesné střely z dálky, čtyři minuty před přestávkou ovšem náhle udeřil. Lukovič si u levé strany poradil s Pitákem, nacentroval před branku a volný Lazovičhlavou usměrnil míč do sítě - 1:1. Ještě do přestávky mohl obrat dokonat Koroman, když se dostal ke střele po další nepřesnosti obrany, ale mířil vysoko nad.

Krátce před koncem první půle, tak, jak bylo domluveno, trenér Brückner poprvé střídal. Pavel Nedvěd si vychutnal ovace publika, rozloučil se se spoluhráči i některými ze soupeřů a definitivně svlékl český reprezentační dres...

Na hřiště pak trenér Brückner poslal další tři nové tváře, Poláka, Plašila a Rozehnala vystřídali Kováč, Sionko a Tomáš Zápotočný. Pro posledně jmenovaného, 24letého stopera Slovanu Liberec, to byl reprezentační debut. A, bohužel, neuvedl se příliš dobře. V 54. minutě byl sice při brejku soupeře sám proti dvojici útočníků, ale měl dobrou možnost míč odkopnout. To nezvládl, daroval míč Panteličovi, ten si narazil s Žigičem a chladnokrevně překonal Blažka - 1:2.

V 60. minutě přišla velká chvíle mladoboleslavského útočníka Marka Kuliče - vystřídal Pitáka a ve třiceti letech si odbyl reprezentační debut. A nutno dodat, že velmi povedený. Společně s Liborem Sionkem patřili ve druhém poločase k nejlepším na hřišti.

Aktivnější však v těchto chvílích byli Srbové. Zápotočný na poslední chvíli zachytil nebezpečnou uličku za Žigiče, později šel do brejku Stankovič, jehož nedokázal zastavit Ujfaluši, akci však zkušený záložník Interu Milán zakončil nepovedeným centrem. V 70. minutě se český tým stáhl na tři obránce, když Jankulovského vystřídal další novic Roman Bednář, rozhozená obrana na riskantní tah však velmi rychle doplatila. Ljuboja udržel míč přes dva bránící hráče, vyslal zcela osamoceného Trišoviče a ten vybíhajícího Blažka bez potíží přehodil - 1:3.

Češi se snažili s výsledkem něco udělat, aktivní byl především Marek Kulič. Nejprve vypracoval šanci pro Sionka, jenž neuspěl, v 76. minutě si chytře pouštěl míč kolem Stěpanova, ten jej zezadu fauloval a po druhé žluté se poroučel ze hřiště.

A přicházely další šance - Sionkův centr usměrnil Koller jen těsně vedle, poté čechral míč Kulič, Bednář nedoskočil a Kollerův pokus ve skluzu byl zblokován na roh. Ten rozehrál Kulič a Štajnerovu hlavičku s trochou štěstí reflexivně zastavil Stojkovič. V 82. minutě srbský gólman na výletě z branky neudržel centr, míč padl k nohám Kuliče, ten se však neodhodlal ke střele z první a z menšího závaru nakonec nic nebylo.

Poslední šanci zápasu měl ve druhé minutě nastavení Jan Koller, když u něj přistála nepovedená střela Jarolíma, obr z Monaka však ze stoje zamířil mimo tři tyče.

Rozlučkový zápas Pavla Nedvěda jako by mnohé napověděl. Když byl na hřišti, měli Češi navrch a drželi nerozhodný stav 1:1. Ve druhém poločase, již bez ikony s číslem 11, nás Srbové převýšili a zaslouženě zvítězili 3:1...

Jak si česká reprezentace bez něj a bez další stabilní opory, Karla Poborského, povede v blížící se kvalifikaci? Jejich náhradníci toho dnes moc nepředvedli, Karel Piták ani Jaroslav Plašil mezi nejvýraznější postavy zápasu určitě nepatřili... Potěšila aktivita Libora Sionka, příjemně překvapil Marek Kulič, ale těžko říci, jestli za to může jeho momentální skvělá forma, nebo zda má na reprezentaci trvale. Především však zklamala obrana, která ve stejném složení, jako na světovém šampionátu, vyrobila řadu chyb. S jednou "parádní" přispěl i debutant Zápotočný, i když se pak v několika případech snažil svou hrubku napravit.

Start kvalifikace se nekompromisně blíží, už druhého září český tým přivítá Wales a o čtyři dny později bude o body bojovat na Slovensku. V říjnu nás pak čeká doma San Marino a "výlet" do Irska.


Česko - Srbsko 1:3 (1:1)

Branky: 3. Štajner - 41. Lazovič, 54. Pantelič, 70. Trišovič.

Česko: Blažek - Grygera, Rozehnal (46. Zápotočný), Ujfaluši, Jankulovski (70. Bednář) - Piták (60. Kulič), Polák (46. Kováč), Nedvěd (45. Jarolím), Plašil (46. Sionko) - Štajner, Koller.

Srbsko: Stojkovič - Markovič, Stepanov, Biševač, Lukovič - Koroman (46. N. Kovačevič), Duljaj, Stankovič (62. Ljuboja), Ilič (46. Trišovič) - Lazovič (46. Žigič), Pantelič (79. Ivanovič).

Žluté karty: 55. Jarolím, 88. Bednář - 22. Stepanov.

Červená karta: 76. Stepanov.

Rozhodčí: Drabek - Zauner, Buch (všichni Rakousko).

Diváci: 8 047.


Autor: Petr Starý

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kulda super!!!!! ještě že ho tam Bruckner nedal jen na 5 minut

nazrává i čas vyměnit Grygerovi s Ujfalušim posty

Reagovat
Shevchenko

Kulic super! Obrana katastrofa! Ještě že je to jen přátelák, jinak ...

Sestava na kvalifikaci:

----------------------Čech--------------------

Grygera--Ujfaluši--Rozehnal--Jankulovski

-----------------Kováč(Polák)---------------

Piták------------------------------------Plašil

--------------------Rosický------------------

---------KULIČ(Baroš )---Koller-------

Reagovat
smazaný uživatel

Kuliče bych si nechal jako žolíka na unavené obrany soupeřů..Dával bych ho tam kolem 60. minuty..

Reagovat
PJ

Soudě podle dnešních výkonů bych na kraje dal Štajnera a Sionka. Piták s Plašilem tam totiž jakoby ani nebyli... Nebo bych se vůbec nebál šoupnout Jankula na křídlo a do obrany Mareše. Co se týká Kuliče, tak dneska super, bylo vidět, že to neni žádnej vyjukanej kluk, ale zkušenej mazák. Ovšem jestli si současnou formu udrží dlouhodobě, to těžko říct...

Reagovat
smazaný uživatel

Štajner byl na kraji zálohy špatný, v útoku to bylo o něčem jiným..S tím Jankulem by to bylo řešení, pže směrem dozadu je tragický, což je logické, když nemá zápasovou praxi(a asi ani tenhle rok mít nebude)..

Reagovat
smazaný uživatel

Jankul hraje bídně, ale v obraně máme kupodivu ještě větší tragédy. Grygerovi skoro všechny míče odskakují a když ne, tak udělá automaticky jeden krok vzad nebo doprostřed, o jeho kopací technice raději pomlčím. A Ujfi Asi bych ho dal napravo, druhý stoper Grygera/Kováč/Zápotočný.

Reagovat
PJ

Doprostřed bych dal Kováče. Proti Itálii na MS tam docela zazářil, na DM máme Poláka, ten měl sice na MS kiks, ale to se stane každýmu. Už kolikrát Galáska adekvátně nahradil, takže bych ho určitě nezatracoval.

------------------------------- Čech -------------------------------

--- Grygera ---- Rozehnal ---- Ujfaluši (Kováč) ---- Mareš ---

-------------------------- Polák (Kováč) --------------------------

-- Piták (Jarolím) -------------- Jankulovski (Sionko, Plašil) --

------------------------- Rosický (???!!!) -------------------------

---------- Baroš (Štajner) ------------- Koller (Kulič) ----------

Reagovat
PJ

Hmm to je fakt, Štajner byl vidět vepředu, pak v tý záloze už moc ne. Doufal sem, že Piták Poborskýho nahradí, ale dneska to byla bída. To už byl lepší Poborák ve svý "formě" na MS...

Reagovat
smazaný uživatel

Piták měl výrazný podíl na první inkasované brance.

Reagovat
HOST*

Já bych vyměnil trenéra.

Reagovat
HOST*

poslal do Uhrinova sanatoria pro vysloužilé repre trenéry

Reagovat
HOST*spartička

Našim hráčům bych za ten výkon uložil Kyslíkovou dietu.

Reagovat
HOST*

Jo a jinak sparta je stejnak nejlepší a zase vyhrajem ligu. Když bude nejhůř tak nám to Křéťa zase koupí, takže máte všichní smůlu, blbečkové.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak mě se naše hra hodně líbila, překvapivě nezcházela kreativita. Koukal jsem, jak aktivní byl dnes Plašil. Dal bych mu ještě šanci. Naopak Piták potvrdil, že je to prostě labil. Ani nevím, že byl na hřišti ... . Vyzdvihl bych Sionka, kterej se snažil a je na něm vidět, že chytl formu a s ní i sebevědomí. Jen to zakončení . Ale jako krajního záložníka, proč ne? Ovšem v kontextu toho, že bysme měli Jankula a před ním Sionka, se bojím, že bysme tam dozadu měli díru jak vrata

Ještě musím vzpomenout výkon Kuliče. Takhle jsem valil oči - debut v repre dresu a on tam vypadal, jako starej mazák. Kuliče beru všema deseti

Ovšem obrana, to byla hrůza - Ujfaluši a Zápotočný byli na ručník . Víc to nebudu řešit

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je vidět, jak byl uzoučkej kádr a teď se každej diví, že nejsou náhradníci. Každej je pak nervózní. Piták slabota, měl tam sice pár záblesků, ale jinak nic. Jenže co chtít po nováčkovi v repre, zázraky na počkání? To samý Zápotočný. Myslí si snad někdo, že by takovej kiks udělal v Liberci?

Reagovat
Xavi

Teď už jen Bruckner povolá staré, dobré, prověřené veterány a na tiskovce řekne, že když dostali šanci, tak vyhořeli...

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika no, dá první šanci tomu nej, co momentálně máme a čeká asi výkon na úrovni Nedvěda... Prostě když celou dobu doslova sere na to, aby zkušenosti nabralo víc jak 13 hráčů, tak to za jeden zápas nedožene. Imho nerozhodovat o všem jenom Košťál, tak už možná repre nevede dědek, ale když on tak pěkně drží hubu a krok, že

Reagovat
smazaný uživatel

Být tebou,tak si Brücknera neberu do huby. je to to nejlepší, co reprezentace může nabídnout,ale každej tým potřebuje po generační nebo jiné výměně praxi a tak bych jim dal šanci. Z toho,co mu přijelo se nic lepšího postavit nedalo. Jen toho Pitáka bych nakopal do prdel,aby se trochu hýbal, a Plašilovi by pár kopanců taky jen pomohlo. A pokud Karel Brückner tu repre nepovede v Olomouci ho berem všema deseti.

Reagovat
smazaný uživatel

--------------------------------ČECH-------------------------------

--GRYGERA-------ROZEHNAL--------KOVÁČ------UJFALUŠI---

-------------------------------POLÁK------------------------------

------------SKÁCEL--------ROSICKÝ-----JANKULOVSKI-------

--------------BAROŠ----------------KOLLER---------------------

Trocha inovací, ale mohlo by to fungovat... ale hlavně pod novym koučem.

Reagovat
Xavi

Nechápu, proč tam pořád cpete Jankulovského?

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš nechápu Skácela napravo, to je fakt síla

Reagovat
Xavi

Tak to je taky dobrej gól!

Reagovat
smazaný uživatel

Hele kluci, chce to klídek.

Byl to jenom typ. Já osobně nevim na jakym postu hrál Skácel v Hearts a ani kde bude nastupovat teď v Southamptonu. Prostě jsem jen zaplácal volný místo v záloze.

Nechtělo se mi tam dát Plašila (kterej stejnak hraje napravo) ani to dřevo Pitáka.

A Jankulovski je dobrej hráč a v záloze hraje líp než v obraně: viz. Udinese.

Reagovat
Xavi

S Jankulovskym v Udinese ses ale teleportoval zpátky v čase ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu... je fakt, že asi neni normální, když za repre v základu hraje neplatící divák ze San Sira...

Reagovat
PJ

Máš v tom trochu guláš, ne? Plašil i Skácel hrajou nalevo, ne napravo...

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil může i napravo, v Udine tam občas hrával i Janek.

Reagovat
PJ

Aha, tak to sem pro změnu nevěděl já..

Reagovat
HOST*Monkey

Ja bych sestavil takhle

-------------------Koller---------------------------------------

--Bednar------Stajner-------Polak------Grygera----

--Jankulovski---Zapotocny-----Plasil---Ujfalusi---

----------------Rozehnal---Cech--------------------------

Trochu inovaci, lae myslim, ze by to mohlo fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Mňa sa to teda moc netýka, ale na mieste vášho kouča by som niečo robil s tou obranou. Už na MS bola deravá a aj teraz je taká nejaká nekompaktná, robí často chyby.

Reagovat
Xavi

Tak když tam hraje hřáč co celou sezónu prosedí na tribuně, v bráně chytá golman co tam nemá vůbec co dělat, tak to je pak těžký...

Ale ani u Grygery jeden nikdy neví co dokáže vymyslet, barokní Rozehnal hraje dobře za klub, ale v repre se mu nedaří.

S tím se dá udělat jen to, že tam budou hrát hráči co zrovna mají formu, což ale Bruckner nikdy nepochopí, takže teď jen budu vklidu sledovat, jak provaříme EURO.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež sa mi zdá, že Brucknerovi je akékoľvek riziko alebo prípadne novinky úplne cudzie

Reagovat
smazaný uživatel

Mám obavy koho za Nedvěda a Poborského. Hlavně Poborského post bude pro nás dilema. Protože jak jsem tam viděl Pitáka, tak to asi ideální volba NEBUDE.

A co tam dělá to kopyto Štajný? Vždyt na repre absolutně nemá, kolikrát si ani nedokázal pořádně zpracovat bálon.

S velkou chutí bych překopal naší "skvělou" obranu. Grygera nakopává nesmyslné míče, je nepřesný, zmatený....

Stoperská dvojce baletka Rozehnal - Ujfaluši asi nikdy pořádně fungovat nebude (zlatý Bolf)......A Jankulovski se sice snažil, ale angažmá v AC mu vůbec neprospívá.....

Jediní dva hráči na placu, kteří nehráli špatně se Srbama byl Koller, Nedvěd, Kulič a z části Polák. Docela se snažil i Sionko....

-------------------Čech------------------

Grygera-----Ujfaluši---Kováč-----Mareš

------------------Jarošík-----------------

Jarolím----------Rosický---------Jankulovski

-----------Koller----------Baroš---------------

Náhradníci: Kulič, Polák, Rozehnal, Jiránek, Skácel, Svěrkoš, Sionko......

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě Plašil, Galásek....

Reagovat
smazaný uživatel

Chudobnemu sa i z hrnca vyleje. . . Robert Vittek je zraneny pravdepodobne na 5-6 tyzdnov.

Reagovat
smazaný uživatel

A Mintál už se z toho dostal? Si nějak předávaj "žezlo lazara"...

Reagovat
smazaný uživatel

Mintal uz je zdravy, ale zatial odmietol reprezentovat, pretoze si mysli, ze nema nato formu po zraneni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak z vaší repre mě zajímaj jenom Kozáčik, Švento a Krajčík Na Mintála sem zvědavej spíš v klubu, jestli zopakuje tu předminulou super sezónu ( a kdyby se k němu přidal Vittek s jeho jarní formou, to by asi všichni čuměli na to tóčo ). Mintál má pech, že to loni proležel u televize, on si ho klidně mohl vzít Bayern...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze pokial sa bude darit jednemu strelecky, tak to zase nepojde tomu druhemu.

Reagovat
Shevchenko

--------------------Čech------------------

Grygera---Rozehnal---Kováč---Ujfaluši

--------------Polák(Galásek)------------

Plašil(Piták)-----------------Jankulovski

--------Baroš(Kulič)---Koller------------

Reagovat
Shevchenko

Já zapomněl na Rosu...

Reagovat
Shevchenko

Nevíte s jakým míčem se bude hrát ME 2008 ??

Reagovat
smazaný uživatel

S kulatym?

Reagovat
Xavi

To je nějaká novinka, né?

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale víš jak, na blbou otázku...

Reagovat
smazaný uživatel

Bravúrny vstup anglického národného tímu do ďalšieho reprezentačného cyklu po neúspešnom vystúpení na futbalových majstrovstvách sveta v Nemecku neušiel pozornosti britských médií. Angličania si pod vedením nového trénera Steva McClarena a kapitána Johna Terryho poradili s Gréckom na Old Trafforde 4:0 a ostrovná tlač si nenechala ujsť príležitosť poštekliť niektorými výrokmi exkapitána Davida Beckhama.

"Načo nám je Beckham?" pýta sa Daily Mail. "Terry odpálil Anglicko do novej McClarenovej éry veľkou ranou," vzýva obrancu FC Chelsea a strelca prvého zo štyroch prvopolčasových gólov Guardian. Absencia Beckhama poskytla viac priestoru na útočenie do deravej gréckej obrany dvojici Steven Gerrard, Frank Lampard, čo vyústilo do jedného gólu stredopoliara FC Chelsea a ďalších dvoch z dielne Gerrardovho spoluhráča z Liverpoolu Petra Croucha.

"Skvelá zostava. Tak prečo sme nemohli takto hrať na majstrovstvách sveta? O dva mesiace... príliš neskoro," povzdychol si redaktor Mirroru. Výkon Albionu odmenilo 30-tisícové publikum v Manchestri potleskom na otvorenej scéne, ktorý zožal počas prvého odchodu do kabín predovšetkým McClaren.

Reagovat
smazaný uživatel

Cože, 30-tis. publikum?

Reagovat
smazaný uživatel

Maju v tom asi chybu.

Hráno na Old Trafford, 45 864 diváků.

Reagovat
Radin

Možná bych vrátil do repre Skácela a Jarošíka,ach jo ten Svěrkoš a blbá Německá liga,vezmem Lafatu do repre

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele