ČEŠI ZDOLALI RUMUNY

09.10.2004, 19:51
Aktuality
Čeští reprezentanti další zápas bez Pavla Nedvěda a Karla Poborského zvládli. Rumuny přehráli, vytvořili si mnohem více šancí a zaslouženě vyhráli, i když jen 1:0. Jediná branka zápasu na Letné padla z penalty, kterou bezpečně proměnil Jan Koller. Několik šancí spálil Milan Baroš, na druhé straně byl podle očekávání nejnebezpečnější Adrian Mutu.

Foto: ©AP

Změnu na poslední chvíli musel kouč Brückner udělat v obraně, když pro zranění vypadl Zdeněk Grygera. Místo něj nastoupil Martin Jiránek a nevedl si špatně. Ve středu zálohy hráli tradičně Tomáš Rosický a za ním novopečený kapitán Tomáš Galásek, na křídlech nastoupili Marek Heinz a Štěpán Vachoušek. Útok pak tvořili jako obvykle Koller s Barošem.

Česko - Rumunsko   1:0
Branka:  36. (pen.) Jan Koller

Hned od úvodním minut si čeští reprezentanti vytvořili tlak, pěknými kombinacemi se dostávali na polovinu soupeře a hned po pár minutách přišla první šance. Baroš se prohnal po pravé straně, nacentroval před branku, na míč však nedosáhli ani dva obránci, ani Jan Koller. První gólová šance zápasu přišla v deváté minutě a opět byl v hlavní roli Baroš. Po levém křídle bez problémů utekl obránci, ve vápně obešel druhého, pak ale napálil míč nad břevno, místo toho, aby přihrál Kollerovi, který mohl z metru doklepávat do prázdné brány.

Skvěle hrající Baroš způsobil další rozruch v pokutovém území soupeře po půlhodině. Obešel beka, dostával se i kolem gólmana Lobonta, ten se mu však vrhl pod nohy a dostal jej na zem. Jasnou penaltu ale italský sudí neviděl. Možná si to později uvědomil a za šest minut křivdu napravil. Po Rosického centru z přímého kopu se ve vápně k zemi poroučel Jiránek a rozhodčí Rosetti bez váhání nařídil penaltu. Rumuni se zlobili, možná i oprávněně, ale předtím mohli naopak sudímu děkovat. Exekuce se ujal Jan Koller a nezaváhal, poslal Lobonta k opačné tyči.

Ještě do přestávky mohli Češi přidat další dva góly. Baroš se zřejmě pokoušel napodobit Karla Poborského, ale jeho oblouček do branky nezamířil, později měli Rumuni štěstí, když se při závaru před brankou dostal k míči jako první Lobont.

Rumuni začali druhý poločas velmi aktivně a naše reprezentanty přehrávali. Poprvé se pěkně zapotil Petr Čech, když vyrážel střelu Pancua, později musel zneškodňovat pokus svého spoluhráče z Chelsea Adriana Mutua. I přes mírnou převahu soupeře mohl po hodině hry druhou branku přidat Marek Heinz, jehož uvolnil Koller, ale útočník Mönchengladbachu mířil nepřesně.

Po dlouhých minutách vyrovnané hry bez větších příležitostí přišla neškodná střela z dálky z kopačky Mutua a hned poté obrovská šance na druhé straně. Tomáš Rosický krásně vyslal Milana Baroše, který pak šel sám na brankáře Lobonta, ten ale včas vyběhl, změnšil Barošovi úhel a jeho střelu vyrazil. Hned z protiútoku zahrozil opět Mutu, ale hlavičkou ze záklonu banku Petra Čecha neohrozil.

Snaha Rumunů o závěrečný tlak byla plná nervozity, a tak si vytvořili jedinou příležitost. Do vápna se prodírala hned dvojice soupeřů, ale na poslední chvíli zasáhl Martin Jiránek a zblokoval střelu Marici. Tomáš Rosický pak při vyvážení míče z vlastní poloviny krásně prošel mezi trojicí soupeřů, vysunul Libora Sionka, ten se však dostal příliš z úhlu a ani nezakončil. Na Rosického si po odehrání míče nepěkně vyšlápl Moldovan, za což později inkasoval žlutou kartu, emoce neovládl ani Mutu, který se snažil zraněného Rosického zvednout ze země a vyvolal tak menší potyčku. I on si ze zápasu odnesl žlutý trest.

Češi tak vyhráli jen tím nejtěsnějším rozdílem, zato však zcela zaslouženě. Milan Baroš spálil několik vyložených šancí, měli jsme převahu, soupeř měl vlastně jedinou větší příležitost. Veledůležité tři body jsou doma, pokud je teď potvrdíme v Arménii, můžeme být se začátkem kvalifikace spokojeni. Prohra na hřišti největšího konkurenta v boji o postup není zas taková tragédie...

Autor: Petr Starý

Komentáře (17)

Přidat komentář
HOST*f*** you

Česi sou hovna! Ha,ha,ha,ha,ha,.....

Reagovat
HOST*bilbao

Hovno si ty. Preco by boli? Fakt, ze bez Nedvěda ste polovicni.

Ale Rumunsko mohli porazit aj viac ako 1:0 a este k tomu strelit gol iba z penalty? (!) Uz viem kto bude majster sveta 2006 v Nemecku. No predsa SLOVENSKO.

4zapasy 3vyhry 1remiza 0prehier. skóre 15:3. FORZA SLOVAKIA!

Reagovat
smazaný uživatel

co tady kecas o nedvedovi!!! to je totiz peknej hajzl!! Ja bych rekl ze jestli postoupime z kvalif. tak se bude chtit vratit. To je muj nazor. sice toho pro repre udelal hodne ale jesti se vrati ma MS tak ho celej fotbalovej narod ubije cepicema

Reagovat
Mr.Jindros

to neudela, ma snad nejakou hrdost .... (doufam)

Reagovat
HOST*tomas

ti bis to urcite zahral lip že but rat že máme postup ty hovno.

Reagovat
HOST*dddd

ted se muzem jenom modlit at nam to vijde dal myslim si ze na to mame a držim palce at to zvladnem.

Reagovat
HOST*kily

ČEŠI ZDOLALI RUMUNY: to sa píše asi vtedy, keď niekto vyhrá aspoň 3:0, nie keď vyhra chudobne 1:0 gólom z penalty. Češi už nie sú to čo boli. Podľa mňa nepostúpia.

Reagovat
PJ

Proč by slovo "zdolat" mělo mít souvislost s vysokou výhrou? Já teda nevim jak u vás, ale u nás to může znamenat třeba taky že vyhráli po velkym boji.

Reagovat
exmafie

Za výhru 1:0 jsou 3 body,když vyhrajem 3:0,tak jich dostaneme víc????

Reagovat
Mr.Jindros

slovaci uhraji bod v Rusku a hned "machrujou" a maj velky reci .... tady ten jeste neumi ani cesky, pze nevi co znamena "zdolat"

Reagovat
smazaný uživatel

Abyste vůbec postoupili Vy. Ještě Vás čeká dvakrát Portugalsko a doma Rusko. I když jste v Moskvě uhráli bod, tak to nic neznamená, doma můžete prohrát klidně 0:3. A v Lotyšsku to taky nebude jednoduchý.

A ČESKO stejně postoupí, už si to zasloužíme.

Reagovat
exmafie

Taky se mi zdá,že na někoho kdo nikdy nehrál žádný turnaj mají velký kecy....Asi tady "naši bratia" zapomínají,že k největším úspěchům je dotlačili naši fotbalisti....(tím myslím za československa,kdyby to nějakej chytrák ze Slovenska nepochopil)...

Reagovat
HOST*John Parry

nemali by sme sa hadat... Cesi mali tazsich superov na zaciatku nez my, musia sa rozbehnut... a postupia urcite, a dufam ze aj SVK...

Reagovat
HOST*secho

Vyhrali jsme sice jenom 1:0, ale jsou to tri body. Podivejte se treba na Francouze, Portugalce nebo Chorvaty. Ty tri body nemaj, ale my jo.

Reagovat
exmafie

No,Francouzi,Chorvati a Portugalci nás nemusí zajímat...Spíš je dobře,že ty tři body nemají ani Nizozemci...

Reagovat
smazaný uživatel

To je fakt.

Reagovat
HOST*

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele