ČEŠI UDOLALI FINSKO

26.03.2005, 17:56, aktualizováno 26.03.2005, 19:02
Aktuality
Zápas, který po prvním poločase vypadal celkem jednoznačně, se po přestávce změnil v nečekané drama. České vítězství 4:3 a posun na první místo ve skupině zařídil až pár minut před koncem Vratislav Lovenc.

Karel Brückner musel oproti ideálnímu stavu udělat v sestavě dvě změny. Zraněné Tomáše Galáska a Jana Kollera nahradili liberecký Jan Polák a Vratislav Lokvenc. Levý kraj zálohy, který po odchodu Pavla Nedvěda stále nemá své stálé obsazení, tentokrát zaujal Libor Sionko.


Česko - Finsko   4:3
Branky:  7. Milan Baroš, 34. Tomáš Rosický, 58. Jan Polák, 87. Vratislav Lokvenc - 46. Jari Litmanen, 73. Aki Riihilahti, 79. Jonathan Johansson


Češi chtěli do zápasu vstoupit hned od začátku aktivně a to se také po úvodním oťukávání podařilo. V sedmé minutě totiž ve vlastním vápně chyboval Joonas Kolkka, o míč jej obral Tomáš Rosický, přihrál před branku nabíhajícímu Milanu Barošovi a ten pohotovým zakončením ukončil své střelecké trápení.

O pár minut později mohl Kolkka napravit svou chybu, když se po zaváhání domácí obrany dostával nebezpečně blízko k Čechově brance, ale vystřelil slabě přímo na brankáře londýnské Chelsea. Petr Čech se protáhl o dvě minuty později, kdy musel likvidovat hlavičku Akiho Riihilahtiho, který jej v anglické lize před týdnem překonal.

Po čtvrthodině všem českým fandům určitě zatrnulo, když byl s bolestivou grimasou na nosítkách odnesen Baroš, ale o chvilku později se hlásil zpět na ploše. Ve 20. minutě se k prvnímu střeleckému pokusu dostal Vratislav Lokvenc, když mu pěkný centr na hlavu posadil Libor Sionko, ale útočník německé Bochumi mířil těsně vedle.

22. minuta přinesla první velkou příležitost Finů - Čech neudržel centrovaný míč, vybojoval jej Kuqi, ale z otočky prázdnou branku minul. Po ostrém, avšak nepotrestaném faulu se pak znovu na nosítkách ocitl Baroš, za chvilku byl naštěstí opět ve hře.

Horké hlavy na obou stranách musel ve 29. minutě uklidňovat dánský sudí Larsen. Baroš se probíjel do vápna, při čistém souboji o míč upadl, ale než se stačil zvednout, nešetrně jej kolenem nakopl jeden z finských beků. Po uklidnění přišel přímý kop, kterým Karel Poborský nechal vyniknout gólmana Jussiho Jääskelainena.

34. minuta a vedení českého týmu 2:0. V celkem nevinné vzdálenosti od branky byl opět faulován Baroš a Tomáš Rosický zakroutil svůj centr tak perfektně, že míč zapadl k pravé tyči, aniž by se jej kdokoli dotkl.

Finové se trochu probudili a měli míč více na svých kopačkách, ale větší šance si vytvořit nedokázali, zakončovali jen z dálky. Nejnebezpečnější byla ve 45. minutě Pasanenova bomba z přímého kopu 31 metrů od branky, která prosvištěla těsně vedle levé tyče Čechovy branky.

Hned v úvodu druhého poločasu přišla pro české reprezentanty studená sprcha. Zprava nikým neatakovaný odcentroval Riihilahti a nejzkušenější z Finů Jari Litmanen, také prakticky nehlídaný, se položil do vzduchu a akrobaticky trefil přesně k tyči, kam se Čech natahoval marně. O chvilku později se při dalším centru před Bolfa natlačil Kuqi, hlavou ale naštěstí nemířil přesně.

Velkou šanci na znovuzískání dvougólového vedení měli Češi v 55. minutě. Rosický ustál souboj s obráncem ve vápně, od brankové čáry nacentroval, ale tísněný Lokvenc míč do branky nepropasíroval. Za pár minut se to už podařilo, navíc po nádherné akci. Poborský u vlastní branky skvěle zpracoval centr Finů, vyslal kupředu Rosického, ten utekl úplně všem a ve vápně předložil jako na zlatém podnose míč Janu Polákovi, který do prázdné branky dal už druhý gól své krátké reprezentační kariéry.

Na kopačky domácích se vrátil klid a v 63. minutě byli blízko k dalšímu úspěchu. Z pravé strany odcentroval Sionko a Lokvenc hlavou trefil břevno Jaaskelainenovy svatyně. Bohužel opět udeřili Finové. V 73. minutě kopali roh, ve vápně se i přes velkou převahu domácích zadáků k hlavičce dostal Hyypiä a míč do branky ještě lehkou tečí dostal Aki Riihilahti.

To, co se po prvním poločase zdálo být nemožné, se stalo v 80. minutě. Obrovskou chybu vyrobil Karel Poborský, když z poloviny soupeře nepochopitelně nahrál daleko zpět Ujfalušimu. Přihrávka navíc byla nepřesná a Ujfaluši při odkopu na dlouhou nohu jen trefil útočníka Johansona, ten pak postupoval sám na Petra Čecha a chladnokrevně jej překonal. Na hřišti přitom byl jen pár minut, když vystřídal unaveného Litmanena.

Češi se vrhli do útoku, výborně hrajícího Poláka nahradil Tomáš Jun a ukázat se mohl v 86. minutě, kdy mu dopředu míč prodloužil Lokvenc, útočník Sparty ale nedokázal zpracovat. Pak se ovšem začaly dít věci. Zleva centroval Johanson, k zakončení se dostal Kuqi a Petr Čech snad jen s pomocí "shora" zachránil od pohromy. Přišel rychlý brejk, dlouhý míč, který šikovně pustil Jun a Vratislav Lokvenc nekompromisně propálil finského gólmana.

V nastaveném čase pak Kopteff nedovoleně zastavil Juna, z přímého kopu nacentroval Poborský a naskakujícím Jarošíkovi s Lokvencem chyběly centimetry. Finská snaha o další vyrovnání už vyšla naprázdno, Češi si těžce vydřené vítězství pohlídali.

Hlavní postavou českého úspěchu byl Tomáš Rosický. Celý zápas neúnavně bojoval, dva góly připravil, jeden dal sám. V dobrém světle se předvedl Jan Polák, který ukázal, že Tomáš Galásek má spolehlivého náhradníka. Také Vratislav Lokvenc se své šance chopil velmi dobře, vyhrál bezpočet osobních soubojů a především rozhodl parádním gólem. Češi se tak minimálně do večera, kdy v Rumunsku na hřiště vyběhnou Nizozemci, dostali do čela první kvalifikační skupiny.

Autor: Petr Starý

Komentáře (125)

Přidat komentář
smazaný uživatel

kromě Rosického a Lokvence hrozný výkon. Petr Čech opravdu špatné, Ujfaluši, Jun kopyto...děs a běs.

Reagovat
smazaný uživatel

nebylo to až tak zlý, koneckonců rozhodli Čech s Junem

Reagovat
smazaný uživatel

čech zavinil druhý gol ( žádný skákavý míč, to měl prostě mít ) , další gol by byl an jeho hlavu, kdyby uměli trefit prázdnou bránu, umí zachytat mnohem líp než dnes, dnes to nebyl výkon reprezentační jedničky, umí líp, špatné odkopy, nejsité zákroky...pravda, pak chytil gol, ale asi každý ví, že to byal hlavně chyba toho fina.

Tím kritizuju pouze jeho dnešní výkon, říkám, umí líp.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím to, jak to vyrazil an roh.

Reagovat
PJ

Jun kopyto? Byl na hřišti deset minut. Pravda, podělal jednu akci, kdy nezpracoval, ale pak parádně pustil míč na Lokvence a zařídil gól... A co Polák? Ten hrál perfektně. A co Baroš? Jinak Poborský zavinil vyrovnání, Sionko sice bojoval, ale dvakrát se zbytečně snažil vymodlit penaltu, když moh radši střílet...

Reagovat
HOST*Maniac

Jůn hrál fakt dobře, ale Polák? gól dal jen díky Rosovi a jinak nic nehrál. Furt hrál, ale líp než Poborský, který předvedl až na pár centrů hrozný výkon. Baroš byl furt na zemi a párkrát to mohlo bej za kartu pro fina. Nejhorší výkon na hřišti? samozdřejmě Laursen z Dánska, horšího rozhodčího sem neviděl

Reagovat
smazaný uživatel

sudí hroznej, na to že Fini furt faulovali měl zápas spád, nehráli jsme zas vyloženě špatně ale dělali chyby a Fini stoprocentně trestali. Lokvence jsem takhle dobře ještě hrát neviděl a Polák získal spoustu míčů taky hrál dobře

Reagovat
PJ

Polák tam taky nebyl od toho, aby byl vidět a dával góly. Ale práci defenzivního záložníka zvládal na jedničku, vybojoval spoustu míčů a navíc je většinou taky dobře přihrával dál.

Reagovat
smazaný uživatel

to není pravda, Jun nic nepředvedl, zatm si stojím. Polák mě nepřesvědčil a Baroše jsem vynechal, ten hrál dobře, dal gol,, zaúpomněl jsem ho napsat. Ale Jun an repre prostě nemá, proč nedá šaanci svěrkošovi?

Reagovat
PJ

A co měl Jun předvést za těch pár minut? A opakuju, že má velkej podíl na rozhodujícim gólu!

Reagovat
smazaný uživatel

Ten gol bych mu zas tak nepřisuzoval teda A ty závěry, že svěrkoš je lepší nemám jen z dnešního zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Svěrkoš je lepší ale dneska hrál Jun dobře, protože za 10 minut stihl spolupřipravit gól

Reagovat
HOST*

Proč bys mu ho nepřisuzoval? Vždyť on ten balón efektně pustil Lokvencovi a má tak velký podíl na tom, že jsme si ty tři body nakonec připsali. Se Svěrkošem souhlasím, v repre už by mohl hrát. Však postupem času ho Bruckner do áčka nominuje.

Reagovat
HOST*spanhel

Proč bys mu ho nepřisuzoval? Vždyť on ten balón efektně pustil Lokvencovi a má tak velký podíl na tom, že jsme si ty tři body nakonec připsali. Se Svěrkošem souhlasím, v repre už by mohl hrát. Však postupem času ho Bruckner do áčka nominuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Ufufufuff, to bylo o nervy, pošlete někdo video Perezovi.

JOAQUÍN, GRAVESEN, ROSICKÝ, REYES !!! Nebo ať už ten zkurevenej Dortmund zkrachuje

Reagovat
HOST*Rosa

Perfektní Výkon smekám ROSO !

Reagovat
HOST*spanhel

Ztráta motivace nás málem stála tři body a možná i nějaký lidský život

Reagovat
HOST*Shevchenko

MOHLI JSME VYHRÁT 4:1 ALE POBORSKÝ TO NEPOCHOPITELNĚ KOPL SPÁTKY A BYL S TOHO GÓL DRUHÝ GÓL, NO ŠKODA ŽE TAM VLEZL RIIHILAHTI ALE JINAK SLŠNÝ

BRANKÁŘ-SUPER (AŽ NA TO ŽE PUSTIL 3 GÓLY)

OBRANA-NIC MOC (NO COMENT)

ZÁLOHA-DOBRÝ (UŠLO TO)

ÚTOK-SUPER (TI NÁM TO ZACHRÁNILI)

Reagovat
smazaný uživatel

brankář super, jo? Kam si se díval prosímtě? Si viděl záznam nějakého starého zápasu, ne?

Reagovat
HOST*spanhel

Možná to myslel v ironii....

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak o Čechovi bych se moc nezmiňoval. To byla hrůza a nebál bych se říct katastrofa. Byl nejistej, odkopy hrůza, obranu buď nedirigoval nebo jeho pokyny prostě nerespektovali. Kromě jednoho víceméně náhodnýho zákroku tam ani nemusel bejt

Reagovat
smazaný uživatel

Rosa super, Jun je fakt kopyto, jediné co udělal dobře bylo že u posl.gólu to pustil na Lokvence, stejně to chtěl chytnout ale nevyšlo mu to a to zpracování kolenem jinak jasná gólovka. Poborský byl vklidu, hlavně ke konci podržel balón

Nejhorší byl rozhodčí, jednoznačně to nezvládl a překvapila mě dobrá návštěva, v Praze by přišla polovina

Brucknerovi ale nezávidím, tak je zatížený na standartky a oni z nich dostanou 2 góly

Reagovat
HOST*spanhel

Čech 3.5 - Jiránek 2.5 , Bolf 2.5, Ujfaluši 3.5 , Jankulovski 2 - Poborský 4.5 , Polák 1.5 , Rosický 1.5 , Sionko 3 - Lokvenc 2.5 , Baroš 2

Reagovat
HOST*biggrin

nechci rejpat, ale kicker je di šestky

Reagovat
smazaný uživatel

Aha

Reagovat
HOST*stam

SUPER!!!! DOLEZITE 3 BODY TVRDO VYBOJOVANE V ESTONSKU!!!GOLY MINTAL A REITER!!! V STREDU VYHRAME PROTI Z*******M PORTUGALCOM!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně vám to přeju, ale Portugalci s váma bohužel zametou

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim to teda moc nepřeju, už jen kvůli těm řečem, jak my jsme o 50% slabší a Mintál je bůh...asi jsem příliš nepřející.

Reagovat
exmafie

S těma kecama mě serou taky,je to tak trochu pocit méněcennosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Kto to hovori? Hanbim sa za takych.Neberte vsetkych debilov vazne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zeby znami az zametali.Ako samozrejme mi sa s nimi nemozme porovnavat.Teraz mame jedneho celkom dobreho hraca(Mintal)a vsetci si myslia,ze teraz sme najlepsi.Je to len jeden hrac a on vsetko nespravi-a Portugalci maju vsetkych hracov v time lepsich ako je on akurat,ze nedavaju az tolko golov.Je smutne ,ze niektori(a je ich dost )zakomplexovani neobjektivni slovaci si teraz myslia,ze sme najlepsi,lebo sa nam chvilu dari.A mate aj pravdu,ze je to aj pocit menejcennosti-proste sa nevedia zmierit s tym,ze je niekto lepsi.Ale spanhel s tym,ze nas rozbiju sa velmi mylis,lebo este asi dobre nepoznas nas tym.Samozrejme ako som uz spomynal-Portugalci su lepsim timom,ale my dokazeme taketo zapasi zahrat velmi dobre!Podotikam velmi dobre!My ked mame vypredany narodny stadion(Tehelne pole)-co je velmi malo kedy-vlastne skoro nikdy,tak hrajeme super.Oni sa dokazu tak motivovat a podat super vykon-ale len proti takemu superovi ako je Portugalsko.Proste ani ti to nemusim vysvetlovat-staci ked si videl zapas proti Anglicku v Bratislave a to svedci za vsetko.To bol asi najlepsi zapas aky kedy nasa repre zahrala.Len skoda,ze to skoncilo tak ako to skoncilo Ale hrali sme super zapas.Ked budeme hrat tak ako proti Anglicku tak mame sancu.Ved je to zapas desatrocia.Urcite podame o 100%lepsi vykon ako proti Estonsku.Tak sa nechajme prekvapit

Reagovat
HOST*stam

a s Vami "pepani" to po odchode Nedveda a Poborskeho nevypada moc dobre ste teraz o 50% slabsi ako predtym.....ale vyhrat vo finsku vobec neni zly vysledok!!!

Reagovat
smazaný uživatel

se jen divím, že víš, že jsem o 50% slabší, ale to že jsme v žádném Finsku nehráli nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

A Poborský odešel kde?

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to po odchodu Nedveda nejsou zadne excelentni vykony, ale byt tebou, se tak radsi nevyjadruju. Kdybychom nahodou skoncili druzi a vy taky (pokud vubec druzi), tak byste se asi jen mohli modlit, at na nas nenarazite v barazi

Reagovat
smazaný uživatel

Složme se všichni a peníze darujme stamovi na tu kýženou transplantaci mozku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*yarda

Já uplatím nějakého řezníka, to vyjde levnějš...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*stam

tak som sa pomylil...este horsie pre vas doma take problemy sfinmi

Reagovat
HOST*Leite

Rosický by si za dnešní výkon přestup do Realu zasloužil... Polák je velmi dobrá náhrada za Galáska.

Reagovat
smazaný uživatel

krásný zápas pro diváka, na infarkt pro trenéra

Reagovat
HOST*Leite

To bylo na infarkt i pro mně!!!

Reagovat
smazaný uživatel

holt kardiaci si dnes užili své...

Reagovat
HOST*Leite

Hlavně když ten Fin hlavičkoval sám před bránou za stavu 3:3( ještě že máme Čecha)

Reagovat
smazaný uživatel

myslím,že to byla víc chyba toho Fina než dobrý zákrok Čecha, vždyť ho trefil, moc dobře to ale vidět nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel se znovu potvrdilo, že Sionko je prostě jenom poloviční hráč. Dokáže vymyslet přihrávku, obejít hráče, ale jakmile se dostane do šestnáctky, stane se z něj žáček. On prostě nedokáže zakončit, místo střely se raději nepochopitelně složí na zem a čeká na hvizd rozhodčího. Když se tohle odnaučí, potom by se teprve měl dostávat do reprezentace. Také Petr Čech dneska nijak neoslňoval, ovšem ten to všechno zachránil tím zákrokem na konci utkání, kdyby to nechytil, máme místo 3 bodů 0. Baroš se mi taky už nelíbí jako dřív, pořád se válí po zemi. Neříkám, že Finové hráli zrovna dvakrát čistě, ale Bary tam ležel snad 4x během 15 minut, z toho tuším 2x zmizel za postranní čáru, což je podle mě hodně moc. Poláka bych nekritizoval, je to vynikající náhrada za Galáska, mít vedle sebe dva výborně defenzivní záložníky, jednoho ze zkušenostmi a druhého s chutí učit se, to nám může leckdo závidět. Lokvenc dneska také zahrál přesně to, co se od něj očekávalo, navíc gól. A hráčem zápasu je bezpochyby Rosa, jeden gól dát, dva další připravit... Naši obranu bych taky nějak černě neviděl, prostě není každým dnem posvícení. Nechci je omlouvat, ale druhý gól bylo prostě štěstí finů a třetí byla minela, která se stane jednou za čas, no budiž. Hlavní je, že máme 3 body, protože to mohlo být taky přesně naopak ...

Reagovat
smazaný uživatel

nechci baryho nějak moc hájit, ale prasili ho dost. Bylo na něm vidět jakou má chuť, běhal ze všech nejvíc, určitě by simulováním neničil náš presink, bohužel sudí neměl u sebe karty

Reagovat
PJ

To se musim připojit k Vincentovi, Baroše sem neviděl ani jednou simulovat, vždyť po něm šli jak slepice po flusu...

Reagovat
smazaný uživatel

tak a je jasno!Ve skupině si to rozdáme už enom my a Nizozemci.Ti porazili Rumuny 2:0 na jejich hřišti.Rumuni dostali góly v 1. a 85. minutě.Kdepak je ta Hagiho éra.?Fini se už nezvednou a ostatní o tom nemá cenu mluvit.Myslím si že ani Nizozemci nás neporazí.Tak co chce mi někdo říct že to co jsem napsal je blbost?myslim že ne.bude to tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Blbost to sice neni, ale my jeste nemusime mit nakonec ani to 2. misto. Hrajeme v Rumunsku, kde sice Nizozemci vyhrali, ale Rumuni asi jen tak snadno neprohraji 2 domaci zapasy. A pak jedeme jeste do Finska, kde se muzou dit ruzne veci. Domaci zapas s Nizozemskem, tam mluvit s jistotou o 3 bodech snad ani nejde. Tyto 3 zapasy nas muzou vynest na 1. misto stejne tak, jak srazit na 3. I kdyz jeste muze prijit zavahani se slabsima jak nas, tak souperu.

Reagovat
HOST*HOST AJVET

Myslim si,že bez obrany se hrát nedá.Nebýt dneska Rosi tak ojíždíme ze Stínadel bosi.První půle perfekt a pak si mysleli,že je to doma a měli co dělat aby vybojovali výhru.Dneska nic moc,ale je vidět,že je tam pohoda a kluci umějí zamakat.Trenér ted bude mít plnou hlavu,ale dá to dopořádku a budou hrát líp.Já jim hrozně věřim a dostanou se na MS.Kdo tomu nevěří tak at na ně nečumí!!!!!!!!! ::

Reagovat
exmafie

Já jsem se na dnešní zápas nedíval,důvod jsi napsal sám...

Reagovat
smazaný uživatel

Spousta lidí Baroše za ty jeho boelstné scény kritizuje, ale uvědomte si, kolikrát to schytal do TÉ NOHY, KTEROU MĚL ZLOMENOU A VE KTERÉ MÁ DODNES ŠROUBY. je to sice doba, ale když vám ZÁMĚRNĚ kopou do takto vážně zraněné nohy, tak nevím kdo z vás by neležel.

Reagovat
HOST*

tak kdys jsme vyhraly tak je vse ok ne???

Reagovat
smazaný uživatel

Máme sice tři body,ale pokaždé se Rosickému na MS dařit nebude.jako takhle když narazíme na Italy,kteří mají skvělou obranu, tak jim čtyři góly nedáme.Na obraně je ještě spousta práce.útok v tomto zápase za 1, ale obrana za 3,5.

Reagovat
HOST*Senior

Můžeme být rádi,že včera proti nám nenastoupili Nizozemci!!!

Věřím,že v říjnu už vstoupí do kvalifikace i Méďa a konečně ta levá strana bude šlapat na 100%.Sionko s Vachouškem do reprezentace

nepatří!

Reagovat
smazaný uživatel

Plašil s Matym ale jo

Reagovat
HOST*

maty?? myslim ze ete ne-e ale jeho cas pride

Reagovat
smazaný uživatel

Nebudu se moc rozepisovat, je zkusím oznámkovat od nejhorší jedničky po nejlepší desítku:

Čech - 3 (jak jsem psal níže - od úplné ostudy (2) o zachránil ten zákrok, už dlouho jsem ho neviděl zachytat takhle slabě)

Jiránek - 4 (o moc lepší než Čech to nebylo - po jeo straně létaly do naší šestnáctky centry, podpora útoku prakticky nulová snad kromě jednoho momentu, kdy šli do útoku Poborákem oba a pravá strana tak byla úplně odkrytá pro brejk - hrůza, horší je, že na tenhle flek nemáme žádného nového nadějného hráče, jenom snad Švece, ale na toho si ještě asi pár let počkáme)

Bolf - 5 (žádný zázrak, ale byl asi jedinej z obrany, kdo nekiksoval, pár balonů za něj propadlo, ale to je jeho standard - průměr)

Ujfaluši - 4 (plně zapadl do totálně špatné defenzivy, jeho kiks před 3. gólem, který zavinili s Poborákem rukou společnou a nerozdílnou byl šerednej, Bruckner by se co nejrychleji měl podívat po nějakých nových stoperech, protože ti současní jsou kopyta a dlouhodobě to dokazují , proč nedostane šanci Lukáš, Rajnoch nebo Rozehnal? )

Jankulovski - 7 (odvedl svůj standart - bez větších chyb, podpora útoku skvělá, prototyp moderního útočného krajního beka, jan tak dál Marku )

Polák - 8 (výborný, prostě perfektní, ač jsme dostali 3 góly, tak Polák jako defenzivní štít zahrál výborně, ten gól nepočítám, protože to by do prázdné už dorazil každý, ale vybojoval spoustu míčů, dřel, běhal, jezdil po zadku. Takhle přesně si představuju práci štíta; dokonce bych si dovolil navrhnout, aby se už do základu nevracel Galásek, přecejenom Polák je o hodně mladší a perspektivnější, Polák je jeden z mála hráčů, ze kterých jsem nadšen; a ještě si všimněte, jak moc Polákovo nasazení prospělo Rosovi, jakmile za sebou cítí skvělé krytí a soustředí se na útok, tak hraje jak s partesu. Honzo, skvělý výkon, už se nebojím odchodu Galáska, ty ho nahradíš )

Poborský - 4 (toto jako Sparťan rozmazávat nebudu, jen napíšu TRAPNEJ VÝKON, už dlouho jsem ho neviděl takhle vyhořet, trochu mu uškodilo, že mu záda kryl stejně trapnej Jiránek a taky, že proti sobě měl výborného kolkku, ale jinak by se měl stydět, tzn. Piták do repre)

Sionko - 6 (další překvapení - bojoval, běhal, někdy trapně simuloval, ale on už skrátka jinej nebude . Ale jinak mě příjemně překvapil; doufám, že to stejně viděl i Bruckner a už doufám neuvidíme hrát lenoru Vachouška, u kterého jsem za jeho (cca) 30 repre startů neviděl dobrej výkon. Chtělo by to ještě někoho kvalitnějšího (Matušovič? nebo Plašil), ale jinak Sionko - dobrý)

Rosický - 8 (takhel dobře nezahrál už hodně dlouho ani v repre ani v Dortmundu, konečně je z něj zpátky ten baleťák, kterej má skvělou techniku, přehled, přihrávky i kličky; už jsem to tu psal: asi to bylo tím, že se soustředil jen na útok, protože cítil skvělé jištění od Poláka. Znamená to, že o střed zálohy bychom si v repre dělat starost neměli

Baroš - 6 (standart, dal sice gól, ale do prázdné, takže normál, jinak odvedl to, co jsme mohli čekat. Škoda, že ho Finové takhle dlouho BEZTRESTNĚ okopávali)

Lokvenc - 7 (šoula zahrál dobře, dřel, dokonce i běhal, vybojoval pro Baroše, ale i nabíhající záložníky hodně balónů ze vzduchu, dal krásnej rozhodující gól, prostě zahrál nad poměry, sice by t ctělo nějakého kvalitnějšího mladého, ale asi není kde brát, ale jinak: jen tak dál Vráťo)

Bruckner - včera jsem dokonce pochopil jeho střídání, což je jindy celkem makačka, jinak výbornej trenér a psycholog, ale jeho čs se taky nachyluje (myslím fotbalově

), problém je, že jeho následovníka prostě a jednoduše nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

2. gol byl Lokvencův!!! A Bruckner střídal při rohu, to jsem já zas nepochopil.

Reagovat
smazaný uživatel

Polák naznačuje velké možnosti, bude z něj skvělý hráč, ale v Německu ať hraje ještě Galásek, kerej je zkušenější, spolehlivější a nedělá chyby. Do další kvalifikace ale už Polák. (Galásek stejně asi skončí). Sionko běhá a bojuje, ale je to varianta z nouze, nikdy nevystřelí, ať dostane šanci Matušovič či Plašil.

Reagovat
smazaný uživatel

žeprý:nebudu se moc rozepisovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

příště se klidně rozepiš

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

uz si zacal???

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Holandsko taky vyhrálo

Reagovat
smazaný uživatel

jestli nepostoupíme, tak si tě vyhmátnu a dostaneš po držce

Reagovat
antimadrista

Reagovat
smazaný uživatel

Toto nechápu. Já taky fandím Barce, ale tyhlety tvoje provokace jsou fakt debilní . Já myslím, že kvůli tomu, že hraje a holanďany Gio jim snad nebudeš fandit ani proti našim, ne? To bys musel fandit Brazílii (Belletti, Ronnie, Motta, Edmilson, Sylvinho), Argentině (Saviola, Maxi, Riquelme), Portugalsku (Deco), Francii (Giuly), Kamerunu (Eto´o) atd. A to nevím, jestli bys stihl

KAždopádně tě moc nechápu

Reagovat
HOST*yarda

Hm, to tady jsi dost krátce, Antimadrista si takhle koleduje o přes hubu už dost dlouho. Pokud nebude mít Vincent námitky, tak pokud dojde k výše uvedenému nepostupu, tak bych taky rád přiložil ruku či nohu k dílu. Praha zas tak velká není.

Reagovat
smazaný uživatel

takovýhle týpky určitě nepřehlídneš

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhmátnem ho po ČR - HOL. Určitě bude v neutrálním hledišti s oranžovou vlajkou

Reagovat
exmafie

Najít ho nebude těžký,páč na sobě bude mít jěště barcelonskej dres...

Reagovat
antimadrista

Reagovat
Mr.Jindros

Dejte mi taky vědět, určitě se přídu minimálně podívat.

Reagovat
antimadrista

Tak fajn pánové, v létě se uskuteční sraz členů českýho fanklubu FCB v Brně, tak si tam můžem popovídat jestli máte odvahu

Reagovat
antimadrista

Holandsko je mi zkrátka sympatický. Nejenom z toho důvodu, že tam hraje Gio, i kdyby tam nehrál, tak mi bude tahle repre vždycky sympatická. Ale máš pravdu, že Brazílie, Argentina a Portugalsko jsou mi taky sympatický země, ale stejně nejradši mám Španělskou reprezentaci Vy fandíte ČR,protože jste češi, já jsem sice fyziologicky taky, ale duševně už ne

Reagovat
HOST*yarda

My všichni víme, že jsi duševně někde úplně jinde

Reagovat
PJ

Reagovat
HOST*Mára

malý dětátko si hrálo

Reagovat
antimadrista

jo no

Reagovat
HOST*Leite

To nechápu... Jseš Čech, tak fandi Česku!!! Neřeknu kdyby jsme měli nějaké špatné fotbalisty, ale.......

Reagovat
smazaný uživatel

vždy´t je to jedno, je to jen sport, tak ať si akždý fandí komu chce. v reprezentaci už stejěn dneska může hrát skoro kdokoli kdekoli, takže proč ne?

Reagovat
antimadrista

A co je Čech? Čech defacto ani neexistuje. Je to směs keltsko-germansko-slovanské krve.Nemůžeš o sobě říct, že jsi 100% slovan. Je to jedno přece, tak fandim jiný reprezentaci, no a co? Koneckonců jsme v EU ne? Tak za svůj domov můžu považovat kteroukoliv členskou zemi

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme je to tvoja vec komu fandis,ale ja by som nemohol fandit niekomu inemu ako svojmu statu.To sa proste neda.

Reagovat
antimadrista

Jak vidis,tak dá

Reagovat
HOST*Leite

Jen doufám že nepatříš mezi ty kteří fandí každý týden někomu jinýmu, podle tomu jak se komu daří.

Reagovat
antimadrista

To si snad dělás srandu? Já a přelétavec?

Reagovat
PJ

Jééééžiši ty si magor...

Reagovat
antimadrista

No tys tady chyběl..

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyz nikdy nepouzivam vulgarni vyrazy na adresu nekoho jineho, tentokrat naprosto souhlasim s PJ (prispevek nahoru). Snazis se tu odborne zhodnotit puvod Cechu, ale kdo neni uplne blby vi, ze to co jsi napsal, je naprosta pitomost. Fandi si komu chces, ale nepomlouvej Cechy ani Cesko!!!

Reagovat
antimadrista

Já nikoho nepomlouvám, to vy se do mě navažíte

Reagovat
smazaný uživatel

španěl de facto taky neexistuje je to směska iberů, visigótů (germánů ), arabů, romů, katalánců, basků, ...

Reagovat
antimadrista

A jako co? Až na to, že araby jsme vyhnali a cikáni k nám přilezli jako do všech zemí Španěl je španěl a katalánec je katalánec, v tom je rozdíl.

Reagovat
HOST*yarda

Obdivuju tvůj národopisný, historický a demografický rozhled. Trošku ti uniklo, že Arabové se se také částečně asimilovali se křesťanskými národy Pyr.poloostrova (zejména jih a jihovýchod Španělska) viz termín mozarabové, s Kataláncema je to trochu něco jiného, stejně jako s Baskama, říct oběma národům, že jsou Španělé, tak se asi dotyčný se zlou potáže.

Reagovat
antimadrista

No vždyť to jsem taky napsal.

Reagovat
HOST*yarda

asimilovat není rovno vyhnat

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak když jsme u toho, tak skoro žádný národ Evropy není "čistý". Každopádně smíšení Slovanů s Kelty není stoprocentně dokázáno a od Germánů (Markomanů aj.) se české etnikum drželo stranou tak nevím, jaký mix Navíc, když to bereš takhle, tak Španělé jsou v tomhle ohledu oproti Čechům ještě mladíčci a jak správně podotkl o kus dole Azulgrano, tak je to daleko větší směska než my A pokud fandíš Španělsku proto, že se k tobě chovali dobře KATALÁNCI na Costa Bravě, tak tě docela lituju. A navíc nechápu, jak můžeš fandit týmu, kde hrají nenávidění hráčí z Realu Madrid, známého utlačovatele a omezovatele osobní svobody všech, kteří nejsou z hlavního města

Reagovat
HOST*Nawri

no tak tohle vzivote nepochopim...

asi ses dusevne chorej...

Reagovat
antimadrista

No jo ty

Reagovat
smazaný uživatel

PJ, Nawri, qawerte a yardo, jste banda dementů. Proč by měl být magor PJi???? Protože nefandí čechům, nebo protože říká, že nikdo není 100% čech? A není to snad pravda? je snad někde psáno, že se musí fandit vlastní zemi? Nebo je fandění čechům nějak morálně lepší??? Se vzpamatujte, žijeme v 21. století, globalizuje se, spojuje se, tak o co vám jde? Ať si každý ve sportu fandí komu chce. Vždyť je to JEN sport. Jak říká alegre, "fotbal je ta nejkrásnější HRA na světě" je to pro pobavení, no tak a´t si každý fandí komu chce. Své naprosto přehnané vlastenectví ( jak jinak, vy jste asi ta generace, kdy do vás ve škole talčili do hlavy naprosto přehnané řeči o národním obrození a teď si asi myslíte, že Češi jsou nejvíc. )

Leite, ty jseš tady sakra krátce, tak se zdrž komentářů o přelétavcíh, plácá o tom voloviny, podívej se do archivu a drž hubu.

Reagovat
smazaný uživatel

Videl som aj vatsich dementov.A samozrejme yarda medzi nich nepatri

Reagovat
smazaný uživatel

Casto se ti tu stava, ze kdyz nesouhlasis s necim nazorem, oslovujes ho ruznyma vulgarnostma... Ja jsem nenapsal nic o tom, ze by mel fandit Cesku. Vyjadril jsem se k jeho narazkam na Cechy a uz jsem dement? Proste to co napsal samozrejme spada do historie ceskeho naroda, ale celkove je to hovadina. Cesko je od nazvu Bohemia a je jedno, jestli tu zili urcitou dobu Keltove atd., ale nechci tady resit ceskou historii. Proste jsem hrdy, ze jsem Cech a nelibily se mi jeho narazky. At si fandi komu chce, na to ma svate pravo a taky nechapu, jak ho za to muze nekdo odsuzovat, ale to uz neni moje vec. Priste se zdrz nevhodnych komentaru na moji osobu! (za ostatni nemluvim s tvou kritikou na jejich hlavy ohledne fandeni, souhlasim, ale nechce se mi resit, co napsali a proto nejmenuju konretne!)

Reagovat
smazaný uživatel

No co já vím, tak první z nás dvou kdo ( ač nepřímo ) použil na někoho nadávku byls právě ty, proto byla taková i moje reakce.

A navíc, nevšiml sjem si, že by antimadrista jakkoli pomlouval česko, ajk si psal, takže tvé urážky jsou absolutně zbytečné

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pouzil. Ale ma reakce byla na vyjadreni: "A co je Čech? Čech defacto ani neexistuje." Snazil se ze sebe udelat znalce, napsal hovadinu a jeste pomlouva to, na co ja jsem hrdy. Rekni treba Americanovi, ze American ani neexistuje, ze je to jenom smes pristehovalcu a nezustane jen u jedne nadavky (samozrejme se toto neda rict o kazdem). Ja to tu nechci rozebirat, stejne si budu trvat na svem a ty taky, tak o co jde. Fandi si dal Barce, ja budu svemu oblibenemu klubu a oba budeme spokojeni

Reagovat
Mr.Jindros

Tohle "jak jinak, vy jste asi ta generace, kdy do vás ve škole talčili do hlavy naprosto přehnané řeči o národním obrození a teď si asi myslíte, že Češi jsou nejvíc" je doufám vtip. Jinak nechápu proč z toho zase děláš kovbojku ... antimadrista má sice právo fandit komu chce a proto kdo ho odsuzuje jen za to je na nic, ale příspěvek o EU, Slovanech a později Kataláncích jsou neskutečné voloviny a za to dostal, zaslouženě, nejvíc políčků ... za to že fandí Nizozemcům mu vynadal jen ultrabarcelonský jiri-fcb (kterého si zřejmě "náhodou" opoměl zmínit do bandy dementů ) a přitroublý Leite.

Reagovat
antimadrista

Tak mi vysvětli proč jsou to nesmyslné voloviny...čekám.

Reagovat
Mr.Jindros

Ty Katalánce ti velmi pěkně vysvětlil Yaroslav, takže jen tenhle : "A co je Čech? Čech defacto ani neexistuje. Je to směs keltsko-germansko-slovanské krve.Nemůžeš o sobě říct, že jsi 100% slovan." O slovanech tady nikdo nemluvil ... Češi jsou národ, využiji citace definice národa, který Češi splňují : "Národ je historicky vzniklá a dlouhodobě utvářená společnost lidí, která se zformovala na základě blízkých podmínek a nesčetného množství okolností. Mezi nejzákladnější podmínky formování národa patří zejména: společně obývané, geograficky vymezené území, jazyková jednota, společné tradice a dějiny, vědomé sdílení téhož dějinného osudu, sdílení základních náboženských a kulturních tradic a duchovních a morálních principů…"

Definujeme národ na etnicko-antropologickém, územním, jazykovém, historickém a kulturně-společenském základě." Takže Čech existuje. Já nemám nic pro tvému fandění Holanďanům, ale tvoje další poučky jsou úplně mimo. A Domov je tam kde bydlíš. Je paradoxem, že pohrdáš Českým vlastenectvím, ale přitom seš silný katalánský nacionalista, přestože pravděpodobně nemáš s Katalánií nic společného a ještě fandíš Španělsku, které utlačovalo "tvou" Barcu, což znamená že na jedné straně si se Španělskem a na druhé proti.

Reagovat
antimadrista

Fandim Španělsku, protože je BARCE nejblíž, navic tam hrají i katalánci, tak proč bych jim neměl fandit? Kdyby hrála katalánská repre MS (jako že jednou bude), tak budu samozřejmě fandit jim a až pak španělům...Já jenom řikám, že ty národy jsou strašně protkaný, např. můj praděda byl němec a tak řikám, že čistokrevnej čech neexistuje a je to pravda!

Reagovat
Mr.Jindros

Čech existuje, i když má třeba německé předky, pořád je to Čech ... přečti si ještě jednou tu definici národa.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, tak dementi, říkáš. Nechám ostatní pány, ať se obhájí sami a zkusím se obhájit sám. K příspěvkům Antimadristy na toto téma jsem reagoval čtyřikrát. Poprvé jsem byl naštvaný stejně jako výše zmínění "dementi", podruhé jsem vyjádřil obecně známou pravdu a ve třetím a čtvrtém příspěvku jsem se pokusil rozšířit Antimadristovi obzory. No tu zmínku o národním obrození jsi asi moc vážně nemyslel, žejo? Mám takový pocit, že my dva budeme tak stejný ročník, a do nás rozhodně ve škole nic o přehnané úloze Palackého a spol. nelili. Navíc rozumně uvažující jedinec si udělá názor na toto téma sám. A ty řeči o globalizaci mě dost štvou, protože jak jinak se jí bránit, než lpět v rámci možností na tradičních hodnotách. Takže si příště nadávej jiným, protože nevím, zda je horší být dement, nebo se dementa zastávat.

Reagovat
HOST*nawri

no jak sem reagoval uz dole at si antimadrista fandi komu chce je to jeho duvod proc komu fandit ale mne vadi to ze on je cech a jeste si to pamatuju jak pri euru tady RYL do ceska a fuckoval nas na kazdym rohu to proste nelze pochopit.

Reagovat
HOST*nawri

a jako tak tenhle vyrok to je kotel:

"jak jinak, vy jste asi ta generace, kdy do vás ve škole talčili do hlavy naprosto přehnané řeči o národním obrození a teď si asi myslíte, že Češi jsou nejvíc"

o obrozeni sem se ucil v paty tride a co ma obrozeni co docineni s tim ze tady odsuzuju antimadristu za to ze ryje do ceska kdyz je sam cech?Asi by sis mel kyslicku zopakovat dejepis obrozeni bylo hlavne o tom zachranit cesky jazyk pred germanizaci...

a antimadrista a jeho vyrok ze nikdo z nas se nemuze citit slovan a o jeho narodnostnim mixu to zas tady ze sebe delals chytryho tak dlouho az si opet ukazal na svoje iq na bodu mrazu

Reagovat
smazaný uživatel

No když už to teda tak bereš, tak si to rozšiř hlavně ty, protože obrození nebylo ani zdaleka jen o jazyku.

Reagovat
Mr.Jindros

Nebylo zdaleka, ale bylo přesně jak napsal Nawri - hlavně o tom jazyku.

Reagovat
smazaný uživatel

Antimadrista: jestli te to potesi, tak ti muzu zarucit, ze Cech nejsi ani fyziologicy. Fyziologicky muzes mit treba zvysenou teplotu, ale pojem Cech rozhodne fyziologie nezna. Takze uz muzes usinat v klidu ( i kdyz v obcance mas zrejme statni obcanstvi: Ceska repulblika)

Reagovat
Mr.Jindros

Občas mám pocit že není fyziologicky ani člověk. Navíc sám myslim přiznal že je z jiné planety.

Reagovat
antimadrista

Ani bych nevěřil co tři slova ve větě (Holandsko taky vyhrálo) můžou způsobit za vlnu nevole na mou osobu

Reagovat
HOST*Nawri

no mne ani nebere tak moc to ze fandis holandksku jako to ze neprejes cesku a uz na euru si je tady fuckoval ve vsech clancich to NELZE POCHOPIT ANI SI JINAK VYSVETLIT nez tim ze ses psychycky narusenej jedinec

Reagovat
smazaný uživatel

nechceš si zaregistrovat ještě jednu přezdívku? Třeba antičechista, antibohemista, antičeskorepublikista nebo antimadristočechista? (dělám si srandu )

Reagovat
Mr.Jindros

Mou nevoli způsobily až ty kecy potom.

Reagovat
HOST*spanhel

život je pes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele