Češi pouze remizovali s Rakouskem

22.08.2007, 22:32
Aktuality
Na stadionu Ernsta Happela sehrála dnes od 20:30 česká fotbalová reprezentace přátelské utkání proti domácímu Rakousku. Vedení sice v kvalitní první půli dodal Čechům Jan Koller, ovšem po přestávce z jediné vážnější akce Rakušanů vyrovnal střídající Martin Harnik. Češi remizovali ve Vídni 1:1.

Českému týmu chyběl kapitán Tomáš Rosický, který nestihl vyléčit zranění. Místo něho nastoupil od začátku utkání David Jarolím. Největším překvapením od českého kouče Karla Brücknera pak bylo zařazení Karla Pitáka, jenž se do reprezentačního výběru vrátil po roce. Pouze na lavičce náhradníků zůstali Zápotočný, Sivok, Plašil, Matějovský, Kulič a Fenin, ale i těm trenér slíbil, že si zahrají.

Utkání začalo ve svižném tempu a v úvodních dvaceti minutách mohlo padnout hned několik branek. První obrovskou šanci měli Češi. Polák napravo zakombinoval s Jarolímem, ten našel Milana Baroše a kanonýr Olympique Lyon pohotově pálil. Manninger, brankář Rakouska, se však proti jeho ráně vytáhl a zneškodnil ji. V sedmé minutě byl v obrovské příležitosti tentýž hráč. Ujfaluši po jednom ze svých výletů podél pravé postranní čáry našel hlavu Baroš, ale ten ve vyložené šanci trefil pouze břevno. Manninger by reagoval pozdě.

Pak ale mohli udeřit i domácí. Standfest si poradil s Grygerou, nacentroval, ale zcela nekrytý Mörz trestuhodně přestřelil bránu Petra Čecha. Další šance Rakušanů přišla opět z pravé strany Čechů a opět u toho byl Mörz. Tentokrát však palebnou pozici připravil pro Kuljice, ale Kuljic prováhal vhodnou příležitost k zakončení. Vynucené střídáni již v sedmnácté minutě museli provést Češi. Pitákovi po ostrém zákroku Stranzla nepomohla ani pomoc lékaře a musel být vystřídán. Místo něho poslal Karel Brückner na hřiště Jaroslava Plašila.

Ve třicáté minutě se paraodxně nejdříve zahrozili Rakušané, Standfest posadil míč na hlavu Kuljice, tomu šanci zneškodnil Petr Čech. Poté ale udeřili hosté. Akci středem táhl David Jarolím, posunul na Jana Kollera a český obr technickou střelou k tyči poslal Čechy do vedení. Stav 1:0 vydržel až do poločasu. O pauze, nebo těsně před ní, udělal Karel Brückner hned několik změn. Sivok nahradil Kováče, Kulič šel na plac místo Jarolíma, Zápotočný střídal Grygeru a Kollera nahradil Brückner debutantem Feninem. V sedmapadesáté minutě se dočkal i Marek Matějovský a trenér Čechů tak splnil, co před utkáním slíbil – na lavičce zůstal sedět jen Jaromír Blažek.

Ve druhé půli se hrál o poznání méně atraktivní fotbal. 24500 diváků na stadionu dokonce občas i pískalo. Češi se snažili držet míč a kontrolovat hru. To se jim sice dařilo ale nic navíc nepřidali. Žádná snaha o překonání obrany soupeře. Rakušané se pouze bránili a v útoku byli až do osmasedmdesáté minuty naprosto neškodní. Jenomže pak zapršelo z naprosto nenápadného mráčku. Dlouhý balon z půlky hřiště hrubě podběhl Tomáš Zápotočný, střídající Martin Harnik si pas zpracoval na prsa a střelou do bližšího horního rohu nedal Petru Čechovi šanci. Ten se jen ohlédl, jak se míč třepotá v síti.

Po tomto direktu se Češi snažili ještě strhnout vedení zpět na svoji stranu, ale Baroš si míč v největší příležitosti zpracovával příliš dlouho, a také proto česká fotbalová reprezentace pouze remizovala s Rakouskem 1:1.


Rakousko - Česko 1:1 (0:1)

Branky: 78. Martin Harnik - 33. Jan Koller.


Rakousko: Manninger – Ibertsberger (48. Linz), Prödl, Stranzl, Katzer - Standfest, Prager (46. Sämuel), Mörz (82. Salmutter), Aufhauser, Leitgeb (74. Harnik) - Kuljič.

Česko: Čech - Ujfaluši, Kováč (46. Sivok), Rozehnal, Grygera (41. Zápotočný) – Piták (17. Plašil), Galásek, Jarolím (45. Kulič), Polák (57. Matějovský) – Koller (46. Fenin), Baroš.

Autor: Ondřej Štícha

Komentáře (57)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ať jde Bruckner do prdele

Reagovat
HOST*

ty di do prdele

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, já na rozdíl od dědka neničím český fotbal!

Reagovat
HOST*españa

neporazit Rakousko, to je teda výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*españa

jaký pokrok oproti Walesu

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc nám chyběl kapitán a poté i opora Piták, s jehož absencí se nedalo počítat a jistě se to na naší hře ve velké míře projevilo.

Reagovat
smazaný uživatel

byly sme lepší...před peti rokama

Reagovat
smazaný uživatel

Vzkaz pro pana Brucknera... jesli ste si nevšiml, tak vás nikdo u reprezentace nechce.. kdyby jste to nechal nikomu jinýmu, udělal by ste velký plus jak pro sebe, takhlavně pro nás, národ... mám k vám respekt, vím co jste dokázal, ale nejlepším je dobře přestat, a ne v nejhorším, kam se vy blížíte...

Reagovat
Slejdy

driv sem nesouhlasil ale ted uz by zmena na postu trenera asi prospela ...

Reagovat
smazaný uživatel

Fiasko dne je však remíza Portugalska s Arménií.

Reagovat
Slejdy

tj teda..to je poser vcelku...asi malo lidi trhalo tikety

Reagovat
exmafie

Proto si při sázení dokola opakuju: "Ne přáteláky, poháry, Rusko a skandinávské ligy!!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Opakuj si to klidně dál, ale Portugalci hráli kvalifikaci.

Reagovat
smazaný uživatel

A co teprve Italové . Prý nejlepší na tom zápase bylo, když rozhodčí pískl konec .

Reagovat
sansiro

Donadoniho sežerou.

Reagovat
HOST*Quaranin

Bruckner ven!!Ale hlavne Kostal ven!!!to je nejvetsi ZLO ceskeho fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na to koukneš, tak dneska je to vůbec postavený na hlavu - Argentina, Portugalsko, Itálie, Holandsko...

Reagovat
HOST*twista

a takisto prehru Slovenska s Francuzskom malokto cakal :-)

Reagovat
HOST*

držte huby kreténi!!! náš národ = 10,5 mil. trenérů!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Chabé. Možná bys měl otevřít oči a zjistit současný stav, je značně nelichotivý ( čti úplně na hovno ).

Reagovat
HOST*LORDamor

Hmmm nahodou me se ten zapas celkem libil, as na ten gol rakusanu na ktery, aspon podle me se mohl petr trochu vytahnout i kdys to byla rychla pohotova strela........

Reagovat
HOST*Peťan

nechápu proč Karel nepovolá třeba Jarošíka, Skácela, Svěrkoše, ale i jiný kteří hrajou kvalitně. Myslím, že za to může hlavně debílek koštál. Jestli se neproberou češi proti marínu(což je povinnost) a neporazí doma Iry tak jak jdou do prdele!!! Dyt pořádnej fotbal nehrajou už od zápasu s USA. Zápas sem sice teď v rakousku neviděl ale uhrád jen remízu ... na to že jsme 9.v žebříčku FIFA..

Reagovat
HOST*jiri - fcb

pořádnej fotbal nehrajeme už dýl. On ani ten mač s Amerikou nebyl žádnej zázrak, ale dali jsme góly (někdy i z ničeho), tak se na to zapomělo. Dřív jsem Brücknera obhajoval, ale už by to fakt chtělo změnu. Takhle to klesá stále víc. Já osobně bych vybíral jeho nástupce z hloučku 1. Lavička, 2. Hašek, 3. Rada, 4. Komňacký. Má někdo ještě nějaký nápady?

Reagovat
HOST*

jeste treba ja bych to mohl vzit

Reagovat
exmafie

Já bych to mohl taky vzít, Baník jsem v manažeru dotáhl až k vítězství v LM, takže moje zkušenosti by byly pro tým přínosem...

Reagovat
smazaný uživatel

....já sem ve fifě07 vyhrál všechno co se dá a nikdy sem nedostal padáka od vedení ....takže to taky klidně vemu

Reagovat
HOST*

jenze mamnazer a realita je rzdil...

Reagovat
exmafie

To teda není, je vidět, že nevíš o čem mluvíš....

Reagovat
smazaný uživatel

jakého manažera hraješ??

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

uhrin ml.

Reagovat
HOST*

mě by se jako trenér líbil Zdeněk Zeman a nebo pak ten Hašek. Ale jestli tam bude Košťál,tak tihle trenéři asi nemaj šanci.Košťál je největší svině jakou kdy svět viděl,sorry za ty výrazy ale z koštěte je mi na

Reagovat
HOST*

Jednoznačně Franta Straka...

Reagovat
smazaný uživatel

Frantu nech na ČT na přenosy, jelikož nikdo jiný nedokáže lépe vyvolat dilema, jestli se brutálně smát nebo poblít.

Reagovat
HOST*El_Cid

nedavno tu tusim padalo jmeno zdenek scasny, ze pry ma dobre zazity system a rozestaveni, na ktery mame vhodny hrace

Reagovat
HOST*

Ten žebříček FIFA je k hovnu....

Reagovat
HOST*

ja ani nevím že fenin hrál

Reagovat
HOST*

no, on hrál,ale nehrál..

Reagovat
exmafie

dobrý postřeh, doteď jsem nevěděl, že byl na hřišti...

Reagovat
smazaný uživatel

tak si máš přečíst sestavu ne??

Reagovat
smazaný uživatel

Matrix 4 měsíce stop , Scudetto = AC

Reagovat
Jajinek

To jako vazne??...co se mu stalo??...fakt 4 mesice...?...tak to je v prdeli....

Reagovat
sansiro

Na channel4 spekulují, jestli stihne zápas proti Francii... O 4 měsíce se asi nejedná. Inter má široký kádr.

p.s. Cicinho je hráčem AS Roma!

Reagovat
smazaný uživatel

To už spíš AS než AC.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda se ukáže v preview .

Reagovat
smazaný uživatel

Jako loni?

Reagovat
HOST*1860

u matehajzlaraciho se opravdu premaham, abych si nerekl : "Bozi mlyny melou pomalu, ale jiste.."

Reagovat
smazaný uživatel

Brutální vraždou a ukrytím rozsekaného těla do dvou popelnic skončila v Belfastu hádka dvou fotbalových fanoušků kvůli kontroverzní penaltě z nedělního duelu anglické Premier League mezi Liverpoolem a Chelsea.

Podle britského deníku The Mirror se fanoušek Liverpoolu William McClatchey při sledování přenosu v hospodě pohádal s příznivcem Chelsea Markem Andersonem kvůli penaltě, za kterou se sudí Rob Styles po utkání omluvil a byl potrestán vedením Fotbalové asociace.

Anderson byl prý tak rozzuřený, že otce dvou dětí zabil, jeho tělo rozsekal na kousky a ukryl ve dvou popelnicích. Tam bylo v pondělí objeveno policií. Muž byl obviněn z vraždy a nyní ho čeká soud.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

někdy se stydím, že fandím Chelsea

Reagovat
HOST*M11

Takhle to brat nemuzes...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

samozřejmě že nemůžu.. ale zabil fanoušek Chelsea, ne fanoušek Liverpoolu.. a když je fanoušek Chelsea schopen něco tak brutálního udělat kvůli klubu, kterému fandí?! je asi něco v nepořádku.. samozřejmě to mohlo být naopak.. spíše jsem měl napsat: stydím se za toho fanouška. ok

Reagovat
HOST*NS

To je o lidech,né o fandech.

Reagovat
smazaný uživatel

A nějakýho kluka z mládeže Liverpoolu zase zastřelil mladej sráč z gangu...

Reagovat
HOST*1860

nemuzes to takhle brat, to je jako by si cejtil zodpovednost za kazdyho zlodeje, kterej v Praze okrade turistu, jen proto ze si cech.. holt takovyhle idioti jsou vsude, at uz se jedna o jakykoli narod nebo manschaft

Reagovat
HOST*

trenér už musí pryč,,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele