ČEŠI S DÁNSKEM JEN REMIZOVALI

15.11.2006, 22:38
Komentáře a souhrny
Český tým si k poslednímu utkání roku pozval do Prahy Dánsko a příliš se nepředvedl. Mdlý výkon málem zakončil porážkou, v nastaveném čase však na konečných 1:1 srovnal Milan Baroš.

Trenér Karel Brückner řešil několik absencí tradičních opor, z hráčů v poli chyběli Rosický s Kollerem, dnes dopoledne vypadl i Jankulovski. Kuriózně stejný počet výpadků zaznamenal i post brankáře - Petr Čech je mimo hru dlouhodobě, Jaromír Blažek z nominace vypadl o víkendu a Antonín Kinský, povolaný dodatečně, se zranil na dopoledním tréninku. K libereckému Marku Čechovi tak byl narychlo povolán Martin Lejsal z Brna, Jankulovskiho nahradil Tomáš Zápotočný. V základní sestavě na levém kraji obrany zaskakoval Zdeněk Grygera, střed zálohy tvořilo defenzivní duo Polák - Galásek, Baroše vpředu doplnil Stanislav Vlček.

Úvod utkání před nepříliš vysokou návštěvou byl ještě ze strany českého týmu aktivní, už ve třetí minutě si na míč za obranu naběhl Baroš, v dobré šanci však nezvolil nejlepší variantu a netrefil branku. Kontroval Kamper střelou z voleje, s níž si poradil Čech, to ale bylo na hodně dlouho prakticky vše. Z boje o střed hřiště a řady nepřesností příliš šancí nevyplynulo, na straně jedné v dobré pozici po přiťuknutí Baroše nesedla střela Polákovi, na straně druhé pálil Kamper přesněji, Marek Čech musel na zem, ale problémy neměl.

Ve 28. minutě Dánové potrestali lehkovážnost české obrany. Dostali se do brejku, Peter Lövenkrands se sice na první pohled dostal na kraji vápna do nevýhodné pozice, ale obešel dva statické obránce, dostal se na střed a bez potíží prostřelil Čecha - 0:1.

Česká snaha o vyrovnání dopadala stejně jako hra v první půlhodině. Marná snaha vymyslet kloudný přechod do útoku, obrovské problémy dělal vysunutý dánský presing, Češi se jen ztěží dostávali s míčem u nohy přes půlící čáru. Ve 30. minutě to zkusil zdálky Plašil, ale jeho střela neměla nárok ohrozit brankáře, ani kdyby mířila mezi tyče. Lépe vypadala akce ve 38. minutě, kdy zprava centroval Vlček a Baroš jen o fous nedosáhl, nejblíže úspěchu pak byl ve 42. minutě po pěkném Plašilově centru z přímého kopu Jiránek, jeho hlavičku však hosté zblokovali na roh.

Do druhé půle poslal kouč Brückner tři čerstvé síly v podobě Lafaty místo Vlčka, Heinze místo Jarolíma a Šírla, jenž při svém reprezentačním debutu vystřídal Galáska. V první pohledné akci se předvedli hned dva noví muži na hřišti - Šírl poslal vpřed Lafatu, ten přes obránce nacentroval před branku zpět na Šírla, ten však z první vysoko přestřelil.

Přestávka domácí očividně povzbudila a začínali mít navrch, přispěli i Dánové stažením obrany více na svou polovinu. Výraznější šance se však nekonaly, Polákovy střelecké pokusy končily na dánských obráncích na hranici vápna, nepomohl ani rozhodčí, když přehlédl evidentní penaltový faul na kapitána Ujfalušiho.

Mnoho se toho ale nezměnilo, jen se ona nemohoucnost posunula z půlící čáry na hranici šestnáctky. Gólman Sörensen ani žádnou práci neměl, jen v pohodě sbíral centry z rohových kopů. Dánové se do blízkosti naší branky dostali za půl hodiny snad jen dvakrát, dvě střely bez problémů lapil Čech.

Pak však domácí vsadili více na riziko, stáhli obranu na tři hráče, jenže ti si příliš nerozuměli a vypadalo to, jako když pořádají den otevřených dveří. V 74. minutě Rozehnal neodvrátil dlouhý pas, Bendtner tak mohl jít sám na branku a jen dobré vyběhnutí Marka Čecha jej přinutilo k nepřesnému zakončení.

Liberecký gólman se pak v krátkém sledu zaskvěl ještě dvakrát. Nejprve si Thygesen krásně obhodil Jiránka a postupoval sám, Čech však jeho střelu skvěle vykopl, minutu nato šel sám Sörensen a spolu s dobře vyběhnuvším gólmanem přehodil i branku.

V poslední desetiminutovce ještě Češi zabrali, v 84. minutě neposoudil slovinský sudí Skomina jako penaltový sporný zákrok na Lafatu, ve dvou nadějných situacích se objevil poslední střídající Tomáš Zápotočný, ale ani tentokrát neměl brankář Sörensen šanci vyniknout.

Tu naopak v závěru dostal Marek Čech. Hosté znovu překonali ofsajdovou past, Thygesen šel sám a Čech jej musel faulovat, za což si vysloužil naštěstí jen žlutou kartu a následovala penalta. Tu však Danielu Jensenovi Čech skvěle vytěsnil na tyč, Sörensen dorážkou jen pohladil břevno.

Vypadalo to, že Češi budou bezzubí do samého konce, přišla ale třetí minuta nastaveného času. Jaroslav Plašil poslal pěkný centr před branku, naskočil si Milan Baroš a ve stoprocentní šanci nezaváhal - srovnal na konečných 1:1.

Výsledkově jsme tak poslední zápas roku 2006 zvládli ještě se ctí, ovšem herní projev fotbalové labužníky rozhodně nepotěšil. Navíc se bohužel ukázalo, že momentálně asi jen Tomáš Rosický je schopný dát hře nápad a rozhýbat hru směrem dopředu. Naopak těšit nás může fakt, že i přes absenci prvních tří brankářů se umíme přenést, neboť Marek Čech odchytal výborný zápas, několikrát tým podržel a v závěru svůj výkon korunoval chycenou penaltou.


Česko - Dánsko 1:1 (0:1)

Branky: 90+3. Milan Baroš - 28. Peter Lövenkrands

Žluté karty: 25. Jarolím, 73. Šírl, 88. Polák, 89. Čech - 82. Nielsen

Sestava Česka: M. Čech - Ujfaluši, Jiránek (81. Zápotočný), Rozehnal, Grygera (72. Kováč) - Jarolím (46. Heinz), Galásek (46. Šírl), Polák, Plašil - Vlček (46. Lafata), Baroš.

Sestava Dánska: T. Sörensen - Helveg, Nielsen, Agger, N. Jensen (62. Albrechtsen) - Kamper (65. D. Sörensen), Poulsen (58. Thygesen) - D. Jensen, Kristiansen (46. Würtz), Lövenkrands (67. Bech) - Bendtner (85. Priske).

Rozhodčí: Skomina - Zirnstein, Ul (všichni Slovinsko).
Počet diváků: 6 852.


Autor: Petr Starý

Komentáře (29)

Přidat komentář
Shevchenko

počet diváků 6852 ??

Reagovat
smazaný uživatel

To by mě zajímalo, kterej chytrolín tu Letnou vymyslel

Reagovat
Jajinek

Dánové...

Reagovat
smazaný uživatel

Košťálova akce?

Reagovat
HOST*nacturo

jo jo.bylo tam vážně hodně málo

Reagovat
smazaný uživatel

moc rád bych zítra psal článek že : Marek Čech is on his way to Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

To se nestane,do Valencie by nešel to by radši zůstal v Liberci ale třeba Villarreal by neodmítl nebo Arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že bránkářská situace Arsenal kontra Valencia je uplně stejná. A Villarreal? To asi sotva... (dva víceméně kvalitní brankáři konkurující si navzájem) Hlasoval bych tedy pro VCF též. Bohužel je to až moc velká utopie... Hlavně se nejít zahrabat na východ

Reagovat
smazaný uživatel

Musím povedať, že šťastia máte teda požehnane : s Walesom quali v posledných minútach, teraz znovu, výkon slabší, žeby sme vás ešte dali v odvete?

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm...nasrat!

Reagovat
HOST*cracker

jak budete přelítávat slovensko-českou hranici, tak se rozklepete a zeserete jak malý kluci.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme inak teraz nového trénera, ten tomu rozumie lepšie než to poleno Galis.

Reagovat
smazaný uživatel

to je ale jediný, co se změnilo (jméno trenéra), jinak nic víc, nic míň

Reagovat
HOST*cracker

to je pravda, ale hráči jsou stejni

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tatar galis ich nútil hrať stále 4 - 5 - 1 a podobné systémy, ktoré aj tak hrať nevedeli, lebo ich nehrajú ani vo svojich materských kluboch. Janko Kocian preferuje 4 - 4 - 2 a keď nič, tak aspoň to bude o trochu atraktívnejšie. Ale na vašom mieste by som moc nevyskakoval, včera to bol docela prepadák..

Reagovat
HOST*cracker

propadák? My jsme prohráli 5:0? a druhej poločas zas tak špatnej nebyl (kromě 15 minut), nato v jaký jsme hráli sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

to je rpavda, ukaz mi hrace, kteri hrali a kteri budou hrat kvalifikaci od zakladu.. moc jich nebude..

Reagovat
smazaný uživatel

No tak propadák bolo asi silné slovo, ale nebolo to nič moc. Ale objektívne , vy máte problém, ktorý sa ani nedá rýchlo vyriešiť - totižto nahradiť takú famóznu formáciu ako bola tá Rosický, Šmicer, Poborský a hlavne Nedvěd , k tomu upadajúci Galásek a zranený Koller , to je ťažké, priznávam.

Reagovat
HOST*

a ským sme my prehrali päť nula

Reagovat
Shevchenko

Myslím, že naše Áčko je lepší než Dánské, ale my prostě náhrdu za Kollera, Rosu, Jankula, dokonce i Sionka nemáme. U Čecha jsem musel včera změnit názor, možná vyjímečně i u Kollera

Reagovat
Shevchenko

Co ta naše obrana vyvádí, nepamatuju si tým který skoro každý zápas nechává utočníky protivníka běhat samotné na bránu (Wales,Dánsko)

Reagovat
HOST*

pohoda To ale mi cesy sme tomu proti dansku dali

Reagovat
smazaný uživatel

Ta předváděná hra, to byla ostuda. Jediné, co bylo pozitivní, byl výkon Marka Čecha v bráně. Jinak nechápu, že i když jsme vzadu hráli na konci na tři, tak jak mohli chodit tak lehce sami na kasu... Bruckner se sice vymlouvá, že se hrálo na riziko, ale ať se dívám, jak chci, tak v evropských ligách ani reprezentacích nikdo takovou haluz po přechodu na tento systém nemá. Jediné, co mě pobavilo, byl zákrok Šírla na ?Thygesena?, jak mu stahoval trenky, to bylo fakt k smíchu. Výkony jednotlivců raději ani nechci hodnotit, to by dopadlo hodně špatně. Bez Rosy jsme úplně, ale úplně v prdeli. Koller je velká ztráta, ale nějak se ještě nahradit dá, kdežto Rosa ani náhodou. No co, můžeme se utěšovat, že šlo jen o přátelák, ale tak úzký kádr jako máme my, to se fakt jen tak nevidí... Ještě jedna věc: Nechápu, jak se takovýto neatraktivní zápas může hrát na Letný, kdo to jako vymyslel? V úvahu připadaly Liberec, Olomouc, Uherské Hradiště, rozhodně všechno lepší volby než Letná.

Reagovat
smazaný uživatel

Já už jsem si na ty neskutečné díry vzadu zvykl (Ghana, Srbsko), to se fakt moc nevidí

Mělo se hrát v Olomouci, Šírl jasná ČK...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on byl na ČK i zákrok tuším Poláka (nebo Rozehnala, teď si nevzpomínám) na půlce, jak ho chytil za dres a nepustil ho, dokud to rozhodčí nepísknul. V Olomouci by to bylo good, takhle to nemělo žádnou atmosféru.

Reagovat
RMCF

Byl to Polák

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jsem měl docela strach o Klekího, řval tam jak blázen, div ho nekleplo.

Reagovat
HOST*Thomick

Hele jak hrála Francie a co henry neví někdo...nemůžu to někde najít

Reagovat
Shevchenko

1:0 (Henry)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele