ČEŠI POSTUPUJÍ, BRAZILCI NA ČEKANÉ

07.07.2007, 12:53
Aktuality
Český tým U20 zvládl na mistrovství světa v Kanadě poslední zápas ve skupině a postoupil do osmifinále. Vítězství nad Panamou 2:1 zajistilo pro český tým druhou pozici za Argentinou. Další jihoamerický spolufavorit Brazílie prohrál s USA 1:2 a je na pokraji vyřazení.

Mladí Češi podobně jako v předchozím utkání s KLDR prospali začátek a tak v Montrealu moc fotbalového k vidění nebylo. Panamci vycítili šanci porvat se ještě o postup a houževnatě bránili. Čechům to nešlo směrem dopředu, ale v obraně byli jistí a běhavého soupeře do šancí nepouštěli. Po přestávce český tým přidal a hrálo se už jen na jednu branku. Největší šanci neproměnil nejlepší hráč českého týmu Martin Fenin. Teplický útočník využil chvilkovéh zaváhání obránce soupeře, obhodil si ho, ale z 11 metrů nechal vyniknout brankáře Mejiu. Branky se Češi dočkali v 78. minutě. Krásný Kúdelův centr si ve vzduchu našel brněnský Luboš Kalouda a podruhé na turnaji mohl oslavovat gólový zápis. Za tři minuty přidal pojistku Marek Střeštík. Míč z jeho kopačky prošel netečován skrz celé pokutové území a zapadl přesně za tyč. Nakonec ale bylo ze zápasu drama. Při ojedinělém výpadu Panamců fauloval před pokutovým územím Gecov a Barahona z trestného kopu vstřelil kontaktní gól. Češi už se ale podruhé nenechali v závěru okrást o vítězství a s přehledem cenné tři body pohlídali. V osmifinále na ně čeká pravděpodobně Nigérie nebo Japonsko.

Ve druhém utkání "české" skupiny porazila Argentina zásluhou branky Sergia Aguera KLDR 1:0 a z prvního místa jde dál. Korejci na třetím místě se dvěma body ještě živí naději na postup ze třetí pozice, ale šance je už jen teoretická.

Ze třetích míst projdou do osmifinále čtyři ze šesti celků. Takříkajíc "na čekané" se zcela neočekávaně ocitli Brazilci. Kanárci v Kanadě zatím nijak neosnilnili. Nejprve nestačili na Polsko (0:1), pak horko těžko udolali Jižní Koreu (3:2) a korunu všemu nasadili v zápase o všechno s USA. Zpočátku to byli hlavně fotbalsté Spojených států, kdo prověřoval pozornost soupeřova brankáře. Z dálky pálil krásně Rogers, ale branka padla až v 25. minutě. Adu posunul míč na Altidorea a ten střelou zpoza obránce překonal brankáře Cassia. Až po gólu se Brazilci probudili, ale do přestávky se jim vyrovnat nepovedlo. Kanárci se dočkali po hodině hry. Leandro Lima se nejlépe zorientoval v pokutovém území a ve skluzu překonal amerického gólmana. Jenže pak Brazilci zase zapomněli na zadní vrátka. Aduovu sraženou střelu poslal do sítě znovu Josmer Altidore. Brazilci pak zamkli soupeře v pokutovém území, ale ani Pato ani Marcelo už podruhé vyrovnat nedokázali.

Brazilci mohou poděkovat Polákům, kteří remizovali s Koreou 1:1. V případě vítězství asijského celku by totiž skončili ve skupině poslední a s jistotou balili. Poláci si remízou zajistili druhé místo a postup.

Skupina E:

Česko - Panama 2:1 (0:0

Branky: 78.Kalouda, 81. Střeštík - 84. Barahona

Česko: Petr - Mazuch, Šimůnek, Suchý, Kubáň - Mičola (67. Gecov), Janda (89. Mareš), Kalouda, Kúdela - Střeštík, Fenin (84. Pekhart)

Argentina - KLDR 1:0 (1:0) (35. Aguero)

Skupina D:

Brazílie - USA 1:2 (0:1) (64.Leandro Lima - 25. a 81. Altidore)

Polsko - Jižní Korea 1:1 (1:0) (45.Janczyk - 71. S.H. Lee)

Autor: Jiří Fišara / fifa.com

Komentáře (29)

Přidat komentář
HOST*MilZed

No to byla poninnost postoupit......ae jakmile hraje Strestik tak se da na co divat.....jinak tam nikdo po te lajne nelital..jedine snad Kalouda....a Fenin

Reagovat
Kily

mě zatim hodně zklamal janda, proti argentině hrál dobře, další dva zápasy ale jenom ztrácel míče

Reagovat
HOST*MilZed

no a Gecov me tam prijde zbytecnej

Reagovat
smazaný uživatel

Janda je úplně tragickej, nechápu, proč ho na tom hřišti pořád drží. Fenin pořád sóluje, Střeštík má sice dobrou techniku, ale je pomalý a ty standartky taky nemá nejlepší, ale je jasné, že když jich za zápas kope dvacet, tak se mu jich aspoň třetina prostě musí povést...

Reagovat
satan_666

jako Slávista s tebou musím souhlasit,už u nás v klubu je tradičně tragickej, tady co jsem viděl taky... a toho střeštíka nemam rád,v brně furt jen simuluje...

Reagovat
HOST*GEGE

Fenin je nas nejlepsi hrac hraje vyborne zatim doufam ze mu to vydrzi

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ale kdyby občas přihrál včas, neuškodilo by to ..

Reagovat
HOST*

Fenin hraje zatim skvele ale obcas by mel nahrat!! dale se mi strasne libi pekhart, ktery vyhraje snad kazdy hlavickovy souboj a ma slusnou techniku!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

--------------------LEJSAL--------------------

KUNCL-----PAVLÍK-----TROUSIL---P.SIEGL

------KALOUDA---HOLEK----POLÁCH-------

PACANDA-------T.DOŠEK--------STŘEŠTÍK

Bureš, Švejnoha, Schuster, Dvorník, Kubáň, Okleštěk, A.Besta, Rabušic, Wagner, Vrána

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

nevypadá to špatně..

Reagovat
smazaný uživatel

Tomáš Došek, to si užijete nervy Ale když zavře oči, tak občas trefí i bránu, pozor na to!

Reagovat
smazaný uživatel

co se dá dělat, když Pros ještě nedostavil barák

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on zase přínos pro mužstvo má, ale prostě nedává góly. Hlavně tu nikdo nezmínil, že v Rapidu hrál pravýho záložníka a prej mu to šlo dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Dosek byl drive dobry ale ted je to traged..souhlasim s tim co napsal wector....zelenka se nemel prodavat...no ale fandove Brna na to zachvili prijdou taky az petkrat neda do prazdne branky

Reagovat
HOST*MilZed

No Vrana by se me tam misto Pacandy libil vic...

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

blbodt..

Reagovat
smazaný uživatel

To chceš po Johnovi, aby hrál 4-3-3? Vždyť to ani nezná.

Reagovat
smazaný uživatel

to je jedno, může to být i 4-4-2...

Reagovat
smazaný uživatel

To je reálné. I když Kalouda v základu určitě nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

na jaře patřil k nejlepším, uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

Všeobecně ti mladí budou v řiti, vrátí se těsně před ligou, sestavy budou jasně dané, oni budou unavení, protože byli bez dovolené, kterou stejně budou muset dostat. Nevidím to dobře, na podzim to žádná sláva z jejich strany nebude.

Reagovat
RMCF

Při předchozím působení v brně ho mám dojem hrával útok byl Pacanda-Holomek-Švancara, ale taky bych to viděl spíš na 4-4-2 i když s Mazurou někdy venku hrávali 4-3-2-1.

Reagovat
HOST*kreten

cesko je nej horsi mancavt na sampionatu !!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo si umí vybrat trefnou přezdívku...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na netu se všichni rozplývají, jakej je to suprovej defenzivní záložník Odehrál 3 poločasy ( já ho viděl v tom prvním, proti Čelákovicím ), proti Boleslavi prý totálně vymazal Matějovskýho, dneska prej jeden z nej hráčů. Jedinej problém by zněl - co se Švecem?

Ještě foto http://foto.slavistickenoviny.cz/albums/07-08/2007-07-05-celakovice/foto01.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Tavares přijde, potřebujeme defenzivního záložníka. Švec je univerzál, určitě si zahraje. Umí oba krajní beky, obstojně stopera a skvěle defenzivního záložníka...

Navíc to zatím velmi nadějně vypadá, že by jsme měli mít i široký kádr, což bude pro boje v Lize mistrů a Gambrinus lize potřeba.

Reagovat
smazaný uživatel

JJ, už je náš. Ten druhej ještě ne, Inter chce 100k eur...

Reagovat
HOST*kreten

nejlepsi je arsenal !!!!!!!!!!!!!! ja mam mamu holandanku a tatu mongola !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

A robíš hanbu slovákom čo diskutujú na týchto stránkach. Ale tá prezývka ťa vystihuje - si proste kretén

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele